vineri, 31 iulie 2009

Filme recomandate de Florin şi Ionuţ

Publicat de Ionutz la 21:11 0 comentarii
Ultima zi din această lună se apropie de final…Din acest motiv vă propunem primele zece filme din cele 29 vizionate. Unele sunt capodopere ale cinematografiei, altele filme clasice…cele noi nu prea şi-au făcut loc de data aceasta. Însă e mai bine să vă las pe voi să apreciaţi! Aşteptăm păreri!

1.La vita e bella – sau încercarea de a face un coşmar să pară un joc ( Florin si Ionutz 5) Media 5
2.Naşul – sau oferta pe care nu o poţi refuza ( Florin si Ionutz 5) Media 5
3.Filantropica – sau fresca României de azi ( Florin 4,75 Ionutz 5) Media 4,875
4.Naşul 2 – sau începutul poveştii ( Florin 5 Ionutz 4,50) Media 4,75
5.Terminator 2 – sau cum o maşinărie descoperă umanitatea ( Florin 4,50 Ionutz 4,75) Media 4,625
6.Mai bine nu se poate – sau cum cei cu care nu poţi trăi devin cei fără de care nu poţi merge mai departe ( Florin 4,25 Ionutz 5) Media 4,625
7.Rambo 4 sau despre ororile războiului ( Florin 4,25 Ionutz 5) Media 4,625
8.Naşul 3 – sau despre fantomele trecutului ( Florin 4,50 Ionutz 4,75) Media 4,625
9.Rambo – sau cum războiul, odată trăit, rămâne mereu cu tine ( Florin 4,25 Ionutz 4,75) Media 4,50
10.Donnie Brasco – sau cum viaţa unui agent infiltrat în mafie s-a schimbat radical ( Florin 4,25 Ionutz 4,75) Media 4,50

joi, 30 iulie 2009

Eu, Florin şi ... mai e loc pentru cineva?

Publicat de Ionutz la 18:34 6 comentarii
Nu vă speriaţi nu e nimic grav, să spunem doar că suntem în perioada de probă într-un caz de adopţie. Cred că totul s-a întâmplat sâmbătă când am dat peste un pisoi negru destul de blând. Pe moment am glumit cum că îl luăm dar în cele din urmă am mers mai departe. Totuşi ceva mai târziu am ieşit din nou şi cum pisoiul era la locul iniţial ne-am întors acasă împreună cu el.

Nouă ne plac animalele în general şi pisoii nu fac in niciun caz excepţie însă încă nu ştim dacă avem un nou ’’locatar’’. Pisu e foarte curat, nu face mofturi la mâncare, nu se urcă în pat şi nu roade tot ce îi iese în cale. Unde mai pui că merge la toaletă ca un gentleman veritabil. Pentru a nu mai lungi discuţia voi spune că în prima zi era ireproşabil, asta şi pentru că a dormit în mare parte.

Totuşi în zilele de luni şi marţi au apărut mici probleme şi până acum m-am trezit de două ori în timpul nopţii pentru a ii deschide uşa la toaletă, asta în condiţiile în care eu mă trezesc pe la ora 7.00 pt a merge la servici. Pe lângă acest aspect care ar avea unele soluţii există şi o problemă mai semnificativă: a început să miaune în faţa uşii şi să calculeze distanţa până la geam.

Azi Florin a plecat în vizită la părinţi, sper să revină curând căci după prima parte de vacanţă, petrecută împreună, îmi e destul de greu fără el. Revenind acasă am găsit covorul din faţa uşii întors şi se pare că pisu a făcut şi o plimbare pe pervaz.

Aşa că pentru mine şi pentru Florin perioada de probă a ’’adopţiei’’ continuă! Voi ce sfaturi ne daţi?

P.S: Am cam tras chiulul de pe blog dar eu, spre deosebire de Florin, nu am mereu câte o ştire, poveste etc. Până la noi evenimente în plină caniculă sau până îmi repartizează Florin ori chiar voi o rubrică vă doresc zile minunate! Oricum sunteţi pe mâini bune!

miercuri, 29 iulie 2009

Videoclip Mika - We are golden

Publicat de FLORIN la 17:39 2 comentarii
După cum v-am anunţat. Iată clipul.

Scurte

Publicat de FLORIN la 10:42 0 comentarii
Boxturtllebuletin: Uganda va interzice speech-ul lgbt, în condiţiile în care momentan Uganda este una din ţările care pedepseşte homosexualitatea cu pedepse până la închisoarea pe viaţă. Momentan, nu se cunosc pedepsele care se vor da în cazul în care nu se respectă legea ce urmează a fi dată.

Thaindian: Boy George declară că Elton John a fost ajutorul său pe perioada executării pedepsei cu închisoarea:

Elton mi-a oferit iubire şi m-a încurajat împreună cu soţul său.


a declarat cântăreţul care vrea să facă o vizită foştilor săi colegi în calitate de artist de data asta.

Cum dansează gay-ii?

Publicat de FLORIN la 10:21 0 comentarii
Efeminat, vulgar sau ca această echipă de la Randy Jackson Presents America's Best Dance Crew? Vogue Evolution este prima trupă gay de dans din concurs. Până începe noul sezon al show-ului MTV, iată un mic preview şi un posibil răspuns la întrebare.

luni, 27 iulie 2009

Top 10 – cele mai bune bloguri ( site-uri) gay din România

Publicat de FLORIN la 10:53 39 comentarii
Sper că nu îmi voi crea duşmani prin postarea acestui top. Special pentru a încerca să evit acest lucru specific de la început că topul de faţă este unul total subiectiv, neavând la bază alte aspecte decât părerile mele personale despre activitatea site-urilor respective. Mai trebuie specificat că au căzut la montaj blogurile cu conţinut interzis persoanelor sub 18 ani. Şi având în vedere că eu fac topul, şi blogul de faţă a căzut la montaj. Fără prea multe lungiri, iată alegerile mele:

1. http://wannabegay.org/ este blogul momentului prin dezbaterile sale mereu interesante, modul de abordare întotdeauna direct şi timpul deloc lung dintre postări. În doar câteva luni a reuşit să ajungă în vârful piramidei fiindcă a dovedit că e interesat de aspectele comunităţii gay din România nu doar ca şi hobby, dar ca un adevărat profesionist. Prin campania sa ‘ Bring the Purple back’, clubul Purple a ajuns să fie redeschis.

2. http://totalg.ro/gay2gay/ este blogul ce s-a menţinut în aria de interes a multora în ciuda unei mici lipse de pe .ro. Este un blog altfel, abordarea fiind motivul pentru care unii îl consideră cel mai bun, dar şi motivul pentru care alţii pun la îndoială calităţile sale. Eu îi apreciez originalitatea şi cred că inteligenţa e unul din punctele forte ale acestui blog, cele două îmbinate creând baza actuală de cititori fideli

3. http://angelicuss.beanangel.ro/ are deja o vechime considerabilă, acesta fiind un punct important pentru care site-ul merită apreciat. Destule au fost, puţine au mai rămas de atunci. Un alt punct important îl reprezintă informaţiile oferite nu de puţine ori în exclusivitate, recente fiind ştirile legate de Mister Gay România 2009.

4. http://gaypride.ro/ se află în concediu momentan, dar înainte de Gay Fest a fost unul din cele mai active bloguri, aducând în prim plan mărturii de citit.

5. http://robertcluj.blogspot.com/ a fost mereu diversificat prin teme, de la critici aduse presei româneşti la muzică gay-related. Ce e important la acest blog e faptul că a reuşit să intre în categoria “gay”, şi nu “gay-friendly”, bloguri ce au căzut la montaj de asemenea.

6. http://cartiergay.blogspot.com/ - dacă intraţi pe acest blog nu veţi descoperi niciun articol, deşi au existat ceva la un moment dat. E cel mai bun mod pentru a vedea cum funcţionează blogosfera gay şi gay-friendly din România.

7. http://www.campania-de-vara-accept.blogspot.com/ - nu îmi dau seama dacă va fi un blog ce va ţine doar vara asta, dar e nou şi e interesant.

8. http://gayone.ro/ - acesta este un alt site ce mai obişnuieşte să vină cu informaţii în exclusivitate din scena gay românească, dar diferenţa de timp dintre postări e uneori de nesuportat.

9. http://dragqueenworld.wordpress.com/ - e singurul blog travesti pe care îl cunosc. Tocmai ce a intrat în vacanţă, aşteptăm întoarcerea sa pe net.

10. http://noromanceforyou.blogspot.com/ este un blog nou, dar promiţător … foarte promiţător.

Alte propuneri?

Kinsey - recenzie

Publicat de FLORIN la 10:40 0 comentarii


Deşi filmul de faţă are decât un subplot gay, am ales să îl includ în festivalul de film gay online, pe motivul că e biografic, iar povestea a ceea ce unii numesc primul sexolog e interesantă din diferite aspecte.

Înainte de toate trebuie apreciat filmul ca atare. Foarte bine regizat ( Bill Condon – nume care îl vom mai întâlni cu ocazia vizionării filmului ‚Gods and monstres’), foarte bine scris ( acelaşi Bill Condon), foarte bine jucat ( Liam Neeson, Laura Linney, Chris O’Donnel, Peter Sarsgaard).

Apoi, povestea arată câteva aspecte interesante a homosexualilor din acea perioadă, dar şi a oamenilor obişnuiţi cu privire la sex. Această privire în spatele primului studiu despre sex ne arată bărbaţi care nu aveau vreo speranţă că societatea vreodată îi va vedea altfel.

E un film făcut ca la carte, care puţin probabil să vă dezamăgească. Însă nu cred că va deveni nici filmul vostru preferat.

Notă imdb: 7,3 din peste 17.000 de voturi
Indice metacritic: 79 din 100 – critici, 8,8 din 10 – utilizatori
Note: Florin şi Ionutz 4 => Media : 4

Descarcă film aici
Subtitrare aici



Sursă

HBO – postul tv cel mai gay-friendly

Publicat de FLORIN la 10:31 0 comentarii
Conform unui studiu recent realizat în America, postul de televiziune HBO este cel mai prietenos cu comunitatea gay americană. Astfel, din producţiile propii 42% au un conţinut referitor la viaţa gay-ilor, bisexualilor sau personelor transgender.

Prin comparaţie: SHOWTIME are 26%, ABC 24%, cw 20%, TNT 19%, FOX 11% sau
NBC are un procent de 8%.

Ţinând cont că HBO ROMÂNIA preia destul de multe producţii de la HBO-ul american şi de la SHOWTIME cred că e o veste mai mult decât bună.

Scurte

Publicat de FLORIN la 10:21 0 comentarii
*Jurnalul: Sorin Oprescu, posibil candidat la preşedenţie.
Invitat în ultima ediţie a emisiunii Zig Zag de la Antena3, actualul primar al capitalei a declarat legat de posibilitatea de a candida la alegerile la preşedenţia României:

Îmi trebuie o serie întreagă de lucruri, pentru că este o ho¬tă¬râ¬re de via¬ţă şi eu nu m-am jucat niciodată cu via¬ţa mea, a pacienţilor mei; nu m-am ju¬cat cu viaţa oamenilor. Mai am nevoie de timp, mai lung sau mai scurt, pentru că şi pe mine mă preocupă (n.r. - candidatura) la fel ca şi pe alţii.



*România Liberă: Primul amendament Gigi Becali în Parlamentul European. Proaspătul euro-parlamentar din partea României a formulat un prim amendament la Bugetul comunitar în noua sa calitatea prin care propune ca sumele alocate programului ‘ Laptele în şcoli ’ să crească cu 50%.

*România Liberă: Terenurile s-au ieftinit cu 50%

*YouTube: Equal love

*CNN: E. Lynn Harris moare la vârsta de 54 de ani.

Retrospectivă articole 20 – 26 iulie

Publicat de FLORIN la 09:56 0 comentarii

sâmbătă, 25 iulie 2009

Kinky boots - recenzie

Publicat de FLORIN la 10:55 1 comentarii

După cum am mai spus, festivalul ăsta s-a dovedit foarte inspirat pentru că mi-a oferit oportunitatea de a revedea filme vizionate acum doi-trei-patru ani şi de a îmi forma o opinie mai obiectivă, în timp ce m-am rebucurat de ele pur şi simplu. ‚ Kinky boots’ este unul din acele filme.

Inspirat dintr-o poveste reală ( ceea ce dă un alt ton unui film întotdeuana), ‚ Cizme deocheate’ ne poveşteşte istoria lui Charlie Price, un tânăr britanic dintr-un mic oraş rămas conservator, care se găseşte în postura de a deveni directorul firmei de pantofi a tatălui, o firmă aflată în faliment. Deşi iniţial, rezolvarea pare vânzarea, întâlnirea a două persoane îi schimbă perspectiva asupra viitorului unei firme care înglobează şi baza de valori pe care a crescut el. Acestea sunt Lauren, o angajată care la auzul concedierii îi spune răspicat că există alternative ce aşteaptă să fie căutate şi Lola ( Chiwetel Ejiofor – nominalizat la Globul de Aur), un drag queen pe care încercând să îl salveze de oameni rău intenţionaţi ( ce se găsesc oriunde), îi oferă direct în faţă nişa de care are nevoie pentru a salva firma ( cea a încălţămintelor pentru travestiţi). Astfel, prin această luptă în echipă, intersectarea personajelor scoate în evidenţă golurile din viaţa a fiecăruia, care trebuiesc să nu mai fie evitate. E de altfel interesantă şi interacţiunea Lolei cu locuitorii acestui oraş, prin care descoperim că discriminarea nu ţine nicidecum de vârstă sau alte astfel de aspecte. Faza de final e delicioasă.

Aşadar, un film simplu pe placul meu. Ionutz nu l-a prea plăcut, astfel că rămâne la dispoziţia voastră vizionarea lui.

Notă imdb: 6,9 din peste 5.000 de voturi
Indice metacritic: 57 din 100 – critici, 7,3 din 10 – utlizatori
Note: Florin 3,75 Ionutz 3,25 => Media 3,50

Descarcă film aici
Subtitrare aici



Sursă

Lecţia de imaginaţie

Publicat de FLORIN la 10:15 4 comentarii
Mi-a plăcut foarte mult acest videoclip. A sintetizat perfect discriminarea cu care fiecare gay se confruntă în viaţa reală şi toate astea creând o lume diferită: în care gay-ii sunt majoritari, iar heterosexualii sunt minoritari.

Trebuie văzut neapărat.

Scurte: Daniel Radcliffe pe coperta unei reviste gay, Carrie Prejean cântă, glume proaste homofobe şi altele

Publicat de FLORIN la 10:13 1 comentarii

TheBosh: David Beckham şi-a numit fiul după Tom Cruise.

YouTube: Carrie Prejean cântă.

YouTube: Glume proaste gay-related.

The Sun: Actorul din ‘ Harry Potter’ din ce în ce mai prietenos cu comunitatea gay. Starul, care săptămâna aceasta a împlinit 20 de ani a declarat pentru Attitude, o revistă gay franceză:

Detest homofobia. Este dezgustătoare, animalică, stupidă. Am crescut înconjurat de oameni gay. Am fost singurul copil din clasa mea care a avut o experienţă legată de homosexualitate.

vineri, 24 iulie 2009

Azi în club Twice finala Mister Gay România 2009

Publicat de FLORIN la 15:30 2 comentarii
Azi de la 21:00 se va întâmpla evenimentul despre care v-am povestit: finala Mister Gay România 2009. Localul este club Twice.

Succes tuturor participanţilor.

România interzice căsătoria gay din 2010

Publicat de FLORIN la 11:25 8 comentarii
Se pare că presupuneam. degeaba. La cât de mult s-a discutat pe seama noilor Coduri şi ce amestecături s-au făcu, la un moment dat nu mai eram siguri că se va mai interzice sau nu căsătoria gay. Dar se pare că da.

Am descoperit ştirea pe un site de afară. O puteţi citi aici.

O altfel de nuntă

Publicat de FLORIN la 11:05 0 comentarii
Nu e o nuntă gay, dar cu siguranţă e o altfel de nuntă. Lumea pare că se simte bine. De văzut.

Scurte: Cod Galben, nou videoclip Connect – R, T.R Knight pe coperta Entertainmen Weekly şi altele

Publicat de FLORIN la 11:01 0 comentarii
*Adevărul: Cod Galben pentru caniculă într-o parte a ţării, precipitaţii în cealaltă parte.

*VideoNews: A apărut noul videoclip Connect-R la piesa ‘ Burning love’.

*JustJared: T.R. Knight pe coperta Entertainment Weekly. Actorul gay spune de ce a părăsit serialul ‘ Anatomia lui Grey’. El a declarat:

Experienţa mea din ultimii cinci ani mi-a dovedit că nu pot să am încredere în niciun răspuns primit în legătură cu personajul meu.


*VideoNews: Kat De Luna a trecut pe la ‘ Neaţa cu Răzvan şi Dani’

*YouTube: Jonsi şi Alex scot un album. Solistul formaţiei Sugar Ros şi iubitul său ne-au pregătit nişte surprize plăcute.

Humpday trailer

Publicat de FLORIN la 10:27 0 comentarii
Încă de la început s-a aşezat ca şi concurent al lui ’ Bruno’, deşi aş spune că sunt lucruri diferite la el. Pe scurt, doi prieteni heterosexuali se hotărăsc să facă un film porno gay.

Acesta este trailerul.

joi, 23 iulie 2009

Şi acum să presupunem ...

Publicat de FLORIN la 10:40 3 comentarii
... că în România ar exista una din metodele de recunoaştere a relaţiilor gay în lume specificate articolul de mai jos: căsătorie , parteneriat sau coabitere. V-aţi recunoaşte relaţia printr-una din formele respective? Care şi de ce?

Ţări în care sunt legale căsătoriile gay / parteneriatele civile / coabitarea neînregistrată

Publicat de FLORIN la 10:25 7 comentarii
Dacă tot am vorbit despre ţări în care homosexualitatea este pedepsită cu moartea sau cu închisoare pe viaţă, hai să ne uităm şi la cealaltă parte după care România priveşte cu speranţă.

Ţări în care sunt legale căsătoriile civile gay


Africa
1. Africa de Sud – din 2006 ( parteneriatul civil din 1996)

America
2. Canada – din 2005
3. Statele Unite ale Americii ( în anumite state)

Europa
4. Olanda – din 2001 ( prima ţară din lume, parteneriatul civil din 1998)
5. Belgia – din 2003 ( parteneriatul civil din 2000)
6. Spania – din 2005
7. Norvegia – din 2009 ( parteneriatul civil din 1993)
8. Suedia – din 2009 ( parteneriatul civil din 1995)



Ţări în care sunt legale parteneriatele civile ( sau înregistrate) gay


Africa
1. Africa de Sud – din 1996 ( căsătoria din 2006)

America
2. Canada – ( căsătoria din 2005)
3. Statele Unite ale Americii ( în anumite state)
4. Mexico – în anumite regiuni ca Mexico City
5. Saint Pierre et Miquelon – din 1999 ( stat legat de Franţa)
6. Guadelope – din 1999 ( stat legat de Franţa)
7. Martinique – din 1999 ( stat legat de Franţa)
8. Argentina – în anumite părţi ale ţării
9. Columbia – din 2007
10. French Guiana – din 1999 ( stat legat de Franţa)
11. Uruguay – din 2008
12. Falkland Islands – din 2005 ( stat legat de Marea Britanie) – teritoriu disputat

Europa

1. Danemarca – din 1989
2. Norvegia – din 1993 ( căsătoria din 2009)
3. Suedia – din 1995 ( căsătoria din 2009)
4. Islanda – din 1996
5. Greenland – din 1996 ( stat legat de Danemarca)
6. Olanda – din 1998 ( căsătoria din 2001)
7. Spania – din 1998 ( căsătoria din 2005)
8. Franţa – din 1999
9. Belgia – din 2000 ( căsătoria din 2003)
10. Germania – din 2001
11. Portugalia – din 2001
12. Finlanda – din 2002
13. Aland Islands – din 2002 ( stat legat de Finlanda)
14. Luxembourg – din 2004
15. Marea Britanie – din 2005
16. Andorra – din 2005
17. Isle of Man – din 2005
18. Republica Cehă – din 2006
19. Slovenia – din 2006
20. Elveţia – din 2007
21. Ungaria – din 2009
22. Austria – din 2010


Zona Australiei
23. Noua Zeelandă – din 2004
24. New Caledoina ( stat legat de Franţa)
25. Pitcairn Islands – din 2005 ( stat legat de Marea Britanie)



Ţările în care sunt legale coabitările neînregistrate

America
1. Argentina
2. Brazilia

Asia
3. Israel – din 1994

Europa
4. Austria – din 2003 ( parteneriatul civil din 2010)
5. Croaţia – din 2003

Australia
6. Australia


Ţări care recunosc uniunile şi căsătoriile din alte state

1. Israel
2. Aruba – uniunile şi căsătoriile din Olanda
3. Antilele Olandeze – uniunile şi căsătoriile din Olanda

Before Night Falls - recenzie

Publicat de FLORIN la 09:24 2 comentarii
Festivalul început acum ceva timp nu numai că mi-a dat ocazia de a vedea o serie de filme despre care nu aş fi auzit dacă nu m-aş fi documentat pentru alegerea titlurilor, dar mi-a oferit ocazia să revăd câteva filme din adolescenţa mea şi să îmi fac o idee mai clară despre locul unde se află ele nesubiectiv.

‚ Before Night Falls’ este un film biografic ce urmăreşte „ viaţa şi epoca lui Reinaldo Arenas” ( titlu din română sub care am văzut prima dată filmul), de la începutul până la finalul vieţii sale. Iar viaţa lui Reinaldo Arenas a prins o epocă în continuă mişcare pentru Cuba.

Scriitor cubanez înamorat după bărbaţi, Reinaldo Arenas a avut o viaţă ce a surprins câteva evenimente istorice direct din interior. Dar nu e un film istoric, ci se arată doar anumite pasaje din istoria Cubei care i-au schimbat viaţa unui tânăr scriitor promiţător. De aceea prima parte a filmului, arată mai degrabă frumuseţea Cubei, libertatea în care se mişcau oamenii tocmai din pricina sărăciei, inclusiv Reinaldo. După ceva timp apare factorul istoric direct, surprinzând măsurile luate de regimul comunist condus de Fidel Castro împotriva homosexualilor, disidenţilor, discursurile liderului cubanez aflate pe peliculă fiind o parte esenţială a acestui film. Mai mi-a plăcut intersecţia celor două limbi ale filmului ( engleză şi spaniolă), ceva poate neesenţial, dar care a legat întregul.

‚ Before Night Falls’ a obţinut o nominalizare la Oscar pentru Javier Bardem, care a făcut un rol de maestru. Nu degeaba a ajuns unul din cei mai apreciaţi actori ai lumii. Distribuţia este completată de Olivier Martinez, Diego Luna ( l-aţi văzut şi în Milk), Johnny Deep ( care face două roluri mici mai ceva ca Ed Wood la capitolul surprinzător) şi Sean Penn. E un film interesant de văzut.

Notă imdb: 7,2 din peste 9.000 de voturi
Indice metacritic: 85 din 100 – critici, 9 din 10 – utilizatori
Note: Florin şi Ionutz 4 => Media 4

Descarcă film aici
Subtitrare aici
Urmăreşte pe YouTube aici ( apoi related videos)

Scurte: PETA arată lumea din spatele circului, trailer la Alice in Woonderland, primul cuplu gay de la Big Brother UK

Publicat de FLORIN la 08:40 0 comentarii
YouTube: Peta a făcut rost de o înregistrare care arată modul cum sunt trataţi elefanţii de oamenii de la circ. Video-ul dat publicităţii arată cum o serie de elefanţi sunt loviţi peste trompe, picioare şi înjuraţi de dresorii lor.

YouTube: A apărut trailer-ul la ‘Alice in Wonderland’.

DailyMotion: Primul cuplu gay de la Big Brother UK.

The Big Gay Musical trailer

Publicat de FLORIN la 08:18 2 comentarii
Pare un film destul de amator, dar nu neapărat neinteresant. S-ar putea să îi acord o şansă când se lansează peste două luni. Voi ce spuneţi?



Citeşte şi:
Nou trailer la ‘ I love you Philip Morris’
The Hours - recenzie
Muzica un element esenţial în viaţa noastră

100 de naţiuni se întâlnesc în Copenhaga pentru a celebra şi lupta pentru drepturile gay

Publicat de FLORIN la 07:49 0 comentarii
În perioada 25 iulie – 2 august, capitala daneză Copenhaga va fi locul unde se vor strânge mii de homosexuali, lesbiene şi travestiţi pentru a participa la un eveniment realizat în colaborare cu Amnestity International şi IBM intitulat World OutGames 2009.

Pe lângă discuţiile în jurul drepturilor gay, evenimentul va conţine numere de festival şi alte proiecţii culturale, mai multe oraşe din lume precum Melbourne, Tel Aviv, Mexico City, Rio de Janeiro sau Antwerp contribuind cu muzică, dans şi multe altele.

„ Prin găzduirea World OutGames, Danemarca va trimite un semnal restului lumii de faptul că trebuie să se menţină atenţia pe dreptul de a iubi pe oricine dorim, dincolo de gen. Din Nordul Europei până în America de Sus, în Estul Europei şi multe alte locuri, sunt bătălii pentru drepturile omului ce urmează să se dea – printre care şi pentru homosexuali. Sperăm că World OutGames şi miile de oameni ce vor veni din aproximativ 100 de ţări vor fi capabili să transmită acest mesaj lumii.”
spune Uffe Elbaek, directorul World OutGames 2009.

Nu există nicio dată dacă România va face parte din aceste ţări.

miercuri, 22 iulie 2009

Aveţi grijă la soare

Publicat de FLORIN la 10:03 5 comentarii
Să nu faceţi insolaţie … ca mine.

Scurte: bulgarii mai intoleranţi cu persoanele de culoare şi de etnie rromă, Radu Mazăre îşi cere scuze, Divertis se mută la PROTV, parada gay Serbia

Publicat de FLORIN la 09:50 0 comentarii
*Paradă gay în Serbia pe 20 septembrie.

*Adevărul : Bulgarii mai intoleranţi cu persoanele de culoare şi arabii decât cu persoanele de etnie rromă. Conform unui studiu al Open Society:
- 4% din bulgari şi-ar trimite copiii să înveţe într-o şcoală unde majoritatea copiilor sunt de culoare sau kurzi
- 6% într-o şcoală cu majoritatea copiilor arabi, chinezi, vietnamezi sau rromi
- 11% ar executa la locul de muncă deciziile unui superior kurd, de culoare, de etnie rromă sau vietnamez
- 11% s-ar căsători cu un partener kurd, de culoare sau rrom

*Adevărul: Radu Mazăre îşi cere scuze pentru purtarea uniformei naziste. În condiţiile în care i s-au cerut scuze şi demisia, acesta a declarat pentru Realitatea Tv:
"Eu am interpretat rolul unui ofiţer care lupta împotriva lui Hitler. Acum, sigur, sunt unii care s-au simţit deranjaţi. În acest context eu îmi cer scuze în faţa lor, pentru că nu n-am vrut în niciun caz să agresez pe cineva prin ţinuta mea."

*România Liberă: Divertis se mută la PROTV. Deocamdată nu a fost semnat niciun contract, dar despărţirea de ANTENA1 este sigură. PROTV mai negociază cu Mondenii şi Cronica cârcotaşilor.

Citiţi şi:
Fiul domnei Plăcintă ateist gay?
Sondaje România. Ce cred românii despre homosexuali?
Pe când o revistă gay românească?

marți, 21 iulie 2009

Ţări în care homosexualitatea este pedepsită cu moartea sau închisoare pe viaţă

Publicat de FLORIN la 11:44 8 comentarii
Ţările în care homosexualitatea este pedepsită cu moartea

Africa
1. Sudan – pedeapsa de la 5 ani la moarte. În cazul bărbaţilor, prima „ abatere” se pedepseşte cu un număr de lovituri de bici, în timp ce de la a treia „ abatere” moartea poate fi pedeapsa. În cazul femeilor, cele necăsătorite primesc 100 de biciuri, iar pentru cele căsătorite se pare că se poate ajunge la o mie ( mă îndoiesc că cineva poate suporta aşa ceva) sau moartea prin aruncare cu pietre.
2. Mauritania
3. Nigeria – în această ţară nu numai că homosexualitatea este pedepsită cu moartea, dar implicare în activităţi de lobby poate duce la 5 ani de închisoare. Pentru bărbaţii necăsătoriţi, homosexualitatea se pedepseşte cu 100 de biciuri, iar pentru cei căsătoriţi sau divorţaţi cu pedepse de la 1 an la moarte prin aruncarea cu pietre. Se pare că au existat numeroase pedepse de acest tip ( din punct de vedere legal), dar ele nu s-au produs şi practic.

Asia
4. Arabia Saudită – pedepse de la amendă la închisoare până la moarte. De asemenea este interzis lobby-ul lgbt.
5. Emiratele Arabe Unite
6. Yemen – flagerare sau moarte.
7. Iran – una din cele mai aspre ţări din acest punct de vedere. Pentru ca pedeapsa cu moartea să poate fi dată nu e nevoie decât ca persoana în cauză să fi împlinit 15 ani.

Ţări în care homosexualitatea este pedepsită cu închisoarea pe viaţă

Africa
1. Uganda

Carribean Islands
2. Barbados

America de Sud
3. Guyana – legal pentru femei

Ş bineînţeles că mai există ţări în care homosexualitatea este ilegală ( încă foarte multe) unde pedepsele sunt de la amendă la anumiţi ani de închisoare, în general în ţări vecine celor de mai sus.

Notă: Ţările în care relaţiile între femei nu sunt pedepsite aplică încă un cod penal unde sodomia este pedepsită şi nu strict relaţiile între bărbaţi. Sunt multe astfel de ţări în lume. În anumite părţi ale Nigeriei, se aplică de asemenea o astfel de prevedere.

Imagine me and you - recenzie

Publicat de FLORIN la 10:59 1 comentarii
Pelicula ‚ Imagine me and you’ mi-a atras pentru prima oară atenţia cam în aceeaşi perioadă în care se auzea pentru prima dată despre ‚ Brokeback Mountain’. Fiind lansat la aproximativ două luni diferenţă faţă de acesta, nu e greu de înţeles ce s-a încercat prin această alăturare. Din păcate, aşteptările nu s-au concretizat şi într-un film de calitate, iar comparaţia între cele două filme nu merită făcută, fiindcă fac parte din două registre diferite, cel de faţă nedepăşind stadiul de banal.

Pe scurt, filmul redă povestea unei mirese care întâlneşte la propia-i nuntă o fată ce întâi îi este amică, după care îi devine clar că este îndrăgostită de ea. Fiind însă căsătorită, atracţia faţă de ea se transformă într-o poveste cu implicări pe multe planuri, din punctul meu de vedere complicări destul de plictisitoare.

Mi-au plăcut însă cele două actriţe din rolurile principale ( Piper Perabo şi Lena Headey). Potenţial a existat, dar nu s-a concretizat în ceva de amintit.

Notă imdb: 6,7 din peste 8.000 de voturi
Indice metacritic: 49 din 100 – critici, 8 din 10 – utilizatori
Note: Florin 2,75 Ionutz 3,25 => Media 3

Descarcă film aici
Subtitrare aici

Imagine me and you - recenzie

Publicat de FLORIN la 10:59 0 comentarii
Pelicula ‚ Imagine me and you’ mi-a atras pentru prima oară atenţia cam în aceeaşi perioadă în care se auzea pentru prima dată despre ‚ Brokeback Mountain’. Fiind lansat la aproximativ două luni diferenţă faţă de acesta, nu e greu de înţeles ce s-a încercat prin această alăturare. Din păcate, aşteptările nu s-au concretizat şi într-un film de calitate, iar comparaţia între cele două filme nu merită făcută, fiindcă fac parte din două registre diferite, cel de faţă nedepăşind stadiul de banal.

Pe scurt, filmul redă povestea unei mirese care întâlneşte la propia-i nuntă o fată ce întâi îi este amică, după care îi devine clar că este îndrăgostită de ea. Fiind însă căsătorită, atracţia faţă de ea se transformă într-o poveste cu implicări pe multe planuri, din punctul meu de vedere complicări destul de plictisitoare.

Mi-au plăcut însă cele două actriţe din rolurile principale ( Piper Perabo şi Lena Headey). Potenţial a existat, dar nu s-a concretizat în ceva de amintit.

Notă imdb: 6,7 din peste 8.000 de voturi
Indice metacritic: 49 din 100 – critici, 8 din 10 – utilizatori
Note: Florin 2,75 Ionutz 3,25 => Media 3

Descarcă film aici
Subtitrare aici

Scurte : club Purple se mută, Carrie Prejean scrie, homosexualii încă ilegali în India, confruntare între gay şi mormoni

Publicat de FLORIN la 10:25 3 comentarii
Angelicuss anunţă mutarea clubului Purple undeva în centru. În timp ce locaţia de faţă a fost ocupată de un club non-gay, Purple se va redeschide în tomnă.

• Carrie Prejean se pregăteşte să lanseze o carte despre toată nebunia din jurul Miss America. Bineînţeles tema centrală va fi căsătoria tradiţională. Toate astea, după ce aceasta a pierdut titlu de Miss California, pe motiv non gay-related.

• Cutea Supremă de Justiţie din India refuză să accepte decizia celeilalte Curţi prin care homosexualitatea era decriminalizată, aşteptând reacţia guvernului. Mai multe detalii aici.

Youtube: Confruntare între mormoni şi gay. Urmăreşte şi related videos.

Silent partners trailer

Publicat de FLORIN la 09:48 2 comentarii
Vorbeam noi acum două săptămâni despre locul unde se află România pe harta gay a lumii. Şi vă spuneam, printre altele, că în România ( cel puţin teoretic) nu există nicio problemă în a fi gay în armată, spre deosebire de America, unde dacă se află că eşti gay eşti dat afară.

‘ Silet partners’ este un documentar care surprinde aspectele asupra vieţii câtorva militari americani ce trebuie să se ascundă pentru a-şi păstra slujba ( faţa le este blurată). Mai jos puteţi urmări două trailer-uri.





Episoadele complete ale documentarului, precum şi alte documentare despre lumea lgbt puteţi găsi la intheirboots.com.

Mesaj de la Chris Brown legat de scandalul cu Rihanna

Publicat de FLORIN la 09:32 1 comentarii
După cinci luni în care a păstrat tăcerea cu privire la incidentul violent cu Rihanna, Chris Brown a lansat un filmuleţ pe net în care îşi cere scuze pentru cele întâmplate.


luni, 20 iulie 2009

Mika – We are golden ( piesă originală)

Publicat de FLORIN la 20:45 2 comentarii
Aşa cum v-am anunţat, Mika se pregăteşte de lansarea celui de-al doilea album din carieră. Şi de azi putem să ne facem o primă părere de cum se va anunţa albumul, căci abia s-a lansat primul single de pe album, intitulat ‘ We are golden’.

Ce părere vă face?


we are golden mika
Asculta mai multe audio Muzica
Via Divercitycafe


Citeşte şi:
Mika – Life in a cartoon motion
Noua piesă Madonna – Celebrate ( preview)

Scurte

Publicat de FLORIN la 09:58 7 comentarii
Jurnalul: Conform unui nou studiu realizat de cercetători ai Universităţii Oxford, bărbaţii ce întreţin relaţii cu alţi bărbaţi în Africa se expun la riscuri de până la 10 ori mai mare decât media generală. Cauzele sunt multe: lipsa accesului la programele de prevenire fiind cea mai importantă, în majoritatea ţărilor africane fiind interzisă homosexualitatea, iar în 4 fiind pedepsită cu moartea.

• ‚ Bruno’ cade pe locul 4 în topul de box-office american, după ce săptămâna trecută debuta pe locul 1. Filmul a adunat în această săptămână 8,37 milioane de dolari. Pe locul 1 s-a instalat noul film ‘ Harry Potter’ cu încasări de 79,5 milioane ( peste 160 milioane worldwide).

• Azi e ziua naştere a lui Carlos Santana. Multiplu laureat cu Grammy împlineşte 62 de ani. La mulţi ani din partea noastră.

Clişee gay

Publicat de FLORIN la 08:24 5 comentarii
Lumea asta pare să se învârte în jurul clişeelor. Sau mai degrabă filmele se învârt în jurul lor şi noi le imităm? Sunt tot felul de impresii legate de homosexuali. O să trecem peste cele mai explicite, ca să ajungem la cele „de toate zilele”. Să vedem dacă chiar aşa este.

Gay-i sunt mai apropiaţi de mame. Dacă iau exemplu propiu, da, sunt mult mai apropiat de mama. Cu tata nici măcar nu pot spune că am o relaţie în adevăratul sens al cuvântului. Mai trec pe lângă el, îl mai întreb ce face, el face acelaşi lucru, dar cu mama e altfel. Cu mama dezvolt. Dacă iau exemplu lui Ionutz, devine un clişeu şi un neadevăr, ce demonstrează că relaţiile dintre oameni ţin de mult mai multe aspecte. El se înţelege mai bine cu tatăl. Şi ca să generalizez, şi să mă uit ce se întâmplă şi în grădina alăturată, ştiu ceva fete care se înţeleg mai bine cu taţii, aşa că eu concluzionez că fiecare se înţelege mai bine cu un părinte anume în funcţie de modul de comportament al fiecăruia.

Gay-i sunt efeminaţi. Dacă mă uit la mine, aş putea spune că am câteva astfel de tendinţe, mai ales când dansez sau când gesticulez în general. Dar nimic ieşit din comun. Nu ies în evidenţă mergând pe stradă. Dacă mă uit la Ionutz, nici vorbă. Avem (aveam) noi un joc la un moment dat „Gay sau nu?” faţă de anumiţi trecători. Ideea e că ne-am pus la un moment dat întrebarea dacă aş spune de Ionutz că e gay dacă nu l-aş fi cunoscut. Nicio şansă. Adevărul este că doar o mică parte a gay-lor sunt efeminaţi. Iar în rest, putem să fim uşor confundaţi cu metrosexualii.

Gay-i ascultă muzică pop (gen Britney, Madonna). Dacă mă uit la mine, da, ascult Britney ( e preferata mea), Madonna de asemenea, Lady Gaga, dar am o idee şi despre celelalte genuri. Ba eu zic că am chiar mai mult decât o idee. Dacă mă uit la Ionutz, nu îl dă pe spate niciuna dintre ele. Recunoaşte meritele Madonnei şi are câteva preferate (e greu să nu ai câteva preferate din toată Madonna), recunoaşte talentul lui Lady Gaga, dar ar vrea să o audă cântând şi altceva, şi o ascultă pe Britney cu greutate. Rock-ul e muzica lui preferată. E adevărat că ştiu şi cazuri ce se pliază pe acest gen, dar ştiu şi cazuri ce nu ascultă aceste genuri. Totul ţine de gust muzical. Generalizarea nu funcţionează nici acum.

Gay-i nu sunt buni la sport. Dacă mă uit la mine, da. Nu am făcut sport din clasa a 8a. Nu sunt interesat de „sportul rege”. Am mai privit la meciurile naţionale. Dacă mă uit la Ionutz, nici el nu e interesat de sport. E drept că face mai mult decât mine. În general, nu ştiu pe nimeni care să fie interesat de fotbal, la alte sporturi mai privesc. Dar nici aici nu funcţionează generalizarea, căci am publicat pe acest site, la un moment dat lista de sportivi gay asumaţi câştigători de medalii olimpice.

Gay-i sunt mereu la modă. Dacă mă uit la mine, uneori arunc un tricou pe mine şi nimic mai mult. Mă mai uit (uitam) pe Fashion Tv, dar nimic exagerat. Nu am nimic brand-uit. Nu ştiu care sunt ultimile tendinţe. Dacă mie îmi place o pereche de blugi o port până nu îmi mai place, chiar dacă lumea mă va vedea cam cu două perechi de blugi schimbate permanent. Dacă mă uit la Ionutz, nici el nu stă pe Fashion TV. Aşa că totul rămâne un clişeu.

Ce alte clişee mai cunoaşteţi? Sunteţi în clişee?

Retrospectivă articole 13- 19 iulie

Publicat de FLORIN la 07:52 0 comentarii

duminică, 19 iulie 2009

Recomandare – Timpul rămas azi pe TVR2

Publicat de FLORIN la 20:47 2 comentarii
Am văzut filmul ăsta acum câţiva ani şi probabil îl voi revedea diseară. Sunt curios dacă îmi va plăcea la fel de mult. Filmul prezintă povestea lui Romain, un fotograf gay de la Paris, care descoperă că e pe moarte, lucru care îl obligă să ia nişte decizii cu privire la ultimile sale zile. Aveţi şi un trailer mai jos.

Filmul începe la 23:10 pentru cei interesaţi.

Fiul doamnei Plăcintă ateist gay?

Publicat de FLORIN la 15:36 3 comentarii
Am descoperit un articol despre fiul noului Ministru al Tineretului şi Sportului, doamna Sorina Plăcintă aici.

Titlu: “Fiul ministrului Tineretului, un tânăr slujitor cu înclinaţii homosexuale al Primei Biserici Ateiste”. Hm, asta nu trebuie să fie prea bine pentru imaginea noului ministru şi a partidului, dar e bine pentru comunitatea gay? Oricum am da, oriunde apare cuvântul “gay" e vorba de un scandal în care totul e reflectat de presă ca şi ceva rău.

Articolul conţine şi nişte poze luate de pe contul de Facebook al tânărului Andrei Răzvan Plăcintă în care se sărută cu alţi bărbaţi.

Generaţia MTV

Publicat de FLORIN la 15:09 4 comentarii
Nu ştiu ce înseamnă MTV pentru voi. Nici pentru mine nu sunt sigur ce mai înseamnă acum, mai ales după desele modificări de programe pe care le-a avut, dar odată, nu demult, a însemnat foarte foarte mult. De ce? Muzica întotdeauna e acolo pentru a-ţi oferi alinarea pe care poate că o cauţi sau să îţi arate că îţi împărtăşeşte furia, iar pe MTV găseam oricând piesa de care aveam nevoie. Era poate o piesă simplistă de dans, dar care sintetiza neînfrângerea printr-un zâmbet, era poate o piesă rock sau era o baladă.

Iar când stai mai mult pe MTV şi iei la cunoştinţă istoria brand-ului, începi să îţi dai seama că, nu de puţine ori, a fost revoluţionarul. Cine l-a difuzat pe Boy George? MTV: Vedeţi voi, în cazul lui Boy George lucrurile stau altfel decât în cazul altor artişti gay, asta pentru că din prima clipă era clar despre ce vorbeşte el. Şi apoi, a aruncat în faţă societăţii americane o persoană de care le era teamă în general, dar pe care au învăţat să o accepte prin puterea muzicii. Bineînţeles că rolul lui Boy George în toată această poveste este cel puţin la fel de puternic, dar e sub semnul întrebării cum ar fi stat lucrurile dacă cei doi mari granzi nu s-ar fi întâlnit atunci. Da, atunci, în America, o nouă generaţie se năştea. Şi dacă de multe ori, e arătată cu degetul drept ceva negativ, ca şi „generaţia care vrea totul acum” şi alte asemenea, nu cred că a avut mai multe defecte decât altă generaţie de tineri. De la început, prin intermediul MTV, această generaţie a învăţat să fie tolerantă. Ce a fost bine la ei, a fost că MTV a fost ceva revoluţionar în America, lucru ce nu se poate spune în România.

MTV-ul românesc a fost de-a lungul timpului motivul a numeroase critici venite din partea celor care iubeau brand-ul creat de MTV-ul de la Londra şi din America. În general, a reuşit să nemulţumească multă lume. Dar a păstrat numeroasele emisiuni gay-friendly create afară (le-am văzut pe majoritatea). De altfel, e singurul post de televiziune muzical ce a difuzat videoclipul piesei ‚Tu’ a Danei Nălbaru. Nereuşita la noi ar fi că MTV-ul de aici nu are impactul pe care l-a avut în celelalte ţări şi faptul că are decât 6 ani. Cred că pe la 14 ani Bill Clinton a mulţumit MTV-ului american pentru că l-a ajutat să câştige alegerile. Dar cred că mica generaţie MTV românească e gay-friendly şi va reuşi să revoluţioneze şi România la un moment dat.

Voi din ce generaţie aţi făcut parte?

Lady Gaga un icon

Publicat de FLORIN la 14:59 5 comentarii
Nu mai încape nicio îndoială. Lady Gaga a devenit un icon în lumea modei. Sigur că mulţi nu îi înţeleg stilul vestimentar, dar deja ăsta e un detaliu.

Vă place sau nu?

Whitney Houston vine în România la Mamaia

Publicat de FLORIN la 14:48 2 comentarii
Se găsesc pe aici fani Whitney Houston? Dacă da, atunci vă puteţi declara fericiţi, căci legendara artistă ne va vizita vara asta pe litoral, unde va susţine un concert. Club Bamboo din Mamaia e locul, data e 28 august.

După cum v-am anunţat, artista urmează să lanseze un nou album în următoarea perioadă şi deja a lansat un nou single ‚I din’t know my own strenght’.

sâmbătă, 18 iulie 2009

Buni de reprezentat comunitatea gay

Publicat de FLORIN la 11:11 17 comentarii
Cum săptămâna precedentă nu v-aţi arătat prea deschişi în a vorbi despre personalităţile gay din România, revin cu acest subiect săptămâna aceasta, pentru că eu consider că este unul de interes.

Noi, ca şi comunitate gay în România, avem o nevoie acută de cineva care să balanseze imaginea publică pe care ne-o crează Naomi şi alte personaje care se dau gay în scopul de a atrage atenţia asupra lor, după care revin asupra orientării lor sexuale. Avem nevoie de actori, cântăreţi care să arate o altă imagine.

Exemplele până acum bineînţeles că sunt destul de puţine. Dar chiar şi aşa, merită să le acordăm mult mai multă importanţă decât numelor obişnuite cu care ne întâlnim pe ecranele televizorului la emisiuni de nivel redus.

Mircea Solanu
este singurul exemplu dat de voi la articolul precedent. E o persoană destul de cunoscută în România, mult şi indirect ca urmare a poantelor din emisiunea ‚ Mondenii’ şi „ a reuşit” să aducă şi o amendă cârcotaşilor, fiind singura amendă din audio-vizual care se referă la discriminarea pe bază de orientarea sexuală. Este prezenţa gay constantă din trustul PRO, unde a mai fost intervievat de-a lungul timpului cu privire la problemele gay din România. Eu zic că merită categoric să se afle în lista noastră şi să încercăm să îl promovăm. O astfel de prezenţă, care apare 4 zile din 7 pe ecranul televizorului în prime time la una din cele mai importante televiziuni româneşti e foarte de luat în considerare.

Răzvan Ciobanu e cu dus şi întors. "Nu cred in povestea cu copiii, mai ales pentru barbatii gay. () Cred ca un cuplu gay nu poate sa ofere unui copil o sansa egala cu a unui copil crescut intr-un cuplu hetero. Oricat de relaxati am fi sau am vrea sa fim pe subiectul asta, intotdeauna va exista cineva din afara care il va taxa pe copilul respectiv, cineva care sa-l intrebe: "Cine-i ma-ta? Cine-i tac-tu?" () Deci, planurile mele nu includ niciodata in viata o casatorie. Mi se pare cel mai penibil lucru care mi s-ar putea intampla vreodata - gay, ma refer - sau vreun copil sau lucruri de genul asta", a declarat Ciobanu pentru Q Magazine. Şi am mai găsit câteva declaraţii pe net destul de ciudate şi care nu mă încântă. Nu e vorba despre alegerea şi părerea lui cu privire la subiectul în discuţie, ci de modul în care îşi expune opinia. Dacă înainte de a mă documenta pentru articol eram destul de ok faţă de el, acum nu pot spune că e un favorit de-al meu. Fiindcă, din punctul meu de vedere, nu avem nevoie de alţi reprezentanţi care să ne mănânce dinăuntru.

Cum lista vedetelor gay oficiale s-a încheiat, rămânem cu numele de activişti.

Tudor Kovacs este o persoană pe care eu o admir foarte mult. Motivul ar putea fi un factor psihologic. L-am văzut la televizor într-o perioadă în care aveam nevoie să văd o persoană ca el. Dar să ştiţi că am privit cu atenţie şi apariţii mai recente şi dincolo de acea emisiune de demult, toate apariţiile lui mi s-au părut ireproşabile.

Ca să nu dau numai exemple masculine, hai să pun în listă la locul binemeritat pe cel al Florentinei Ionescu. Din nou repet că poate funcţiona factorul psihologic, dar deja nu mai contează asta. Dacă în momentul când am văzut emisiunile respective am considerat că este o persoană credibilă înseamnă că este ceva.

Şi ştim că nu sunt singurele exemple. Eu am dat doar câteva nume. Puteţi veni şi voi cu alte nume.

Citeşte şi:
Vedete gay din România?... doar vise sau…
Pe când o revistă gay românească?
Scandaluri publice

Scurte : Oscar Wilde bun pentru Vatican, Johnny Deep joacă o femeie, Franţa interzice un joc homofob

Publicat de FLORIN la 10:58 2 comentarii
Oscar Wilde apreciat de Vatican. Ziarul Vaticanului a dedicat un articol celebrului scriitor britanic, ce e considerat una din cele mai importante figuri în arta gay. Bineînţeles că nu s-a pomenit de procesul de sodomie în urma căruia scriitorul a fost închis, ci despre opera sa.

Johnny Deep va juca rolul cântăreţei/ actriţei Carol Channing. După mine, nimic ieşit din comun la domnul Johnny Deep, având în vedere rolurile sale de pe acum, printre care şi cel din Ed Wood.

Franţa a interzis un joc, a cărui misiune este de a omorî gay dezbrăcaţi înainte de a ( vedeţi la joc)… Jocul este produs de o firmă din Georgia, dar creat de un francez. Puteţi vedea despre ce e vorba urmând adresa de mai jos. E de-a dreptul peste limitele bunului simţ.
http://www.mini-jeu-gratuit.fr/tir/jouer+prend+garde+a+tes+fesses+chasseur-703.php

Nou trailer la ‘ I love you Philip Morris’

Publicat de FLORIN la 10:37 0 comentarii
A apărut un nou trailer la filmul cu Jim Carrey şi Ewan McGregor, iar dacă precedentele nu vi s-au părut prea reuşite, acesta este unul foarte promiţător.

Filmul urmează să fie distribuit în România începând cu 20 noimbrie. Abia aştept.

Discursul lui Tom Duane

Publicat de FLORIN la 10:08 0 comentarii
Tom Duane este un senator al statului New York, gay şi infectat cu HIV, care a ţinut aseară un discurs emoţionant în sprijinul trecerii unei legi care să prevină ca persoanele infectate cu HIV sau SIDA şi care primesc asistenţă publică să fie nevoiţi să plătească mai mult de 30% din venitul lor pentru chirie. Legea a trecut cu scorul 52 la 1.

vineri, 17 iulie 2009

Sondaje România . Ce cred românii despre homosexuali?

Publicat de FLORIN la 12:06 7 comentarii
Iată câteva sondaje realizate în ultimii ani. Dacă mai cunoaşteţi şi altele, anunţaţi-mă.

Conform unui sondaj realizat de British Council în 2006:
- 15,6% din români cred că gay-ii au prea multe drepturi
- 35,9% atâtea drepturi cât ne trebuie
- 39,1% prea puţine drepturi
- 9,4% nu ştiu/ nu răspund

Un alt sondaj realizat de European Values Survey în 2008, realizată pe 1.488 de respondenţi :
-91% dintre români cred că homosexualitatea nu poate fi justificată.
Iar într-un sondaj realizat de Uniunea Europeană în 2006, România e pe ultimul loc în Uniunea Europeană la toleranţă, cu 11% din populaţie care acceptă căsătoriile gay. La adopţii suntem a treia din coadă, după Polonia şi Malta, la egalitate cu Bulgaria cu 8% din populaţie care acceptă.

Ce vă spun cifrele astea?

The Mudge boy - recenzie

Publicat de FLORIN la 11:57 3 comentarii
‚ The mudge boy’ sau ‚ Băiatul de la fermă’ e un film cu siguranţă altfel. Porneşte de la a fi ciudat şi ajunge la bariera dintre şocant şi de neînţeles şi asta pentru că tratează nişte subiecte aparent distant, oferinduţi-le, dar lăsându-te să hotăreşti unde pot fi puse exact. La sfârşit, cei mai buni pshihologi din lume s-ar putea contrazice legat de subiectul filmului.

Duncan Mudge este un adolescent dintr-o zonă rurală, recent orfan de mamă, care trece printr-o criză emoţională puternică. Nu atât singuratic, cât izolat, el este ataşat foarte mult de un pui de găină pe care îl poartă în permanenţă cu el, lucru ce automat îi fac pe ceilalţi să îl privească ca pe un băiat ciudat. Curând, acesta începe să îmbrace rochiile mamei sale şi se apropie de un grup care îl tratează ca pe un ciudat, lucru pe care el pare că nu îl observă. Din acest grup face parte şi un băiat aparent obişnuit, Perry.

După cum am spus, din primele minute îţi dai seama că este un film altfel şi când spun „distant” nu mă refer la faptul că totul este învăluit într-un aer de mister, ci dimpotrivă: îţi sunt prezentate poate cele mai puternice situaţii, dar acestea sunt greu de înţeles ca şi psihologie. Nu poţi urma o relaţie cauză-efect. E ceva clar prezent, dar din care lipsesc unele piese ( sau poate e doar greu să le găseşti locul). Şi asta pentru că acesta este un film despre un băiat căruia îi este greu să treacă peste moartea mamei sale, despre un tată căruia îi este greu să treacă peste moartea soţiei, despre un băiat desprins de realitate, poate despre prima dragoste, despre întrebările adolescenţei, despre violenţă în familie şi/ sau despre un homofob homosexual. După cum puteţi vedea, este împărţit în multe subiecte.

Aş fi vrut să vă vorbesc de câteva scene foarte puternice şi care te pun puternic pe gânduri. Dar poate că unii dintre voi vreţi să vedeţi filmul, aşa că mă „abţin” la una dintre ele. La întâlnirea de la Biserică, o femeie îi spune tatălui lui Duncan, că în acesta „ creşte” pe zi ce trece soţia de curând moartă. În condiţiile în care el ştia că fiul se îmbracă în hainele mamei sale, cuvintele acestei doamne devin apăsătoare. Vă asigur că în film sunt nişte scene foarte bine gândite şi realizate.

Cât despre actori, Emile Hirsch ( a avut un rol şi în Milk) face un rol demn de admirat ca şi complexitate. Un astfel de rol e greu de dus, din punctul meu de vedere şi te obligă la crearea unei noi lumi, poate total diferită de cea în care tu ai trăit până nu demult. De asemenea, recentul nominalizat pentru ‘ The Visitor’ ( film recomandat de mine şi Ionutz în februarie), Richard Jenkins arată calitatea sa de actor impecabil în rolul tatălui lui Duncan. Şi Tom Guiry, în rolul lui Perry, face un rol de luat în considerare.

‘ The Mudge boy’ e un film creat de SHOWTIME nominalizat la Sundace şi la alte câteva festivaluri cu tematică lgbt. Vă avertizez că filmul conţine limbaj explicit de multe ori şi că unele scene sunt foarte dure.

Notă imdb: 7,2 din peste 1.000 de voturi ( film de televiziune)
Indice metacritic: 62 din 100 – critici, 9 din 10 – utilizatori
Note: Florin 4,50 Ionutz 4 => Media 4,25


Descarcă film aici
Subtitrare engleză aici

Nu am găsit un trailer, dar aceasta e o altă scenă din film.



PS: M-am mai uitat şi la celelalte filme şi vreau să mulţumesc celor care au venit cu păreri după ce au văzut unele din ele. Cu siguranţă vor fi de ajutor celor ce vor căuta păreri despre film.

Dopie Party în club Soho

Publicat de FLORIN la 11:49 0 comentarii
Sâmbătă, 18 iulie eşti invitat la ‘Dopie party’ în Soho. Recunosc, nu ştiam ce sunt dopie până acum, dar se pare că sunt nişte papucei ( şlapi) pe care nu îi simţi. Cei de la Soho spun că pentru fiecare sticlă de alcool consumată, primeşti o pereche de dopie.

Daniel Radcliffe spune că îi place că lumea crede că e gay

Publicat de FLORIN la 11:40 0 comentarii
Starul din “ Harry Potter”, Daniel Radcliffe a declarat într-un recent interviu că îi place faptul că lumea îşi pune întrebări legate de orientarea lui sexuală.

E minunat. Am crescut înconjuat de persoane gay întreaga mea viaţă, de aceea poate că unii cred că sunt gay când îi întâlnesc, ceea ce cred că e tare. E întotdeauna bine să îi faci să îşi pună întrebări.
spune el în interviu.

Pinguin gay devine heterosexual

Publicat de FLORIN la 11:26 0 comentarii
După 6 ani în care Harry şi Petter de la Grădina Zoologică din San Francisco au fost fericiţi unul lângă celălalt, atrăgând ceva publicitate datorită relaţiei lor, Harry s-a hotărât să schimbe taberele şi să aibă o relaţie cu o ea.

Un reportaj CNN.

Michael Jackson – A place without no name ( piesă niciodată lansată oficial)

Publicat de FLORIN la 11:13 2 comentarii
Dacă 9 milioane de albume vândute de la moartea sa ar putea părea mult, e chiar o întrebare bună ce se va întâmpla cu ultimile înregistrări ale lui Michael Jackson. Recent, pe net, de niciunde, a apărut o piesă niciodată lansată oficial. Se numeşte ‘ A place without no name’ şi sună foarte bine.

Voi ce spuneţi?

De ştiut – 17 iulie

Publicat de FLORIN la 11:06 0 comentarii
De interes

Gândul anunţă că Primăria Capitalei va plăti daune morale pentru victima doctorului Ciomu. Marius Savu, directorul Administraţiei Spitalelor explică măsura:

„Nu Primăria Capitalei, ci Spitalul Burghele trebuie să plătească cei 500.000 de euro.Cum spitalul a fost preluat de municipalitate, putem spune că banii vor fi plătiţi de Primăria Capitalei. Cei 500.000 de euro, cât reprezintă valoarea daunelor morale, vor fi plătiţi în tranşe, până în 2011. Dacă nu plătim aceste despăgubiri morale, câştigate de victima doctorului Ciomu după cinci ani de procese, atunci spitalul Teodor Burghele poate fi executat silit şi se poate închide”


România Liberă caută diferenţele dintre extrema dreaptă românească şi ungară.

Jurnalul Naţional: Cod Galben de caniculă în Câmpia de Vest, Câmpia Română, Sudul şi estul Moldovei şi vestul Dobrogei azi de la14:00 până sâmbătă la 18:00.


Monden

Cotidianul: După moartea lui Michael Jackson, albumele sale s-au vândut în 9 milioane de exemplare. Doar în ultima săptămână, în America s-au vândut 1,1 milioane albume ce poartă numele megastarului.

România Liberă: Harry Potter ar putea deveni cea mai puternică franciză din toate timpurile. Încasările din prima noapte a ultimei pelicule marca “ Harry Potter” îi fac pe specialiştii americani din industria cinematografică să parieze pe încasări de până la 150 de milioane de dolari până la sfârşitul week-endului. În condiţiile de faţă, “Harry Potter” e pe cale să depăşească legenda agentului 007. Până în acest moment, filmele din serie au avut încasări totale de 4,48 miliarde de dolari.

Gay-related

Ebar: Interzis la recunoaşterea orientării sexuale în unele medii online? Citiţi cum unele site-uri, pentru a stopa homofobia, nu oferă dreptul utilizatorilor să îşi facă publică orientarea sexuală.

New York Post: Bachetbalist-ul Richard Jefferson spune că nu e gay.

YouTube: Trailer la ‘Ptwon diaries’.

joi, 16 iulie 2009

Nominalizările la premiile Emmy 2009 sunt ...

Publicat de FLORIN la 23:46 1 comentarii
Voi ce seriale mai urmăriţi? Momentan, recunosc că nu am mai descoperit niciun serial nou care să îmi atragă atenţia. De aceea, lista de nominalizări la premiile Emmy de anul acesta ar putea fi un adevărat ajutor.

În fruntea listei de nominalizări se găseşte 30 Rock, cu 22 nominalizări, urmat de Mad Men cu 16 nominalizări.

Cel mai bun serial de comedie: 30 Rock, Entourage, Family Guy, Fight of the Conchords, How I met your mother, The Office, Weeds

Cel mai bun serial – dramă: Big love, Breaking bad, Damages, Dexter, House, Lost, Mad Men

Cea mai bună actriţă într-un serial de comedie
: Tina Fey ( 30 Rock), Christina Applegate ( Samantha Who), Julia Louis-Dreyfus (The New Adventures Of Old Christine), Sarah Silverman (The Sarah Silverman Program), Toni Collette (United States Of Tara), Mary-Louise Parker ( Weeds)

Cel mai bun actor într-un serial de comedie: Alec Baldwin ( 30 Rock), Jemaine Clement (Flight Of The Conchords), Tony Shalhoub ( Monk), Jim Parsons (The Big Bang Theory), Steve Carell (The Office), Charlie Sheen (Two And A Half Men)

Cea mai bună actriţă într-un serial – dramă: Sally Field (Brothers & Sisters), Glenn Close ( Damages), Mariska Hargitay (Law & Order: Special Victims Unit), Elisabeth Moss ( Mad Men), Holly Hunter ( Saving Grace), Kyra Sedgwick ( The Closer)

Cel mai bun actor într-un serial – dramă: Bryan Cranston (Breaking Bad), Michael C. Hall ( Dexter), Hugh Laurie ( House), Gabriel Byrne (In Treatment), Jon Hamm ( Mad Men), Simon Baker ( The Mentalist)

Lista completă de nominalizări o găsiţi aici.

Noua piesă Madonna ‚ Celebrate’ e aici – un preview

Publicat de FLORIN la 23:25 0 comentarii
E bine şi aşa. Ideea este că sună foarte promiţător. Revitalizantă. Trebuie să vă spun că 'Hard Candy' nu a fost exact albumul meu preferat de la Madonna. Piesa va face parte pe albumul Greatest Hits.

Voi ce spuneţi de 'Celebrate'?

Ce părere mi-a făcut ‚ Bruno’?

Publicat de FLORIN la 11:29 2 comentarii
Cred că nimeni nu a fost mirat de controversa din jurul filmului ‚ Bruno’. Era clar de la bun început că are ca model ‚ Borat’, un alt film a cărui interes a crescut la rândul său datorită controverselor ridicate din jurul său. Cum ‚ Borat’, deşi uneori mi s-a părut că e exagerat, am reuşit să îl consider un film bun ( Ionutz i-a dat cel mai mic puntaj 1,50), am spus că nu are rost să îmi dau cu părerea despre noul film marca Sacha Baron Cohen până nu îl văd, deşi a născut destul de multe dezbateri în lume şi mai ales în lumea lgbt. Dar acum l-am văzut.

Faţă de ‚ Borat’ am râs mult mai puţin, asta trebuie spus de prima oară. Şi faţă de ‚ Borat’, ‚ Bruno’ mi s-a părut mult mai exagerat. S-a exagerat foarte mult în primele 15 minute, apoi la faza cu copilul cumpărat din Africa, apoi la faza cu căsătoria şi probabil mai sunt şi alte faze. Au fost şi momente amuzante, cel mai amuzant, din punctul meu de vedere, evenimentul din ringul de luptă de la final. A fost bine gândit şi a devenit amuzant momentul. Şi, trebuie să recunosc, că a avut şi câteva inteligente, cum ar fi interviul cu mamele privind condiţiile în care copiii lor ar trebui fotografiaţi, care a scos în evidenţă ipocrizia ( asta e puţin spus, dar ca să nu exagerez) părinţilor în cauză, care au arătat că sunt în stare să îşi vândă copilul pentru nişte bani şi oportunitatea de a deveni faimos, cât şi încercarea lui Bruno de a deveni heterosexual. Prin vizita la psiholog, încercarea de a intra în armată s-a transmis subtil nişte mesaje.

Dar, revenind la folosirea clişeelor gay, alimentate peste maxim, ‚ Bruno’ dă greş din punctul ăsta de vedere. S-a depăşit de multe ori limita comediei şi a încetat să devină amuzant chiar şi pentru heterosexuali, spun eu. Aşa că sunt de acord, că acest film nu e de importanţă gay şi că nu ar trebui să însemne ceva pentru cultura gay. De asemenea, cred că ar putea să pună umăr la menţinerea ( dezvoltarea) unor clişee legate de gay, care să creeze păreri extreme ( homofobe) din partea anumitor persoane.

Ca şi concluzie vă spun că pentru cei care s-au lăsat cuceriţi de campania de presă, e mult mai reuşită decât filmul în cauză. Cât despre cei care caută încă o opinie, pot să arunce o privire la ce a avut de spus Robert, căci întotdeauna diversitatea e bună.


Bruno - Trailer (2009)
Vezi mai multe video Diverse

Şi am mai descoperit şi discuţia doamnelor de la ‚The View’, care în mare par să fie de acord cu mine. Mai şi râzi, dar uneori ai efectul invers. Vizionează aici.

Madonna lanseaza ‘ Celebrate’ pe 3 august

Publicat de FLORIN la 11:02 0 comentarii
Cum se apropia data concertului Madonnei din Parcul Izvor, eu spun că anunţul vine cum nu se poate mai bine. În 3 săptămâni vom şti fiecare cuvânt şi îl vom cânta împreună cu Madonna.

Dacă ieri anunţam revenirea lui Mika, azi vă spun că noul single Madonna intitulat ‘ Celebrate’ va ajunge la radio-urile din toată lumea pe 3 august. Videoclipul e în curs de filmare, aşadar în curând şi acesta pe MTV.

Până atunci, ’ Miles away’, ultimul clip al Madonnei vă poate ţine de urât.

miercuri, 15 iulie 2009

Pe când o revistă gay românească?

Publicat de FLORIN la 13:54 20 comentarii
Nu ştiu ce părere aveţi voi, dar eu chiar simt nevoia unei reviste,în adevăratul sens al cuvântului, cu tematică gay în România. Şi aş spune că a cam şi venit momentul. Au trecut 8 ani de când a fost dezingrimată de tot homosexualitatea în România, iar apariţia unei reviste consider că ar fi un mod foarte bun de informare, de care e nevoie întotdeauna şi un pas foarte important pentru dezvoltarea comunităţii gay româneşti. Ştiu că au existat cu ani în urmă câteva încercări, dar nu am mai auzit de ceva vreme să mai fi încercat cineva, un lucru pe care eu unul îl consider natural să se întâmple. Dar de ce nu se întâmplă?

Să fie de vină criza? Totuşi vorbim despre nicio încercare de ani, nu cred că are ceva de aface cu criza.
Să fie de vină trecera în online? Sincer, nu m-ar deranja nici online, deşi cred că pe hârtie lucioasă ar ieşi mai bine.
Să fie de vină eşecurile trecute? Ştiu că s-a încercat lansarea a două reviste gay ( poate că au fost mai multe), dar, din păcate, eu nu am prins niciun număr. Ştiu că banii au şi ei rolul lor, sunt necesari, ăsta ar putea fi motivul.

Eşecul unei reviste nu poate veni decât de la lipsa de interes asupra ei. Dacă nu e cumpărată, pentru cine să se facă. Şi asta se întâmplă ori când ea este neinteresantă, din lipsa unei strategii de marketing şi implicit din pricina necunoaşterii existenţei ei. Cum nu am prins nicio revistă gay românească, nu am cum să ştiu dacă ea era neinteresantă, slabă calitativ, dar eu am aflat mai degrabă acum de existenţa acestor reviste, aşa că lipsa promovării ar fi, după mine, motivul. Pentru promovare e nevoie de bani, dar acum online-ul e destul de mare şi ca tematică gay. Eu, de exemplu, aş promova fiecare număr al revistei respective, dacă ea ar exista. Şi cred că aşa ar face cam toate blogurile gay-related. Soluţii în online se găsesc. Pe tv şi în alte reviste e mai greu. Bineînţeles, dacă ar face parte dintr-un grup media, ar fi mai uşor. Dar să nu intrăm în strategii de marketing. Ar mai putea exista un motiv pentru care nu există reviste gay în România: distribuirea şi cumpărătorul. S-ar face bani din asta? Teoretic, la 5-10% din populaţie gay, o revistă ok făcută ar fi cea mai bună metodă de a face bani. E o nişă destul de mare. Dar în cazul României, cumpărătorul nu prea se vede. Cred că întrebarea de mai jos e de fapt la esenţa faptului că nu există nicio revistă de gen în România. Aşadar, ...

V-aţi duce la un chioş de ziare să întrebaţi de o revistă gay?

Mika revine cu ‘ We are golden’

Publicat de FLORIN la 13:20 0 comentarii
Recenzia de săptămâna precentă la ‘ Life in a cartoon motion’ parcă a venit la fix. Nu de alta, dar Mika se pregăteşte de lansarea celui de-al doilea album la care deja avem numele : ‘We are golden’. Albumul va putea fi ascultat din 21 septembrie.

Până atunci, pe 17 august, se va auzi pentru prima oară, primul single de pe album la piesa ce dă titlul mult aşteptatului material. Videoclipul va apărea şi el ( zic eu până pe 7 septembrie când se lansează digital single-ul), acesta fiind deja filmat săptămâna trecută ( 9-10 iulie).

Iată numele pieselor ce vor apărea pe album ( din ce ştim până acum):

*Blame It on the Girls
*Blue Eyes
*Doctor John
*Good Gone Girl
*I See You
*Pick Up Off the Floor
*Rain
*Touches You
*Toy Boy
*We are golden

marți, 14 iulie 2009

În rând cu lumea – film cu tematică gay la HBO

Publicat de FLORIN la 10:41 8 comentarii
Marţi, 14 iulie, de la 20:00, are loc premiera pe HBO a filmului ‚ În rând cu lumea’ ( Commes lea autres). Pare un film drăguţ, deşi nu am mai auzit de el până acum. El prezintă povestea unui cuplu de gay care au păreri diferite în a adopta un copil. Aşa că unul dintre ei, fără ştirea celuilalt, apelează la o mamă surogat.

Trailer mai jos.

luni, 13 iulie 2009

Unde se află exact România pe harta lumii gay

Publicat de FLORIN la 15:00 12 comentarii
1. În România, homosexualitatea e legală din 1996 ( aşa consideră unii), iar alţii spun că din 2001.

2. Vârsta de consinţământ este aceeaşi ca în cazul relaţiilor între un bărbat şi o femeie.

3. Există legi antidiscriminare în toate domeniile. Consiliul Naţional de combatere a Discriminării se ocupă de aceste cazuri. Cel mai cunoscut caz din România este cel al TAROM, care în 2005, de Ziua Îndrăgostiţilor, a refuzat să acorde o reducere unui cuplu gay. Pentru asta, firma a primit o amendă şi s-au luat măsurile necesare pentru a nu se repeta astfel de incidente discriminatorii.

4. Legi împotriva urii – în momentul de faţă, dacă o crimă se dovedeşte că a avut loc din cauze homofobe, există posibilitatea ca inculpatul să primească o pedeapsă mai mare.

5. Legi împotriva discursului anti-LGBT – Ciudat, nu? Asta pentru că Noua Dreaptă şi astfel de grupări continuă să aibă un discurs extrem, deşi există o legilaţie care ne ajută.
Singura măsură, din cunoştinţele mele, împotriva discursului anti-LGBT a fost luat de CNA în 2007 împotriva emisiunii „Cronica cârcotaşilor”, în care aceştia au avut remarci homofobe faţă de Mircea Solcanu.

6. Serviciul militar poate fi accesat de orice persoană indiferent de orientarea sexuală. Ceea ce americanii luptă să aibă de ani de zile, noi avem. Numai că militarii gay îşi ţin orientarea sexuală pentru ei, deşi legea românească nu cere asta, ca la americani.

7. Este legală schimbarea sexului.

8. În urma hotărârii Curţii Constituţionale din 2005 femeile ( inclusiv necăsătorite sau lesbiene) pot accesa inseminarea in vitro. Cuplurile gay însă nu pot adopta copii.

9. Homosexualii pot să doneze sânge ( sau nu). Dacă Statele Unite ale Americii, Marea Britanie şi alte state la care ne uităm cu „invidie” interzic donarea de sânge a bărbaţilor care au avut relaţii sexuale cu bărbaţi, în urma unei recomandări a Consiliul Naţional de combatere a discriminării, în ianuarie 2008, Ministerul Sănătăţii a anunţat că va scoate întrebările „Ai avut relaţii sexuale cu un alt bărbat?” şi „Partenerul tău a avut relaţii sexuale cu un alt bărbat?” ( pentru femei). Încă nu e clar dacă legea a intrat în vigoare.

10. Cupurile gay nu sunt recunoscute. Nu există nici căsătorie gay, nici parteneriat civil şi nici coabitare înregistrată.

Ed Wood - recenzie

Publicat de FLORIN la 14:02 0 comentarii

Cine ar putea face un film despre „ cel mai prost regizor din toate timpurile” şi să fie un film bun? Cine a mai experimentat cu neconvenţionalismul, aducând totul la stare de artă şi creându-şi un public fan. Cu siguranţă, acest film ‚ Ed Wood’ nu ar fi putut ieşi astfel dacă numele lui Tim Burton şi a lui Johnny Deep nu s-ar fi (re)întâlnit, creând una din cele mai captivante poveşti ale lor şi transformându-te într-un curios al filmelor „ celui mai prost regizor din toate timpurile”.

Eduard D. Wood Junior a fost un regizor ratat, care a visat la succes, dar niciodată nu s-a lăsat condus de el ( sau nu a fost în stare să îl depisteze). Dar a făcut totul exact cum a simţit el, a creat filme după propia credinţă şi şi-a transformat câţiva oameni în fani înrăiţi, după ce filmul din 1994 a captivat publicul din toată lumea. Filmele lui horror nu au primit aplauzele ori ţipetele nimănui, ci doar ( poate) râsetele, furia. Dar a crezut în ideile sale. Iar regizorul Tim Burton a reuşit să găsească în filme sale aparent sub orice nivel câteva scene geniale, care te cuceresc abia în acest film.

Filmul nu este unul cu tematică gay, are un subplot lgbt. Dacă filmele lui şi-ar fi găsit un public la vremea când au fost lansate, poate că societatea americană ar fi cunoscut tolerenţa puţin mai repede. Primul proiect al regizorului s-a numit iniţial ‚ Mi-am schimbat sexul’. A încercat să obţină postul de regizor la acest film ce se dorea de duzină, declarând că se îmbracă în hainele iubitei sale, fiindcă regizorul a fost un heterosexual căruia îi plăcea să îmbrace haine de femeie. La cârma lui, filmul a devenit ‚ Glen or Glenda’ şi a aruncat o privire în lumea travestiului în 1953, film în care a avut şi el un rol de travestit. Astfel, Ed Wood poate fi considerat unul din întâii activişti lgbt. ( Poate că Ed Wood a fost revoluţionar. )

Dacă despre Johnny Deep deja multe nu se mai pot spune legat de incredibila sa capabilitate de a tranforma un personaj (cel) ( puţin) ciudat în ceva captivant şi interesant de urmărit de oricine, trebuie să mă opresc la Sarah Jessica Parker, care a dat în acest film cel mai bun rol al ei. Interpretând o actriţă bună, dar nebăgată de nimeni în seamă, prinsă într-o lume în care totul se mişcă prea repede ( faptul că iubitulului ei îi place să îi poarte hainele fiind doar o picătură ce umple paharul), Sarah a creat un rol veridic şi neromanţat.

Prezentat în alb negru ( singura apariţie a unei pete roşii pe parcursul filmului încă neînţeleasă de mine) e creat astfel încât să nu dea greş. 2 premii Oscar ( Martin Landau – genial în adevăratul sens al cuvântului şi machiaj) şi 3 Globuri de Aur. De neratat pentru iubitorii artei cinematografice.

Notă imdb: 8,1 din peste 63.000 de voturi.
Indice metacritic: 70 din 100 – critici, 9,3 din 10 – utilizatori
Note: Florin şi Ionutz 4 => Media: 4

Descarcă film aici
Subtitrare aici



“ – Îmi place să îmbrac haine de femei.
- Deci, nu îţi place să faci sex cu femei?
- Ba da. Să le pot hainele mă face să mă simt mai aproape de ele.”


Sursă

The Killers - Goodnight travel well videoclip oficial

Publicat de FLORIN la 13:42 0 comentarii
Aşa cum v-am anunţat azi de la 11:00 a avut loc premiera în reţeaua MTV ( inclusiv pe MTV România) premiera celui mai nou videoclip al formaţiei 'The Killers', ce ne-a vizitat cu ocazia BestFest-ului.

Videoclipul 'Goodnight travel well' este realizat în parteneriat cu MTV EXIT şi face parte din campania de atenţionarea asupra traficului de persoane. Aşa cum ne aşteptam, este un altfel de videoclip pe care vă invit să-l urmăriţi mai jos.

‚ Bruno’ pe locul 1 în boxx-office american

Publicat de FLORIN la 13:39 0 comentarii
E oficial. ‚ Bruno’ este filmul momentului, conform încasărilor din ultima săptămână de peste Ocean. România mai are de aşteptat aproximativ 3 săptămâni, dar, cum la lansarea puţinor filme se întâmplă, ‚ Bruno’ are parte. de un site de promovare românesc .

Iată clasamentul american de boxx-office:
1. Bruno – 30,4 milioane
2. Ice Age 3 – 28, 5 milioane
3. Tranformers: Revenge of the Fallen 24,2 miliaone
4. Public enemies 14, 1 milioane
5. The Proposal 10,5 milioane

duminică, 12 iulie 2009

Recapitulare articole 6 – 12 iulie

Publicat de FLORIN la 16:59 2 comentarii
 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez