vineri, 5 martie 2010

Eyes wide open (2009)

Publicat de FLORIN la 11:29

Povestea e posibil să fie aceeaşi, locul e diferit. ‚Eyes wide open’ este un film israelian ce aruncă o privire în comunitatea ortodoxă evreiască, o comunitate profund conservatoare şi greu de mutat din convingeri.

Aaron este un bărbat căsătorit, cu patru copii, ce recent şi-a pierdut tatăl. Un membru foarte respectat al comunităţii din care face parte, Aaron caută un ajutor pentru măcelăria ( asta este partea care m-a îndepărtat cel mai mult) al cărei propietar este. Astfel ajunge să îl cunoască pe Ezri, un tânăr aparent precum oricare alt membru al comunităţii. Dar cu toţii ştim că nu e aşa.

Debutul în lung-metraj al lui Haim Tabakman este un proiect profund independent, pentru cine este interesat de astfel de lucruri. El rămâne dedicat alegerii artistice făcute ( de voie, de nevoie), oferindu-ne această nouă perspectivă despre relaţiile gay din zone necunoscute nouă, fără însă a avea momentul său de aur, pe care ai tendinţa de a-l aştepta, până îţi dai seama că povestea a intrat în faza ( scurtă) de lungire.

Dar chiar şi aşa, ‚Eyes wide open’ e un film ce nu dezamăgeşte genul abordat, ba chiar reuseşte să cucerească publicul şi să îl menţină interesat de povestea spusă.

Bineînţeles, filmul poate părea o poveste plictisitoare fără vreo profunzime. Totul depinde de genurile pe care le îndrăgiţi sau nu. Voi ştiţi mai bine.

Florin 4 Ionutz 3

Credit foto : Arte

Citeşte şi
Save me (2007)
My own private Idaho – toţi avem perioada noastră de rebeliune
Cultura gay Episod 1 : Au câştigat premiul Oscar interpretând lesbiene

0 comentarii on "Eyes wide open (2009)"

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez