vineri, 17 iulie 2009

Sondaje România . Ce cred românii despre homosexuali?

Publicat de FLORIN la 12:06
Iată câteva sondaje realizate în ultimii ani. Dacă mai cunoaşteţi şi altele, anunţaţi-mă.

Conform unui sondaj realizat de British Council în 2006:
- 15,6% din români cred că gay-ii au prea multe drepturi
- 35,9% atâtea drepturi cât ne trebuie
- 39,1% prea puţine drepturi
- 9,4% nu ştiu/ nu răspund

Un alt sondaj realizat de European Values Survey în 2008, realizată pe 1.488 de respondenţi :
-91% dintre români cred că homosexualitatea nu poate fi justificată.
Iar într-un sondaj realizat de Uniunea Europeană în 2006, România e pe ultimul loc în Uniunea Europeană la toleranţă, cu 11% din populaţie care acceptă căsătoriile gay. La adopţii suntem a treia din coadă, după Polonia şi Malta, la egalitate cu Bulgaria cu 8% din populaţie care acceptă.

Ce vă spun cifrele astea?

7 comentarii on "Sondaje România . Ce cred românii despre homosexuali?"

Amazon on 17 iulie 2009 la 15:26 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Amazon on 17 iulie 2009 la 15:29 spunea...

Romania - Simply surprising... mereu surprinzatoare, in orice domeniu, mai ales prin lucruri neplacute. Eterna si fascinanta... nu se va schimba niciodata, ca de aia e eterna, si fascinanta, din cauza ipocriziei si intolerantei... The Land Of Choice: "Aleg sa te urasc din tot sufletul, pentru ca sunt normal si crestin."
E limpede ce reflecta cifrele acelea. Romania e profund homofoba. Atasata "valorilor" traditionale, tara crestina, ii primim pe toti cu paine si sare... stai putin, aici se rupe filmul. Sare, in ochi, pentru gay, si painea sa le stea in gat... iar ipocrizia, intoleranta si ura sunt justificate de credinta, desi nu stiu cati dintre cei care "judeca" respecta Cele 10 porunci. Si astazi era in vigoare articolul 200, daca nu era impusa eliminarea lui, de catre UE. In mare masura, romanilor le place sa se creada crestini, desi nu stiu cati pot sa explice exact ce presupune asta. "Iubeste-ti aproapele"? "Nu judeca pentru a nu fi judecat"?... hmmm, probabil au lipsit la lectiile acelea. Si la multe altele... Plus ca, o parada gay reflectata de mass-media ca o manifestare care promoveaza ciudatii, incultura si prostul-gust, si cu "salvatori" ca "Noua Stramba", nu au cum sa se schimbe mentalitatile in Romania. Cine e fara pacat, sa dea primul cu piatra... ha, ha ha, ce gluma. Pai, ia ziceti voi asa ceva, si sa vedeti cate pietre va luati in cap. Romanii au tendinta de a-i judeca mai intai pe altii, si apoi, de a se privi in oglinda. Oricum, oglinda e mult deformata de o gramada de lipsuri: de civilizatie, de bun simt, de educatie, de toleranta, de logica, de bigotism. Oglinda, oglinjoara, cine e cel mai homofob din tara? Tudor Ionescu, si omul se privi mandru in oglinda neagra a sufletului sau, si apoi dadu semnalul de pornire a marsului pentru "normalitate". "Imi place cand radeti de mine ca sunt diferit, pentru ca si eu rad de voi ca sunteti toti la fel!"

George on 18 iulie 2009 la 01:32 spunea...

Omofobia e în urcare. În urmã cu câteva luni, un fost coleg devenit între timp preot în România îmi scria cã, din punctul lui de vedere, pentru un copil orfan, dacã ar fi de ales între adoptarea de cãtre un cuplu gay sau moartea, ar alege moartea. Cicã «mãcar ar muri cu demnitate»...

Cineva dintre neamurile mele, în aceeasi perioadã, îmi scria: «Mai bine sã trãim numai cu pâine si apã, decât sã acceptãm asemenea aberatii occidentale!»

Când eroismul si filantropia unora din compatrioti ajunge atât de departe, se ajunge la totalitarism.

Când aud asemenea lucruri,

FLORIN on 18 iulie 2009 la 10:07 spunea...

@ Amazon: ceea ce spui tu e perfect adevărat. România încă se lasă purtate de valori pe care persoanele ce atacă cu îndârjire comunitatea gay nu le are. mă îndoiesc că persoanele care acum câţiva ani aruncau cu pietre la marşul gay merseseră la Biserică în ultimul an sau că îşi fac rugăciunea în fiecare noapte sau că respectă spusele Bibliei. mă îndoiesc şi că ei cunosc ceea ce ea spune. dar ipocrizia şi intoleranţa sunt două "valori" purtate cu mândrie de homofobii români.

@ George: exemplu dat de tine mă lasă fără cuvânt. sunt curios cum ar răspunde românii dacă li s-ar da cele două variante. cred ( sper) că preotul respectiv avea "problemele" lui.

kriptmelody on 18 iulie 2009 la 13:03 spunea...

Referitor la al doilea sondaj, acesta releva ca nu avem o mentalitate demna de secolul XXI. Cum sa fii de parere ca homosexualitatea nu poate fi justificata? Ce....idiotenie! Sau poate doar mi se pare mie exagerata folosirea verbului a justifica...

Intr-adevar exemplul dat de George te pune pe ganduri... :( pacat de noi si de societatea romaneasca!

bj spunea...

Hey guys,

Dupa parerea mea romanii sunt mult prea inchisi la minte si asa vor ramane.
Nu sunt gay, insa va admir foarte mult pt faptul ca incercati sa va luptati cu asa o populatie ce refuza, defapt...pare ca "scuipa" ce nu vor sa priceapa.
Eu cred ca veti mai avea inca extrem de mult de luptat cu aceste conceptii invechite in tara noastra si cred ca daca as fi in locul vostru, as pleca din tara in locuri unde oamenii sunt mult mai obisnuiti cu termenul de "gay".
Peste toate, ideea ar fi ca va felicit pentru ca nu renuntati si pentru ca va luptati, este ceva demn de admirat.

Cu drag,
bj :)

Anonim spunea...

eu cred ca trebuie ca fiecare persoana care se declara homsexual ar trebui sa ia legatura cu un psiholog si daca este nevoie cu un endocrinolog inainte sa-si faca blog.

Homosexualii au stat mult mai bine in sondaje pana a inceput parada politiei cu miez de homosexuali. Si probabil si faptul ca va reprezinta doar abuzatii sexuali, persoane e care sunt clar dezechilibrate psihic, nu va face un favor.
Spuneti ca religia e de vina? Duceti-va in China unde religia e interzisa si vedeti acolo tratament.
Eu sunt de parere, ca 89% din romani ca ce face omul acasa la el nu e treaba mea dar in public nu pot sa tolerez lucruri pe care le vad in conflict cu morala.

Asta este problema.

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez