marți, 23 martie 2010

Elemente gay in jocurile video

Publicat de Ionutz la 19:09
Acum ceva vreme, am publicat un articol despre jocurile video, in care va prezentam obiectul dependentei din viata mea, in sensul de viciu absolut. Primul articol se termina in momentul in care suprematia jocului 2 d apunea.

A urmat astfel fenomenul celor de la Sony: Playstation. Consola are si pana in prezent cea mai buna maneta, dovada faptul ca ea nu a fost modificata de la prima aparitie si pana in prezent la lansarea consolei Playstation 3. Pe langa abordarea revolutionara, datorata 3 d-ului, consola produce o serie de jocuri legendare precum Metal Gear Solid, Tekken, Soul Reaver si multe altele care aduc incasari uriase datorita originalitatii, complexitatii si nu in ultimul rad al spectacolului vizual.

Nintendo 64 vine la scurt timp dupa cu o grafica ceva mai buna ca cea de la Sony, ocazie cu care Mario devine tridimensional. Consola are putine titluri dar unele se afirma, spre exemplu Goldeneye, Lamburghini, Zelda. Spre finalul acestei generatii Sega incearca sa se impuna prin Dreamcast cu o grafica apropiata de generatia PS 2, dar care are minusuri considerabile: titluri limitate si o maneta foarte proasta.

Daca Playstation si-a invins cu usurinta acesti rivali timizi era PS 2 va avea de infruntat un rival cu potential reprezentat de consola lui Bill Gates: XBOX. Nintendo va lansa GameCube in vreme ce Sega a mers mai departe cu Dreamcast. Nintendo isi va invinge rivalul si va vinde ceva sub XBOX, primul loc il ocupa la mare distanta de celelalte console PS 2.

In prezent consolele de varf sunt XBOX 360 si Playstation 3. Nintendo incearca sa se mentina inca pe piata cu Nintendo Wii, avand insa undeva la 10 titluri de top. Sega mai vinde titluri precum Sonic si alte cateva insa o noua consola pare putin probabila. Totusi s-a produs o schimbare in top si, in viziunea mea, Xbox 360 a detronat consola Sony ce parea inamovibila.

Daca ati ajuns pana aici iata si partea care va intereseaza: elementele gay. Am jucat si am terminat sute de jocuri, fara sa exagerez insa elementele gay nu au fost numeroase, In era 2d era si destul de dificil sa se abordeze aceasta tema, daca vreti sa o numim astfel, totusi semnele apar mult mai clar in generatia 3 d. Metal Gear Solid Twin Snakes prezinta doi frati unul din ei, avand o atitudine ce a fost interpretata de multi ca fiind un posibil indiciu (personajul este unu bine structurat, Metal Gear fiind nu numai cel mai bun joc PS, in opinia mea, dar si o adevarata capodopera).

PS 2 doi ne prezinta lucrurile cat se poate de clar tot in seria Metal Gear, Snake Eater. Un maior, cu trasaturi ceva mai fine decat ale celorlalti soldati este rapit de personajul principal care ii fura identitatea si deghizat patrunde in unitatea militara inamica. Cand ajungi in aceeasi camera cu dusmanul principal, un anume colonel, acesta are dubii cu privire la identitatea ta. Se convinge atunci cand iti apuca cu putere personajul de organele genitale si exclama: Nu esti maiorul, nimeni nu il cunoaste la fel de bine ca mine! … Mai aveti dubii? Un alt joc, care se vrea un fel de parodie a genului prezinta doi dansatori de culoare, puternici ca adversari, care te ataca imreuna purtand doar slipi de culori stridente si executand miscari efeminate.

Xbox 360 ne prezinta o adevarata scena de amor dintre doi barbati in RPGul de top Dragon Age Origins, secventa a fost publicata de florin pe blog la momentul respectiv si sunt convins ca va amintiti de ea. Eu am achizitionat jocul :)
GTA prezinta povestea lui GAY TONY, insa nu am jucat jocul deci nu stiu cat continut gay este efectiv in el. Pe langa aceste exemple imaginile de nuditate sunt mult mai dese in jocurile video din prezent, cea masculina nefiind neglijata. La toate acestea se mai adauga si un val de personaje cu un semn de intrebare serios in ceea ce priveste orientarea lor sexuala.

Gata, v-am lasat!

3 comentarii on "Elemente gay in jocurile video"

Dak on 23 martie 2010 la 20:20 spunea...

Gata?? Cum, abia ce-ai revenit, ajunsesem să mă întreb dacă vei mai posta ceva pe-aici.
Off topic (şi mai mult pt. Florin): de ce a devenit blogul ăsta atât de sec?! Înainte mai găseai o întrebare, un sondaj, o informaţie comentată, un episod de viaţă, un clip funny, o poveste. Acum are un stil scrobit, de monitorul oficial, imposibil să laşi un comentariu. :((((
Practic nici acum nu pot scrie la obiect, jocurile video nefiind pasiunea mea. Până la urmă e blog sau e bază de date?? Farmecul unui blog e amprenta lui subiectivă - idei, experienţe, gusturi, trăiri. A fi gay nu e o uniformă.

Anonim spunea...

Dark,fa-ti propriul blog daca crezi ca sti ce trebuie sa contina:P

FLORIN on 25 martie 2010 la 09:53 spunea...

@ Dak : Nu prea ştiu ce aş putea spune. Fiecare are propia opinie despre cum trebuie să arate un blog şi ce trebuie să conţină. Ştiu că momentan nu e cel mai diversificat blog gay sau cel mai personal, dar momentan aşa se arată.

@ Anonim : Dak are blogul său şi e unul bun. ;)

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez