vineri, 7 noiembrie 2008

America- inainte sau inapoi

Publicat de FLORIN la 19:14
In lumina ultimelor evenimente, pot spune ca America mi se arata ca tara extremelor. Pe de-o parte face un pas inainte, alegand primul presedinte de culoare, pe de alta interzice prin referendum casatoriile intre persoane de acelasi sex in diferite state, pe de alta legalizeaza sinuciderea.

Deja stim de anularea casatoriilor intre persoane de acelasi sex in California, datorita unui referendum la limita. Daca in ultimile luni, locuitorii statului California puteau sa se casatoreasca fara discriminare, incepand de miercuri nu mai este posibil. Cauze ar putea fi multe, inclusiv, se pare, niste mail-uri trimise in ajunul votarii cum ca Barack Obama ar sustine aceasta incalcare a drepturilor fiecarui individ.

In plus, nu este clar daca certificatele de casatorie din vreamea in care aceste casatorii erau legale vor fi sau nu considerate nule. Partea buna este ca aparatorii drepturilor LGBT nu se lasa si lupta si ca deja decizia referendumului a fost atacata si lumea deja iese in strada pentru drepturile cuvenite. Ca sa citez un protestatar "este momentul sa se arate ca majoritatea nu poate incalca drepturile minoritatii in niciun fel".

In multimea de protestatari se pare ca s-a aflat si fostul membru al trupei N*Sync, ce si-a recunoscut orientarea gay acum 2 ani. Si nu a fost singura celebritate vazuta prin preajma. Wanda Sykes, Rocki Lake, Rose McGowan au mai fost printre cei vazuti in multimea de protestatari.

Si daca pe de-o parte, a fi gay, mai bine spus a te casatori cu partenerul tau gay ramane un tabu in America, eutanasia se pare ca nu mai este. E greu de spus daca asta e bine sau nu, dar in Washington s-a dat o lege care da dreptul persoanelor cu
boli terminale de a-si pune punct vietii. Washington este al doilea stat dupa Oregon care ia asemenea masuri legale.

Si in fine, ca sa ne relaxam putin, va spun ca Britney Spears s-a alaturat Madonnei pe scena in una din opririle din turneul mondial al ultimei. Ce a iesit, va las chiar aici.

2 comentarii on "America- inainte sau inapoi"

Unknown on 7 noiembrie 2008 la 19:25 spunea...

"E greu de spus daca asta e bine sau nu,"
E BINE. Este dreptul tau sa iti iei viata pentru ca este a ta si a nimanuia. Iar in cazul in care esti ajuns leguma si in imposibilitatea de a-ti lua viata de unul singur daca ti-ai exprimat in prealabil aceasta dorinta -eu zis ca respectam acest lucru.

FLORIN on 8 noiembrie 2008 la 15:30 spunea...

de acord cu tine. uneori, viata isi pierde sensul de traire.

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez