luni, 28 decembrie 2009

Emisiune televizată din Uganda

Publicat de FLORIN la 12:57
Lucrurile care se întâmplă momentan în Uganda au atras atenţia unui număr atât de mare de state, încât multă lume ar fi putut crede că guvernul ugandez va alege să dea înapoi şi să renunţe la unele prevederi din legea anti-homosexualitate. În schimb, după cum această emisiune va arăta, lucrurile nu stau deloc astfel. Criticile internaţionale, venite inclusiv de la preşedintele Americii Barack Obama, un erou în Africa, nici măcar nu pune pe gânduri oficialii ugandezi.

În această emisiune de la UBC, intitulată Matters of Policy, pastorul penticostal Martin Ssempa şi parlamentarul David Bahati, iniţiatorul legii, vorbesc în termeni foarte duri la adresa celor care se opun acestei legi şi asigură că legea va fi votată în februarie, când Parlamentul se va reuni.

În prima parte a emisiunii, pastorul Ssempa anunţă mişcări de protest în capitala Ugandei în perioada următoare, descriind homosexualitatea în termeni clişeatici. Dacă vă aşteptaţi la o minimă opoziţie din partea realizatorului emisiunii, aţi greşit. Toată discuţia se va duce astfel, prezentatorul funcţionând mai degrabă pe post de persoană care trebuie să spună „La revedere” şi „Bine v-am regăsit”.



În a doua parte a emisiunii, pastorul Martin Ssempa atacă mai mulţi lideri occidentali, printre care Barack Obama sau Hillary Clinton şi vorbeşte despre condiţiile în care homosexualitatea este agravantă în noua variantă de lege. Uită să menţioneze pedepsa cu moartea a gay-lor infectaţi cu HIV, ce ar urma să intre în vigoare după votarea legii.



Iar în a treia parte, parlamentarul invitat dă asigurări că legea va fi votată în luna februarie. Atitudinea prezentatorului este părtinitoare până la cel mai mic detaliu.



Având parte de susţinerea poporului ugandez, uşor manipulabil dacă urmăreşte astfel de emisiuni, nu cred că legea va opune o rezistenţă majoră, în ciuda insistenţelor occidentale şi a alarmelor trase de presa independentă.

Via

0 comentarii on "Emisiune televizată din Uganda"

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez