duminică, 21 iunie 2009

A venit vacanţa

Publicat de FLORIN la 16:12
Pentru unii, da. Nu e niciun secret de stat. Dar nu ne referim la unii. Mă refer la comunitatea gay din România şi la tot ce înseamnă ea : bloguri, cluburi, lupta pentru drepturile noastre. Parcă s-a intrat într-un con de umbră, s-a încetinit totul după Gay Fest. Şi nu cred că e doar o impresie greşită a mea.

Când vine vorba de blogurile gay, lucrurile sunt destul de împărţite. Unii anunţă că iau o pauză din diferite motive, de la lumina soarelui de afară la lipsa de timp, alţii nu anunţă această pauză, dar nu mai scriu. Alţii scriu din ce în ce mai rar, lăsând şi două săptămâni între postări, când altă dată aveau cel puţin două trei postări pe săptămână, alţii continuă să scrie indiferent de anotimp. Revin la săptămâna Gay Fest-ului. Dacă în acea perioadă lipseai câteva ore de pe net, deja erai în urmă cu postările. Toată lumea posta despre program, despre modul cum este reflectat evenimetul în mass-media, despre impresii de la marş, toată lumea avea ceva de spus. A fost o săptămână de postări, dar acum dacă ne uităm pe unele bloguri pe prima pagină încă mai au un articol de Gay Fest. Bineînţeles că e opţiunea lor. Sunt blogurilor lor personale. Spun doar că era mai interesant să vezi curgând atâtea opinii. Şi cred că era şi mult mai constructiv. Salut blogurile care continuă să scrie. Le citesc cu plăcere.

La capitolul cluburi gay, aici lucrurile sunt cele care nu s-au schimbat, ci au evoluat. După Gay Fest a mai apărut un club gay în Bucureşti, altul la Cluj, Purple şi Soho şi-au continuat petrecerile, Purple a deschis şi o terasă, câteva cluburi obişnuite s-au arătat gay-friendly, aş zice că pentru petrecăreţii gay lucrurile merg mai bine ca niciodată. Felicit cluburile gay. La cât mai mare profit.

Şi ajungem la partea de luptă pentru drepturi. A fost Gay Fest-ul. Dar nu e îndeajuns. N-am mai citit de mult sau n-am mai postat de mult o ştire despre un eveniment interesant. Mă uit la blogurile gay de afară. În permanenţă se discută de problemele comunităţii gay, nu doar o săptămână pe an. Ştiu că există diferenţe de societate/bani/altele, ştiu asta, dar o insistenţă nu strică. Nu cred că este bine să ne limităm la acea săptămână pe an şi să o transformăm în singurul eveniment reprezentativ. Cel puţin, aşa cred eu. Poate că greşesc. Poate că nu. Eu zic doar că nu ar trebui să existe vacanţe prea mari ( ca să nu fiu extremist) pentru lupta pentru drepturile noastre.

Când se termină vacanţa?

3 comentarii on "A venit vacanţa"

Anonim spunea...

Si tu ce propui?? sa vorbim despre drepturile comunitatii gay tot timpul?? Fiecare scrie pe blogul personal exact ceea ce vrea la momentul respectiv. Nu crezi ca e problema lor, treaba lor daca au intrat in vacanta sau nu??? scrie tu despre drepturi etc.. daca vrei, daca tu nu 'ai luat vacanta' in acest sens. arata tu ca esti singurul preocupat de acest aspect.

Robert on 22 iunie 2009 la 11:35 spunea...

Nu stiu daca ai despre ce sa scrii pe acest subiect un an intreg, saptamana de saptamana. Gaypride o sa revina cu postari cat de curand, doar ca ne place sa credem ca avem o viata sin dincolo de on-line

FLORIN on 22 iunie 2009 la 14:27 spunea...

@ anonim: legat de drepturi, scriu când am ce să scriu. cum zice robert, nu prea ai ce să scrii un an întreg numai de drepturi momentan.

@ Robert: aşteptăm revenirea.;)

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez