duminică, 21 decembrie 2008

Aplauzele din 2008

Publicat de FLORIN la 17:26
Ei merita aplauzele noastre:

- Dana Nalbaru
Incep cu Dana Nalbaru, care pentru prima data, anul asta, si-a legat numele de comunitatea gay romaneasca odata cu lansarea albumului ' Parfum ' si a videoclipului ' Tu '. ' Tu ' a reprezentat primul videoclip anti-discriminare (gay) din Romania, abordand si teme precum discriminarea rasiala, pe probleme de varsta sau a persoanelor cu dizabilitati. Pe langa acest clip, Dana si-a aratat intotdeauna sustinerea fata de comunitate in cadrul unor emisiuni ca ' Acces direct ' si pe blogul personal.

- Dan Bordeianu
In cadrul aceluiasi videoclip ' Tu ', Dan Bordeianu a interpretat un rol de gay. Nu ca as fi avut vreo indoiala cu privire la deschiderea lui, dar desi ar fi putut sa evite sa isi asocieze numele cu problematica gay, asa cum fac multe persoane, nu a facut asta si cred ca merita aprecierea noastra.

- Hiena ( Animal X)
Hiena de la Animal X a fost o alta celebritate care merita aplaudata pentru sustinerea ( indirecta) fata de comunitatea gay. V-am povestit despre interviul din cadrul emisiunii ' Conferinta de presa ' in care a vorbit despre zvonurile aparute in presa romaneasca acum ceva timp cu privire la sexualitatea sa. Practic, a prins subiectul de coada si l-a tratat cu naturalete ca pe oricare subiect, spunand ca nu s-ar fi ascuns daca ar fi fost gay fiindca nu considera ca e ceva gresit.

- Mihai Bendeac
Mihai Bendeac intotdeauna a fost un sustinator al drepturilor gay, insa vocea sa a fost anul acesta mult mai auzita ca urmare a succesului de care s-a bucurat 'Mondenii'. Mihai a mers pana acolo, incat a promis ca pentru un caz umanitar, in schimbul unei sume de bani, va saruta un barbat. Chiar daca nu s-a intamplat in cadrul acelei emisiuni, evenimentul a fost de multe ori vizibil in cadrul 'Mondenii'.

- Mircea Solcanu
Pe lista cu aplauze, trebuie sa il trec si pe Mircea Solcanu. E adevarat ca nu este o voce puternica, dar nu se fereste sa isi expuna orientarea sexuala si face asta prin intermediul unui post de televiziune care da telenovele. Mai mult, cred ca e tinta misto-urilor multora ( imediat dupa Naomi si altele), desi actiunile sale nu pot fi incluse in categoria scandalagiilor. De aceea, eu il aplaud, caci sunt convins ca nu e usor de suportat.

2 comentarii on "Aplauzele din 2008"

Anonim spunea...

Eu cred că ai găsit cele mai veritabile vedete, veritabile pentru că ei nu susţin că au descoperit principiile moralităţii. Acest dicţionar al normalităţii trebuie să rămână întodeauna foarte deschis lucrurilor naturale,fie că acestea se nasc din sânul naturii, fie al societăţii.
Consider că cei enumeraţi de tine nu simt neapărat nevoia de a fi felicitaţi pentru această deschidere.....ei ştiu că strălucesc,că sunt o stea.
Să sperăm că anul 2009 ne va aduce multe, multe nume în această listă...

P.S. Să mă anunţaţi când Bendeac se hotorăşte să se sărute cu băiatu' ăla- eu vreau să fiu primul reprezentant al sexului tare care-i.....

FLORIN on 22 decembrie 2008 la 15:08 spunea...

nu stiu daca sunt chiar cele mai veritabile vedete, dar cred ca sunt niste oameni adevarati care prefera sa nu taca si bine fac. si eu astept de la 2009 macar putin mai multe nume pe lista asta si o vizibilitate mai mare pentru acestia.;)

P.S.: te anunt.

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez