luni, 2 noiembrie 2009

Algie, the miner (1912)

Publicat de FLORIN la 15:11

Acesta este un alt film descoperit prin deja mult amintitul ‚The Celluloid Closet’. Realizat în 1912, el este parte a culturii gay, deşi urmărind filmul, ca şi subiect acesta nu atinge vreo temă gay. Doar că personajul principal este educat, rafinat, efeminat.

Acesta primeşte sarcină de la tatăl viitoarei sale mirese „să devină bărbat” într-un an, altfel nu o va putea lua pe fiica sa de soţie. Aşa că eroul nostru porneşte într-o călătorie în cealaltă parte a Americii unde bărbaţii nu numai că nu sunt educaţi, dar mai sunt şi neîngrijiţi, exact la capătul celălalt al rafinamentului. Printre aceşti mineri, efeminatul Algie „încearcă să devină un bărbat”.

Filmul se foloseşte de stereotipuri. Asta nu e întotdeauna foarte bine primit de mine. Însă ce găsesc interesant e că prin acest film mut într-o perioadă în care în America nu se vorbea despre gay-i, prin figura acelor bărbaţi care îl primesc pe efeminatul Algie în barul său, se vede că nu era nimic nou căzut din soare. Nu, era ceva întâlnit, de care, din păcate, societatea făcea haz.

Iată filmul.



Credit foto aici

0 comentarii on "Algie, the miner (1912)"

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez