duminică, 1 noiembrie 2009

L’eclipse du soleil en pleine lune (1907)

Publicat de FLORIN la 13:26

Poate vă întrebaţi care e motivul pentru care încep Festivalul ‚Scurt film gay online’ cu acest film foarte foarte vechi şi aparent fără vreo mare realizare? Cel mai simplu e să îl urmăriţi, dar încerc să ofer şi un răspuns cât mai clar.

Georges Méliès e unul dintre regizorii care au reuşit să rămână în istoria cinematografică, mai ales prin evoluţia care a adus-o strict din punct de vedere tehnic. Cel mai cunoscut titlu al acestuia este ‚Le voyage dans la lune’ din 1902, un film de referinţă pentru istoria cinematografiei mondiale, prin folosirea unor tehnici absolut noi şi uimitoare, care îl fac să rămână de neratat pentru cinefili.

‚L’eclipse du soleil en pleine lune’ vine la cinci ani distanţă de la acest clasic şi cu toate că efectele speciale se pot observa ( ceea ce veţi vedea, pentru acea vreme reprezenta efecte speciale), ele nu sunt atât de impresionante şi interesante precum o scenă particulară care e considerată prima „întâlnire” gay din istoria cinematografiei. Scena e numită sărut de unii, contact sexual de alţii. Titlul nu ne lămureşte mai mult. De ce nu e foarte clar şi rămâne liber la interpretare? Această scenă e realizată prin întâlnirea soarelui cu luna. Atât soarele, cât şi luna au chipuri masculine.

Înainte de a vă lăsa să urmăriţi filmuleţul, vă mai spun că datorită lui Ionutz, am aflat că scene din film au fost folosite la realizarea unui videoclip Queen ‚Heaven for everyone’, unde întâlnirea soarelui cu luna e exploatată în final la fel de interesant precum filmul original o face.

Iată şi filmuleţul.



Videoclipul Queen aici.

Credit foto aici

0 comentarii on "L’eclipse du soleil en pleine lune (1907)"

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez