miercuri, 4 noiembrie 2009

Când va ajunge un gay preşedinte al României?

Publicat de FLORIN la 15:18
Mai în glumă, mai în serios, fără să fie neapărat un subiect nou, e interesant ( zic eu) de readus în discuţie pe parcursul unei campanii electorale ( cică) pentru prezidenţiale.

Când credeţi că România va fi gata de un preşedinte gay? Cum în ani e cam greu, iată etapele văzute de mine.

1. România trebuie să devină o ţară tolerantă la problematica gay, fiindcă momentan nu este. Uniunea Europeană are de-aface cu tot ceea ce s-a întâmplat în România legat de problematica gay şi asta o ştim prea bine. În rest, nu mi se pare toleranţă agresarea unui club gay dintr-un oraş ( cum ştiam că la un moment dat în 2009 se întâmpla în Timişoara).
2. Societatea civilă să conteze. Iar comunitatea gay să facă parte din ea. Asta necesită vizibilitate şi buni reprezentanţi.
3. Putem începe cu un parlamentar sau cu un primar. Dacă primarul / parlamentarul / alesul respectiv dovedeşte în acea zonă că e capabil de realizări, o parte din teamă va trece. Iar dacă e primarul Bucureştiului, numai bine că e şi o modă.
4. Trebuie legalizată căsătoria gay. În alte condiţii, aceasta, precum şi adopţia de către cuplurile gay va fi un impediment mult prea mare.
5. Atitudinea bisericii faţă de comunitatea gay trebuie să se schimbe. Altfel, până şi homofobii se dau credincioşi, deşi nu au un obicei în a frecventa slujba de duminică.

Abia atunci România va fi pregătită de un preşedinte gay. Cât să fie, vă las pe voi să hotărâţi.

Sincer însă, sunt ok şi cu un preşedinte / o preşedintă gay-friendly până atunci. Sunt curios dacă această temă va fi discutată în această aşa-zisă campanie prezidenţială.

8 comentarii on "Când va ajunge un gay preşedinte al României?"

CM on 4 noiembrie 2009 la 16:36 spunea...

Pai in actuala campanie ( si ma tem ca in urmatoarele pentru muulti ani de acum incolo) tot spectrul , de la stanga la dreapta va promova/proteja/admira "familia traditionala" /stramoseasca/crestina. Nici o sansa ca in timpul vietii noastre sa vedem un politician pe primul palier( senator, deputat, primar sau consilier local) gay friendly in public. Sau sa citim in ziar un discurs pro gay al unui politician.

FLORIN on 4 noiembrie 2009 la 17:15 spunea...

cum rămâne cu remus cernea? :D eu cred că pe plan local pot exista şanse ca un astfel de lucru să se întâmple. nu mi se pare atât de imposibil.

cât despre politicieni gay friendly, chiar dacă nu e cunoscut neapărat pentru politicile sale, silviu prigoană a fost vocal gay friendly o perioadă. după aia a zis că "românii nu sunt pregătiţi" şi a renunţat. ştim că vocal a fost şi traian băsescu. dar nu a făcut el nimic în general, dar apoi gay-related. :))

politicieni gay friendly există aşadar, dar mă tem că activităţile Parlamentului şi Preşedenţiei sunt pe lângă în totalitate de ceva vreme.

Cip spunea...

Totusi, avem un candidat la presedinte care este gay friendly declarat, deci nu inteleg de ce trebuie neaparat un presedinte gay. Nu e mai bine sa ne concentram asupra candidatilor pe care ii avem si sa nu ne zboare gandul la un viitor foarte indepartat?
Link cu declaratiile lui Remus Cernea:
http://remuscernea.ro/repere-biografice/
The Nordic Rainbow Humanists a acordat premiul „Rainbow Humanist Award 2009” pentru Remus Cernea şi colegii săi din Asociaţia Umanistă Română.

„…pentru că vorbesc şi scriu despre situaţia lesbienelor, gay-lor, bi-sexualilor şi transsexualilor ca o temă ce priveşte un drept al omului şi ca un drept de a lua decizii în viaţa personală – ceea ce reprezintă o valoare esenţială umanistă a autonomiei personale – în ciuda unei opoziţii puternice din partea opoziţiei intoleranţei religioase sau oponenţilor politici şi a unei prese ostile. (…)”

Unde mai pui ca este si tanar (35 de ani) si sarac (sta cu parintii), si nu a fost implicat in scandaluri cu banii statului, spre deosebire de restul candidatilor..

FLORIN on 4 noiembrie 2009 la 19:14 spunea...

cunoşteam parte din activitatea lui Remus Cernea şi, după cum am spus, aş fi foarte încântat să avem un preşedinte gay-friendly.

din păcate remus cernea nu are şanse reale la preşedenţia României, că m-aş fi dus la vot şi i-aş fi acordat votul meu. ;)

Anonim spunea...

Nu conteaza, ideea e sa transmitem un mesaj. Ca persoanele decente totusi exista..
Eu voi merge la vot indiferent de rezultat.
Altfel de ce s-au luptat cei dinaintea noastra pt dreptul de a vota?
Nici Obama nu era cotat cu sanse realiste de a fi nominalizat candidatul democratilor, d-apoi sa fie presedinte..
E o atitudine gresita. Plus ca ar fi prima data cand putem da un vot pozitiv, nu unul negativ.

CM on 4 noiembrie 2009 la 22:13 spunea...

Eu vorbeam de politicieni de prim rang nu de Remus Cernea. El nu e politician. E un excentric, viziunea lui nu e realista, nu are sanse de reusita. E ca si cum as candida eu. Silviu Prigoana e gay friendly la TV sau in privat. Dar nu stiu sa fi luat pozitii oficiale in acest sens. Basescu nu imi amintescsa fi avut vreo pozitie gay friendly, dimpotriva , imi amintesc un episod in care a fost ironic/badaran ( detalii la cerere). Pdl e un partid ultra oportunist si anti gay in consecinta. Trebuie sa va amintesc cruciada anti gay purtata de Mircia Giurgiu ( PDL) la Cluj , insistenta cu care Daniel Buda (PDL) invoca morala crestina impotriva casatoriilor gay. Si lipsa pozitiilor contrare acestora in spatiul politic romanesc.

FLORIN on 5 noiembrie 2009 la 15:22 spunea...

@ anonim : ai fosrte mare departe şi e foarte bine că îţi vei exercita dreptul.

@ CM : părerile mele despre PDL sau Traian Băsescu nu sunt mai bune ( de cum par ale tale). Despre ce a făcut Mircea Giurgiu la Cluj am scris de asemenea, precum şi de domnul Daniel Buda. Cu toate astea, Traian Băsescu şi-a arătat susţinerea faţă de comunitatea gay. că a făcut-o doar ca să atragă atenţia, că poate comunitatea gay românească din 2009 e mult mai periculoasă în viziunea românilor decât în 2004, că nu a făcut nimic ( în general şi subiectiv pe această temă) e cu totul altceva.

Mihai Bucur spunea...

Nu conteaza ca Remus Cernea nu va castiga, este bine sa il votezi daca ii sustii ideile! Intotdeauna candidatii "fringe" vor fi primii care sa fie gay-friendly (asa era si in Europa de Vest in anii 70-80). Trebuie sa ii sustinem cat putem, pentru ca numa asa pot deveni mai influenti. Nu e tot una daca Remus Cernea are 1% sau daca are 5% sau chiar 8-9%. Cu peste 5% devine deja o forta importanta in presa. Deci, votati, nu stati acasa!

@ CM: da, PDL-ul este anti-gay. Iulian Urban (senator PDL) a fost cel care a modificat Codul Civil pentru a introduce interzicerea explicita a casatoriilor gay.

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez