sâmbătă, 24 ianuarie 2009

Normalitate si anormalitate in societatea romaneasca

Publicat de FLORIN la 10:23
Romania este uneori atat de ... anormala. Cum de toata lumea ma vede pe mine?

Ma feresc sa folosesc termeni ca normal si anormal, asta pentru ca gandesc ca totul e atat de relativ cand vorbim despre, cu acesti termeni. Ceea ce pentu vecinul este normal, pentru mine poate fi anormal. Atunci mai ramane sa intreb : pe cine accepta societatea mai degraba, pe mine sau pe vecin? Hai sa va povestesc cateva din lucrurile "normale" care se petrec in Romania.

O fata cu probleme mintale trece pe langa un barbat destul de inaintat in varsta. Se opreste, se intoarce catre acesta si ii propune persoanei in cauza un favor sexual. Acesta spune "da", desi este putin uimit si o urmeaza. O intreaba "Unde?". Ea spune "Nu acum, am treaba. Hai sa ne vedem vineri". El raspunde " Eu am nevoie acum", ea ramane hotarata si intra intr-un magazin. Intrebati-va voi cati au zis "da" cand a fost si ea disponibila. Unde s-a intamplat? In mijlocul zilei, in centrul orasului meu.

O batrana locuieste cu fiul, dupa ce ani la rand de cate ori il vizita era batura de fiecare data si alungata de acest fiu alcoolic. Intr-o zi, ea insa a fost nevoita sa ramana in aceasta casa, impreuna cu fiul sau, pentru ca persoana cu care traia in concubinaj decedase, iar familia a alungat-o spre alta zari pe tanti in cauza. Ce urmeaza? Batai frecvente ... de obicei, vecinii incearca sa o scoata din mainile barbatului. Astazi insa, barbatul a inchis poarta, tinandu-si propia mama captiva. Mai mult, arunca benzina pe ea. Vecinii incearca sa o ajute. Femeia tipa.Dupa minute, barbatul ii da drumul. Ce credeti ca a urmat? Alte batai, spitalizari, vecinii nu au mai intervenit. Intr-o zi, batrana a decedat. E anormal daca ea s-a bucurat?

Un copil nu vrea sa isi faca temele. Mama tipa la el. Mama da in el. Copilul incepe sa tipe si altele ... inclusiv umbla la gaze. Mama il mai mai bate. "Nu il bate" zice cineva. "Nu l-am mai batut de mult, dar si cand l-am batut ... l-am invinetit. Dar merita." Copilul intra in casa si mananca.

Elev la scoala si-a facut obiceiul in a chiuli. Cand ajunge insa la scoala, unii colegi ii fac tot felul de lucruri ... il mazgalesc pe fata cu o intreaga rezerva de cerneala, alteori il pune sa ii faca pantofii, alteori il dezbarca in fata clasei, ajunge chiar si sa ia o sticla in gura on momentul in care celalalt coleg o tinea in zona dintre picioare. Ca sa nu mai zic de pumnii pe care ii primea de cele mai multe ori. Intr-o zi, elevul vine insotit la scoala de parinte, care aflase despre unele din chinurile (nu stiu exact ce aflase) la care fusese supus de un anume coleg. Profesoara reusste sa dea parintele afata de la ora, recomandandu-i " sa rezolve probleme cu dirigintele". Dupa acestea, in decursul celor doua ore, profesoara dezbate subiectul cu clasa, spunandu-i elevului " ca poate merita". Apoi, nimic nu s-a mai intamplat. Totul a revenit la ... normal. Elevul lipsea in continuare, se mai radea in continuare de el. Elevul a repetat anul.

Asta e Romania normala.

Hai sa va zic si putin de anormalitatile din Romania.

Un grup de oameni marsaluiesc o data pe an cu scopul de a se face auziti. 2 ore pe an. Se infiinteaza asociatii, insusi partide parlamentare isi fac cunoascut dezaprobamentul fata de astfel de "netraditionalisti". Legal, pentru faptul ca fac lucruri care nu sunt normale,acesti oameni mai primesc si bataie ilegal ... asa pentru ca totul sa fie normal.

Doi baieti se tin de mana pe strada ... pe aceeasi strada pe care uneori mai trecea un betiv, o femeie mai era impinsa sau alti indragostiti se tineau de mana. Rezultatul : niste injuraturi de tinut minte acompaniate de cateva amenintari, asa ca poate data viitoare acestia sa nu isi mai arata "anormalitatea".

Asta e Romania. Oamenii te injura pe strada. Esti batut in institutii publice. Se intampla atatea lucruri.

Daca asta e normal in Romania, eu le zic romanilor sa ramana cu normalitatea lor. Stau foarte bine printre cei anormali.

1 comentarii on "Normalitate si anormalitate in societatea romaneasca"

Cristina Gabriela on 28 iunie 2009 la 17:25 spunea...

foarte interesant tot ce am citit pe acest blog..cu siguranta il voi urmari in continuare.multa bafta:*

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez