duminică, 31 ianuarie 2010

Noi imagini din I love you Phillip Morris

Publicat de FLORIN la 18:02 2 comentarii

Noi imagini promoţionale din unul din cele mai aşteptate filme cu tematică gay de la Brokeback Mountain încoace şi-au făcut apariţia pe net.

După ele, filmul pare de neratat, mai ales pentru cei care iubesc filmele lui Jim Carrey.




În România, filmul 'I love you Phillip Morris' va avea premiera pe 26 martie.

Alte două poze mai jos.

sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Teorema de Pier Paolo Pasolini – cartea

Publicat de FLORIN la 14:11 0 comentarii

După ce am amânat în mod repetat vizionarea filmului „Teorema” a lui Pier Paolo Pasolini, acum am găsit un nou motiv pentru care nu mai trebuie să fac asta. Am citit cartea şi este excelentă.

Pier Paolo Pasolini este unul din cei mai controversaţi artişti italieni. Comunist şi gay, acesta este creatorul unei arte necenzurată de false valori morale. Curajul său artistic, dar mai ales politic, i-a adus şi moartea. Amintesc asta pentru că sunt convins că autorul şi-a exprimat convingerile politice, precum a făcut-o şi cu cele de altă natură în „Teorema”, iar o astfel de cartea e creată pentru a fi atacată. În fond, se poate spune că ea atacă prima.

Dar hai să vă introduc în subiect.

Acesta poartă numeroase accente religioase ( v-am spus că e un autor controversat), mai ales în a doua parte în care trei dintre capitole poartă titlu „În care se arată cum X sfârseşte prin a-l pierde sau a-l trăda pe Dumnezeu”. Ce a împins personajele spre acest final? Dezamăgirea. Cum a apărut dezamăgirea în această familie burgheză? La plecarea lui. A cui? A Oaspetului. Cine este Oaspetele? Oaspetele este un bărbat ce, locuind în casa acestei familii pentru o scurtă perioadă de timp, atrage pe tată, mamă, fiu, fiică şi servitoare în relaţii sexuale şi profund psihologice ( impactul accestora asupra lor este vizibil mai ales în a doua jumătate). De altfel, împărţind cartea, putem spune că prima parte poartă o puternic încărcătură erotică, în timp ce a doua se axează pe latura psihologică, în care este integrată şi cea religioasă. Ele însă se întrepătrund întotdeauna la momentul potrivit, oferind operei o evoluţie naturală.

Vorbind despre evoluţie, dacă iniţial cartea îţi lasă impresia unui scenariu transformat în carte, pe parcurs frumuseţea scriiturii devine indubitabilă, ceea ce face cititul foarte uşor şi plăcut.

Super Bowl nu va avea reclame gay

Publicat de FLORIN la 11:17 1 comentarii
CBS ia nişte decizii destul de controversate cu privire la evenimentul sportiv al anului la americani. Acceptă reclame precum cea a Focus on the Family, ce va vorbi despre avort, cu toate că în anii precedenţi nu a acceptat o reclamă de la o biserică ce îşi deschidea porţile pentru comunitatea gay.

De asemenea, acceptă o reclamă la Snikers ( pe care unele voci o consideră homofobă, eu nu).

Update : Acestă reclamă a fost difuzată în 2007 la Super Bowl.



În schimb refuză o reclamă la site-ul ManCrunch.



Şi ar mai fi şi reclama ( oarecum) gay la site-ul GoDaddy.com, în care ne este prezentat un bărbat efeminat. Şi aceasta a fost refuzată.



V-a plăcut vreuna dintre reclame?

joi, 28 ianuarie 2010

Hobby-pasiune-viciu

Publicat de Ionutz la 19:54 0 comentarii
•Probabil pentru fiecare din noi exista acel ceva care ne face sa ne simtim minunat. Are mai putina importanta forma: timbre, antichitati, masini, sport sau jocuri video…
Iubesc lectura, istoria, arta sub toate formele ei, animatia japoneza si am incercat pe cat posibil sa acumulez un bagaj solid de valori din toate aceste domenii. Insa inca de mic am fost fascinat de jocurile video care au evoluat odata cu mine si sunt in continuare alaturi de mine intr-o colectie, zic eu, cel putin respectabila.

miercuri, 27 ianuarie 2010

Îmbrăţişări frânte – pentru încă un film muza lui Almodovar devine şi a noastră

Publicat de FLORIN la 11:59 5 comentarii

Ceea ce nu poate fi decât o plăcere, fiindcă Penelope Cruz, îngerul negru de care cinefilii se tot lasă cuceriţi, continuă să îşi pună în valoare talentul într-unul din filmele celui ce rămâne un geniu al cinematografiei spaniole, Pedro Almodovar.

De altfel, spunând Pedro Almodovar avem asigurat scenariul, imaginea ( puţini ştiu să filmeze cum filmează el), comedia ( mai puţină în acest film, dar se găseşte) şi personajul feminin care greu va fi uitat. Restul vine natural.

marți, 26 ianuarie 2010

The Amazing Race sezon 16 ( promo şi echipe)

Publicat de FLORIN la 11:39 0 comentarii
Am urmărit împreună sezonul 15 din cel mai bun reality-show de pe acest mapamond. Nu ştiu dacă acelaşi lucru se va întâmpla cu sezonul 16, dar motive să facem asta bineînţeles că sunt şi de data asta, fiindcă, după cum se poate vedea în prezentarea echipelor, una dintre ele este formată dintr-un cuplu de lesbiene dornice să ajungă pe prima poziţie.



De asemenea încă un membru al unei echipe e gay. Vedeţi aici.

De departe însă, la o primă impresie, echipa formată de bunică şi nepoată ar fi favorita mea.

luni, 25 ianuarie 2010

Scurte : Hawaii, Christina Aguilera, Elton John

Publicat de FLORIN la 14:15 2 comentarii
Hawaii a legalizat parteneriatele civile între persoane de acelaşi sex.

Christina Aguilera ne prezintă o nouă piesă live.

• Pe 30 ianuarie ţine-te de mână cu partenerul tău. Este ziua în care clupurile de acelaşi sex fac asta.

Elton John va întârzia o săptămână la concertul de la Bucureşti, dar nu ne supărăm căci ne-a anunţat din timp.

• Trupa Akord din Moldova participă la selecţia naţională Eurovision de la ei cu piesa Lady GaGa.

sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Copiii teribili de Jean Cocteau

Publicat de FLORIN la 11:45 5 comentarii

Exact în momentul când am crezut că ţin în mână o carte cu personaje gay, povestea a trecut pe altă stradă, într-adevăr surprinzătoare.

Jean Cocteau a fost un regizor şi scriitor ce nu s-a ferit să trateze subiecte controversate, printre care şi homosexualitatea. ‚Copiii teribili’ nu se desparte de controversă, dar renunţă rapid la homosexualitate.

Primele 20 de pagini din operă îţi creează impresia că vei descoperi o altă poveste. Paul, un adolescent sensibil, primeşte lovituri repetate de la un grup de colegi. Cea mai puternică dintre ele vine de la Dargelos, către care poartă o admiraţie ce ia forma scalavigsmului. Prietenul său Gerard îl salvează. E îndrăgostit de el, pare îndrăgostit de el. Gesturile o spun. Împreună merg spre locuinţa lui Paul, unde sunt întâmpinaţi de sora acestuia, Elizabeth. Şi de aici, povestea ia o turnură cu totul neaşteptată.

Pasiunea lui Gerard pentru Paul merge spre Elizabeth. Pasiunea lui Paul pentru Dargelos este înlocuită de pasiunea pentru Agatha, un model cu trăsături aproape identice cu ale celui pe care îl înlocuieşte. O altă pasiune însă este mai puternică. Ea se simte în camera unde cei patru orfani vor locui. De ea suntem siguri abia în final.

Cartea lui Jean Cocteau înseamnă 120 de pagini cu un conflict pshihologic foarte bun, personaje emblematice şi un sfârşit care atunci când crezi că ai descoperit punctul slab al cărţii, revine şi atinge cele 5 stele. Eu vă recomand citirea ei. Sunt curios să văd şi filmul cu acelaşi nume, regizat însuşi de autor.

vineri, 22 ianuarie 2010

Mircea Solcanu interviu la Happy Hour

Publicat de FLORIN la 13:57 11 comentarii
Pe lângă povestea Cristinei, ieri la Happy Hour, Cătălin Măruţă i-a luat un interviu şi lui Mircea Solcanu. A vorbit cu acesta despre viaţa sa, de la experienţele sale privind propia sexualitate, până la cel mai recent număr din Spy.

În prima parte, Mircea Solcanu vorbeşte despre cum şi-a descoperit homosexualitatea, despre cum a experimentat negarea şi cum a ajuns să se accepte.


În a doua parte, Mircea Solcanu ne spune că mama şi sora sa au aflat de la televizor despre faptul că e gay.


Mai jos şi a treia parte.

Povestea unui transexual la Happy Hour

Publicat de FLORIN la 13:30 4 comentarii
Ieri la Happy Hour a fost o ediţie mai altfel decât celelalte. În prima parte, de exemplu, s-a discutat cu un transexual, dar nu în modul obişnuit cum se întâmpla la alte emisiuni. Discuţia a fost de altă natură, sinceră şi fără prejudecăţi. Sigur, nu perfectă, dar ăsta e un detaliu. Vă invit să urmăriţi această parte.

Reportajul de început cu povestea Cristinei



Mai jos puteţi urmări şi celelalte 3 părţi în care Cristina vorbeşte despre coming-out-ul său, despre relaţia cu familia şi operaţia de schimbare de sex.

Scurte : Adam Lambert, Sherlock Holmes, Rosie O'Donnell, Cyndy McCain

Publicat de FLORIN la 09:38 0 comentarii
Adam Lambert s-a implicat în campania de strângere de fonduri pentru Haiti. Video.

• Un nou documentar HBO realizat de Rosie O'Donnell va fi lansat în curând.A Family is a family trailer.

• Cuplu lesbian din Rusia tot nu se poate căsători.

David Beckham a fost pipăit în locuri intime de o prezentatoare din Italia. Urmăriţi videoclipul şi fiţi atenţi la chipul fotbalistului.

Cyndy McCain, soţia fostului contracandidat al lui Barack Obama, John McCain, susţine egalitate căsătoriei, pozând pentru NOH8. Soţul îi respectă decizia, dar declară că îşi menţine poziţia împotriva căsătoriei gay.

Sherlock Holmes este gay, spune regizorului Guy Ritchie într-o emisiune din Franţa. Reciteşte recenzia.

Bill Gates a ajuns pe Twitter.

Nominalizări Bafta 2010

Publicat de FLORIN la 09:16 0 comentarii

Drumul spre Oscar nu s-a oprit. Încet, vom ajunge şi acolo. Ieri s-au anunţat nominalizările la o altă ceremonie ce se va ţine până în Oscar-uri.

Nominalizările sunt, în mare, aceleaşi. Bineînţeles că există şi diferenţe. Din păcate, singura nominalizare a filmului A single man a mers tot înspre interpretare masculină. Sperăm că de data aceasta Colin Firth va câştiga ( că e la el acasă).

Cel mai bun film

AVATAR
AN EDUCATION
THE HURT LOCKER
PRECIOUS: BASED ON THE NOVEL PUSH BY SAPPHIRE
UP IN THE AIR

Cel mai bun film britanic
AN EDUCATION
FISH TANK
IN THE LOOP
MOON
NOWHERE BOY

Regizor
AVATAR James Cameron
DISTRICT 9 Neill Blomkamp
AN EDUCATION Lone Scherfig
THE HURT LOCKER Kathryn Bigelow
INGLOURIOUS BASTERDS Quentin Tarantino

Scenariu original
THE HANGOVER
THE HURT LOCKER
INGLOURIOUS BASTERDS
A SERIOUS MAN
UP

Scenariu adaptat
DISTRICT 9
AN EDUCATION
IN THE LOOP
PRECIOUS: BASED ON THE NOVEL PUSH BY SAPPHIRE
UP IN THE AIR

Film într-o limbă străină
BROKEN EMBRACES
COCO BEFORE CHANEL
LET THE RIGHT ONE IN
A PROPHET
THE WHITE RIBBON

Film de animaţie
CORALINE
FANTASTIC MR FOX
UP

joi, 21 ianuarie 2010

Playlist : Adam Lambert, Susan Boyle, Vampire Weeekend, Freedy Johnston, Robin Thicke

Publicat de FLORIN la 12:56 3 comentarii
Aşadar a venit momentul să ascultăm puţină muzică. Întâi să vorbim şi puţin despre asta. Săptămâna aceasta i-am ales pe Adam Lambert, Susan Boyle, Vampire Weeekend, Freedy Johnston şi Robin Thicke.

Adam Lambert – For your entertainment
Fostul concurent de la American Idol şi cel mai în vogă artist gay al momentului, Adam Lambert, şi-a lansat albumul pe 23 noiembrie 2009, în pline controverse faţă de ( nu-i aşa?) scadaloasa interpretare de la AMA 2009. La două luni distanţă, am zis că poate ar trebui să îmi las şi eu deoparte prejudecăţile ( faţă de participanţii la emisiuni de gen American Idol) şi să îi ascult albumul de debut. Nu am avut în totalitate dreptate, dar oricum a fost departe de extraordinar. Pe scurt, un debut decent. Am sărit peste cele 3 single-uri scoase ( piese bune de altfel) şi am ales crema cremelor de pe album.
Music Again – cea mai bună piesă de pe album
Fever
Broken Open - balada albumului

Susan Boyle – I dreamed a dream
Albumul lui Susan Boyle s-a vândut ca pâinea caldă în ultima perioadă ( Bravo ei). Impresia lăsată în acele 5 minute de la Britain’s got talent, în fond, este marcantă. Din păcate, nu am putut să îi ascult albumul până la capăt. Nu e vorba că ar fi slab, dar e atât de uniform încât riscă să te plictisească. Practic, asculţi aceeaşi piesă de 14 ori. Piesele sunt bune, căci cu excepţia uneia, sunt cover-uri ( eu zic că acesta e un alt punct slab al albumului. Primele două piese funcţionează perfect însă.
Wild Horses
I dreamed to dream
Who I was born to be – singura piesă originală

Vampire Weekend – Contra
Albumul săptămânii este însă ‚Contra’ al formaţiei indie Vampire Weeekend. Nu de alta, dar trupa abia a ajuns numărul 1 în America. Nu e extraordinar că o astfel de trupă mai poate ajunge pe locul 1? Pentru cei care au văzut geniale Oxford Coma ( videoclip) sau Cape Cod Kwassa Kwassa ( videoclip) albumul va fi cu siguranţă o plăcere. Simplitatea (versurilor) ia, la această trupă, formă pe complexitatea instrumentalului şi sună foarte bine. Un album care merită ascultat. Eu vă las 3 piese.
Horchatapiesa săptămânii
White Sky - live
Cousins - videoclip

Freedy Johnston – This perfect world ( album din 1994)
Cu toate că albumul celor de la Vampire Weekend e foarte bun, nici acesta nu e departe. E mai simplist la instrumental, dar e mai filozofic în versuri.
Bad reputation
Eve's tears
I can hear the laughs

Robin Thicke – Sex Therapy The experience
Şi încheiem playlist-ul de săptămâna aceasta cu ultimul album al lui Robin Thicke. Lansat acum aproximativ o lună, el a debutat pe locul 9 în America ( nu e foarte grozav, dar e bine). Albumul ar trebui să fie o experienţă reuşită pentru toate femeile care ajungând de la muncă vor să se relaxeze cumva. Artistul, cu un grup mare de fane în rândul telespectatoarelor Oprah, le promite ‚Sex Therapy’, un album care însă poate va funcţiona, poate că nu. Cu duete precum Jay-Z, Snoop Dogg, Estelle sau The Game, Robin rămâne să dea un plus de eleganţă stilului r&b. Din păcate, o femeie, pe parcurs, s-ar putea să se simtă jignită de versurile pieselor, deşi piesele sunt toate bune.
Sex Therapy ( videoclip, foarte slab)
Meiple featuring Jay-Z – asta nu ştiu cum ar putea fi dedicată unei femei
2 Luv Birds - balada albumului

Sper că v-a plăcut. Voi ce aţi mai ascultat?

miercuri, 20 ianuarie 2010

Drepturile civile gay în Africa

Publicat de FLORIN la 17:13 0 comentarii

Cred că nimeni nu avea impresia că situaţia pentru gay-ii şi lesbienele din zone precum Africa este foarte bună. Evenimentele din ultima perioadă, privind acţiunile mai multor state precum Uganda, Senegal sau Malawi împotriva unei comunităţi gay invizibile ne-a atras atenţia asupra unor locuri unde definiţia „drepturilor civile” este mult restrânsă, acestea neexistând pentru persoanele gay.

O primă privire asupra situaţiei din Africa ne arată că homosexualitatea

Scurte : Nepal, BoyZone, YouTube, MTV

Publicat de FLORIN la 10:15 0 comentarii
Nepal va legaliza căsătoriile gay în următoarele luni, într-un plan de transformare a ţării în cea mai gay-friendly ţară din Asia. Astfel se speră atragerea turiştilor gay.

• Trupa BoyZone a relizat un videoclip tribut pentru fostul lor coleg, Stephen Gately. Urmăreşte videoclipul Gave it all away.

YouTube va începe să transmită live evenimente sportive.

Akcent au un nou videoclip la piesa Make me shiver (wanna lick your ear). Vizionează-l aici.

• Şi Usher are un nou videoclip la piesa 'More', primul single de pe următorul album ce urmează a fi lansat.

Tim Burton va regiza un alt film inspirat dintr-un clasic Disney. "Frumoasa din pădurea adormită" urmează a fi prezentată însă din perspectiva personajului negativ.

• Fetele de la Sugababes s-au multiplat în noul lor videoclip 'Wear my kiss'.

• Trupa The Killers ia o pauză pe o perioadă nedeterminată.

Florin Salam vrea la Eurovision. Întâi trebuie să treacă de testul juriului.

Beyonce poate fi admirată pe coperta revistei Allure.

Glee, recent câştigător al categoriei cel mai bun serial de comedie la Globurile de Aur, va deveni şi mai gay-friendly, prin introducerea unui nou personaj gay. De asemenea, vedete precum Neil Patrick Harris şi Jennifer Lopez urmează să apară în roluri episodice.

• Pictorial Kylie Minogue în Vogue. Poze.

• Un chinez a primit pedeapsa cu moartea după ce şi-a ucis partenerul german.

• Preşedintele Barack Obama a folosit pentru prima oară Twitter pentru a trimite un mesaj legat de tragedia din Haiti.

• Teledonul organizat de MTV şi prezentat de George Clooney va putea fi vizionat live şi pe Mtv România sâmbătă dimineaţa de la orele 03:00.

Adam Lambert a trecut pe la Oprah

Publicat de FLORIN la 08:37 0 comentarii

marți, 19 ianuarie 2010

Sherlock Holmes este cvasi-gay-friendly, dar este şi un film slab

Publicat de FLORIN la 10:55 0 comentarii

Dacă tot câştigase Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-o comedie ( Robert Downey Junior), mi-am spus că trebuie să fie ceva cu acest cvasi-gay-friendly film ( s-a vorbit atât de mult despre asta...). Bineînţeles şi controversa mă făcuse curios. După lansarea filmului, capii studioului s-au supărat mai pe toată echipa pentru că aceasta a vorbit despre posibilitatea existenţei unei relaţii între Sherlock şi John ( Jude Law), zvonurile mergând atât de departe încât obişnuitul sequel ( toate blockbuesterele au aşa ceva azi) ar fi urmat să fie anulat tocmai din această cauză. Cum ar trebui numite astfel de atitudini?

În fine, sunt câteva priviri mai lungi ( care ar putea include o apropiere mai mare decât prietenia), mai sunt şi câteva replici, dar fiecare în principiu aleargă după o altă fată. Iar dacă luăm filmul pe de-a întregul, nu e foarte departe de un Transformers sau Dorian Gray. E slab.

În principal, pentru că e prost scris. E prea puţin amuzant, prea puţin tensionat şi răsturnările de situaţie nu pot fi uimitoare pentru cineva de o inteligenţă medie. Efectele speciale există, dar nici ele nu sunt foarte speciale. Pentru un blockbuster nu au nimic nou. Şi chiar dacă ar fi fost mai „wow” nu ar fi putut umple lipsurile acestuia. Singurii care nu o dau greş sunt actorii : Robert Downey Junior, Jude Law şi Rachel McAdams. Dar deşi Robert Downey Junior a jucat bine, Globul de Aur primit e o exagerare.

Altfel spus, ‚Sherlock Holmes’ urmează tiparele momentului : câteva efecte, bună promovare şi comedie pentru oameni limitaţi. În ziua de azi, de atât este nevoie pentru ca un film să fie un succes de casă.

luni, 18 ianuarie 2010

Nu, nu sunt gay – negarea într-o ţară intolerantă

Publicat de FLORIN la 18:17 2 comentarii

„ Nu, nu sunt gay”. Şi totuşi siguranţa celor spuse se pierde până la următorul gând. Fie că împlinisem 10 ani, 14 ani, 15 ani, ... când ne-am dat seama de atracţia simţită pentru persoane de acelaşi sex, niciunul (nu cred) că am scăpat de negare.

„ „Nu, nu sunt homosexual”, „ de ce eu?”, „nu, nu se poate” au luat foarte rapid locul unor naturale „cine sunt”, „ce sunt”, „unde sunt”. Ele nu au mai contat. Societatea ne-a împins spre negarea propiei persoane şi încă o face şi astăzi foarte liniştită prin neacceptarea adevărului, prin ipocrizia de care dă dovadă faţă de 10% din propii membrii.

Este ipocrizie, poate că este chiar răutate din partea unora. Şi mai este şi dezinteres, mult dezinteres. Acest dezinteres, somn al intoleranţei, afectează însă mult membrii comunităţii gay.

Da, negarea apare şi în gândurile unui homosexual din cea mai tolerantă ţară. Care este diferenţa dintre cea mai tolerantă ţară şi România?

Scurte : Mika, Honorius Prigoană, Eurovision 2010

Publicat de FLORIN la 16:21 1 comentarii
• Noul videoclip Mika la piesa 'Rain' a apărut.

Radu Stroe a câştigat alegerile anticipate din colegiul 1 al Bucureştiului, după ce l-a învins pe Honorius Prigoană.

• Printre cuvintele şi site-urile pe care China le blochează se numără gay.com şi gayromeo.com.

Horia Brenciu şi Gianina Corondan vor prezenta ediţia din acest an a Eurovisionului. Faza naţională va fi pe 6 martie.

New York Times va introduce o taxă pentru accesarea conţinutului său online.

• Proteste în Italia împotriva filmului Avatar după ce s-a hotărât că filmul poate fi urmărit de orice persoană, fără restricţii de vârstă. Detalii.

Evoluţia tehnică mai importantă decât complexitatea artistică

Publicat de FLORIN la 07:25 6 comentarii
Acesta pare să fii fost principiul după care Academia Presei Străine de la Hollywood a dat premiul pentru cel mai bun film dramă mult-mediatizatului ‚Avatar’. Dintre The Hurt Locker ( filmul politic), Precious ( filmul independent), Up in the air ( filmul inteligent, clasic) şi Inglourious basterds ( rebelul comercial), au ales blockbuster-ul. Nu ştiu dacă filmul 3D va fi viitorul ( tind să cred că pentru o lungă perioadă nu poate rămâne decât o extensie a artei cinematografice realizată în principiu de cei mai mari dintre cei mari, ceea ce în final o face mai degrabă dezvoltare a industriei decât evoluţie a artei), dar mai mult pe baza aceasta filmul a fost premiat. În fond, nu ar trebui să fie chiar un şoc. Arta cinematografică e mai bănoasă când e industrializată, iar dacă ‚Avatar’ nu va fi chiar viitorul ( apropiat), spre el se vor îndrepta cei mai mulţi care cumpără bilete.

Dar să mergem mai departe. Seara Globurilor de Aur a fost mare, iar Avatar nu a luat decât două premii. E drept, cele mai importante din toate.

Au existat surprize, majoritatea în aria de eroare. Cele mai neaşteptate două premii au mers însă către Robert Downey Junior şi The Hangover. În predicţiile mele, unul din enunţuri ar fi trebuit să fie ( înainte să reformulez) „se aşteaptă cineva să câştige The Hangover?”. Eu cu siguranţă nu m-aş fi aşteptat, tocmai pentru că e genul de film creat de industrie, mai mult decât de artişti, spre deosebire de minunatul Julie and Julia.

Dincolo de aceste două premii, cam totul s-a întâmplat precum predicţiile spuneau. A reprezentat o mare bucurie să o văd pe Meryl Streep urcând scena pentru a primi premiul pentru cea mai bună actriţă într-un film de comedie. Este favorita mea de anul acesta.

În rest :
• m-am bucurat pentru Sandra Bullock
• mi-am amintit că am văzut şi The Grey Gardens. E un film excepţional, foarte bine jucat şi cuceritor
• mi-a părut tare tare rău că nu a câştigat Colin Firth
• aştept Oscarurile. Mai e puţin.

Strict din punct de vedere gay, favoriţii noştrii nu au fost neapărat învingătorii acestei seri. Pe rând A single man, Modern family, Neil Patrick Harris, Prayers for Bobby, Los abrazos rotos au pierdut. Prin extensie Grey Gardens, cvasi-gay-friendly-ul Sherlock Holmes şi Glee ne-au bucurat, dar nu mai mult decât alţi favoriţi personali.

Lista completă de câştigători aici

duminică, 17 ianuarie 2010

Seara Globurilor de Aur. Azi vom afla care sunt câştigătorii din 2010

Publicat de FLORIN la 14:05 7 comentarii

Au mai rămas mai puţin de 10 ore până la ediţia din acest an al unuia din cele mai importante evenimente cinematografice : Golden Globes 2010. Toată lumea discută despre favoriţi, face predicţii. Ei bine, nu mai este mult până vom afla cine a avut dreptate.

Până acum, din filmele nominalizate am văzut:
Inglourious Basterds – am spus deja mult prea multe despre el
(500) Days of Summer – o dezamăgire pentru mine. Mult sub aşteptări. Cu siguranţă însă ceva diferit.
It’s complicated – o comedie la care, atât eu, cât şi Ionutz, am râs ( mai mai) fără oprire. Subiectul e din nou diferit. A pierdut puţin la final, dar categoric merită văzut. 4,625
Julie & Julia – după mine puţin mai bun decât It’s complicated.
The Hangover – mai mult decât amuzant. 4
A serious man – un film la care în final te întrebi de ce ai râs, când totul e atât de dramă.
The Blind Side – Sandra Bullock face cel mai bun rol al său.
The Proposal – o comedie romantică clasică care încă funcţionează.
District 9 – Sf-ul anului 2009
Up – animaţia anului 2009 ( şi una din cele mai bune dintotdeauna – cred că e în top 3)
Into The Storm – bun şi acesta.
Prayers for Bobby – foarte foarte bun.

Ceea ce mă bucur e că anul acesta, comunitatea gay are de unde să îşi aleagă favoriţii. Există filme nominalizate precum A single man, Precious sau Prayers for Bobby – producţii în care sunt implicate persoane gay sau care au în centrul personaje gay.

Pe categorie, din ce am citit, aş spune că:
Cel mai bun film dramă va fi ori Precious ori Up in the air, dar mai ales The Hurt Locker.
Cel mai bun film comedie – Julie & Julia. Dacă nu, accept şi It’s complicated.
Cel mai bun actor rol principal într-o dramă – eu vrea Colin Firth, dar mi-e frică de Jeff Bridges.
Cel mai bun actor rol principal comedie sau muzical – gay-related Sherlock Holmes ar fi. Singurul care l-am văzut e Michael Stuhlbarg pentru A serious man.
Cea mai bună actriţă rol principal dramă : Sandra Bullock pentru The Blind Side.
Cea mai buna actriţă rol principal comedie : Meryl Streep pentru Julie and Julia. Merge şi pentru It’s complicated.
Actor în rol secundar : Christoph Waltz pentru Inglourious Basterds.
Actriţă rol secundar : Julianne Moore pentru A single man. Dacă nu Vera Farmiga ar fi o bucurie.
Regizor : habar nu am. Merg pe Kathryn Bigelow.
Scenariu : Up in the air sau The Hurt Locker.
Film străin : Das weisse Band - Eine deutsche Kindergeschichte sau Un prophete. Am văzut trailer-ul la La Nana şi mi se pare tare interesant.
Film animaţie : Up.

Şi mă opresc aici, fiindcă în rest sunt mai neinformat.

Printre prezentatori se vor număra Amy Adams, Christina Aguilera, Jennifer Aniston, Kristen Bell, Halle Berry, Josh Brolin, Gerard Butler, Cher, Chace Crawford, Robert De Niro, Cameron Diaz, Leonardo DiCaprio, Colin Farrell, Harrison Ford, Jodie Foster, Matthew Fox, Jennifer Garner, Mel Gibson, Lauren Graham, Tom Hanks, Neil Patrick Harris, Sally Hawkins, Kate Hudson, Felicity Huffman, Samuel L. Jackson, Nicole Kidman, Jane Krakowski, Ashton Kutcher, Taylor Lautner, Sophia Loren, Paul McCartney, Helen Mirren, Jim Parsons, Amy Poehler, Julia Roberts, Mickey Rourke, Zoe Saldana, Arnold Schwarzenegger, Kiefer Sutherland, Sofia Vergara, Olivia Wilde, Kate Winslet, Reese Witherspoon, Sam Worthington şi Justin Bartha, Bradley Cooper şi Ed Helms ( din The Hangover). Cred că fiecare are favoriţi în lista de mai sus.

Voi pe cine aţi paria?

Scurte : Mircea Solcanu, Meryl Streep, Sandra Bullock, Avatar

Publicat de FLORIN la 12:45 0 comentarii
Mircea Solcanu a ajuns subiect de primă pagină în revista tabloid 'Spy' după ce s-a întâlnit cu un "prieten al unui prieten" în Piaţa Operei. Narcis, acesta este numele prietenului său, s-a arătat însă foarte prietenos cu fotografii şi a început să povestească despre mărimi, obiceiuri, sute de euro. Articolul este tabloidizat, dar nu îmi sună neapărat homofob. Acesta, ca şi întreaga revistă, poate fi citit pe site-ul oficial Spy.

• S-au anunţat câştigătorii din acest an a Critics Choice Awards. Avatar a luat cele mai multe premii ( 6 la număr), însă cel mai bun film al anului a fost declarat 'The Hurt Locker'. Colin Firth a pierdut premiul pentru cel mai bun actor în rol principal în faţa lui Jeff Bridges pentru rolul din Crazy Heart. Ultimul film al lui Almodovar 'Los abrazos rotos' a câştigat premiul pentru cel mai bun film străin.

• Tot la Critics Choice Awards 2010 premiul pentru cea mai bună actriţă a fost împărţit de Sandra Bullock şi Meryl Streep. Dacă nu era destul de interesant asta, cele două actriţe s-au sărutat pe gură când şi-au ridicat trofeele. Imagini.

• Scenariul filmul 'Avatar' e disponibil online.

• Alegeri în colegiul 1 al capitalei. Azi vom afla dacă Honorius Prigoană va ajunge parlamentar al României. Radu Stroe e singurul contracandidat al său. La orele 10:00, prezenţa la vot a fost de 2,84% din alegători.

Noutăţi despre cum se desfăşoară procesului cuplu gay din Malawi.

• Românii fac schimb de parteneri. Swing-ul a devenit o modă.

• O pisică din America a fost citată ca jurat.

Mister Gay China a fost interzis.

• Nou trailer I love you Phillip Morris. Urmăriţi-l pe YouTube. Filmul va fi lansat în România pe 26 martie.

sâmbătă, 16 ianuarie 2010

Fructele pământului de Andre Gide

Publicat de FLORIN la 12:04 7 comentarii

Când am citit la recomandările lui Ionuţ capodopera „Falsificatorii de bani” a lui Andre Gide, în permanenţă aceasta mi-a creat impresia cărţii ideale pentru mine. De aceea, acum, când încerc să redescopăr literatura, mai ales pe cea cu tematică gay, numele autorului francez am considerat că dă siguranţa unei lecturi plăcute. Din păcate, nu a fost aşa.

Pe cât de mult îmi place experimentului cinematografic, pe atât de mult mă feresc de cel literar. Îl apreciez totuşi. Asta vine, posibil, din lipsa unei maturităţi culturale. Cartea lui Gide este un experiment literar, un soi de culegere de gânduri, scrisori trimise de autor celui iubit. Gândurile sale evită însă sentimentele sau le trasnformă într-o continuă metaforă, ce preia numele de filozofie, de învăţătură. Scriitorul vrea să îl educe pe îndepărtatul său iubit, să îi definească viaţa prin propiile experienţe. Îi arată în ce să creadă, în ce să nu creadă, cum să guste din fructele pământului. Dar care mai rămâne rostul acestor cuvinte, dacă în final acesta îi recomandă lui Natanael să renunţe la ele, „să ardă cartea” ( enunţ pentru care autorul a fost aspru criticat)? Concluzia sa este că ceea ce este doar citit nu are cum să aibă vreun impact adevărat. Când sentimentele despre care vorbeşte nu sunt şi ale cititorului, cartea devine neglijabilă şi chiar nefolositoare. Şi atunci ...

Pentru mine, „Fructele pământului” a fost o dezamăgire, o lectură grea şi uneori foarte obositoare, abia dusă până la final. Îmi propusesem să citesc şi „Noile fructe”, continuarea venită la 19 ani distanţă, dar cum Natanael nu mai este destinatarul ( după cum pare din primele pagini) chiar nu întrezăresc vreun motiv pentru care să o fac.

Posibil să mai încerc „Imoralistul” şi „Pivniţele Vaticanului”, mai ales pe prima.


Lady Gaga interviu la Oprah ( video)

Publicat de FLORIN la 10:10 0 comentarii

Ziua trecută Lady Gaga a mers în vizită la Oprah, unde s-a simţit foarte bine. La rândul ei, Oprah a fost foarte degajată. Ce a ieşit? Puteţi urmări mai jos.

Prima parte
Partea a doua
Finalul

Şi performanţa ( Monster / Bad Romance / Speechless)

vineri, 15 ianuarie 2010

Scurte : Adam Lambert, Jesus Luz, Finlanda

Publicat de FLORIN la 10:45 0 comentarii
Adam Lambert are nou videoclip la Whataya want from me. Piesa are mai mult potenţial şi videoclipul se mulează perfect pe ea. Urmăreşte-l pe YouTube.

Kiefer Sutherland s-a îmbrăcat în haine de femeie şi a vizitat emisiunea lui David Letterman, după ce a pierdut un pariu.

Ovidiu Ohanesian a declaratMarie Jeanne Ion şi Sorin Mişcoci ştiau de răpire.

Doamna Udrea nu a minţit. A spus adevărul. Marie Jeanne ştia despre răpire. Mi-am dat şi eu seama ceva mai târziu. Eu am fost prostul familiei cum se spune. Şi Marie Jeanne, şi Mişcoci erau foarte familiari cu răpitorii. Mişcoci se juca cu mitraliera lor


a spus acesta.

Bela Kamocsa, unul din fondatorii trupei Phoenix, a încetat din viaţă la 66 de ani.

Mai multe poze Cristiano Ronaldo pentru campania Armani.

Fă cunoştinţă cu primul prostituat legal din Nevada ( şi inclusiv America). Clientela este exclusiv feminină.

Jesus Luz, iubitul Madonnei, într-un alt pictorial incendiar în Interview Magazin. Poze.

Finlanda ar putea deveni prima ţară din lume care interzice de tot fumatul.

• Bugetul de stat pe 2010 a fost votat cu 192 de voturi "pentru" şi 138 "împotrivă".

Imagine satelit după cutremurul din Haiti.

Cynthia Nixon va fi premiată în cadrul galei Glaad Media Awards 2010. Reverifică nominalizările.

• Prima căsătorie gay din America Latină video.

• Trailer Material.Boy.

Julie & Julia – un film despre blogging, bucătărie, viaţă cu Meryl Streep şi Amy Adams

Publicat de FLORIN la 09:06 0 comentarii
Exista posibilitatea ca acest film să nu fie una din cele mai spumoase comedii ale anului? Eu aş fi spus că nu.

(1) În primul rând fiindcă am o încredere foarte mare în Meryl Streep. Nu cred că un film în care să joace ea să nu aibă nimic.

(2) Apoi, nu cred că de la Anne Hathaway încoace mi-a plăcut mai mult de vreo actriţă, precum îmi place de Amy Adams. După mine, e cel mai promiţător nume feminin de la Hollywood.

(3) Şi nu în ultimul rând, putea Nora Ephron să dea cu bâta în baltă? Nu aş spune că e imposibil, dar totuşi ...

Era posibil ca toţi aceşti factori să dea greş atât de rău? Probabil că era posibil. Nu am fi lipsiţi de exemple. Dar mă bucur că nu s-a întâmplat astfel.

Cunoscut ca primul film inspirat de o poveste adevărată a unui blog, ‚Julie and Julia’ urmăreşte viaţa a două persoane ( reale, filmul e biografic ) unite la distanţă de ani de zile de pasiunea pentru gătit.

În timp ce Julia este o soţie de diplomat ce se chinuie ani la rând pentru a găsi cele mai bune reţete pentru cea mai bună carte de bucate, Julie într-o perioadă în care viaţa sa e lipsită de oportunităţi profesionale, se pune la scris pe un blog în care povesteşte experienţele sale în gătirea reţetelor pe care Julia le-a scris.

Rezultatul este un perfect film de comedie ( probabil cel mai bun al anului) ce poate fi urmărit oricând alături de oricine. Bonus : Meryl Streep realizează un rol pe măsura genialei interpretări din ‚The Devil Wears Prada’.

Eu 4,50 Ionutz 3,75
Notă : 4,125

Credit foto : Columbia Pictures

joi, 14 ianuarie 2010

Scurte : Haiti, Google, Michal C. Hall, Cristiano Ronaldo

Publicat de FLORIN la 14:28 0 comentarii
• Cutremur dezastruos în Haiti. Vezi poze.

Google nu se mai supune regulilor impuse de China privind cenzurarea rezultatelor, după un atacat asupra serverelor propii. Atacul a încercat accesarea email-urilor mai multor activişti.

• Starul din Dexter şi din Six Feet Under a declarat că are cancer. Actorul s-a luptat în ultimile luni cu boala, acum fiind aproape de finalul tratamentului.

• Tatuajele lui Courteny Love ( şi nu numai atât) au putut fi văzute pe Twitter de fanii săi.

S-a inventat păpuşa robot cu care poţi face sex.

• Industria porno ( inclusiv gay) trece pe 3D.

Cristiano Ronaldo la Armani.

Dustin Lance Black, oscarizat pentru scenariul la filmul Milk, şi Neil Patrick Harris au fost aleşi directorii Trevor Project. Trevor Project se ocupă cu prevenirea crizelor şi sinuciderilor în rândul populaţiei lgbt.

• România ocupă locul 4 în lume la viteza conexiunilor de Internet, după Coreea de Sud, Japonia şi Honk Kong. Galaţi este cel mai rapid oraş din România la viteza de Internet.

• Cântăreaţa Corina Chiriac te invită de Dragobete la un concert la Sala Palatului.

• La 16 ani, un tânăr din Spania şi-a făcut operaţie de schimbare de sex, după ce a primit permisie din partea unui judecător. Vezi ştirea prezentată la Observatorul Antenei 1.

Into the Storm (2009) – o nouă producţie originală HBO

Publicat de FLORIN la 11:05 0 comentarii

Deşi neeligibilă pentru Oscar, fiindcă este producţie de televiziune, filmul ‚Into The Storm’ nu este deloc inferioară altor filme lăudate din 2009. Şi unde poate înhaţă nominalizări, cum ar fi la Globurile de Aur, unde poate câştiga trei statuete.

Poveştile despre cel de-al doilea război mondial sunt aici să stea. Cele mai multe dintre ele se duc înspre partea cu nazismul. Atâta timp cât o fac bine, nu are de ce să ne deranjeze. Este însă mult mai interesant de urmărit o cu totul altă poveste, precum este aceasta. Filmul lui Thaddeus O'Sullivan ( un cu totul anonim) e o biografie a prim-ministrului britanic din perioadă respectivă, Winston Churchill, un om fără de care se consideră că Marea Britanie ar fi capitulat precum Franţa în faţa armatei germane.

Prima căsătore gay din China şi primul concurs Mister Gay China

Publicat de FLORIN la 10:38 0 comentarii

China nu este exact raiul pentru gay şi asta am arătat într-unul din primele articole de pe acest blog intitulat Toti ochii sunt pe China:Homosexualitatea in China scris cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Beijing.

Cu toate acestea, lucruri care arată deschiderea faţă de comunitatea gay se întâmplă, printre care această "primă" căsătorie gay.

De asemnea, mâine se va ţine şi prima ediţie a Mister Gay China
, care, dacă privim la videoclipul de mai jos, nu are cum să fie decât un succes.



Foto : China Daily

Preşedintele Ugandei se distanţează de legea anti-homosexualitate

Publicat de FLORIN la 10:18 0 comentarii

Cu toate că părea că poziţia liderilor occidentali faţă de legea anti-homosexualitate din Uganda nu va avea niciun impact asupra oficialităţilor de acolo, preşedintele Ugandei Yoweri Museveni începe să se îndepărteze de controversata lege, lucru îmbucurător având în vederea poziţiile adoptate de alţi politicieni.

Un reportaj video de la un post de televiziune local poate fi urmărit pe YouTube.

Transcriptul întregii declaraţii îl puteţi citi mai jos:

miercuri, 13 ianuarie 2010

Julianne Morre scene lesbiene în CHLOE ( Vezi trailer)

Publicat de FLORIN la 18:37 0 comentarii

Noul film Chloe ( un remake după un film francez din 2004) în care joacă Julianne Moore conţine scene lesbiene ale actriţei cu partenera de film Amanda Seyfriend. Actriţa, pe care o puteţi urmări şi în filmul A single man, a mai jucat în filme cu tematică gay, precum The Hours sau Far From Heaven.

În fapt, 'Chloe' nici nu pare un film cu tematică gay ( prea mult). Iată trailer-ul.



O altă scenă foarte interesantă a apărut pe net. O puteţi urmări pe YouTube.

Credit foto Realitatea

The Blind Side – cel mai bun rol al Sandrei Bullock

Publicat de FLORIN la 14:59 0 comentarii

Ţinând cont că singura nominalizare prinsă de filmul lui John Lee Hancock a fost pentru interpretarea Sandrei Bullock, eşti tentat să crezi că ‚The Blind Side’ este doar o prelungire a ceea ce reprezintă încercarea actriţei de a lua câteva premii, inclusiv mult doritul Oscar. Înainte de a-l vedea, i-am pus titulatura de ‚Eric Brockovich’-ul Sandrei Bullock. Însă, în ciuda celui mai bun rol din cariera actriţei cunoscută în general doar pentru peliculele romantice, filmul are propia identitate.

GLAAD MEDIA AWARDS 2010 - nominalizările

Publicat de FLORIN la 14:53 0 comentarii

S-au anunţat nominalizările Glaad Media Awards pentru anul acesta. În 2010 ceremonia ajunge la cea de-a 21 aniversare.

Outstanding Film - Wide Release


Everybody's Fine
I Love You, Man
Precious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire
A Single Man
Taking Woodstock

Outstanding Film - Limited Release


Casi Divas
The Country Teacher
Little Ashes
Phoebe in Wonderland
The Secrets

Outstanding TV Movie or Mini-Series


An Englishman in New Yor
Pedro
Prayers for Bobby
Torchwood: Children of Earth

Pentru nominalizările complete vizitaţi site-ul oficial.

marți, 12 ianuarie 2010

Sezonul Oscarurilor în desfăşurare. Care e cel mai bun film al anului 2009?

Publicat de FLORIN la 16:03 7 comentarii
Nu e niciun secret. Suntem în cea mai bună perioadă a anului pentru un cinefil. Deja v-am anunţat de nominalizările la Globurile de Aur de anul acesta şi în curând vom afla care sunt şi premiile. Apoi, urmează nominalizările la Oscar, pentru ca apoi să aflăm care este cel mai bun film al anului. Cum această perioadă e în plină desfăşurare, ne-am gândit că nu trebuie sub nicio formă să stăm deoparte şi să nu discutăm despre cele mai bune filme lansate în 2009.

De azi până în noaptea Oscarurilor, ( aproape) zilnic ne vom uita la titlurile nominalizate de cele mai importante instituţii de film. Cum nominalizările la Oscar nu au sosit, ne uităm deocamdată la Golden Globes, fiindcă ştim că multe dintre titluri se vor regăsi şi printre alegerile Academiei Americane de Film.

Nu mai rămâne decât să vă urăm vizionare plăcută.

luni, 11 ianuarie 2010

Portretul lui Dorian Gray – filmul din 1945

Publicat de FLORIN la 23:04 5 comentarii

După dezamăgitoarea adaptare din 2009 a celebrului roman a lui Oscar Wilde, cred că se cerea vizionarea acestui film din 1945 premiat cu Oscar. Şi da, diferenţa s-a văzut. Ea nu doar că există calitativ, dar şi scenaristic fiecare regizor şi-a luat libertatea de a prezenta altfel aceeaşi poveste. La Albert Rewin, asta a însemnat un succes.

Sunt foarte multe lucruri care mi-au plăcut la filmul din 1945. Unul dintre ele, pe care Ionutz l-a considerat un defect, a fost vocea naratorului. Mie asta mi s-a părut esenţial, mai ales, prin comparaţia cu dezastrul Dorian Gray din 2009, fiindcă a arătat respectul pe care cei implicaţi în proiect l-au avut faţă de original. Din aceeaşi categorie, am găsit foarte bună integrarea numelui scriitorului Oscar Wilde în film.

Nu ştiu dacă a ţinut de anul creării sale, dar filmul are o anumită esenţă. Totul este foarte cinematografic. Inserarea portretului color într-un film, altfel alb negru, reprezintă substanţa a ceea ce m-a impresionat. Nu numai că e original, dar şi funcţionează.

Din lucrurile bune ale acestui film nu putea lipsi distribuţia. Începând cu tânărul Dorian Gray, interpretat de Hurt Hatfield, trecând pe la lordul Henry, interpretat de oscarizatul George Sanders şi ajungând la oscarizata Dona Reed, actorii sunt perfect aleşi pentru personajele lor. Însă de departe, în rolul lui Sybil Vane, Angela Lasbury, nominalizată la Oscar pentru rol, fură toată atenţia în cele 15 minute ale sale. E de neuitat momentul acesta.

Globurile de Aur 2010 în direct la TVR1

Publicat de FLORIN la 15:57 0 comentarii

Deja cunoaştem nominalizaţii. Şi ne-am ales şi favoriţii dintre "bijuteriile" cinematografice ale anului. Mai lipsea un detaliu. Ei bine, l-am aflat.

Postul de televiziune care va transmite live ediţia din 2010 a Globurilor de Aur duminică 17 ianuarie este TVR1.

Printre nominalizaţi se numără A single man, Modern Family, Glee şi Precious : Based on a Novel Push by Sapphire.

Videoclip Sade - Soldier of love

Publicat de FLORIN la 13:33 1 comentarii

Luna trecută vă anunţam de revenirea surprinzătoare a formaţiei Sade cu Soldier of love ( numele atât a piesei de revenire, cât şi a albumului ce urmează să fie lansat pe 9 februarie).

Zilele acestea a apărut şi mult-aşteptatul videoclip. Tema lui îmi scapă, dar nu arată rău. Mai jos îl puteţi urmări.

duminică, 10 ianuarie 2010

Două ursoaice koala se iubesc în spatele lui Andy Roddick

Publicat de FLORIN la 14:18 1 comentarii


Urmăriţi videoclipul. ;)

sâmbătă, 9 ianuarie 2010

După primele 50 de pagini din „În porumbar” de Musial Grzegorz

Publicat de FLORIN la 12:47 10 comentarii

Nu obişnuiesc să citesc prea mult. Prefer să mă uit la filme, cât mai diverse. Pentru mine, filmul reprezintă momentan forma supremă de artă. Din când în când însă ajung şi la o operă literară.

După ce am încercat două cărţi ale Hertei Muller ( Regele se-nclină şi ucide, respectiv Animalul inimii), nereuşind să trec de pagina 5, deşi autoarea părea că are un subiect mult mai necesar de citit de către un român, am luat cea de-a treia carte împrumutată la bibliotecă, deşi o răsfoisem puţin înainte neconvingător.

Astfel am intrat în lumea lui Musial Grzegorz, un autor polonez, GAY ( scria pe un fond diferit şi pe ultima pagină din carte, rezultă că e de o importanţă majoră să amintesc acest aspect), foarte controversat în ţara lui ( nici nu mă întreb de ce). Stilul de scriere nu e neapărat unul agreat de mine, dar insist. În general nu mă las impresionat. Nu mă las nici foarte mult prins de poveste. Dar îmi atrag atenţia pasaje ce sună atât de româneşti în deschidere. Ele reflectă indirect România gay dinainte de 1989 ( dar şi a anilor următori) aşa cum mi-o imaginasem eu.

Personajul principal, un profesor ajuns la 40 de ani, care încă locuieşte cu mama sa, îmi dă senzaţia unui prizonier al unei realităţi mult prea urât mirositoare. Cu siguranţă nu este ceea ce a visat la 20 de ani. Cu siguranţă nu i s-a oferit prea multe şanse ca altfel să arate realitatea lui la 40 de ani. Într-un parc, atent monitorizat de miliţie, (re)descoperă un soi de speranţă. Spun (re)descoperă, fiindcă tânărul acesta este poarta spre o veche iubire, marea sa iubire, pierdută în urma unei sinucideri. Intelectualul ratat recâştigă speranţa, dar o şi pierde ( pare că o va pierde) pe măsura ce personalitatea celui iubit îşi face cunoscută superficialitatea vârstei.

Portugalia legalizează căsătoriile gay

Publicat de FLORIN la 10:35 0 comentarii


Astfel Portugalia devine al şaselea stat din Uniunea Europeană unde cuplurile gay se pot căsători. Acestora li se adaugă multe altele unde este posibil parteneriatul civil. Mai multe detalii pe AP.

Se întoarce Christina Aguilera? Poate da, poate nu

Publicat de FLORIN la 10:02 0 comentarii
Nu ştiu cât de mult simţiţi voi lipsa Christinei Aguilera în toată această nebunie Lady Gaga, dar revenirea ei este aşteaptată. Ei bine, aceasta începe să prindă contur într-un mod neaşteptat.

Cum Twitter este momentan cea mai la modă platformă, nu avea cum să nu aibă legătură cu modul strălucit de reinventare al artistei, asta dacă ştirea va fi confirmată.

Astfel, un cont anonim de Twitter atrage atenţia tuturor. Cine să fie această anonimă cu videoclipuri de nota 10? Mulţi spun că vorbim despre Christina Aguilera. Dacă e aşa, suntem cu siguranţă interesaţi de noul ei album.

Ceea ce ştim sigur până acum este că el se va intitula 'Bionic', iar primul single va fi 'Glam'.

Iată şi cele două videoclipuri.

Primul videoclip

joi, 7 ianuarie 2010

Elemente gay in Dragon Ball

Publicat de Ionutz la 19:02 5 comentarii
Nu stiu in ce masura au fost pentru voi interesante postarile pe aceasta tema. Totusi cred ca va trebui sa mai suportati vreo doua trei sperand ca veti gasi in final aceste aspecte ca fiind interesante.

5 parodii şi coveruri Lady Gaga pe YouTube

Publicat de FLORIN la 14:23 4 comentarii
Nu mai reprezintă vreun secret impactul pe care Lady Gaga îl are asupra culturii pop şi culturii gay. Pentru a verifica încă o dată informaţia, facem un exerciţiu şi ne uităm la câteva cele mai recente videoclipuri apărute pe net, în care oameni obişnuiţi, dar şi vedete wannabe o folosesc pe aceasta ca sursă de inspiraţie.

(1) Astfel arată Poker face cântat de cineva cu barbă.

(2) Poker Face cântat de un grup de băieţi cu un lider efeminat arată amuzant.

(3) Un medley Lady Gaga cântat de doi băieţi, unul are chitare, celălalt deţine vocea.

(4) Când am spus parodii, ele nu trebuie să fie neapărat reuşite. A se vedea cea de faţă.

(5) Acesta nu este neapărat o parodie, cât mai degrabă un remake animat al videoclipului. Totuşi, în unele momente e aproape imposibil să nu zâmbeşti.

miercuri, 6 ianuarie 2010

Stan şi Bran gay în filmuleţul Their First Mistake?

Publicat de FLORIN la 19:29 1 comentarii


Nu ştiu ce părere aveţi voi de Stan şi Bran. Nu ştiu cât de la modă sunt în comunitatea gay. Ştiu doar că nouă continuă să ne placă. La 80 de ani de când erau în vogă, te-ai aştepta ca glumele lor să nu mai funcţioneze, dar încă o fac. Poate e ceva subiectiv, poate e ceva mai mult. Indiferent cum, ‚Their First Mistake’ e un film totally gay pentru anii ’30. Bineînţeles, bine ascuns se întâmplă totul. Iar la 80 de ani distanţă spui „Hm”.

Unele momente ne-a făcut să comparăm filmuleţul cu ‚The Birdcage’. Din păcate un am găsit decât o parte din film, care conţine însă majoritatea replicilor cu rezonanţă gay.

Daţi la minutul 01:20 şi minunaţi-vă. Nu îl rataţi.

marți, 5 ianuarie 2010

Dorian Gray – filmul

Publicat de FLORIN la 17:10 6 comentarii

Cartea lui Oscar WildePortretul lui Dorian Gray’ aş spune că este un cult în cercurile homosexuale literare, cu toate că opera nu are nimic gay ( explicit). Este considerată cea mai reuşită scriere a controversatului scriitor britanic condamnat pentru sodomie. Dacă despre carte am mai povestit, niciodată nu am vorbit despre vreun film. În general, fiindcă toate au fost eşecuri ( cu excepţia celui din 1945 pe care încă nu am avut plăcerea de a-l vedea). Am sperat că nu se va întâmpla acelaşi lucru cu filmul lui Oliver Parker ( care făcuse o treabă acceptabilă cu The Importance of beeing Earnest). Din păcate, e un film dezastruos.

Hai întâi să vorbim de lucrurile bune.

(1) Distribuţia a fost foarte bună. Nu mai văzusem niciun film al lui Ben Barnes, alegerea a fost mai mult decât bine făcută. Sincer, nu ştiu dacă ar fi putut exista un chip mai potrivit pentru personajul al cărei frumuseţe trebuia să impresioneze. A făcut asta. Apoi, cine putea fi ales mai bine decât Colin Firth pentru rolul lordul Henry ( Colin Firth joacă rolul principal în A single man)? Nu ştiu, dar personal cred că apariţia sa a reprezentat cu siguranţă un câştig. Rebecca Hall a oferit de asemenea o interpretare excelentă într-un rol secundar.

(2) Al doilea lucru bun al filmului este imaginea. Culorile te făceau să te simţi că eşti într-o operă a lui Oscar Wilde.

(3) Al treilea lucru bun este scena gay din Ben Barnes şi Ben Chaplin. Puteţi să o vedeţi aici.

Şi aici se opresc cele bune.

Cuvântul poponar din nou pe prima pagină a ziarelor

Publicat de FLORIN la 07:11 1 comentarii
Ziarul este Libertatea, iar cel care este citat este Giovani Becali. Acesta adresează cuvântul discriminator unuia dintre patronii clubului Bamboo, în urma unui incident petrecut în Noaptea de Anul Nou.

În România se pare că este normală folosirea termenului de „poponar”. Unul din aspectele negative ale lui 2009 deja s-a arătat şi în 2010, şi anume, tabloidizarea homofobă a mass-mediei.

Articol complet aici.

luni, 4 ianuarie 2010

Uite gluma, nu e glumă.

Publicat de FLORIN la 14:23 5 comentarii
Uneori sunt uimit de ceea ce poţi descoperi pe net. Şi am descoperit multe lucruri homofobe, căi de vindecare. Nu le-am dat mai multă importanţă decât merită.

Dar nu ştiu ce să spun de asta. ( TREBUIE VĂZUT) Căutam nişte referi la o formaţie gay. Astfel am ajuns pe acest site, care are ceva de spus faţă de formaţiile care au un mesaj gay-friendly. Pentru ei sunt foarte periculoase. Pe pagina la care am lăsat link, se recomandă inclusiv arderea CD-urilor în faţa propiilor copii.

Site-ul God Hates Fags! Love Gods Way are chiar şi o listă de muzică safe. Citiţi-o. E interesant că în ea se află un icon gay, Cyndi Lauper.

Dar listele acestea sunt doar începutul pentru acest site ce abundă în homofobie într-un mod cel puţin ciudat. De exemplu, acest videoclip la piesa ‚Take my hand’ dedicată homosexualilor.


Donnie Davies - Take My Hand - Watch more Funny Videos

La o primă vedere aş spune clar că este o făcătură. Cine ar lua în seamă astfel de puncte de vedere decât pentru amuzament? Dar când vezi că pagina mai atacă MTV, unde li s-a luat un interviu la un moment dat, Partidul Republican, că au un magazin online, date de presă şi nimic care să te anunţe că eşti în mijlocul unei glume, nu ştii ce să mai crezi.

Cum de e posibil ca astfel de oameni să fie credibili pentru cineva? Aştept să mă anunţaţi între timp că e o glumă şi că trebuie să îmi schimb ochelarii.

Marina & The Diamonds – Hollywood ( video)

Publicat de FLORIN la 10:26 0 comentarii

Încă e dimineaţă când scriu despre noua descoperire muzicală intitulată Marina & The Diamonds. Ce mod mai bun de a-ţi deschide ziua? Ghinion că am început cu cuplu arestat din Malawi. Oricum, vorbim de lucruri diferite.

Marina & The Diamonds încă nu a atins celebritatea, dar sper că asta a rămas doar o chestiune de timp. Fiindcă ‚Hollywood’, primul single de pe albumul de debut The Family Jewels, a cărui copertă se vede mai sus, sună foarte foarte bine. Am tentaţia de a o compara cu Katy Perry şi nu sunt singurul.

De notat că am tentaţia de a o compara cu ceea ce Katy Perry a încercat să fie. Căci Marinei îi iese mult mai bine şi are un timbru vocal cu adevărat interesant.

Ce am mai auzit de la ea, I am not a robot mai sună interesant. ‚Hollywood’ e însă este cea mai bună. Sună bine, prietenoasă şi are un videoclip mai mult decât simpatic.

Katy Perry sau Marina & The Diamonds?



Credit foto : Warner Music

Privire asupra cuplului gay din Malawi arestat

Publicat de FLORIN la 09:32 0 comentarii

Săptămâna precedentă vă informam despre prima căsătorie gay din Malawi. Ceea ce părea un act de curaj fără precedent într-o ţară în care homosexualitatea este criminalizată, s-a transformat ( după cum era de aşteptat) într-un mare spectacol media într-o ţară în care homofobia este o atitudine socială.

La puţin timp după ce ştirea a devenit publică, cuplul gay despre care vorbim a fost arestat, devenind astfel subiect de prima pagină. Cei doi riscă până la 5 ani de închisoare, cu toate că cea mai mare pedeapsă pentru ei ar fi putut fi de 14 ani. Deocamdată cei doi au fost incluşi în legea „mai uşoară”.

Câteva aspecte de reţinut asupra subiectului
• cuplu nu s-a căsătorit, ei doar au realizat o ceremonie tradiţională de logodnă
• logodnicii riscă să fie supuşi mai multor teste medicale umilitoare prin care să se dovedească existenţa unor raporturi sexuale între ei
• aceştia însă au refuzat aceste teste, care se pare că nu pot fi realizate fără acordul lor prealabil
• într-un interviu acordat pentru Times, cei doi spun că au fost bătuţi în închisoare
• în acelaşi interviu, unul din bărbaţi spune că a fost băut când l-a întâlnit pe partenerul său pentru prima oară.
• de asemenea, el spune acelaşi lucru despre momentul căsătoriei şi regretă momentul. Doreşte să meargă la o altă femeie din viaţa lui şi să îi ceară scuze. Celălalt bărbat continuă să îşi declare dragostea.
• cazul celor doi a fost adus judecătorilor într-un timp record.

Momentan este greu de spus care vor fi măsurile luate împotriva lor. Personal, am mari îndoieli asupra unui verdict bun pentru ei, dar aşteptăm să vedem rezultatul.

Rămâne însă tristul adevărat că atunci când vorbim despre drepturile omului, aplicarea acestora este ineficientă în prea multe state ale lumii.

sâmbătă, 2 ianuarie 2010

Best of Gay în România 2009

Publicat de FLORIN la 21:07 4 comentarii
Iar aceasta este ultima recapitulare. Am spus că se merită una legată şi de acest blog, după atâtea altele. După mine, acestea sunt cele mai bune articole scrise în 2009 pe acest blog.
Prima conversaţie gay - a fost o idee, deloc rea aş spune eu. Nu a prins.

Început de final - cred că cea mai bună poveste a mea.

Interviu cu un adolescent gay

Gânduri la fericire ( partea întâi) - povestea scrisă de Ionutz şi cu mine.

partea a doua

partea a treia

A fi gay exclude credinţa în creştinism? - a la Ionutz

Dorian şi Rareş - bine primită de public, a fost şi criticată.

Poveste pentru critic - cel mai interesant mod de prezentare al unei poveşti.

Interviu cu un student gay

Ca homosexual în comunism

Animaţia japoneză este gay-friendly? - a se vedea şi Influenţe gay în anime.

Ce ştiam de gay până în adolescenţă?

Interviu cu Tudor Kovacs ( activist gay)

Sensibilitatea gay : mit sau realitate?

Mergi sau nu la Gay Fest?

Salvatorii - poveste

Interviu cu un bărbat travestit

Nu se caută diversitatea în comunitatea gay?

Politica românească din perspectivă gay

Basm gay

Adopţia : o variantă lipsită de interes?

Festival Film Gay Online - ideea anului

Dezbatere la România Liberă

1 an de Gay in Romania

Scurtă istorie a homosexualităţii în România

( Cred că) fiul meu e gay

Din culisele abrogării articolului 200

Scandaluri publice

Ce cred politicienii români despre homosexuali şi drepturile lor?

Unde se află exact România pe harta gay?

Pe când o revistă gay românească? - aşteptăm să treacă criza. Poate va veni şi răspunsul.

În linii mari despre ‚Queer as Folk’ - aşa am hotărât să vedem ‚Queer as Folk’. Din sezonul 2 nu am văzut decât 4 episoade momentan. Nu ne mai prinde.

În linii mari despre ‚The Amazing Race’ - împreună am urmărit sezonul 15 al celui mai bun reality-show. Desperate Housewives a fost al treilea serial, la care am renunţat după ( cred) 2 episoade.

Festival de Film Gay Scurt online - asta a fost a doua cea mai bună idee.

Gay in Romania este cel mai bun blog gay al anului 2009 - Vă mulţumim încă o dată pentru că ne sunteţi cititori.

Faze gay din filmele româneşti

Faze gay din seriale româneşti

Cât de politice au fost blogurile gay româneşti?

Top 10 filme cu tematică gay din 2009
 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez