sâmbătă, 7 noiembrie 2009

Scorpio Rising (1963)

Publicat de FLORIN la 19:05

Din nou Kenneth Anger. Regizorul Kenneth Anger este considerat unul din cei mai importanţi oameni ai cinema-ului experimental şi al cinema-ului gay. Înainte de noua cultură gay, filmele sale conţineau o parte pe care marii regizori americani rareori au ales să o reprezinte în filmele lor, mai ales într-un mod indiferent, fără ca finalul să fie unul care să facă filmul să treacă de cenzori.

Cu toate astea, filmele lui Kenneth Anger sunt greu de apreciat de un public gay al secolului 21, care are de unde să aleagă. Împătimiţii filmului experimental totuşi îi adulează filmele.

Mie mi-a plăcut ‚Fireworks’. A fost interesant. Dar ‚Scorpio Rising’ a fost mult prea mult experimental. Fără linii de dialog, prezentând elemente gay, combinate cu elemente de ocultism, pe care regizorul le-a găsit parte din opera sa viitoare, elemente religioase, povestea unor nazişti gay ce se pregătesc de o seară în oraş pentru a ( vă las pe voi să descoperiţi) e obositoare. Muzica, aleasă „pe sprânceană” e una excelentă. Ar merita ascultat soundtrack-ul separat de film, dar personal mi s-a părut plictisitor, pe puţin.

Filmul, în care Kenneth Anger de asemenea deţine un rol, conţine elemente grafice. ‚Fireworks’ nu conţinea. Astfel, filmul a ajuns din nou la Curtea Supremă de Justiţie din California, unde s-a hotărât că nu e necesară interzicerea lui.

Filmul aici.

0 comentarii on "Scorpio Rising (1963)"

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez