duminică, 4 octombrie 2009

Elemente gay in Sailor Moon

Publicat de Ionutz la 19:15


Pentru primul episod voi relua o parte din lucrurile pe care le-am relatat si in trecut legat de Sailor Moon. Imi e greu sa trec peste avand in vedere ca in aproape fiecare sezon a aparut cel putin un caz din aria minoritatilor sexuale. Aceste cazuri au vizat atat personajele negative cat si cele pozitive, deci fara nicio discriminare.

In primul sezon al serialului ne este prezentat un cuplu gay, care, dupa ce inlaturi cenzura nationala, specifica statelor europene ( Italia, Anglia, Franta si desigur Romania ), este cat se poate de explicit. Pe scurt Sailor Moon trebuie sa invinga fortele raului conduse de vrajitoarea Beril. Aceasta are in subordine patru generali ( un prim indiciu ar fi faptul ca o femeie nu prea ajunge in armata deci nu poate fi general, dar in fine, e discutabil acest amanunt ), ei sunt denumiti cei Patru Mari. Cuplul gay este format dintre ultimii doi generali. Zoisite este al treilea general care il divinizeaza pe ultimul, de departe cel mai puternic, Kunzite. Zoisait a primit nume de femeie in varianta italiana a animatiei, asemeni variantei franceze, e drept ca romanii nu s-au obosit sa reinventeze nume insa au tradus constant in asa fel incat se intelegea ca este femeie. Vocea la dublaj a fost indiferent de tara cea a unei femei.

Legat de infatisare acestuia, doar parul saten este legat asemeni unei fete. Cerceii din urechi nu inseamna nimie avand in vedere ca toti cei patru generali ii purtau. Costumatia este cea militara simpla si cu cizme, fara nici un ornament feminin. Mai mult daca ar fi sa il consideram femeie, ei bine pieptul acestuia este insesizabil, iar japonezii tind sa accentueze acest amanunt.

Exista un episod in care Kunzite face o remarca in ceea ce priveste o femeie. Zoisite face pe gelosul insa Kunzite il linisteste spunand ceva in genul : “nu se incadreaza in preferintele mele” si ii da un trandafir, nicidecum : “tu esti cea mai frumoasa etc” cum traduc ceilalti.

Si acum elementul hotarator, in varianta japoneza se poate remarca faptul ca apelativul folosit pentru Zoisite este intodeauna cel masculin. Pe langa acestea se mai poate mentiona faptul ca numele are mai degraba rezonante masculine si, fapt deloc neglijabil vocea aleasa pentru dublaj este una masculina.

Ei bine iata primul caz gay din prima serie, insa Sailor Moon avea sa ne uimeasca in continuare in ceea ce priveste inclinatia spre personaje cu o sexualitate sugestiva.

0 comentarii on "Elemente gay in Sailor Moon"

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez