marți, 17 martie 2009

Amanunte despre Gay Fest 2009 de la Bogdan Istrate

Publicat de FLORIN la 19:18
Bogdan Istrate, purtatorul de cuvant al asociatiei ACCEPT si organizator al Gay Fest 2009 a fost invitat ieri de Radio Purple la o discutie cu Lucian Dunareanu.

Astfel, am aflat despre Gay Fest:

1. Gay Fest este un eveniment politic si cultural ce sarbatoreste diversitatea.
2. El se incheie cu un mars, ci nu cu o parada, fiindca in Romania nu sarbatorim drepturi, fiindca nu le avem, ci le cerem
3. Gay Fest este organizat de 4 oameni: Bogdan Istrate, directoarea ACCEPT, un grafician si o persoana care se ocupa cu festivalul de film.
4. Traseul s-a schimbat. Incepe in Piata Unirii pana la Izvor.
5. Aprobarea inca nu a fost data, dar obtinerea ei reprezinta doar un detaliu.
6. Anul acesta fata de anii anteriori nu exista niciun slogan.
7. Nu se pune problema refuzarii participarii unei persoane, dar nici nu exista alternativa. In plus, aparitia persoanelor transgender ar trebui sa fie mai de inteles pentru ca in cazul lor exista un vid legislative.
8. Anul acesta se va pune accent pe activitatile culturale.
9. Festivalul de Film se va tine intr-o cafea datorita slabei porticopari din anul precedent.
10. Securitatea pentru participanti se va face atat pe parcursul desfasurarii marsului, cat si pana in statia de metrou sau pana in taxi.

Conform unui sondaj de pe acest site, 67% dintre voi nu veti participa la Gay Fest 2009. Aceste amanunte va fac sa va schimbati parerea?

6 comentarii on "Amanunte despre Gay Fest 2009 de la Bogdan Istrate"

Anonim spunea...

Care dintre argumente este menit a ma convinge sa particip la festival?
Voi veti participa?

Ionutz on 17 martie 2009 la 19:55 spunea...

Ionutz: sincer eu am avut mereu o parere destul de proasta despre Gay Fest. chiar intentionez sa scriu un articol despre acest subiect in cursul acestei saptamani, ocazie cu care voi incerca sa va prezint argumentele mele. ;)

Florin: nici eu nu am avut o parere foarte buna, dar au existat momente in care am vrut sa particip la ea. acum, nu ma aflu intr-unul din acele momente.

Anonim spunea...

dar ai participat vreodata la circul asta?
la noi nu e nimic, dar am vazut in alte tari ca parada are proportii impresionante!! mai mult te face sa-ti fie rusine de ceea ce esti decat sa te faca mandru :(

FLORIN on 17 martie 2009 la 22:02 spunea...

niciunul dintre noi nu a participat vreodata la parada. iar ACCEPT spune ca aceasta nu este o parada, ci un mars, tocmai pentru ca nu avem ce sarbatori.

Unknown on 18 martie 2009 la 06:28 spunea...

prea putini oameni implicati. 4, ma pufneste rasul sincer. insa Bogdan este un om super si daca asa putini fac atat de mult jos palaria.
TOtusi e o vorba de o parada si nu mars. Avem drepturi totusi si o sa avem si mai multe. Dar fiind campanie electorala parca prevad ca la pericolul maghiar si rrom se va adauga in mai si pericolul homosexual...

FLORIN on 18 martie 2009 la 14:45 spunea...

din fericire cred ca de data asta gay fest nu se va intersecta cu campania electorala ca anul trecut la locale.

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez