vineri, 18 septembrie 2009

În linii mari despre ‚Desperate housewives’

Publicat de FLORIN la 13:43

‚Desperate housewives’ este unul din cele mai de succes seriale ale ultimilor ani, o combinaţie de dramă, comedie, romantism şi mister uneori foarte reuşită, alteori pe lângă ( dacă e să fiu sincer). Lansat în 2004 a atras prin titlu sugestiv şi a crescut prin critici foarte bune, asta fără să lipsească menţiunea că se aseamănă destul de mult cu un alt serial, care la rândul a făcut furori la vremea lansării sale. Cumva, a reuşit să se distanţeze de identitatea acelui serial de-a lungul anilor, creându-şi propia mulţime de fani ce au ţinut producţia ABC în linia întâi până azi ( septembrie 2009).

În septembrie 2009, serialul creat de Marc Cherry ( gay) se pregăteşte să ne aducă ultimile mistere. Până atunci vă spun că ( gay-related):
- personajul gay cel mai bine expus de-a lungul celor cinci sezoane difuzate este Andrew Van de Kamp, un adolescent rebel ajuns în stradă în urma conflictului cu mama sa, devenit apoi om de succes şi un fiu fără de care Bree aproape că nu ar putea funcţiona. Zvonurile apărute înaintea lansării acestei serii spun că actorul Shawn Pyfrom va renunţa la rolul său în următorul sezon.
- sezonul 4 al serialului introduce două personaje gay, un cuplu gay nou venit în Wisteria Lane ce va intra în conflict cu Susan.
- sezonul 5 vine însă cu marea surpriză pentru publicul gay, prin apariţia lui Gale Harold, cunoscut ca Brian Kinney din ‚Queer as Folk
- de asemenea sezonul 5 ne aduce un sărut între Teri Hatcher şi Eva Longoria.

Începând cu al doilea sezon, serialul a luat-o uşor pe o pantă descentă, astfel că de media de 23,7 milioane de telespectatori pe episod din primul sezon s-a transformat în una de 15,6 milioane la sezonul cinci, ceea ce încă e bine, dar cred că semnalul este unul destul de clar. Decizia ca acesta să fie ultimul sezon mi se pare una înţeleaptă astfel.

Iar după ‚Queer as Folk’ şi ‚The Amazing Race’ vă propun ca începând cu 27 septembrie să comentăm împreună ultimile aventuri ale celor mai celebre neveste din lume ( şi a celor mai cunoscute ca „disperate” – fiindcă mă îndoiesc că sunt).

Fani ai serialului pe aici?

3 comentarii on "În linii mari despre ‚Desperate housewives’"

kriptmelody on 19 septembrie 2009 la 09:35 spunea...

Eu am vazut, in ordine, toate sezoanele serialului. Voiam sa mentionez ceva ce ai mentionat si tu: sezoanele sunt descendente valoric. De la bun inceput serialul, in sine, este interesant, dar pe parcurs isi pierde farmecul simtitor.

In orice caz, gay-related nu este decat intr-o mica masura (o masura in care orice serial este - nimic simtitor), accentul se pune pe aventurile celor 4 neveste care, v-am spus, este imposibil de neremarcat, isi pierd din farmec.

Docica on 19 septembrie 2009 la 11:02 spunea...

off topic: salut... nu am mai apucat sa va scriu, dar am citit constant. luna asta a fost de cosmar (caci a trebuit sa fac niste modificari in casa si am trait ca intr-un santier). dar incerc sa revin la vechile obiceiuri! asa ca astept articolele voastre. pup

FLORIN on 20 septembrie 2009 la 11:54 spunea...

@ kriptmelody : să ştii că mie mi-a plăcut mai mult sezoanele 4 şi 5 decât 2 şi 3. totuşi finalul de la 5 mi s-a părut destul de deplasat şi nerealist, prin aventura pe care bree ar fi început-o cu karl.

cred că am apreciat şi faptul că au ales să treacă o perioadă de timp între sezoane. mi s-a părut o idee originală.

nu e foarte gay-related, dar are ceva fani gay.

@ Docica: bine ai revenit şi mulţumim pentru feed-back tău permanent.

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez