marți, 13 ianuarie 2009

De unde apar homofobii?

Publicat de FLORIN la 16:31
Ce ai prefera? Sa fii gol sau sa fii umplut cu ura?

De ce lumea uraste gay-ii? De ce exista homofobi? Care este cauza? De unde pleaca totul?

Ma gandesc ca pentru cineva a carei viata are sens, care stie sa se bucure de lucrurile bune din viata lui, nu se poate forma o ura contra unor oameni, care intr-un fel se arata atat de putin. Nu cred ca i-ar pasa prea mult de faptul ca vecinul este gay, ca langa el, in tramvai, doi tipi se tin de mana sau ca o data pe an se aduna cateva sute de oameni pentru a cere drepturi, care, in mare, oricum nu li se ofera.

Homofobii...de unde sunt? Cum se formeaza?

Ar putea fi baietii de cartier, care mai mult din inconstienta fac asta, fara sa gandeasca si sa traga vreo concluzie asupra problematicii. Probabil ca ei oricum gandesc atat de putin. In lumea lor, banuiesc ca mai mult conteaza impresia ... impresiile, si atat de putin, lucrurile care au cu adevarat un sens. Ura baietilor de cartieri fata de homosexuali, pe care as numi-o mai degraba atitudine, cred ca apare din interiorul societatii romanesti, o societate care in marea majoritate se formeaza fara acel "de ce?", care fie nu e pus, din diferite motive, sau caruia i se raspunde gresit sau nu i se raspunde. Astfel, apar oamenii care fie sunt goi, fie sunt umpluti de atitudine (ura) gratuita.

Bineinteles, exista si homofobii creati de biserica. Cand ma uit la televizor, in lunile acelea de mai-iunie, si vad ura oamenilor care pretind ca urmeaza Biblia, prin dialogurile pe care le poarta sau prin marsul propiu, raman surprins, ca sa fiu gentil, de modul in care ei gasesc sa apere traditiile societatii romanesti. Copiii care impart pliante, fara ca ei sa stie cu ce se mananca homosexualitatea, ma fac sa ajung la parerea ca oamenii astia sunt goi, ca nu au nimic in cap. Teoretic, ei sunt impotriva acelui mars, pentru ca au ca scop protejarea copiilor, pentru ca acestia sa nu intrebe " Ce sunt astia, mami?", dar ei (oamenii care merg la aceste marsuri), nu vad niciun impediment in a le vorbi propiilor mostenitori despre ce inseamna si ce reprezinta homosexualii pentru ei. Se numesc umpluti de dragoste sufleteasca, dar eu ii vad impartind numai ura, o ura adanca, neinteleasa de mine.

Si exista si oamenii care mai merg cu turma. Gen, daca nimeni nu arunca piatra, nici eu nu arunc, daca insa cineva arunca, eu arunc cu doua. Nu sunt neaparat baieti de cartier, nu sunt nici oameni profund crestini, sunt oameni fara opinie, fara vreun "de ce?". Sunt oile din mijlocul turmei, care se vad cel mai bine, care arata "marimia" turmei. Pentru mine sunt fie oameni goi, fie oameni umpluti cu ura, fara sa conteze neaparat. Sunt goi fiindca nu zic "de ce?", sunt plini de ura fiindca nu pricep raspunsul la "de ce?". Daca l-ar pricepe, indiferent ca ar fi de acord sau nu, ar veni cu contraargumente, s-ar distinge de turma, nu ar accepta sa fie in masa de nestiutori.

Cum ai prefera, sa fii gol sau plin de ura? Gol, dar ma intreb daca si asa nu as avea o vina.

1 comentarii on "De unde apar homofobii?"

idée scandalisée on 7 martie 2009 la 16:55 spunea...

toti amicii, fostii iubiti (si iubitul meu inclusiv) au o atitudine homofoba. niciunul nu mi-a dat insa un motiv bineintemeiat. spre deosebire de ei, amicele mele sunt gay-friendly, desi nu sunt lesbiene. eu de asemenea. am observat insa ca baietii au nivelul de toleranta foarte scazut. degeaba i-am provocat la discutii, toti se enerveaza.

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez