duminică, 21 septembrie 2008

Cu iubitul de mana

Publicat de FLORIN la 23:23
Intr-un sondaj facut pe acest blog, la intrebarea "Te-ai tinut vreodata de mana cu iubitul in public?" 46% au raspuns da, iar 54% nu, dintre care 38% au motivat teama. Pentru toti cei care au raspuns "nu" am o poveste sa le spun.....

Cred ca lucrurile aparent mici dau intotdeauna sens trairii. Si intr-un fel, am ajuns la concluzia ca ele sunt cele ce conteaza cel mai mult si intr-o relatie, dar si ca prin pasi mici lucrurile vor ajunge sa se schimbe in general. Sa iti tii iubitul de mana este unul din lucrurile despre care vorbesc, iar eu mi-am asumat riscul de a face asta pe strazile Romaniei si am avut o surpriza..... placuta.

Sunt una din acele persoane ce au tendinta ca dupa ce fac un pas inainte, sa dea cel putin cu jumate inapoi. De ce se intampla asta e o alta poveste, dar solutiile apar din cand in cand. Una gasita de mine a fost sa gasesc o mana care sa ma traga inainte.

Totul a inceput printr-un joc, ca acelea pe care le fac indragostitii. "Ai curaj sa ne sarutam prin fata geamului deschis de acolo?" Raspunsul a fost "da", iar jocul a continuat prin fata persoanelor ce treceau pe langa noi; prin fata femeii a carui batranete era motivul deplasarii lente, prin fata unui alt cuplu de indragostiti, prin fata oricarei alte persoane ce se plimba prin Bucurestiul de ora 18:00 in seara de vineri. Si astfel, ne-am lasat vazuti unitatea mainilor de catre tot felul de oameni, de la mame cu copii la barbati de toate tipurile. Jocul de "curaj" pe care l-am pornit mai ales din curiozitatea de a vedea reactia oamenilor s-a tranformat intr-o stare de normalitate a unui cuplu absolut normal. Si asta pentru ca in spatele nostru nu s-au auzit fluieraturi, oamenii nu au inceput sa ne arate cu degetul sau sa ne rada cand ne incrucisam drumul cu ei. Nu am gasit ceea ce "cautam". In schimb am gasit un alt mod de a ne arata ce simtim. Si am completat printr-un sarut, printr-un pupic pe obraz, prin un sarut al mainii ce se afla in palma celuilalt. E drept ca uneori eu faceam jumatatea aceea de pas inapoi, dar el ma tragea inainte. Si e drept ca trecand prin Eroilor, Piata Victoriei, Piata Romana, Cismigiu, fie el, fie eu, am mai surprins o privire mirata, dar in seara aceea de vineri cei mai "socati" au parut niste adolescenti, care probabil inca nu stiu ce e acela sex. Practic, ne-am gasit un cuplu intr-o Romanie normala.

Am continuat a doua zi acest ceva ce nu mai era joc. Pe o banca din parcul de la Gara de Nord, fara sa ne mai propunem, ne-am intalnit mainile si nu am gasit niciun motiv sa le separam. Capul unuia s-a simtit confortabil sa se aseze pe umarul celuilalt pentru o clipa de alintare. Sarutul pe obraz a venit ca o completare. Si da, intr-un final a aparut si acea persoana nemultumita, pe care nu am putut decat sa o evitam la auzul vorbelor bombanite in timp ce trecea pe langa banca pe care ne aflam "In public e bine?". Am fi putut sa ii raspundem "Da", dar nici macar nu ne-a pasat. Vorbele lui au fost doar un motiv de a ne aduce zambetul pe buze, in timp ce am mai facut o plimbare in care mainile noastre nu s-au despartit. Prin Bucuresti-ul de ora 12:00 ne-am gasit din nou un alt cuplu intr-o Romanie in care libertatea nu ne-a fost pusa sub semnul intrebarii.

Trairea acestui sentiment nu a impresionat pe nimeni, probabil pentru ca ei au mai dat peste el pe undeva. La mine a fost prima oara cand l-am intalnit, si credeti-ma, undeva, s-a legat ceva. Un lucru simplu a contat mai mult decat m-am asteptat, poate pentru ca acest gest a intregit trairea noastra. Iar Romania a fost locul in care am facut pasul acesta cu el. Doi baieti se tineau de mana pe strazile Romaniei. Ei oricum erau in alta parte.

5 comentarii on "Cu iubitul de mana"

Anonim spunea...

alo, blocul!! a fi gay nu inseamna a-i obliga si pe altii sa ia parte la manifestarile voastre dragastoase. astea se fac in privat, pentru cei ce au o urma de decenta. nu are nimeni nimic cu gay-ii atata timp cat nu se expun. nu se pune pb de romania aici, asa e peste tot. esti gay, foarte bine, in privat nu ai decat sa faci ce vrei. dar scuteste-i pe cei care nu sunt de imagini pe care nu si le doreste.

Ionutz on 1 noiembrie 2008 la 13:50 spunea...

stii anonim, chiar nu inteleg cum a te tine de mana cu persoana pe care o iubesti poate fi indecent. ideea e ca nu am de gand sa imi cenzurez chiar fiecare gest de tandrete fata de cel de langa mine imediat ce trec pragul casei...

Anonim spunea...

inca in ROMANIAa fi gay e a fi handicapat!dar in alte tari e ceva normal,in italia de exemplu sunt locuri amenajate pt gay(baruri,restaurante,hoteluri,discoteci chiar si (parcuri doarseara).si eu in italia ies din disco cu iubitu de mana s.a.

Anonim spunea...

Florin, hai sã-ti spun ceva. Logodnicul meu si cu mine ne tinem tot timpul de mânã pe stradã, si ne si îmbãcãm la fel, purtãm aceeasi frizurã etc. Cred cã fapta cea mai omofoabã fatzã de noi a fost când trecea o tanti pe stradã cu odrasla si, când a vãzut cã noi doi ne tineam de mânã, a acoperit ochii odraslei ei, ca odrasla sã nu ne vadã.

Si atunci ne-am dat seama cã e lucru însemnat ca noi sã ne tinem de mânã pe stradã, nu numai pt cã ne iubim, dar si pentru prunci. Dacã pruncii (si mai ales cei ai omofobilor) se obisnuesc cu imaginea a doi bãrbati ce se sãrutã si se tin de mânã, ei nu vor mai fi omofobi când vor fi mari.

Anonim spunea...

Super tare !Felicitari ca ai avut curaj sa faci acest lucru .E o fapta demna de admirat.Si prin acest post poti sa-i faci si pe altii sa aiba curaj sa faca acest pas ,si impreuna cu asta cu siguranta si romanii vor reactiona din ce in ce mai bine si sper ca la un moment dat sa devina ceva cat de cat normal sa vada astfel de cupluri pe strada.

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez