joi, 24 septembrie 2009

Queer as Folk 01x03

Publicat de FLORIN la 15:19

„ Să iubeşti pe cineva nu e totuna cu a cunoaşte pe cineva”.

Al treilea episod din ‚Queer as Folk’ a demonstrat opusele acestui serial. Poate fi profund în anumite momente, dar întotdeauna trebuie să apară un moment ce include sex, care îi dă o notă enervantă.

Episodul se deschide cu amintirile celor trei personaje în legătură cu seara precedentă ( pe cine a agăţat fiecare, ce s-a întâmplat exact acasă la unii sau la alţii) şi apoi Debbie ( despre care până acum nu am reuşit să notăm nimic), mama lui Michael, un personaj absolut necesar al acestui serial, le aminteşte că Ted e pe patul de spital.

În episodul precedent Ted a luat o supradoză de la un tip care speriat a fugit lăsându-l să moară. Lucru destul de posibil, având în vedere că Ted e în comă. La spital, prietenii lui Ted , adică eroii noştrii se întâlnesc cu mama acestuia, care cel mai probabil nu cunoştea orientarea sexuală a fiului său. Ea spune replica de la începutul acestei recenzii.

În timp ce Ted este în comă, eroii noştrii îşi continuă aventurile.

Brian, cum era de aşteptat, nu este prea impresionat de faptul că Ted este în comă, iar momentele lui de „geniu” sunt peste măsură de tâmpite în contextul celor întâmplate. Adică, nu am nicio problemă cu faptul că pare că e bărbatul cel mai dorit de toată lumea, dar chiar să te uiţi după asistent în spitalul unde ai venit să vezi care e starea unui prieten de-al tău, mi se pare mult prea exagerat, chiar şi pentru un personaj ca acesta. Iar exemplu dat de mine continuă chiar şi după ce află că el va trebui să decidă până când Ted va rămâne în viaţă ( conectat la aparate), conform dorinţelor lui. Marea lui dramă e rezolvată de trezirea lui Ted, dar trei persoane ( Michael, Ted şi Melanie) îi dau nişte replici care ar trebui să îl pună pe gânduri.

Personajul meu preferat Justin schiţează băieţi nud până şi la ore. Mama lui găseşte câteva dintre schiţe, din păcate pentru el, iar Justin se comportă haotic. Îşi vizitează un coleg pedepsit ( ştim cu toţii cum se termină). Mama lui îl întreabă de iubiţi, el fuge şi îl caută pe Brian, dar cum acesta nu e de găsit, Debbie se oferă să îl ajute. Justin e convins într-un final să meargă acasă, fiind condus de Debbie şi Michael. Astăzi s-a putut vedea o parte destul de superficială a personajului.

Michael se apropie de mama lui Ted, de aceea se vede nevoit să meargă acasă la acesta alături de Emmett pentru a face ordine. Acolo descoperă un sertar întreg cu poze ale lui Ted numai împreună cu el. Sunt bucuros că Brian nu e singurul dorit.

Emmett, deşi e un simpatic, nu evoluează momentan ca personaj.

Episodul de azi mi-a plăcut şi nu. S-a vorbit despre relaţia fiu gay – mamă, un subiect ofertant, tratat profund de multe ori. Dar serialul pierde prin superficialitatea aleasă de producători.

Credit foto : SHOWTIME

5 comentarii on "Queer as Folk 01x03"

Anonim spunea...

Cand se trezeste Ted, in patul de alaturi Brian face sex cu asistentul. BULSHIT!!! Chiar nimeni nu ia in considerare ca Brian sufera de o boala psihica?? Asta nu stie ce e ala autocontrol, face sex acasa, in club, la birou, in spital, pe strada etc. si e considerat normal, norocos, superb???

FLORIN on 24 septembrie 2009 la 22:15 spunea...

noi am luat în considerare. :)) scena aceea a fost cea mai de doi lei din tot ce am văzut din serial până acum.

dar mă bucur că personajele celelalte îi dau de înţeles că greseşte. în rest, e interesant cum va evolua în episoadele următoare.

iris spunea...

cu toate ca a trecut ceva timp de cand am vazut serialul, citind review-ul tau mi-am amintit episodul si stiu ca m-am asteptata atunci ca gestul lui Ted sa produca macar o introspectie personajului Brian, o reevaluare a vietii lui,din cate imi amintesc nu s-a intamplat :) dar ne este aratat ca modalitatea prin care B. stie sa faca fata situatiilor majore este sexul.
Si in gluma acum poate producatorii au abordat o varianta simbolistica facand o paralela intre revenirea la viata a lu ted si sex-ul ca reprezentare a vietii. ;))

FLORIN on 25 septembrie 2009 la 11:22 spunea...

interesantă paralelă ;)) total artistic. cât despre ceea ce spui tu legat de brian, e adevărat. îmi amintesc câteva întâmplări din sezonul urmărit pe pro7 şi ştiu sexul rămânea să îl ajute întotdeauna în perioadele de criză.

pentru unii e muzica, pentru alţii o plimbare, pentru alţii nişte lacrimi, pentru brian e sexul. ne obişnuim noi. ;))

Rox on 23 iunie 2016 la 08:37 spunea...

Buna, am vazut pe sarite sezoanele dar am inteles ideea..ceea ce nu inteleg este povestea lu' Brian si Justin ...adica mai raman impreuna ? Justin pleaca la New York, nu se casatoresc deci nu este nimic sigur ca raman un cuplu plus ca la plecarea lu' Lindsay si Melanie, Brian ii spune lu' Lindsay ca Justin este un egoist care se gandeste numai la el, deci Brian nu vroia sa Justin sa plece desi la incurajat si apoi ultima scena ca era Brian cu Michael in club babylon totul a reinviat erau toti prietenii lor si dansau cu totii, adica clubul se pusese din nou pe picioare ?... cine poate sa imi explice va rog ?

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez