miercuri, 7 octombrie 2009

Queer as Folk 01x10

Publicat de FLORIN la 15:36

Sunt trei teme pe care episodul de azi le prezintă. Să le luăm pe rând.

HIV
În timpul unei plimbări printr-un magazin, Ted observă un tip cu care a avut o aventură în urmă cu aproximativ şase luni. Totul bine şi frumos în amintirea sa, până când îşi dă seama că nu a folosit prezervativ. Alături de Emmett, care e foarte calculat în privinţa acestui aspect, îşi face testul HIV.

Curând însă toată tensiunea se mută de la Ted la Emmett, care primeşte un telefon din partea cabinetului unde îşi făcuse testul. Panicat, Emmett are parte de un week-end în care gândurile nu se îndreaptă decât spre un subiect.

Dincolo de rezultatul testelor, simt între Emmett şi Ted că se naşte o relaţie foarte puternică din toate punctele de vedere.

Până când este permis să trăieşti în lumea fanteziilor?
Acesta este întrebarea pe care Michael ar trebui să şi-o pună, din punctul de vedere al tuturor după ce se află de despărţirea lui de David. Debbie, mama lui Michael, este cea care reacţionează cel mai puternic la veste. Conştientă că trebuie să facă ceva merge la Brian şi îi cere să oprească din posibilităţile lui Michael fantezia cum că la un moment dat Brian îşi va arunca privirea asupra lui.

Brian, continuă să ne arate de la episod la episod, cât de complex este. Nu, nu este deloc superficial aşa cum am crezut şi eu. În acest episod organizează o petrecere surpriză pentru aniversarea de 30 de ani a lui Michael unde are grijă să fie prezent şi David. Cu toate că iniţial credem că nu s-a putut abţine, atrăgând atenţia lui Michael printr-un cadou în faţa căruia cadoul lui David trece neobservat, se dovedeşte că îşi ţine cuvântul până la capăt faţă de Debbie, punându-şi toată lumea în cap.

Nu sunt sigur că acel moment era însă necesar după conversaţia lui Michael cu Ted. Acesta, în condiţiile în care aflase că aniversatul îi descoperise în perioada în care fusese în comă marea sa pasiune, îl sfătuieşte emoţionant şi aproape până la lacrimi să nu alerge după o fantezie.

Coming out forţat
Întotdeauna este rău când cineva care nu trebuia să ştie, află de orientarea ta sexuală. Brian a avut grijă ca acest aspect să intre în viaţa unui Michael care s-a hotărât că vrea să locuiască cu David, invitând la aniversarea organizată de el, pe Jennifer, colega de muncă înamorată de Michael. Cum va evolua acest aspect vom descoperi în episoadele viitoare. Sunt chiar curios.

După 10 episoade, pot spune că ‚Queer as Folk’ devine din ce în ce mai interesant.

Credit foto : SHOWTIME

1 comentarii on "Queer as Folk 01x10"

Rox on 23 iunie 2016 la 08:36 spunea...

Buna, am vazut pe sarite sezoanele dar am inteles ideea..ceea ce nu inteleg este povestea lu' Brian si Justin ...adica mai raman impreuna ? Justin pleaca la New York, nu se casatoresc deci nu este nimic sigur ca raman un cuplu plus ca la plecarea lu' Lindsay si Melanie, Brian ii spune lu' Lindsay ca Justin este un egoist care se gandeste numai la el, deci Brian nu vroia sa Justin sa plece desi la incurajat si apoi ultima scena ca era Brian cu Michael in club babylon totul a reinviat erau toti prietenii lor si dansau cu totii, adica clubul se pusese din nou pe picioare ?... cine poate sa imi explice va rog ?

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez