duminică, 22 noiembrie 2009

Florin şi Ionuţ au votat

Publicat de Ionutz la 14:29
Pe perioada campaniei electorale aţi putut citi pe blog câteva dintre părereile pe care ni le-au lasat candidaţii. Astăzi ne-am exercitat dreptul constituţional şi am mai adăugat două voturi la cele atribuite candidatului PNL, Crin Antonescu.

La ora 13.00 prezenţa la vot a fost de aproximativ 20% pe ţară. Dacă ne întrebaţi pe noi asta înseamna că lumea s-a cam săturat de aberaţiile lui T.B. Poate, poate avem parte de o minune :D

Vom mai reveni cu o mică postare după ora 21 când, sperăm noi, vom avea veşti bune în ceea ce priveşte maturitatea electoratului român.

Până atunci dacă nu aţi trecut pe la urne încă mai aveţi destul timp...

13 comentarii on "Florin şi Ionuţ au votat"

tomitzel on 22 noiembrie 2009 la 15:10 spunea...

La mine e coada maaaaaaaare, nu-mi vine sa cred, trec mai tarziu si votez :)

Anonim spunea...

Dece nu ati votat cu Remus Cernea (Partidul Verde)? Este singurul candidat care sustine parteneriatul civil!

FLORIN on 22 noiembrie 2009 la 16:25 spunea...

@ tomitzel : şi noi am stat la uan de 30 de minute. ;)

@ Anonim : l-aş fi votat dacă ar fi avut şanse reale. sper într-un viitor politic. poate astfel va primi la un moment dat şi votul nostru.

Cezar on 22 noiembrie 2009 la 17:03 spunea...

Crin Antonescu e extrem de conservator. Ma mir ca l-ati votat. Cu sanse sau fara sanse cred ca Remus Cernea ar putea sa transmita mult mai eficient mesajele sale de toleranta daca ar fi sustinut de noi.

Anonim spunea...

Ha ha, toţi aşa spun, că n-are şanse reale. Pentru mine e de neconceput totusi ca unicul candidat care sprijină deschis şi parcă sincer minorităţile sexuale, nu este votat de aceştia fiind lăsat pentru timpuri mai bune. Ar fi fost poate şi o bună oportunitate pt homosexuali, daca votau majoritatea pentru el sa arate ca sunt o forţă pe care se poate miza. Dar aşa, dacă o să ia doar unu sau două la sută, se formează automat ideea că în realitate homosexuali sunt foarte puţini la număr şi că e pierdere de timp şi de imagine să încerci să le obţii votul.

Anonim spunea...

Nu inteleg cum poti fi atat de naiv incat sa votezi cu oricare dintre Crin sau Geoana. Oricare din cei doi, daca ar iesi, nu ar face decat sa reprezinte interesele unor moguli gen. Hrebenciuc, Patriciu, Voiculescu, etc. Sunt intruchipantii boierimii de pe vremuri.

Cred ca ar trebui votat pentru personalitate si nu pentru promisiuni sau modul cum candidatii promit ca vor rezolva problemele. Problemelese pot schimba in 5 ani de zile, pot sa apara altele noi / se pot modifica insa personalitatea ramane in linii mari aceeasi.

Fie ca va convine, fie ca nu, Traian Basescu este un patriot. Iar clasa politica are nevoie sa fie trezita putin la realitate de un presedinte care poate reprezenta interesele unui popor si nu ale unor afaceristi si oportuni.

Urasc tara asta tocmai pentru ca de fiecare data (mega-star :P, eurovision, etc) a stiut sa voteze cu fundul si nu cu capul.

Anonim spunea...

Nu pot sa cred ca va mai lasati fraieriti de minciunile spuse de acesti candidati. Asta cu Remus Cernea candidatul cu coada si barba (se vede ca n-are fata de presedinte, poate al calugarilor) e inselatorie clara. Si Basescu sustinea acum 5 ani casatoriile gay si rezultatul care a fost...? voi chiar credeti ca cineva ne vrea binele noua??? fiecare isi urmareste propriile interese daca nu stiati voi cei tineri, banuiesc ca e prima oara cand votati ca pana acum aveati sub 18 ani!

Ionutz on 22 noiembrie 2009 la 20:19 spunea...

@ Anonim: eu personal nu prea votez din perspectiva gay, poate multi ma veti condamna pentru asta dar e un fapt real. Mai intai, acum cinci ani am votat Basescu dar e drept ca Florin a depus primul sau vot. Presedintele trebuie sa reprezinte statul, pe plan extern si nu numai. Constitutional, el nu are decat atributii formale.
Daca ne ghidam dupa acest aspect Geoana are cel mai mult fata de presedinte. Cum ziceam acum 5 ani am votat Basescu, tocmai pentru inlatura clientela politica, la care faci tu referire Anonim. Dar dupa cinci ani am realizat ca am gresit, m-am ales cu Udrea & co. Si bonus am mai primit si replici gen tiganca imputita, pasarica etc. Eu sunt jurist si vad cum Constitutia a ajuns hartie igienica, ori nu vreau asta!
Mie Antonescu mi-a atras atentia acum ceva vreme cand am vazut ca isi poate critica propriul partid, la astea se adauga mai putine lucruri ce i se pot reprosa, comparativ cu M.G. Antonescu are o atitudine mai ok din punctul meu de vedere, desigur nu e perfect. Daca Geoana nu ar parea atat de dependent de Vanghelie, Hrebengiuc etc poate lua votul meu, mai ales ca si Antonescu a avut momente enervante. Obiectiv Cernea a avut cel mai bun discurs dintre independenti. Fata nu are nici de 0,1 si orice s-ar zice tre sa ai fata, nu ca T.B.
Iar in final, chiar nu pot fi de ac parere cu tine, daca aleg termenul de patriot ultimul roman al carui nume l-as pune alaturi ar fi cel al lui Basescu. Desigur respect opinia ta politica, doar ca nu pot achiesa. ;)

Anonim spunea...

Dupa parerea mea, ai dreptate in principu insa avem concluzii diferite in practica.

Dupa parerea mea, ne asteapta o masiva campanie de manipulare condusa de cei din spatele trusturilor media pentru a deforma modul cum electoratul il percepe pe T.B. Si e de la sine inteles ca atunci cand o mana de intelectuali aserviti politic intereselor unor moguli apar pe posturile TV ca sa exprime puncte de vedere cladite pe fundamente precare (T.B. are o moaca urata (nu neg), e un betiv (de unde pana unde?), nu e un intelectual, nu are trecutul tapetat de diplome ca alti candidati, etc).

Cred totusi ca e important sa separam omul in spatiul personal de omul in spatiul public. Si despre Adrian Nastase se spune ca ar fi gay si despre Mircea Geoana circula vorbe de pe vremea cand era inginer, etc. Dar niciunuia nu i se face anticampania care i se face acum lui Traian Basescu.

Dupa parerea mea, acesta aversiune fata de T.B. are a face cu faptul ca unele din masurile luate de el au lezat interesele unor oameni influenti aflati in spatele clasei politice romanesti. Criza politica nu e generata de T.B ci de PSD ca un vot negativ de popularitate adusa lui T.B. Exact la fel s-a intamplat si in perioada Constantinescu cand PSD-ul a tinut in sah guvernul fortandu-l sa demisioneze.

Da, e drept ca si in PD-L exista grupuri de interese. Insa, nu exista baroniada din PSD, nu exista sforaraia din PNL (amintiti-va de perioada Tariceanu).

Iar ca un cuvant final, mie unul Crin Antonescu mi se pare o persoana teribilista cu un caracter indoielnic. As considera corecta asocierea cu Tudor Chirila ca si caracter. Insasi reactia sa de dupa rezultatele partiale cred eu ca spune multe.

CM on 23 noiembrie 2009 la 18:03 spunea...

Cred ca simpla mentionare a substantivului " moguli" ii aduce deservicii lui Basescu. M-am saturat de acest subiect si mai ales m-am saturat sa aud cum sperietoarea " mogulilor justifica orice( TB nu mai trebuie sa explice nimic, toate reprosurile formulate la adresa lui sunt niste minciuni ale mogulilor).
Ma sperie virulenta cu care diferiti "anonimi" incearca sa mineze orice discutie. De exemplu mesajul dinaintea post-ului meu. Icepand cu a doua fraza( prima era o introducere) omul seteaza discutia pe urmatoarele coordonate:
1 Opiniile contrare lui T B fac parte dintr-o campanie de manipulare (adica la gunoi du democratia, cine nu zice ca mine e un ticalos!)
2 Mai mult, cei care au pareri "in afara liniei corecte" sunt aserviti politic intereselor unor moguli.
3 Lasa hibele PDL ului. Sunt minore prin comparatie ,n-are rost sa le discutam.
Aceste premize mi se par abuzive. De ce n-am voie sa vad lucrurile altfel decat le vezi tu, Anonimule? Discutia dintre mine si tine ar trebui sa plece de la prezumtia de buna credinta. Putem vorbi fara ca , din start, sa ma acuzi de idiotenie sau de rea credinta?

CM on 23 noiembrie 2009 la 18:17 spunea...

Cat despre Crin Antonescu, ma tem ca ma va dezamagi crunt. A inceput sa o faca , timid ( mentionarea lui T. Chirila ca reper moral m-a uluit, eu asteptam sa spuna ceva de Majestatea Sa Mihai I , de Elisabeta Rizea, sau macar de vreun fruntas liberal. Apoi o ora mai tarziu incercand sa se explice a dat-o si mai tare in bara)
Discursul de la aflarea exit poll a fost un nou esec ...
Ce ramane de facut?
Avem de ales din nou si eu am o mare problema.
Nu vreau sa fie presedintele Romaniei Traian Basescu. Dar nici Mircea Geoana.

Anonim spunea...

@CM: e bine sa nu vezi in cuvinte mai mult decat spun. Nu te acuza nimeni de nimic. Tu iti esti acuzator, judecator si calau. Din interpretarea subiectiva a ceea ce am spus eu, ti-ai ales prezumtiile pe care eu le-as fi stabilit. Si permite-mi sa rejectez ideea cf careia as putea sa nu am dreptate mai ales pt ca fac posibila incalcarea unui fapt moral (si anume ca te-as fi putut considera idiot sau de rea credinta prin ceea ce am presupus).

Da, cred ca manipularea a fost facuta atat de intens incat s-a incetatenit in mintea multora si se manifesta sub semnul unui firesc (ca in 1984, cartea).

Tot ce spun este ca modul in care este analizata situatia este din start partinitoare. Iar criza generata de PSD si pe care PD-L ar trebui sa o rezolve este atribuita exclusiv partidului din urma.

CM on 24 noiembrie 2009 la 08:01 spunea...

Nu sunt sigur ca fac bine insistand in aceasta polemica, dar nu ma pot abtine.
@ Anonim
.....fiecare dintre noi vede lucrurile in mod subiectiv. Sper ca nu iti imaginezi despre tine ca oi fi vreo instanta infailibila....
....." tu iti esti acuzator, judecator si calau" suna ca porcu' chestia asta. Parca e scoasa din sedintele de partid di 1956. Spunand asta incerci sa strecori, fara sa mai argumentezi nimic, ideea ca as fi vinovat de ceva ( la ce buna referirea la calau altfel?).
... am pretentia ca sunt un om cu ochii deschisi. Vad , prin urmare, greselile si reusitele tuturor competitorilor si le recunosc .
.....Lasa criza politica, se va rezolva oricum de la sine dupa ultimul tur al alegerilor INDIFERENT cine iese. Nevoia de criza politica inceteaza dupa terminarea alegerilor asa ca nu iti mai bate capul, o sa ne linistim.
.....In final vreau sa dau drumul in lume unui gand de al meu. Spuneam ca nu imi place nici unul din cei doi candidati ramasi in joc. De succesul lui T B ma tem cel mai tare. Iata unul din argumente: O victorie a marinarului va fi strans legata de beneficiile electorale pe care i le-a adus referendumul . In acest caz TOTI viitorii presedinti vor nascoci cate un referendum catre finalul mandatului. Ne vom trezi ca vom vota presedintele " la pachet " cu tot felul de traznai . " Lege de muraturi " vezi Conu' Leonida fata cu reactiunea... Sper intr-un esec al Basescului si din aces motiv . Nu ca Geoana ar fi mult mai bun...

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez