luni, 8 iunie 2009

Festival de film gay online

Publicat de FLORIN la 15:46
M-am pus pe căutat filme cu tematică gay. Şi mi-am dat seama că sunt destul de multe pe care nu le-am văzut şi m-am gândit că există o foarte mare posibilitate să nu le fi văzut nici voi. Astfel mi-a venit ideea acestui „festival”. Şi m-am pus pe downloadat filme. Unele cunoscute, unele văzute, altele de care nu am auzit niciodată, altele familiare. O să vă povestesc despre toate. Ele se vor lupta pentru titlu de cel mai bun film gay.

Pentru început, acest „festival” se va ţine în perioada 10 iunie – 31 iulie. Până acum am ales mai bine de 30 de filme, dar numărul acestora s-ar putea mări în următoarea perioadă. Dacă ştiţi un film bun, vă invit să ni-l spuneţi pentru a îl căuta. Aşteptăm propuneri.

57 comentarii on "Festival de film gay online"

Amanda on 8 iunie 2009 la 16:12 spunea...

bravo, o idee excelnta:D

Dak spunea...

Nu e nevoie de niciun festival pentru a descoperi cel mai tare film gay. Cel mai cel mai e "Sarutul femeii-paianjen" (Kiss of the spider woman). Nimic din ce s-a facut inainte sau dupa nu cred ca se compara.

FLORIN on 8 iunie 2009 la 18:02 spunea...

@ Amanda: mă bucur că ţi se pare o idee bună. te invit să vii cu propuneri.

@ Dak: asta va rămâne de văzut. trebuie să recunosc că filmul promite, dar am găsit multe filme care promit. e la downloadat. ;)

Floryn on 8 iunie 2009 la 18:49 spunea...

Unde se pot lasa propunerile?

Anonim spunea...

pun aceste intrebari cu riscul de a fi catalogat drept idiot...
Cum se pot descarca filme de pe net???
unde intri??? exista un sit specializat???
cati GB se folosesc pentru a descarca un film???
in cat timp se descarca un film???
eu am limita de trafic, pot sa descarc filme sau depasesc si platesc suplimentar???
exista riscul de a descarca si virusi, viermi, troieni, malware etc. odata cu filmul???
cu ce player se vizualizeaza un film??
si de unde stii ca ai descarcat filmul pe care il cauti???
acum ca v-ati potolit rasul, va rog sa-mi raspundeti la intrebari. as vrea si eu sa vad un film pe net, nu doar la TV. si mai am o intrebare.... se poate vedea televizorul pe comp??? oare se baga cablul de la TV in comp??

Anonim spunea...

tu la toate faci topul celor mai buni/bune? si la amanti tot asa faci topuri cu cel mai bun la oral, anal etc...etc..? :))
de ce nu scrii pe blog lista filmelor pe care le ai in plan pt vizionat? eu am o propunere dar nu stiu daca il ai deja pe lista 'Noptile salbatice'

Pinocchi0 on 8 iunie 2009 la 19:16 spunea...

Uita-te la Wild Side, daca il gasesti, mie mi s-a parut foarte bun: http://www.amazon.com/Wild-Side-Stéphanie-Michelini/dp/B000AQ68W8 sau http://www.imdb.com/title/tt0364120/

Si bineinteles Gods and Monsters: http://www.imdb.com/title/tt0120684/

FLORIN on 8 iunie 2009 la 21:34 spunea...

@ Angel : propunerile le poţi lăsa aici.

@ Anonim 1: hai să le luăm pe rând.
1. Pentru a descărca filme de pe net ai nevoie de programul BitTorrent pe care îl poţi downloada de aici : http://www.bittorrent.com/btusers/download/?
2. Site-ul de pe care donwloadez eu este http://www.torrentz.com/ . Site-ul funcţionează ca google. Dai search filmul respectiv, te uiţi la surse (seeds) ( să fie cât mai multe) şi îl pui la downloadat.
3. În general un film are de la 700 MB în sus.
4. Filmul se descarcă în funcţie de transferul pe care îl ai tu la net şi de numărul de surse. Noi descărcăm un film de la 30 minute la două ore ( dacă are foarte puţine surse). În genere, punem mai multe filme la downloadat şi punem câte 5-6 pe un CD.
5. Ce înseamnă limitp de trafic? Dacă poţi descărca 3 GB pe lună, poţi să scoţi 5 filme pe lună fără să plăteşti în plus. Dacă continui să downalodezi peste limită se va descărca mai greu decât în mod normal şi net-ul va merge mai greu.
6. Dacă filmul e pe bune, nu. În 8 ani de downloadări frecvente, Ionutz nu a descărcat niciun film cu viruşi ( eu sunt mai nou). La diferite programe se mai întâmplă.
7. Player-ul contează mai puţin. Important e să ai pachet de codec-uri ( poţi încerca pe acesta : http://download.kappa.ro/action__file/id__2274 ). Cu el vezi aproape orice tip de film. Noi preferăm VLC Player.
8. Da, televizorul se poate vedea pe calculator. Trebuie să cumperi TV Tuner. Şi viceversa e valabilă.

@ Anonim 2: Te rog să îmi spui titlu în limba engleză ( sau orice altă limbă este) sau să laşi un link cu filmul la care te referi, fiindcă nu am reuşit să dau de el. Lista filmelor încă este deschisă. Despre fiecare film se va vorbi în parte.

PS: anonim1 şi anonim 2 puteţi lăsa un semn distinctiv ( gen un y la sfârşit sau altă iniţială) ca să pot face diferenţa între voi doi. :)

@ Pinnochio : AM găsit Wild Side. Are decât două surse, dar poate se ia. Gods and monsters se află deja în lista noastră.

Anonim spunea...

A1 awwww multumesc de informatii!!! incerc sa inteleg ce ai spus, o s-o iau incet cu pasi marunti. Voi tinerii de azi stiti totul despre tehnologia asta pe care eu abia o deslusesc.
Dar am uitat sa intreb....daca se intrerupe conexiunea, pierd si filmul???
filmele au subtitrari in romana??? daca nu au, degeaba ma uit, nu stiu engleza asa de bine ca sa inteleg ce zic aia. o sa ma uit ca la bulgari :)
sper sa nu ma pricopsesc cu un virus, ca ai incurcat-o!! si daca vine politia si ma aresteaza o sa zic ca tu m-ai pus sa copiez!!!

Dak spunea...

Referitor la filmul de care zicea Anonim 2 pot sa-ti dau si eu informatii: e frantuzesc, titlul original e Les Nuits sauvages (de si cu Cyril Collard). Ecranizare dupa romanul omonim.

CM spunea...

Defineste "film gay". Un film cu subiectul principal gay, cu personaje gay,sau poate fi considerat film gay un film care poate fi inteles in nota gay?Sa explic ultima categorie, mi s-a parut la a nu stiu cata vizionare ca "Zbor deasupra unui cuib de cuci" poate fi inteles si asa. Ca o metafora a presiunilor pe care societatea le exercita asupra unui om pentru a -l aduce inapoi in standardele sale. La final simteam o emotie foarte puternica si mi-am dat seama ca ma identificam cumva cu personajul principal. Eu as numi asta un film gay desi nu se face referire la subiectul gay

wannabegay on 9 iunie 2009 la 09:37 spunea...

@florin: zici "are decat"... ma zgarie pe urechi... foloseste, te rog negatia... stiu ca ardelenilor le place sa ignore partea aceasta de limba romana, insa corect e "nu are decat"...
acum filme: boys don't cry e best ever. ar mai fi hedwig and the angry inch, transamerica. o sa revin.

Dak spunea...

Erata: Les Nuits fauves.
Foarte interesanta chestiune asta cu problematica gay in filme non-gay...
Festivalul ar trebui sa aiba o sectiune si pt asa ceva :)))

Amanda on 9 iunie 2009 la 09:50 spunea...

Am si eu 2 propuneri pentru "Festival de film gay online" :D
Primul ar fi "To Wong Foo, thanks for everything, Julie Newmar", este un film cu Patrick Swayze si cu Wesley Snipes in rol principal, ei joaca rolurile niste drag queen-i celebre.
Al 2lea ar fi "Adam&Steve", filmul prezinta viata unui cuplu de hetero si unul de gay, este o comedie super tare:D

FLORIN on 9 iunie 2009 la 13:59 spunea...

@ anonim 1: Dacă se întrerupe conexiunea nu se întâmplă nimic. Ai downloadat cât ai downloadat, când reiei conexiunea, continuă să se donwloadeze de unde a rămas.
Găseşti subtitrări pe site-urile specializate. Dai pe google subtritare film x şi ţi-l găseşte. Ideea e să le probezi, fiindcă sunt mai multe tipuri de subtitrări. La toate filmele din festival, voi lăsa două link-uri: unul cu locul de unde să downloadezi filmul şi unul cu subtitrare.;)

@ Dak : l-am pus la downloadat. Mulţumesc. ;)

@ CM : ideea e să conţină cel puţin un subplot gay sau să aibă un personaj secundar ( nu episodic) gay. Din câte înţeleg nu e cazul filmului în cauză. Out of festival, rămâne un film ce trebuie să îl văd totuşi.;))

@ Wannabegay : toate filmele în cauză se aflau în lista noastră. O să încerc să ţin cont şi de sfat.

@ Dak : la câte filme gay interesante am găsit, astea rămân pentru altă dată.

@ Amanda: am inclus ‘To Wong Foo, thanks for everything, Julie Newmar’. Num ă convinge Adam & Steve, dar mă voi mai gândi.

Mulţumesc tuturor pentru propuneri. ;)

Floryn on 9 iunie 2009 la 15:54 spunea...

Eu o sa incep lista mea e preferinte cu filmul "Between Love & Goodbye" pe care l-am vazut aseara.Pot spune ca a fot un film absolut superb cu o coloana absolut perfecta care se potivea la scenele din film. La sfarsit mi-au dat si cateva lacrimi deoarece filmul nu are un happy-end dar combate multe teme si merita vazut.
Alte filme care merita:
Hamam
La ley del deso cu Antonio Banderas
Slutty Summer
20 Centimetros
Open Cam
Hellbent
C.R.A.Z.Y.
Comme un Frére
Summerstorm-merita
Broken Sky - El Cielo dividido-In acet film nu se gaseste pea multa comunicare verbala. Intr-un fel acest film vrea sa ne arate ca ne putem arata sentimentele si prin priviri, atingeri,suspune. Un film excelent!
The Trip
Boy Culture-Un film exceptional!
Shelter-Va recomand filmul acesta.L-am vazut de n ori si tot nu ma satur de el. La multe scene in film mi-au dat lacrimile. Merita
The Priest
Amnésie: L'énigme James Brighton - Amnesia -The James Brighton Enigma
Gone, But Not Forgotten
Breakfast with Scot
O Fantasma
Faqs
After Sex
L' Auberge Espagnole
Eating Out 1& 2
DRôLE de FéLIX
MULLIGANS
BEAU TRAVAIL
TESTOSTERONE
PLATA QUEMADA
PRESQUE RIEN
A CAUSE D'UN GARCON
Apo Tin Akri Tis Polis-FROM THE EDGE OF THE CITY
LOS NOVIOS BULGAROS-Bulgarian Lovers
KRAMPACK-Nico and Dani
PRETTY HANDSOM
Another Gay Movie
Another Gay Sequel Gays Gone Wild
Brokeback Mountain
si bineinteles
Milk

Cam acestea sunt filmle care le-am vazut si care m-au impresionat.

FLORIN on 9 iunie 2009 la 16:15 spunea...

wow angel. sunt câteva. unele se află deja în lista noastră, iar pe celelalte le vom studia cu atenţie. mulţumim pentru propuneri. ;)

Anonim spunea...

Eating out 1&2 sunt niste porcarii ca si Another gay movie, dar in general comediile noi ne arata ca pe niste ratati cretini, deci nu merita
propuneri: Bent, Wilde, Cruising, Longtime companion, Maurice, Philadelphia, The broken hearts club,Love. valour. compassion, Torch song trilogy,My own private Idaho, Velvet goldmine, Jeffrey, Shortbus... mai sunt si altele, deocamdata atat

Floryn on 9 iunie 2009 la 19:12 spunea...

Anonim ma intreb oare de ce vezi aceste filme ca fiind niste porcari. In fond sunt comendii. Adica nu putem trai doar in drama. Personal filmul Bent mi se pare o porcarie. Adica ce rost are sa ne reamintim regimul nazist. Eu nu prea cred ca daca tu te-ai uitat la comedii gen Eating out sau Another gay movie te-ai identificat cu vreun anume personaj si te-am simtit cretin. Restul filmelor pe care le-ai mentiont mi se par ok si chiar mi-au placut.De la filmul Bent ma asteptam la ceva super. Adica inceputul a fost plin de culoare, iubire, pasiune iar dupa aceea sa vad ca un tip este omorat in tren de catre regimul nazist, ceilalti sunt exilasi in desert sau unde au fost dusi. Cel care a facut filmul a cam pierdut corzile.

Me spunea...

Velocity of Gary
Before night falls
Chuck & Buck
a home at the end of the world
Latter days
the birdcage

Floryn on 9 iunie 2009 la 20:25 spunea...

Eu m-am uitat de vreo 3 ori la Before night falls si nici nu mi-a placut filmul si nici nu l-am intels.

Anonimus spunea...

deci am gasit link cu filme gay mishto ptr toate gusturile dudevu.com...e tare ;)

Floryn on 9 iunie 2009 la 21:55 spunea...

dudevu.com mi se pare mai mult un site prono cu gay si aici nu cred ca promovam si filme porno cu gay

FLORIN on 9 iunie 2009 la 22:08 spunea...

@ Anonim : nu am văzut filmele în cauză, aşa că nu mă pot exprima. Cât despre filmele propuse de tine, cam jumătate se află şi în lista noastră. O să le verificăm şi pe celelalte. Mulţumim şi tie pentru propuneri.;)

@ Angel : nu am văzut niciunul dintre filme, dar e adevărat : avem nevoie şi de comedii. Mă voi convinge ce tip de comedie e Another gay movie când mă voi uita la ea. S-ar putea să îmi placă ( mi-a plăcut american pie – ştiu că nu e gay related, dar am zis un exemplu care mi s-a părut bun), dar au fost şi alte filme care nu le-am putut urmări până la capăt ( angajatul lunii ).

@ Me : latter days şi Birdcage se află în listă. Ne vom uita şi la celelalte. Mulţumim şi ţie pentru propuneri ;)

@ Anonimus : am trecut de faza asta de ceva vreme . ;)) dar mulţumim pentru link.

Anonim spunea...

Daca nu ai deja pe lista:
Head on
Querelle

Floryn on 9 iunie 2009 la 22:31 spunea...

unde ati gasit filmul Head on. il caut de vreo cateva luni bune si nu il gasesc. Florin cand te gasesc pe mess ca as vrea sa iti dau ceva.

Anonim spunea...

@Angel eu am vazut Head on la TVR2 acum cativa ani, mi-a ramas in minte o anumita scena. as vrea sa revad filmul

CM spunea...

Decat Birdcage prefer La cage aux folles . E vorba de filmul original frantuzesc dupa care s-a facut Birdcage.
@Angel Raspunsul la intrebarea ta de ce trebuie sa vedem filme cu nazisti ti-l da un alt film "The Wave" cauta-l , n-o sa regreti ca l-ai vazut. Nu e un film gay.
@ wannabegay ."are decat" NU este o greseala frecventa a ardelenilor. E una din cele mai enervante greseli de vorbire specifice capitalei. Vezi recentele discutii intre Geoana si CTP

Floryn on 10 iunie 2009 la 08:24 spunea...

Un alt filme pe care l-am vazut azi-noapte in ceva vreme si care m-a impresionat din multe puncte de vedere este:3-Day Weekend. Va remomand acest film deoarece vorbeste despre piretenniile gay, iubiri, tradare, fericire, viata de cuplu. diferenete de varsta, meserai de escort. E o drama-roance absolut superba. E o productie din anul 2008.

Sau spunea...

am vazut un film frumos la Purple TV cu un baiat care era pianist si se indragosteste de un celebru pianist, au o relatie intensa. cum se numeste filmul asta ca nu-i stiu titlul?
tot la Purple TV mai era un serial SF gay care iar nu stiu cum ii zicea. Purple TV nu mai merge. DE CE???? :(

FLORIN on 10 iunie 2009 la 14:32 spunea...

@ anonim Ţ mulţumim pentru propuneri. ;)

@ Angel: uite Head on aici : http://thepiratebay.org/torrent/4898733/Head_On_(1998) Pe mess nu prea mai stau. Mai intru câte 5-10 minute între 1-4. Poţi să îmi laşi pe mail ceea ce vrei tu, dacă nu mă găsesşti. ;)

@ CM : poate va fi şi varinata franceză ( nici nu ştiam că a existat şi varianta franceză. Mulţumesc de informaţie. ;)) , dar birdcage cu siguranţă va fi.

@ Sau : din păcate nu ştiu să îţi dau informaţiile pe care le cauţi. Încearcă să trimiţi un mail la ei.

Far From Heaven on 11 iunie 2009 la 14:37 spunea...

Far From Heaven este prima selecţie a festivalului.

The Birdcage on 11 iunie 2009 la 14:38 spunea...

The Birdcage - al doilea film din festival.

Mihai on 12 iunie 2009 la 10:14 spunea...

Cred ca exista niste diferente intre un festival de filme gay si un festival de filme pe care comunitatea de lesbiene, homosexuali, bisexuali, travestiti si trans-sexuali le voteaza ca fiind filmele lor preferate.

Am ras foarte tare la Not Another Gay Movie la fel de tare cum am ras la Scary movie 2 pt ca fac parte din acelasi gen (recunosc ca ne prezinta destul de nasol but hey..that's life),

in fine..., propunerile mele ar fi:

Y tu mama tambien,
Le fabuleaux destin d'amelie poulain,
Singin' in the rain,
Shortbus,
Transamerica,
okay bine, bine si Brokeback Mountain (asta numai din cauza scenei aleaia cu sarutul).

cheers everyone!

FLORIN on 12 iunie 2009 la 15:16 spunea...

mulţumim şi pentru propunerile tale mihai.

Get real on 12 iunie 2009 la 15:17 spunea...

Get real este a treia selectie a fetivalului.

Anonim spunea...

filmele gay se trag f f f bine pe torrent. eu fac comparatia cu alte filme, sa zicem noi sau de arta. banuiesc ca e o comunitatea care share-uieste la greu.

My beautiful laundrette on 17 iunie 2009 la 22:24 spunea...

'My beautiful laundrett' este cea de-a patra alegere din festival.

Philadelphia on 18 iunie 2009 la 17:30 spunea...

a cincea selecţie a festivalul este filmul 'Philadelphia'.

In & Out on 19 iunie 2009 la 15:14 spunea...

a şasea selecţie : In & out

The Priest on 21 iunie 2009 la 11:04 spunea...

al şaptelea film : The priest.

Behind the red door on 23 iunie 2009 la 13:43 spunea...

Al optulea film: Behind the red door

Maurice on 25 iunie 2009 la 14:25 spunea...

al noulea film: Maurice.

Legături bolnăvicioase on 26 iunie 2009 la 14:40 spunea...

al zecelea film din festival şi primul românesc ( probabil singurul): legături bolnăvicioase.

Capote on 29 iunie 2009 la 13:42 spunea...

11. Capote

Milk on 4 iulie 2009 la 17:39 spunea...

12. Milk - primul film de 5 stele.

Anonim spunea...

Filmul care m-a impresionat cel mai tare,lucru demonstrat de faptul ca l-am vazut de 17 ori intr-o saptamana ( :D :"> ) este SHELTER!!!!!!!
Iar un altul care m-a zguduit un pic este drama israeliana THE BUBBLE!
Asta e umila mea parere!:)

FLORIN on 7 iulie 2009 la 15:37 spunea...

cunosc ambele filme. am văzut the sheler, e într-adevăr un film bun. trebuie revăzut. nu promitem, dar vedem ce se poate.

The Hours on 7 iulie 2009 la 15:37 spunea...

filmul numărul 13. Orele

Prayers for Bobby on 9 iulie 2009 la 21:15 spunea...

al 14-lea film: Prayers for Bobby.

As good as it gets on 10 iulie 2009 la 16:33 spunea...

am ajuns deja la filmul numărul 15: As good as it gets

Ed Wood on 18 iulie 2009 la 11:04 spunea...

16. Ed Wood

The Mudge boy on 18 iulie 2009 la 11:05 spunea...

17. The Mudge boy

Imagine me and you on 21 iulie 2009 la 11:51 spunea...

18. Imagine me and you

Before Night Falls on 23 iulie 2009 la 09:31 spunea...

19. Before Night Falls

Kinky boots on 27 iulie 2009 la 10:44 spunea...

25. Kinky boots

Kinsey on 27 iulie 2009 la 10:45 spunea...

21. Kinsey

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez