joi, 29 octombrie 2009

Elemente gay in Sailor Moon IV

Publicat de Ionutz la 19:26


Ok, iata si o ultima postare legata de Sailor Moon si lumea gay. Cum va spuneam in ultimul articol serialul nu a mai oferit alte sezoane dupa cel cu Sailor Stars, implicit nici personaje gay. Totusi Sailor Moon nu se opreste aici deoarece producatorii au lansat si cateva filme de animatie printre care si cel despre care voi vorbi astazi intitulat Sailor Moon - Promise of the Rose.

De dragul cronologiei actiunea se poate situa intre sezoanele 3 si 4. Asadar Usagi este impreuna cu Mamoru si celelalte fete la o sera din oras. In timp ce admirau plantele isi face aparitia un tanar misterios ce pare sa il cunoasca pe Mamoru. Mai mult spune ca acum, cand asa cum ii promisese, a gasit floarea perfecta a venit sa il ia cu el. Initial Mamoru nu pare sa stie cine e in fata lui, fapt ce determina consternarea tanarului care nu poate crede ca a fost uitat cu atata usurinta. Totusi numele de Fiore trezeste ceva in amintirile adormite in colturile constiintei lui Mamoru. Cei doi se intalnisera cand aveau varsta de aproximativ cinci ani, intr-un spital. Atunci pentru a il opri pe Fiore din plans Mamoru ii daruise un trandafir.

Inca din primele momente interesul lui Fiore fata de persoana lui Mamoru este in mod evident de alta natura decat cel animat de o prietenie, fie ea si una foarte stransa iar gesturile si expresivitatea celor doi inlatura orice dubiu. Fiore pur si simplu il apuca pe Mamoru si vrea sa il ia de langa Usagi. Nu are nici o indoiala ca este ceva absolut firesc avand in vedere cele petrecute intre ei. Chiar si asa, neluand in calcul atitudinea lui Usagi, dispusa sa il jupoaie pe individ, Mamoru se opune iar pentru un moment tanarul pleaca.

Ulterior exista o discutie intre fete si pisici, moment in care pisica Luna (cea neagra), spune foarte sec si serios (scena e geniala) ca e evident ca Mamoru e popular printre barbati ( semnificatia fiind evidenta: barbati il plac si de ce nu, e foarte probabil ca si el sa ii placa. Fetele nu neaga, nici nu blesteama barbati si femeile gay (asta deoarece actiunea se petrece in Japonia iar personajele sunt nipone. In Romania abordarea risca sa fie alta...) ele doar par contrariate. Cea mai linistita fata de o asemenea posibilitate este Sailor Mercur, care pledeaza oarecum pentru aceasta optiune nevazand nimic iesit din comun intr-o atare situatie. Printre fanii serialului a circulat zvonul ca Sailor Mercur ar fi fost gay, judecand si dupa indici de acest gen, insa din punctul meu de vedere nu putem spune acest lucru cu certitudine.

Ulterior Fiore revine sub adevarata lui forma si le infrunta pe luptatoare. A fost creat ca un personaj superior celorlalte personaje antagonice, din prima clipa observa (lucru aproape evident) ca Usagi e Sailor Moon. Doreste sa o ucida, dand semne de o gelozie cat se poate de clara insa Mamoru o protejeaza cu propriul corp. Fiore e socat si nu intelege cum Mamoru ar putea tine atat de mult la o asemenea persoana (se poate intelege si femeie). Il va lua cu el pe un meteorit unde desigur luptatoarele il vor urma dupa un timp.

Inainte de confruntarea finala, Fiore ii povestesti lui Mamoru cum a calatorit prin numeroase galaxi pentru a isi tine promisiunea de a ii aduce floarea perfecta si cum in tot acest timp gandul ii fusese numai la el. Floarea gasita se dovedeste a fi una malefica ce il controla.

Pe parcursul disputei finale Mamoru & co incearca prin argumente sa il determine pe Fiore sa nu mai continue lupta, Sailor Moon spunandu-i ca nu mai e singur, si ca toti tin la el. Interesant e ca Floarea il manipula spunandu-i ca Usagi minte si nu doreste decat sa il ia pe Mamoru de langa Fiore. Argumentul are rezultatul scontat si tanarul ataca cu si mai multa furie la acest gand.

In final Mamoru il loveste cu un trandafir, gest ce poate simboliza si ruptura/despartirea dintre cei doi, mai ales luand in considerare obsesia lui Fiore pentru flori. In ciuda manipularilor Fiore nu va mai reactiona ci doar va repeta ca nimic nu mai are sens daca Mamoru a aruncat cu o floare in el. Putem interpreta si nimic nu are sens daca nu ma vrea, ma uraste deci nu ma iubeste.

Totul se va termina cu bine pana la urma Fiore fiind salvat iar amenintarea ce plana asupra Terrei fiind inlaturata. Intr-o prima parte a filmului producatorii vorbesc pentru prima oara explicit despre existenta unor barbati care sunt atrasi/traiesc cu alti barbati si chiar daca in ultima parte lucrurile sunt usor interpretabile si nu prezentate in mod evident mesajul este inechivoc.

Postare mai lunga, ca pentru un film de animatie... :D

2 comentarii on "Elemente gay in Sailor Moon IV"

docica on 30 octombrie 2009 la 08:31 spunea...

Ionut, imi plac foarte mult prezentarile tale pe aceasta tema. Ma fac sa-mi para rau ca nu am timp sa urmaresc Sailor Moon. De fapt nu e doar problema vizionarii, caci inainte trebuie sa descarc sezoanele. Recenziile tale isi ating scopul. Chiar iti starnesc curiozitatea.

Ionutz on 30 octombrie 2009 la 18:03 spunea...

multumesc pentru aprecieri,esti draguta! comentariul tau este singurul pe care l-am primit pana acum la aceasta rubrica :P

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez