duminică, 7 iunie 2009

De ce muzica de stradă trebuie să fie homofobă?

Publicat de FLORIN la 17:25
Şi când spun muzică de stradă me refer la muzica hip-hop. Mesajele pe care le cântă cei de la Paraziţii ( şi alţi asemenea lor) încep să nu mai aibă sens în condiţiile în care idolii ( inspiraţiile) lor încep să nu se mai întreacă în homofobie.

Luăm exemplu lui Eminem. Primul său videoclip a atras numeroase proteste din partea organizaţiilor de apărare a drepturilor gay. Apoi, a cântat alături de Elton John la premiile Grammy, iar apoi a fost de acord să facă o farsă la gala din acest an a premiilor MTV Movie Awards cu iz gay.

Să ne uităm apoi la Kanye West. E cel mai în vogă hip-hopper din ultimii 4 ani şi asta o dovedesc premiile şi vânzările. La început nu comenta subiectul, apoi a spus că susţine comunitatea gay de când un văr a recunoscut că e gay, apoi a început să se spună că este gay şi chiar a spus că se uită la bărbaţii gay când vine vorba de a se inspira în modă.

Dar Paraziţii continuă să se ia de comunitatea gay, cel puţin asta ştiam eu. Din punctul meu de vedere, când un hip-hoper devine homofob cade în capcana de a fi luat în râs şi asta pentru că a îţi transforma un gay, care şi aşa e arâtat cu degetul de babele cu care tu te înjuri, demonstrează că eşti incompatib şi că nu poţi fi luat în serios.

Voi ce credeţi?

8 comentarii on "De ce muzica de stradă trebuie să fie homofobă?"

RockerJegos on 7 iunie 2009 la 18:46 spunea...

It's just business. Parazitii sunt homofobi pentru ca asta vinde si ii face sa fie mai "veridici". Am un prieten care canta hip-hop, au scos ceva albume dar nu sunt foarte cunoscuti. Sunt apreciati in lumea lor mai mult, underground scene bla bla. In fine, a scos acum ceva timp o piesa homofoba rau si l-am intrebat ... "Dude, what's up with that? De cand ai tu iesirele astea?" Ideea e ca foloseste mesajul homofob pentru a accentua repulsia fata de un alt grup. Ii detestam pe politicieni, dar cat de mult ii detestam? La fel de mult cum ii detestam pe niste homosexuali libidinosi! Gayii sunt victime colaterale.
Ain't nothin' personal.

Floryn on 7 iunie 2009 la 18:57 spunea...

Parerea mea este ca Paraziti sunt chiar niste paraziti. Acum cateva saptamani au fost cu niste prieteni la un concert intr-un centru comercial. O spurpriza foarte neplacuta a fost cand am auzit ca urmeaza pe scena cei de la Paraziti si cum le place lor sa inceapa cu tot felul de mesaje antisociale daca pot spune asa au folosit si cuvantul gay ca fiind unul de "cacat". Uneori am imresia ca homofobia romaneasca are legatura cu formatile de hip-hop, Adica ei intr-un fel sau altul promoveaza homofobia prin melodiile lor. Acest gen de cantareti si melodiile lor imi provoaca rau si scarba.

Dak spunea...

Treaba are mare legatura cu mentalitatea publica. Eminem a fost criticat, a vazut ca nu tine, si a facut 1-2 pasi in spate. Parazitii ar avea vreun motiv sa creada ca nu tine? Pe langa asta, Elton John e gay categoria I, a putut sa se insoare cu cine a vrut el, are statut si prestigiu, nu e un marginal, iar hip-hopperii ataca de predilectie marginali. Mai mult, hip-hopperii joaca rol de hartie de turnesol: cu cat o categorie sociala e mai discriminata, cu atat va fi mai atacata in textele lor.

Pinocchi0 on 7 iunie 2009 la 20:01 spunea...

Parazitii? Cine sint aia??
(Nu, nu vreau cu adevarat sa stiu.)

Unknown on 8 iunie 2009 la 11:32 spunea...

pai pentru ca la noi exista doar hiphoperi neciopliti

FLORIN on 8 iunie 2009 la 13:00 spunea...

@RockerJegos : ceea ce îi face comerciali şi falşi, la fel de cei de care se iau. Dar ei de ce nu au parte de presă negativă?

@Angel : îţi împărtăşesc opinia şi sentimentele.

@Dak : şi pe cine mai atacă ca şi grup Eminem/Paraziţii?

@Pinnochio : mult mai bine.

@Robert: ar fi o explicaţie. ;))

Dak spunea...

In general hip-hopperii fac alergie la tot ce nu e ca ei, dak ei sunt str8, gayii sunt rai, si de asemenea e rau sa fii femeie sau tzigan, ca sa-ti dau exemple.

FLORIN on 8 iunie 2009 la 18:05 spunea...

ai dreptate. "domnii" de la paraziţii se iau şi de la femei şi persoanele de etnie rromă. ;) mi se pare ciudat însă că au destul de multe fane. le place să li se vorbească astfel?

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez