duminică, 5 aprilie 2009

Sunt posturile tv pentru femei gay-friendly?

Publicat de FLORIN la 11:27
Cred ca de fapt in spatele acestei intrebari se afla intrebarea daca “Sunt femeile din Romania gay-friendly?”. Sunt trei posturi de televiziune pentru femei in Romania, unul destul de mare, celelalte mult mai mici( Acasa Tv, Euforia Tv si Romantica). Ce difuzeaza aceste posturi de televiziune?

Acasa Tv difuzeaza o telenovela romanesca la care se uita jumate din femeile din Romania, alte telenovele, cateva filme si seriale, o emisiune care trateaza subiecte de Acces Direct si o alta emisiune care trateaza subiecte de monden cu un prezentator gay. Au existat mai multe incercari ale Acasa Tv de a-si arata simpatia pentru comunitatea gay, dar in final mai tot ce a avut putin gay in ea, s-a indreptat spre esec (exemplu: Pacatele Evei), iar in momentul asta nici nu se mai incearca, conducerea presupunand ca este de ajuns prezenta lui Mircea Solcanu pe sticla.

Euforia Tv, facand parte din trustul Intact, face ce stie mai bine, adica difuzeaza emisiuni gen ‘Inelul cu diamant’, in care un italian ( arab, etc, etc) plin cu bani, alege din tot felul de femei, mai nou chiar vedete. Stai putin, asta nu era post de televiziune pentru femei? Ce sa inteleg eu de aici? Ca pentru cei de la Euforia, a incerca sa o inlocuiesti pe Corina Danila cu Magda Ciumac, face acest post unul avangardist pentru femei? Faptul ca difuzeaza emisiuni despre coafuri, moda ii spala pacatele acestor emisiuni? Raspunsul este negativ.

Romantica Tv este in schimb un post pentru batrane. Totul e asa de imbatranit acolo, incat nu au reusit sa atraga alt public. Mai nou, Realitatea – Catavencu incearca sa scape de el, fiindca probabil si-au dat seama ca este prea bagubos si nu exista sanse de reusita in cazul sau. Dar cine avea nevoie de un post in care oricum s-a vorbit negativ de comunitatea gay?

Revin la intrebarea “Sunt posturile de femei gay-friendly?”. Faptul ca sunt difuzate cateva emisiuni din strainatate, care sunt gay-friendly, nu inseamna ca postul e gay-friendly. Nicio productie romanesca, cu exceptia Povestirilor de noapte, nu este in acest moment pe aceste posturi pentru femei gay-friendly, ceea ce arata ca femeia din Romania care priveste la aceste posturi de televiziune nu are vreo intentie de a evolua din punct de vedere mintal, ci prefera sa priveasca la emisiuni si telenovele in care oportunitatile ei in viata ar trebui sa se rezume la a-si gasi un italian bogat, caci de nu va ajunge subiect de ‘Regina’.

Mai am sperante in femeile care nu urmaresc aceste posturi.

Voi urmariti aceste posturi tv?

4 comentarii on "Sunt posturile tv pentru femei gay-friendly?"

Dubios spunea...

eu ma uit la euforia cateodata. au emisiuni dragute preluate din strainatate, dar ma uit si la unele prostiute gen "shopping-ul pasiunea mea". mi se pare foarte haioasa asta:D. sa vezi cum se imbraca niste pitzi la tema "inmormantare" in colanti ciclamel sau ceva:)). mai imi place si antena 2, fiindca are emisiunea medicala si alte cateva dragutele..

adevaratul on 5 aprilie 2009 la 15:24 spunea...

Evolutia nu implica o intentie, iar daca ar implica nu cred ca cineva ar putea "evolua din punct de vedere mintal", cum spui tu, la televizor :)

Docica on 5 aprilie 2009 la 15:46 spunea...

eu nu ma uit in general la posturile romanesti. am cateva emisiuni constante: Mondenii (ii ador), Carcotasii si Mircea Badea. Cam atat pe domeniul emisiuni. Mai urmaresc meciuri pe TVR: rugby, volei, handbal. In rest tot ce inseamna descovery, reality etc. Cand vreau muzica ori internet, ori VHS sau Mezzo (asta chiar ma relaxeaza mult).

attitude on 5 aprilie 2009 la 16:38 spunea...

eu nu caut in special emisiuni gay-friendly, zicea docica de mircea badea, el nu e chiar gay-friendly dar cred ca e foarte popular printre gay , nici de carcotasi nu ma simt lezat cand au remarci usor homofobe, e dreptul lor sa fie cum vor, atata timp cat au alte calitati care-i ridica in ochii tuturor, putem trece cu vederea unele scapari

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez