luni, 22 decembrie 2008

Romanii sunt de vina

Publicat de Ionutz la 11:58

22 decembrie 1989 – 22 decembrie 2008. Cate s-au schimbat in acesti ani? De sarbatori toata lumea alearga sa isi umple cosul cu mancare. Acum insa e destula mancare pentru fiecare cumparator, cozile interminabile au disparut…sau nu?

Vad ca inca se poarta discutii interminabile cu privire la lovitura de stat din ’89. Sincer sunt cam plictisit, de ce lumea vrea sa complice interminabil un lucru atat de simplu. Daca in ultimii zece ani de comunism ar mai fi fost mancare prin magazine, ceva caldura si poate un film rusesc pe langa cele doua ore cu tovarasii cred ca romanii ar fi zis ca totul e ok, tipicul “merge si asa” ar fi invins. De ce le-ar fi pasat de pedeapsa cu moartea, de faptul ca homosexualitatea era prevazuta ca infractiune in codul penal? Ar mai fi contat pentru majoritatea dintre ei faptul ca erau rupti de lume, ca erau “perfuzia” unui sistem aflat in coma prelungita? Ma tem ca nu. Asta ca sa nu mentionez de tentativele de revolta din anii ’80 din China. Acolo un tanc a trecut fara sa ezite peste un student infasurat in steagul national. Evenimentele din decembrie ’89 au fost facute de altii pentru romani.

Iar cand romanii au avut ocazia sa reactioneze, s-au multumit cu mancarea din magazine, au ignorat inflatia, furturile care continua pana in ziua de azi, bucurosi ca pot cumpara un video de la turci. Si asa au aparut miliardarii de azi. In Grecia in urma impuscarii unui tanar, seful politiei si-a dat demisia iar populatia civila inca isi manifesta nemultumirea prin diferite forme de protest. Dar nu si in Romania, aici bolnavii sunt tratati de medici in functie de suma pe care o au in buzunar. Cand romanii vad la televizor o stire in care un om merge la doctor pentru a-si trata o durere de stomac si doua ore mai tarziu e scos mort din spital nu far decat sa strambe din gura si sa schimbe canalul, desigur, pe “Ciao Darwin”, “Nora pentru mama”…

Romanii inca mai prefera un film gen “Cobra” si nu inteleg mai nimic din “Lista lui Schindler”. Manelele inca sunt la loc de cinste iar in conditiile astea cui sa ii pese ca homosexualii sunt numiti “accidente ale naturii” de o tanti care zau, nu cred ca stie sa-si scrie numele!

Au trecut 19 ani, romanii nu au initiativa, astia suntem! La sfarsit de an, trebuie sa spun cu tristete ca in proportie de 90%, poporul asta e unul de hartie igienica.

9 comentarii on "Romanii sunt de vina"

Anonim spunea...

Poporul român e în agonie....e falimentar....gata să intre în colaps!

FLORIN on 22 decembrie 2008 la 15:07 spunea...

gay-ii nu sunt parte a poporului roman?

Anonim spunea...

Ba da, sunt şi ei!

Anonim spunea...

de fapt vroiam sa te intreb cati ani aveai cand a fost revolutia.sper ca nu erai bebe
si daca tot sunt aici,vreau sa marturisesc ceva....consider ca acest blog este la ora actuala cel mai bun blog gay,celelalte au decazut total,pt moment oricum.
exista totusi un 'dar' si anume intrebarea ta daca va ninge de Craciun sau ceva de genul asta.e cea mai puerila intrebare pe care am citit-o,aveam alte pretentii de la tine!!un tip care scrie proza,care are idei inteligente sa vina cu sondajul asta penibil???Oh God Nooooo

FLORIN on 22 decembrie 2008 la 20:12 spunea...

ce pot sa spun...e mai mult un joc intrebarea cu ninsoarea. astept de atata timp sa ninga si intr-un fel va intreb daca si voi sunteti la fel de nerabdatori ca si mine.

Ionutz on 22 decembrie 2008 la 20:30 spunea...

Din pacate nici agonia asta nu are nimic demn! Iar colapsul e aproape palpabil!
Cat despre afirmatia ta dragule si tu ai zis ca unii gay sunt mai putini inteligenti!De, nici noi nu putem fi perfecti! :D

Ionutz on 22 decembrie 2008 la 20:41 spunea...

anonim sper sa nu te dezamagesc prea tare dar la revolutie aveam 4 ani :D daca mi-am permis sa scriu un astfel de articol e pentru ca sunt un pasionat de istorie si cunosc evenimentele respective, plus povestirile alor mei.
intrebarea cu ninsoarea vad ca are deja raspuns ;)

Anonim spunea...

eu urasc ninsoarea,zapada si toate astea legate de iarna in urma unui eveniment nefericit din viata mea care s-a petrecut pe o vreme oribila cu zapada multa :(( apropo, cand ninge,circulatia e infernala,plus ca mai e si aglomeratia de sarbatori,deci n-are cum sa-mi placa!!!
deci aveai 4 ani....la revolutie!!eu aveam vreo 12,eram in clasa a 6-a,eram pionier.Tu nu stii cum a fost sa-ti traiesti copilaria in vremurile alea comuniste....imi amintesc de exemplu ca vedeam diverse dulciuri in vitrinele shopurilor de la mare la care nu aveau acces decat strainii!!

Ionutz on 23 decembrie 2008 la 22:51 spunea...

da, chiar daca stiu in teorie, nu prea am avut timp sa constientizez pe propria piele mare lucru din comunism. regret evenimentul nefericit pe care tu il asociezi cu ninsoarea. nici eu nu am semntimente tocmai senine in aceasta perioada a anului, sentimente contradictorii...

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez