joi, 30 aprilie 2009

Club Purple inchis in week-end, in Soho petrecerea perucilor

Publicat de FLORIN la 12:59 6 comentarii
Nu e a bună ce se întâmplă cu Purple. Tocmai de 1 mai. Păcat. Datorită scandalurilor din ultima perioadă, clubul Purple va fi închis în acest week-end, conform unui mesaj de pe pagina oficială.

Cât despre celălalt club gay bucurestean, Soho, nu ştim ce se va întâmpla pe 1 mai, dar ştim că pe 2 mai e 'My first wig party'. Organizatorii spun "Vino îmbrăcat normal, dar nu uita să îţi iei peruca."

Probabil week-end-ul viitor Purple va reveni cu un boom.

Idolii adolescentilor gay

Publicat de FLORIN la 12:55 8 comentarii
Ştiţi cum e vorba aceea celebră din 'Totul despre sex', primă oară gay-ii, apoi fetele şi apoi ... Totul începe de la gay-i. Asă că vedetele care se găsesc în fruntea topului, cât mai puţin subiectiv, făcut de mine sunt nişte norocoşi că sunt favoriţii adolescenţilor gay.

10. Jake Gylenhaal - Brokeback Mountain a devenit film de referinţă pentru comunitatea gay de oriunde. Jake Gylenhaal şi-a asumat un risc când a spus "da" acestui rol, risc care a meritat, după cum s-a văzut. Aşteptăm cu nerabdare ' Prinţul din Persia ', căci am văzut pozele.

9. Madonna - probabil că sunt şi bunici la modă, dar Madonna nu intră în categoria bunicutelor. Vârsta nu se vede nici pe scenă, nici în videoclipuri. A reuşit să rămână numărul 1 si e un icon al comunitaţii gay.

8. Katy Perry - cum s-a lansat cu 'I kissed a girl' şi a continuat cu 'Ur so gay' nu e greu să înţelegem de ce se află în listă.

7. Mika - toată lumea îl iubeşte pe Mika. Nu?

6. Lady Gaga - inventivă, întotdeauna la modă, ţipătoare şi bisexuală. Întregul pachet.

5. Tokio Hotel - dacă mai ai şi un sâmbure de emo în tine, atunci ei ar fi pe primul loc. Despre solist s-a tot vehiculat că e gay. Oricum arată ca o fată. Restul nu mai contează.

4. Daniel Radcliffe - şi nu pentru Harry Potter, care totuşi nu e de neluat în considerare, ci mai ales pentru acea piesa de teatru în care s-a arătat publicului în toată splendoarea. Mulţumim, Daniel. Mai vrem.

3. Britney Spears - asta să fie poziţia subiectivă? Eu nu cred. Nu, nu.

2. Robert Pattison - de când cu 'Twilight' e imposibil de evitat. Nu că am vrea.

1. Zac Efron - mai e nevoie de comentarii?

Am uitat pe cineva? Lista e deschisă.

Ivri Lider - The man I love videoclip

Publicat de FLORIN la 12:45 0 comentarii
Am promis că săptămâna aceasta vom încerca să îl descoperim pe Ivri Lider. Mergem mai departe si vă prezint ' The man I love', primul succes în afara Israelului a lui Ivri Lider. Piesa face parte de pe coloana sonora a filmului ' The Bubble ', un fel de 'Romeo şi Julieta' gay, cu implicare israeliano-palestiniană. Videoclipul a rulat o perioadă îndelungată în America pe Logo, o televiziune destinată comunităţii lgbt, ce face parte din Mtv Networks.

Mai jos videoclipul. Superb.

miercuri, 29 aprilie 2009

Ruşinică pentru Cronica Cârcotaşilor

Publicat de FLORIN la 21:26 4 comentarii
Azi am ajuns pe PRIMATV şi am dat de Cronica Cârcotaşilor, care în acel moment ne "încânta" cu topul ruşinica. Cine era pe primul loc în topul ruşinica? Mircea Solcanu, pentru că şi-a exprimat în direct încântarea pentru un actoraş de telenovele, comparat cu Brad Pitt pe la ei. Stai puţin. Nu trebuia să gafeze, să se bâlbâie, lucruri de genul ăsta? Ei când şi-au exprimat admiraţia pentru Shakira de ce nu s-au inclus în topul ruşinică? De ce când se difuzează la tv emisiuni cu bărbaţi care vorbesc despre femei în modul cum o fac nu se gasesc în top?

În fine, nu e ceva nou în comportamenul cârcotaşilor, dar speram că vor creşte şi ei cu anii. Tare m-am înşelat. Ruşinică. Mai bine vă luaţi de mână cu cei de care faceţi mişto şi nu vă mai consideraşi deştepţi.

Idealuri şi realitate pentru un gay din România

Publicat de FLORIN la 15:04 3 comentarii
Hm, subiectul ăsta cu siguranţă ar fi mult mai interesant de dezvoltat prin fotografie, aşa cum s-a încercat. Şi asta pentru că idealul ar putea părea la prima vedere destul de comun pentru orice gay din România. Mă gândesc totuşi că dacă idealul e al mai multora ar trebui să ajute mai mult decât dacă ar fi doar al meu.

Niciodată nu am crezut în instituţia căsătoriei. Privesc în jurul meu şi văd că ea nu prea funcţionează. Aşa că, din acest punct de vedere, nu consider că idealul pentru mine ar fi să pot să mă căsătoresc. Dar mi-aş dori ca România să fie ţara în care doi bărbaţi care vor să se căsătorească să poată face asta civil, iar dacă eu la bătrâneţe, sau mai devreme, mi-aş schimba poziţia faţă de căsătorie să pot face asta. Mi-ar plăcea să avem discuţii despre homosexualitate de pe poziţii nu pe atât de neconfortabile pe cât par acum. Unul atacă, iar celălalt primeşte. Nu îmi place asta. Cred, de altfel, că în momentul în care discuţia se va ţine în modul în care trebuie să se producă o discutie, atunci lucrurile vor ajunge să se înţeleagă.

Realitatea cred că o cunoştem cu toţii. E drept, pot apărea şi surprize. Şi nu putem decât să ne bucurăm de ele. Dar realitatea e că toată lumea se vrea şmecheră în România, deşi niciun şmecher nu pricepe ce e aia şmecheria. De exemplu, un astfel de şmecher wannabe circula alături de mine cu un amărât de personal, unde el începe să îşi arate "şmecheria" prin datoriile pe care s-ar părea că le aveau alţii pe la el ( se doreau de ordinul sutelor de milioane) în faţa unor elevi de liceu. Şmecher în personal? Trăind într-o România şmecheră, iar cum şmecherii au scris în codul lor homofobia drept însuşire de bază ( cel puţin aşa cred), nu e greu să intuim rezultatul, pe care îl cunoaştem pe pielea noastră.

Se închide clubul Purple sau nu?

Publicat de FLORIN la 14:51 5 comentarii
În primul rând trebuie sa îmi arăt surprinderea că este posibil ca o informaţie despre un cutremur pe care eu nici nu l-am simţit să creeze atat de multă panică. Adică s-a dărâmat ceva la cutremurul ăsta şi nu ştiu televiziunile? Şi cum de cei care au fost sâmbătă şi au petrecut acolo nu şi-au dat seama că nu s-a întâmplat nimic?

Rezultă că zvonurile cu privire la închiderea clubului Purple sunt false. El îşi va continua activitatea şi în această săptămână. Mai mult această campanie împotriva clubului Purple se pare că va fi rezolvată de poliţie, depunându-se o plângere în acest sens.

Mai jos aveţi un comunicat apărut pe pagina oficială a clubului Purple de la conducerea clubului.

" NOI, PURPLE ne exprimam totalul dezgust fata de propaganda mincinoasa, josnica, fatisa anti-Purple realizata prin intermediul unor ID-uri de messenger, profile gayromeo (unele creeate special) si Hi 5.

Hilar cum am devenit singura societate comerciala afectata de un banal cutremur.
Intelegem. Aceasta campanie anti-Purple ca este menita sa debusoleze lumea gay si sa creeze un curent puternic negativ.

Suntem scarbiti sa constatam o atat de mare lipsa de moralitate.

Niciodata, subliniem niciodata, n-am acuzat pe nimeni fara dovezi.

Pentru clarificarea acestui atac comercial concertat ne-am adresat organelor competente ale statului.

Pana la raspunsul oficial din partea acestora, gratie accesului la informatie usurat de legea privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicatii electronice, ne abtinem de la orice comentarii.

In cel mai scurt timp, pana la finalul acestei luni, va vom pune la dispozitie toate dovezile pe care NOI le avem in vederea incriminarii unei persoane sau grup de persoane, la care vom adauga datele primite din partea forurilor competente sa instrumenteze aceasta grava forma de concurenta neloiala.

Purple este constient de standardele sale actuale. Purple are destule resurse financiare, umane si psihice sa treaca peste acest impas si sa reziste in orice forma."

marți, 28 aprilie 2009

Katy Perry - Waking up in Vegas ( videoclip nou)

Publicat de FLORIN la 19:05 1 comentarii
S-a tot întâmplat să vorbim despre muzica în ultimele zile, ceea ce nu este un lucru neapărat rău. Doar că aşa s-a nimerit.

Dacă tot vorbeam astăzi despre cum l-am descoperit pe Ivri Lider, şi anume prin coverul pe care acesta l-a realizat la hitul anului trecut "I kissed a girl", iată că acum se nimereşte să vorbim de cea care a lansat piesa: Katy Perry, care ne aduce azi un nou videoclip.

Dupa "I kissed a girl", "Hot N Cold", "Thinking on you" (şi aş adăuga si "Ur so gay"- nelansat ca single oficial), Perry ne aduce azi "Waking up in Vegas", un videoclip energic si perfect pentru un 1 mai nemuncitoresc.

Voi ce spuneţi?



Poze pentru concursul de fotografie gay

Publicat de FLORIN la 18:34 5 comentarii
Ieri s-a încheiat faza de înscriere şi de azi deja putem sa votăm din aproximativ 100de fotografii alese, unele interesante, altele foarte interesante. Aruncaţi o privire şi acordati votul fotografiei care se potriveşte cel mai mult cu tema "Idealuri şi realitate pentru cei care sunt gay" aici.

Cine e Ivri Lider?

Publicat de FLORIN la 12:30 3 comentarii
Ma aflu in postura de a cauta cat mai multa muzica gay related. Si am surprize pe care nu credeam ca o sa le am. Acum cateva minute nu stiam cine e Ivri Lider. Am ajuns sa ii aflu numele, pornind de la un cover pe care acesta l-a facut la hitul anului trecut - I kissed a girl. In varianta asta, credeti-ma ca in sfarsit piesa mi se arata perfecta.



Si apoi am continuat sa ma uit la videoclipurile pe care le gaseam si aveam surpriza dupa surpriza. Cine e Ivri Lider? O sa continuam sa aflam impreuna in decursul acestei saptamani. Incep prin a spune ca este un interpret israelian de foarte mare succes acolo, care in 2002, dupa 5 ani de cariera muzicala infloritoare, a ales sa isi recunoasca public orientarea sexuala, moment in care muzica lui a luat o turnura care pe mine ma incanta.

Mai jos aveti 'Jeese'. TREBUIE ASCULTAT! - poate e cel mai tare cantec gay cantat de un barbat.



Voi cunosteati ceva de Ivri Lider? Cum vi se pare la aceasta prima intalnire?

luni, 27 aprilie 2009

Muzica adolescentei mele

Publicat de FLORIN la 16:14 15 comentarii
Muzica a fost intotdeauna solutia. Ramane intotdeauna solutia. Nu stiu cum se intampla in cazul vostru, dar asupra mea muzica are exact efectul pe care muzica ar trebui sa il aiba asupra unui om. Sunt pasionat de muzica. Ascult cam orice gen de muzica, desi in adolescenta eram mult mai selectiv ( in sensul ca luam in cea mai mare parte cea mai usoara si la indemana muzica - muzica de pe Atomic Tv). Aceea a fost muzica adolescentei mele: Andreea Balan, Blondy, Britney Spears, Christina Aguilera si Madonna ( si alte asemenea). Erau piesele perfecte pe care puteam sa dansez (Te joci cu mine, Oops ... I dit it again, Gennie in a bottle), iar prin dans reuseam sa imi consum o parte din energiile de orice tip. Bineinteles ca si in acest caz a avut loc un moment de maturizare, daca il pot numi astfel. Au existat piese care m-au apropiat si de alte genuri muzicale, precum Damien Rice '9 crimes'. Il agatam printre preferatii mei, desi nu cunoastem decat cateva piese de la el. Toate aveau insa un efect de linistire, imi mangaiau sufletul intr-un mod ciudat, cum foarte putine alte piese reusisera. Printre acestea 'A voice within' si 'Beautiful', bineinteles, de la Christina Aguilera. Am adorat 'Beautiful'. A fost un boom, o explozie. Inca ador piesa asta. Cu timpul, am invatat sa dansez si pe aceste piese. Azi inca ascult Britney, dar ascult si un Adele. Raman la parerea mea. Muzica ramane intotdeauna solutia ( refugiul ). Adaug cand nu il poti gasi in alta parte.

Ce ascultati voi in adolescenta?

Gay Pride si in Moldova

Publicat de FLORIN la 13:49 0 comentarii
Si vecinii nostri moldoveni se lupta pentru drepturile lor, poate mai mult ca noi. Noi speram sa si reuseasca unele schimbari.

Daca nu stiati si in Moldova se organizeaza Gay Pride, anul acesta la editia numarul 8. Si cred ca se aseamana din anumite puncte de vedere chiar cu Gay Fest-ul nostru, dar din altele se simt clar diferentele. De exemplu, intamplarile din ultima luna care au avut loc in Moldova au produs cateva modificari in programul pride-ului lor, intitulat 'Curcubeu peste Nistru'. Printre modificari, anularea marsului din program este poate cea mai importanta, mars care niciodata nu s-a pus problema ca ar putea lua o alta amploare decat a unui simplu mers pe strada. Totusi, festivalul se va tine.

Iata noul program mai jos:

7 mai, joi
21.00–21.30 Deschiderea oficială a festivalului „Curcubeul peste Nistru”
21.30–22.00 Premierea învingătorilor concursului „Pentru toleranţă”
22.00–23.00 Ceremonia de oficiere a parteneriatelor
23.00 – 03.00 Concert festiv şi discotecă

8 mai, vineri
10.00 - 13.00 Masa rotundă a organizaţiilor neguvernamentale din Republica Moldova cu agenda: „Despre sarcinile ONG-urilor pentru realizarea Legii despre întruniri”.
14.00 – 18.00 Pride House:
• Clubul social-psihologic „Gândirea pozitivă”
• Clubul de discuţii „Feminismul în artă”
• Clubul de artă
22.00 – 03.00 Safer Sex Promotion Party

9 mai, sâmbătă
10.00 – 11.00 Depunere de flori
13.00 – 18.00 Masa rotundă a participanţilor la proiectul PRECIS şi a oaspeţilor pride-ului: „Experienţa de activitate şi perspectivele dezvoltării mişcării femeilor în spaţiul post-sovietic”
21.00–21.30 Ceremonia festivă de închidere a pride-ului
21.30 – 24.00 Concursul internaţional al travestiţilor “Miss Flawless Queen-2009”
24.00 – 03.00 Discotecă

Pe aceeasi tema citeste:
Ca homosexual in comunism
Amanunte despre Gay Fest 2009 de la Bogdan Istrate
Istorie Gay Fest

Nou trailer - Taking Woodstock

Publicat de FLORIN la 13:45 0 comentarii
V-am mai povestit despre 'Taking Woodstock', noul film al lui Ang Lee ( regizorul premiat la Oscar pentru Brokeback Mountain). Azi va aduc un nou trailer, mai reusit decat primul, in care apare si personajul gay al filmului ( caci altfel nu se putea).



Pe aceeasi tema citeste:
Taking Woodstock - noul film Ang Lee
Animatia japoneza este gay-friendly?
Frati si surori : din 3 mai la PRIMATV

Recapitulare articole 20-26 aprilie

Publicat de FLORIN la 12:02 0 comentarii

duminică, 26 aprilie 2009

Un alt fel de prieten

Publicat de Ionutz la 15:21 3 comentarii
Săptămâna trecută am vizionat împreună cu Florin “Marley and me”, un film despre un cuplu care înainte de a avea un copil consideră că un pas mai potrivit ar fi acela de a lua un căţeluş ca membru al familiei. Povestea celor doi va fi din acest moment legată de viaţa acestu căţel, el le va fi alături în momentele frumuoase dar şi în clipele dificile pe care oricare din noi trebuie să le înfrunte. Filmul a primit de la mine punctaj maxim aşa că vi-l recomand şi vouă.

Oricum filmul mi-a amintit de finalul clasei întâi. Atunci am ales dintre căţeluşii din faţa blocului, de doar câteva luni, pe cel mai grăsuţ şi simpatic, pentru a-l duce la ţară la bunici. Îmi aduc aminte cum în prima seară a plâns, fiind departe de fraţii lui însă mai ştiu şi că începând cu a doua zi a fost fericit. Cât era mic îl plimbam într-o basculantă pe care o trăgeam după mine peste tot. Urcam dealurile cu el aşezat pe cap şi ţinându-l cu grijă de lăbuţe. Dacă mâncam la umbra teiului trebuia să împart cu el măcar o parte din ce aveam în farfurie.

După câţiva ani, în care mare parte din vacanţe le petreceam acolo, a existat o perioadă de 3 sau 4 în care nu am mai putut merge. Aşa că la reântâlnirea mea cu el aveam emoţii. Însă nu erau justificate, m-a recunoscut de la distanţă şi a sărit pe mine mai mai să mă doboare. Când tata a plecat într-o călătorie, căţeluşul acum deja mare, a simţit că nu îl mai putea vedea un timp aşa ca a intrat efectiv în maşină si l-a “pupat” pe tata aflat la volan din cap până-n picioare.

Aştepta în fiecare vineri împreună cu bunicul să vina autobuzul şi înainte ca bunica să coboare, urca să o caute printre pasageri. Era cunoscut de toţi şoferii iar într-un an a intrat chiar după bunici în biserică. Aici un preot îngăduitor l-a stropit cu apă înmuiată în busuioc, la fel ca pe toţi ceilalţi.

Chiar înaintând în vârstă a rămas la fel de vesel. Singura diferenţă se observa atunci când îl îndemnam să îmi sară pe piept. Dacă înainte ajungea cu lăbuţele până pe umerii mei, acum abia reuşa să treacă de genunchi. Îl ajutam eu însă şi părea mulţumit.

A fost otrăvit de două ori şi în ambele cazuri a scăpat cu o cură de lapte călduţ. Îi plăcea să alerge după biciclete, se temea de pocnitori şi tunete, adora să mănânce aproape orice primea! Vara trecută a împlinit 16 ani, buncii spuneau că dacă ei vor muri el va sta lângă mormintele lor. Nu vom ştii dacă aşa ar fi fost, însă e cert că el se odihneşte în aproprierea grădinilor prin care alerga cu plăcere indiferent de anotimp.

Somn usor căţeluşul meu!

Voi ştiţi un caz asemănător?

Gandul la sinucidere

Publicat de FLORIN la 11:38 1 comentarii
Se gasea in aceasta camera pe care o cunostea inainte. Acum parea ca se ascunde de ea. Ochii mari pierduti in ape adanci ascundeau teama baiatului, frica de a ramane fara aer in acest intuneric sufocant. Ii era atat de teama incat ar fi preferat sa se lase el insusi fara aceasta respiratie grea …

Cand timpul trece apasarea sentimentelor nu poate fi prea mare. Chiar fara sa ne dam seama timpul se sfarseste in aceleasi activitati. Ce nu ne dam seama este ca doar un sentiment apasator poate da impresia opririi timpului. Alex patise asta intr-o zi, cand pleca de acasa la fel ca in toate zilele, se bucura de soarele rosiatic, isi imagina viata de pe aceeasi banca, cand pe langa el trecu baiatul ce ii rapi toate gandurile si il obliga sa aiba un singur gand. Atunci, timpul s-a oprit. Singura miscare pe care Alex putea sa o vada era cea a acestui necunoscut ce parea ca se misca pentru el. Dar necunoscutul se indeparta fara sa mai apara vreodata fizic in viata lui Alex. Insa totul a plecat de aici …

A fi homosexual? E ciudat, dar societatea face asta cu tine. Societatea poate transforma un sentiment ce apare in viata fiecarui adolescent, trasnformandu-l intr-o serie lunga de intrebari fara sfarsit. Dar cine sa ii explice lui Alex?

Alex se plimba cu fratele sau pe malul lacului unde alta data se jucau mingea. Chiar daca fratele insista, Alex parea preocupat cu ganduri mult prea adanci pentru a se putea concentra la lovirea balonului.
- Ce s-a intamplat? S-a intamplat ceva? adauga intr-un final fratele mai mare.
- Nu, spuse Alex sec si neconvingator.
- Stii ca poti sa imi spui orice. Sigur, poate ca nu sunt persoana cea mai potrivita pentru a cere sfaturi, dar ma pricep cel putin la ascultat … ma gandesc, spuse fratele atat de familiar. Dupa un moment de liniste, timp cat sa paseasca inca un pas doi, nelinistit Alex spuse:
- Cred ca imi plac baietii. Fratele fu luat prin surprindere, sentimentul de cutremur ce ii cuprinse tot corpul fiind de neascuns.

Alex se afla in fata acestui club despre care aflase de curand. Privea de la mica departare barbatii ce se comportau altfel de cum vazuse el pana atunci ca se comporta doi barbati. Mica departare era doar strada ce trebuia traversata. Era nevoie de un singur pas pentru a pasi pe un teritoriu necunoscut, dar familiar. Alex se intoarse. Un necunoscut ii vazu spatele la iesirea din abia cunoscutul loc pana acum doar familiar. “Ar fi putut fi dragostea vietii mele.”

In acest timp Alex avea nevoie de o vorba cu mama. Dar cum sa deschizi un astfel de subiect?
- Mama, crezi ca e ceva ciudat la mine?
- Nu. De ce spui asta?
- Nu stiu. Era doar o idee.
- O idee neinspirata. Nu e nimic ciudat la tine. Oricicne ar fi spus asta sau ti-a dat impresia asta gresita nu are cum sa fii vorbit serios.
Iar Alex se ridica de la masa dezamagit de falsa mangaiere pe care o primise. Mama il privi cum se indeparteaza si il lasa sa faca asta.

Se gasea in aceasta camera pe care o cunostea inainte. Acum parea ca se ascunde de ea. Ochii mari pierduti in ape adanci ascundeau teama baiatului, frica de a ramane fara aer in acest intuneric sufocant. Ii era atat de teama incat ar fi preferat sa se lase el insusi fara aceasta respiratie grea …

sâmbătă, 25 aprilie 2009

Vedete gay din Romania? … doar vise sau …

Publicat de FLORIN la 15:41 76 comentarii
Se vorbeste foarte mult de nevoia pe care o are comunitatea gay din Romania de a fi sustinuta de anumite persoane publice asa cum s-a intamplat in afara tarii, prin recunoasterea publica a persoanelor publice a orientarii lor sexuale. Fiindca stim cu totii ca exista si gay printre vedetele din Romania. Exista gay probabil si in medii nu tocmai gay-friendly cum ar fi mineritul, dar apoi intr-un mediu artistic. Marea problema este ca in cazul vedetutelor noastre curajul de a-si asuma orienatarea sexuala lipseste.

Ce vedete gay din Romania cunoastem? Sa trecem peste Naomi si altii asemenea. Hai sa cautam alte nume care ne atrag atentia, dar despre care nu stim nimic oficial.

Mircea Zara - Presa romaneasca a scris o buna bucata de timp despre faptul ca fostul vj de la MTV ar fi gay, dar acesta niciodata nu si-a asumat public statul de gay pentru ca ... el isi stie propiile motive. Si asta, desi la fostul lui loc de munca se ocupa cu promovarea comunitatii gay indirect de foarte multe ori, prin promovarea unor nume precum Las Troias.

Catalin Josan - Cunoasteti ceva despre viata personala a lui Catalin Josan? Sigur, s-ar putea ca acesta sa fie unul din acele persoane care reuseste sa isi pastreaza viata intima pentru el sau s-ar putea ca el sa reuseasca asta tocmai pentru ca se pricepe foarte bine sa isi pastreze orientarea sexuala doar pentru el.

Catalin Botezatu - Stim cu totii ca este un neconventional. Nu avem de unde sa stim daca este gay sau nu. A declarat ca nu este, dar au existat si zvonuri care spuneau ca este gay, declaratii de la fosti iubiti si mai putin de la foste iubite.

Randi ( Morandi) - Hai sa luam pe rand gasca lui Moga. Marius a fost cu Iulia, Iulian s-a zis ca a fost cu Cristian Rus, dupa care s-a infirmat, Smiley e cu Laura Cosoi, Randi a fost cu ....? Ceva lipseste. Ce anume? Randi stie mai bine.

Fuego - Naomi a facut un adevarat scandal cand a declarat ca Fuego a avut o relatie cu Doru Iuga. Bineinteles ca Naomi si-a retras cuvintele, declarand ca si-a cerut scuze lui Fuego si ca nu stie nimic. Apoi, pur si simplu nu a mai comentat acest subiect. Ar putea ca idolul tuturor gospodinelor din Romania sa fie gay? Si in America s-a intamplat. Dar, nu stim nimic.

Doru Iuga - Stim scandalul. Mai mult, a colaborat cu Radio Purple.

Dan Balan - Persoana din spatele lui Crazy loop are un look destul de gay. Niciodata nu s-a vorbit despre o relatie pe care aceasta ar fi avut-o, in conditiile in care despre ceilalti doi interpreti de la O-zone s-a vorbit indelung, unul fiind casatorit, iar celalalt avand aventuri peste aventuri. Cum de nu se cunoaste nimic de cel mai de succes membru O-zone?

In final, vreau sa felicit un gay asumat din Romania, care nu a cazut in penibil niciodata. Recent chiar a aparut intr-o campanie impotriva violentei in familie, in calitate de barbat batut. Este vorba despre Razvan Ciobanu. Felicitari.

Cat despre ceilalti posibili ce spuneti? Cine credeti ca e gay dupa aici? Alte nume ...?

The mysteries of Pittsburg trailer

Publicat de FLORIN la 10:49 3 comentarii
N-am mai scris de ceva vreme de un film poate pentru ca nu a existat unul care sa imi atraga atentie. Iata insa ca vine ‘ The mysteries of Pittsburg’. Bazat pe romanul lui Michael Chabon, filmul prezinta povestea unui proaspat absolvent care trece peste ordinele tatului sau gangster si exploreaza dragostea (sexualitatea).

Filmul are in distributie nume sonore precum Siena Miller, Jon Foster, Peter Sarsgaard sau Mena Suvari. Trailer-ul pare destul de interesant, desi cronicile nu il ajuta prea mult momentan.

Sa ii acordam o sansa?

Frati si surori – din 3 mai revine la PRIMATV

Publicat de FLORIN la 10:44 2 comentarii
V- am povestit ca se incheie sezonul 3 din Neveste disperate. Si am mai povestit despre seriale care ne-au atras atentia. Unul dintre ele era ‘Brothers and sisters’- ‘Frati si surori’, serial ce incepuse in toamna la PRIMATV, dar care a fost anulat fara niciun fel de anunt. Am sperat ca va fi reluat in vara si am avut dreptate.

Odata cu sfarsitul ‘Nevestelor disperate’, reincepe ‘Frati si surori’, ceva putea fi vizionat in fiecare duminica de la 22:30.

‘Brothers & Sisters’ este o serie produsa de ABC, recompesata cu Emmy, ce surprinde povestea unei familii de clasa mijlocie (familia Walker) din California, imediat dupa moartea capului familie, care avea cateva secrete bine pastrate.

Din punctul de vedere al afacerii familei, Sarah, Tommy si Saul descopera niste nereguli privind afacerea familiei, in timp ce strict familial, se afla de existenta unei amante si a fiicei acesteia.

Din distributia serialului fac parte Sally Field (recompesata cu Oscar), Calista Flockhart (Ally McBeal), Ron Rifkin (Alias), Rachel Griffiths (Sub pamant SRL) sau Rob Lowe ( Viata la Casa Alba).

Un rol important in serial il are Matthew Rhys, ce il interpreteaza pe Kevin Walker, fiul gay al familiei, un cunoscut avocat ce pastreaza pe birou fotografia fostului iubit.

Pana acum stim doar ca serialul va reincepe cu episodul 5.

vineri, 24 aprilie 2009

Homosexualitatea – pacat sau nu?

Publicat de FLORIN la 18:49 8 comentarii
A fost Pastele. Au fost multe conversatii, cele mai multe ... obisnuite, banale sau cum mai pot fi numite ele ( conversatii de zi cu zi). Azi va povestesc una foarte mica, dar cu implicari mai maricele.

Mama vorbeste la telefon cu o sora a mea. Aceasta ii face cunoscuta mamei intentia sa de a merge la Biserica in noaptea Invierii. Mama spune : " Tu la Biserica? ... dupa ce ca esti o pacatoasa". Dupa ce mama incheie conversatia, eu ajung la:
- Vezi lui A. ii zici ca e pacatoasa si sa nu se duca la Biserica, dar pe mine ma tot inviti sa o vizitez?
- Pai si...? Cu ce esti tu pacatos?
Eu as fi vrut sa-I reamintesc : " Sunt homosexual.", dar nu am mai apucat. De aici reiese ca mama nu considera a fi homosexual un pacat. Persoanele pe care le cunoasteti considera homosexualitatea un pacat?

Istorie Gay Fest

Publicat de FLORIN la 11:20 2 comentarii
Anul acesta Gay Fest se afla la a sasea editie, ceea ce inseamna ca a devenit un eveniment constant pentru Romania. Fiindca suntem in pregatiri (sau nu), va propun sa vedem ce a insemnat Gay Fest de-a lungul acestor cinci ani, pentru a ne da cu parerea despre evolutia festivalului.

2004 - 3-9 mai 2004 a insemnat punctul de plecarea a ceea ce cunoastem astazi ca Festivalul Diversitatii. Cum se face confuzia intre marsul gay, care se va intampla abia de anul urmator in incheierea festivalului, si festivalul propiu-zis, in acest prim an acesta nu a existat. S-a tinut doar Festivalul de Film. Partenerii Accept de atunci au fost, printre altii, British Council, CRJ - Centrul de Resurse Juridice, FSD - Fundatia pentru o Societate Deschisa si Ambasada Suediei.

2005 - A doua editie a Gay Fest (23-30 mai) a insemnat si primul mars gay din Romania, al carui slogan a fost "Ai dreptul sa iubesti!". Pe langa acest mars, la aceasta a doua editie s-a observat o evolutie: in plus fata de Festivalul de Film, organizatorii pregatind si doua dezbateri: "Religie si sexualitate" si "Mass-medis si legislatia anti-discriminatorie", dar si spectacolul intitulat "Noaptea degustatorilor de publicitate".

2006 - De la an la an, festivalul Gay Fest a evoluat, in 2006 acesta insemnand conferinta de presa, dezbateri pe teme precum "Parteneriate si casatorii gay in Romania" si "Legislatia anti-discriminare", expozitie foto, piese de teatru : "Adam Geist" si "Duminica Moliilor", dar si petreceri pentru persoanele LGBT in 3 cluburi diferite din Bucuresti. Bineinteles, acesta a fost al doilea an al marsului gay. Sloganul festivalului a fost " Aceleasi drepturi, aceleasi obligatii".

2007 - Cu sloganul "Sarbatoreste diversitatea! Respecta drepturile!", editia a patra de Gay Fest a inceput pe 4 iunie. In cadrul festivalului au fost organizate, in mod traditional, marsul gay, expozitia "Ce fac gayi si lesbienele in pat?", dezbaterile pe teme ca "Grupurile parlamentare si discriminarea" si "Religie si democratie", un workshop, o piesa de teatru si binecunoscutul festival de film.

2008 - Ca si in anii precedenti, Gay Fest a insemnat evenimente culturale, dezbateri si mars. Fata de anii precedenti, organizatorii spun ca au existat mai multi participanti, dar constata si lipsa violentei.

2009 - In 2009, dupa cum v-am informat ( alte detalii de la organizatori gasesti aici), Gay fest va avea loc intre 18-24 mai. Mai multe detalii despre lucrurile care se vor intampla acolo veti afla aici sau vizitand banner-ul din dreapta.

Club nou in Arad - club Pasa

Publicat de FLORIN la 11:10 112 comentarii
In Arad s-a deschis un nou club gay - intitulat club Pasa. Clubul este deschis in fiecare vineri si sambata la orele 21:00 si este localizat in strada Ady Endre , numarul 11, cartier Aradul Nou.

Daca tot incep sa se mareasca numarul cluburilor gay din Romania, m-am gandit ca de acum incolo in fiecare saptamana sa va tin la curent macar cu ce se intampla in cluburile gay din Bucuresti. Sa vedem ce va iesi. Iata petrecerile de saptamana aceasta:

Vineri, 24 aprilie
Club Purple - Latino Party ( intrare libera pana la 24:00. Dupa 24:00 - 30 ron intrarea din care 20 ron consumatie)
Club Soho - Fabulous Flirt - Easy to flirt

Sambata, 25 aprilie
Club Purple - White Sensation cu Dj N. McLaud ( daca apari imbracat in alb primesti cadou din partea casei un cocktail 'White Sensation'; intrarea 30 ron din care 20 ron consumatie)
Club Soho - Sensation ( cu Dj Andre1 - resident in The Box Club din Bruxelles)

Sa inteleg ca va iesi senzatie?

joi, 23 aprilie 2009

Tocilar sau fetita?

Publicat de FLORIN la 16:06 6 comentarii
V-am promis ca incep sa povestesc despre adolescenta mea. Iata-ma azi la start. Cred ca inceputurile adolescentei mele vin pe la sfarsitul gimnaziului. Cum eram atunci? Ei bine, un baiat timid, dar inca neatins de gandurile negarii absolute, care isi petrecea timpul mai ales printre fete. Cred ca in cazul meu mitul functiona. Eram mai apropiat de fete, imi gaseam mai usor loc printre ele. Intotdeauna s-a intamplat asa, inca de cand ma pregateam sa merg la scoala. Chiar si atunci ma jucam cu fete, saream coarda cu fetele, imi petreceam timpul alaturi de fete, iar baietii de la scara blocului observau asta, numindu-ma "fetita", mai tarziu gasind si alti termeni.

Bineinteles ca apropierea mea de fete nu a fost greu de observat nici de colegii mei, colegi, care majoritatea, se credeau "stapanii cartierului" (ca sa zic asa). Am facut gimnaziul intr-o scoala in care te intalneai cu destul de multi baieti "de cartier". Eu ii ocoleam pe cei care erau de ocolit si pe care puteai sa-i ocolesti, dar peste cei din clasa mea vrand nevrand tot dadeam. Din toti acesti colegi, pastram legatura cu foarte putini, in general cu cei care mai dispuneau si de cativa neuroni functionali prin capuletele lor si cu care puteam gasi un subiect de conversatie neutru, care sa nu aiba legatura cu fetele.

Apropiat de fete si doar de cativa baieti, cu note frumoase si dragute, dar in acelasi timp un temator, ma gaseam intre doua mituri : tocilar sau "fetita"? Imi amintesc destul de amuzat aceste intamplari, dar cred ca nu este un zambet intreg, fiindca in perioada aceea am tras ceva. Aveam deja mari dificultati in ceea ce priveste propia mea sexualitate, dadusem peste negare. Ma uitam dupa baieti, pe vremea cand ceilalti baieti intorceau capul dupa fete, un fenomen neinteles pentru mine. Cautam solutii ca sa am o viata "normala", dar punctul cel mai important atins in acest plan de a avea aceasta viata "normala" a fost incercarea de a avea o relatia cu o fata, lucru care nu s-a intamplat, ceea ce a dat puterea necesara celor doua mituri pentru a merge mai departe. Imi amintesc ca am mai incercat sa ma uit la fete cu dorinta, dar mi se pareau cel putin neinteresante. Pur si simplu nu functiona.

Eram omul perfect dupa care se copiau temele, dar si baiatul-fetita care gasea de 1 martie pe banca sa foarte multe martisoare. Toate astea pana cand s-a incheiat clasa a8a. Apoi negarea m-a prins si mai mult, desi am scapat de mitul "fetitei". Cred ca aici am devenit pur si simplu un ciudat. Cat despre mitul tocilarului, nu am fost niciodata tocilar, pur si simplu ma gaseam intr-o clasa mai slaba.

Am asteptat sa termin clasa a8a, cu speranta ca acest final va insemna si un nou inceput. Imi facusem multe planuri, planuri bazate pe negarea mea, care n-au avut timp nici sa intre in actiune. Toate astea au dus la ceva ce se numeste 'depresie'. In fine, despre asta alta data. Revenind la sfarsitul clasei a8a, atunci cand inca visam la schimbare. E ciudat cum reusim sa cream o speranta, uneori din nimic, atunci poate din naivitate, de care tinem ani la rand. Iata cateva randuri scrise de un adolescent visator:

"Asculta ... asculta sunetul, sunetul scos de o chitara neatinsa. E ... nou.
Asculta ... asculta ritmul, ritmul pasilor facuti de noi. E ... grabit.
Asculta ... asculta linistea dinaintea sunetului. E ... calda.
Asculta ... asculta pasul tau pasind. E ... nerabdator."


Cred ca eram nerabdator, indiferent de toate, nicidecum tocilar sau "fetita". Voi cum erati la inceput?

Se lupta pentru casatoria gay

Publicat de FLORIN la 12:10 6 comentarii
In America se da o lupta pentru ca persoanele gay sa se poate casatori. Incidentul cu Miss California a dus la dezbaterii aprinse ( poate ca ati urmarit si voi pe CNN) pe aceasta tema. Cupluri homosexuale de peste ocean dau statul in judecata pentru ca nu le acorda dreptul la casatorie. Reclama anti-gay prezentata acum cateva saptamani pe acest blog, a depasit lantul reactiilor negative de pe net, numeroase talk-show-uri preluand inregistrarea sau refacand inregistrarea ( intr-un mod comic). Casatoria gay este subiectul principal de discutie in America, dupa economie.

Mai jos o noua reclama gay, ce are la baza acea reclama anti-gay.

Hugh Jackman nu neaga ca e gay

Publicat de FLORIN la 12:09 5 comentarii
Dar iata si motivul:

" As spune fericit ca nu sunt, pentru ca nu sunt (gay). Dar in momentul in care as nega, as recunoaste ca este ceva rusinos in legatura cu asta. Intrebari cu privire la sexualitatea mea intalnesc in America mai mult decat in oricare alt loc. In Australia nu e o asa mare problema."

miercuri, 22 aprilie 2009

Mai stiti cum era cand erati adolescenti?

Publicat de FLORIN la 20:26 6 comentarii
Bine, poate ca multi dintre voi inca sunteti adolescenti ( la propiu sau la figurat).

De unde vine intrebarea asta? Pai, blogul meu se numeste "un adolescent gay se plimba prin Romania". Chestia este ca indiferent cat de mult mi-as dori ( sau nu) sa raman adolescent, varsta incepe sa nu ma mai ajute. Am 19 ani. Teoretic inca mai pot fi numit un adolescent. Practic, toti se asteapta deja sa stea de vorba cu un adult. Bineinteles ca nu e chiar asa, dar se mai intampla. Chipul inca ma mai ajuta sa par un adolescent, ce pana la urma sunt, dar unul care cica e in faza finala de transformare (asta e mai greu de deslusit).

Cat de mult m-am transformat fata de cine eram acum 5 ani? De schimbat m-am schimbat, dar de identificat poate ca este mai greu. Am insa un ajutor ( sau doua) ... cateva caiete pe care obisnuiam sa imi mai astern gandurile ( metaforic sau direct). Ei bine, m-am gandit ca e o idee buna sa crestem impreuna ... sau sa mai facem odata asta daca deja suntem niste adulti, stabiliti la casele noastre. Iar pentru asta, o noua rubrica se deschide " Adolescentul gay".

Nu stiu exact cum va evolua aceasta rubrica. Nu stiu unde va ajunge, dar pleaca de aici. Eu ii urez sa aiba parte de cat mai multe postari. Revin la intrebare ...

Mai stiti cum era cand erati adolescenti?

Noua fata ' Gay in Romania '

Publicat de FLORIN la 16:07 3 comentarii
De ceva vreme aveam in minte sa aduc cateva modificari blogului, atat fizic, cat si in privinta continutului. Azi am reusit sa fac una din cele doua modificari. A durat ceva pana m-am hotarat cum ar trebui sa arate 'Gay in romania', iar intr-un final a iesit ceea ce vedeti. Sper ca va place.

marți, 21 aprilie 2009

Sensibilitatea gay: mit sau realitate?

Publicat de Ionutz la 20:04 10 comentarii
Iata că au trecut sărbătorile şi împreună cu ele şi momentele mele de răscruce. Totul e ok, nu m-am mutat, iar eu şi Florin am putut respira uşuraţi.

Însă pe data de 12 eu nu ştiam acest lucru. Tocmai pentru a ne relaxa am decis să facem o plimbare prin Bucureşti. A fost chiar plăcut însă fără să îmi dau seama gândul că aceea ar putea fi ultima plimbare, înaintea unei eventuale mutări, m-a copleşit. Traversam centrul şi la tot pasul întâlneam locuri în care parcă ma zăream pe mine în diferite circumstanţe. Retrăiam diferite momente petrecute în acesti aproape cinci ani. Fără să îmi dau seama am facut un gest involuntar cu mâna, în semn de „la revedere”. Apoi am repetat conştient gestul în câteva rânduri ca pe un joc.

Ceva mai târziu eram pe peron aşteptând metroul. Emoţia crescuse şi simţeam cum îmi urcă spre ochi, am simţit în cele din urmă lacrimile inghesuite pe marginea loc. A fost nevoie de câteva momente pentru a depăşi această stare. Cred că nu a fost nimic anormal, mai ales având în vedere şi stresul din ultimele două luni. Mi-am dat în acelaşi timp seama că nu vroiam să mă îndepărtez de Florin nici măcar cu un pas şi de ce nu, mi-ar fi plăcut să rămân în continuare în acest oraş.

Resimt o mică revoltă la gândul că pentru cei mai mulţi dintre noi, două treimi din zi sunt acaparate de jobul pe care, chiar dacă îl dorim, nu poate lua locul acelei persoane cu care ar trebui să ne petrecem fiecare clipă din treimea rămasă.

Asadar am avut un moment de sensibilitate puţin mai accentuat, dar vă întreb, este sensibilitatea aceasta accentuată de orientarea noastră, aşa cum se susţine, sau toată povestea este doar un mit?

Miss California creeaza controverse

Publicat de FLORIN la 16:59 0 comentarii
Pai de ce si cum? E simplu. Trebuie sa urmariti doar inregistrarea de mai jos. Domnisoarei i s-a pus intrebarea " In Vermont au fost oficializate casatoriile intre persoane de acelasi sex. Crezi ca si celelalte state ar trebui sa ii urmeze exemplu?". Raspunsul nu e greu de intuit. A fost un raspuns care a facut-o sa piarda coroana de regina a Americii, in opinia multora. Iar ea bineinteles ca acum este idolatrizata de persoanele anti-gay.

E interesant totusi cum se pune problema. Fiecare are dreptul sa aiba o opinie, dar Miss America trebuie sa fie politic corecta. Raspunsul corect nu este "Da, cred ca ar trebui legalizate casatoriile intre persoanele de acelasi sex in toate statele" ( cel putin nu singurul). Aceasta ar fi putut raspunde si "Cred ca fiecare stat ar trebui sa hotarasca singur asta." Dar nu a raspuns si a iesit un mic mare taraboi.

PS: Din inregistrare sunt taiate huiduielile de dupa raspuns.

Asa e in Iraq

Publicat de FLORIN la 16:49 0 comentarii
O fi in Romania cum e, dar sunt locuri in care este si mai rau, dupa cum veti observa in acest reportaj realizat de BBC. Astfel se comporta politia iraq-iana cu homosexualii.

luni, 20 aprilie 2009

Si a fost Pastele ...

Publicat de FLORIN la 20:02 1 comentarii
Si nu a fost deloc rau. O zi si jumatate impreuna cu mama, tata, sora, iubitul si copilul. Desi duminica a fost o vreme buna de iesit pe afara, am preferat sa ne adunam in fata mesei la un pahar de suc (eu) si sa privim la televizor. In mare parte am ales PRO-ul, care a avut cate putin din toate, si care, in lupta pentru audienta, si-a pastrat decenta, din punctul meu de vedere. Cu aceasta ocazie am revazut si 'Pe aripile vantului', revizionare care ma face sa spun ca filmul isi merita legenda. Nu am mancat nimic traditional ( nici macar ou fiert), chiar daca s-a cam insistat in jurul meu de una si de alta. Dar degeaba au insistat. Ce pot sa spun ... va asigur ca nu sunt o diva, desi poate ca par in unele situatii. A doua zi de Paste m-am trezit cu o veche tunsoare, dar diseara voi adormi cu una noua. La fel si mama. In rest, toata lumea parea mai obosita si majoritatea se gandeau la ziua de maine. Sora si sotul vroiau acasa, sa se odihneasca linistiti. In fine, nu va mai tin. Ne reintalnim maine ... in a treia zi de Paste.

PS: I-am batut pe toti. Oul meu a fost cel mai tare. ( al doilea)

Update: Iubitul si copilul sunt ai surorii.:))

t.A.T.u. Snegopady (videoclip nou)

Publicat de FLORIN la 19:47 1 comentarii
Va mai amintiti de t.A.T.u.? Ei bine, eu sigur imi amintesc. A fost una din trupele mele preferate. Sigur, la inceput m-a atras ideea de lesbianism dintre cele doua membre ale grupului, dar apoi faptul ca una a avut un copil si din "lesbiene convinse" au ajuns "doar" bisexuale a scos putin din ecuatie asta. Au continuat sa imi placa si chiar asteptam ceva nou de la ele.

Dar 'Snwgopady' nu este exact ceea ce ma asteptam. Sunt putin cam dezamagit, desi pana la urma nu cred ca aveam vreo asteptare prea mare. Voi ce credeti? Vechele t.A.T.u. sau noile?

duminică, 19 aprilie 2009

Paste Fericit

Publicat de FLORIN la 08:17 1 comentarii
Da, si iata ca a venit Pastele. Sper ca a sosit cu lumina si bucurie. Din partea lui Ionutz si Florin,

Paste Fericit!

sâmbătă, 18 aprilie 2009

Pregatiri de Paste

Publicat de FLORIN la 11:10 7 comentarii
Se simte in aer. Poate ca este vorba despre instalarea primavarii, dar cred ca linistea ce se aude pe strada mea are de aface mai ales cu apropierea Pastelui. Nu vreau sa imi imaginez ce este acum in fiecare piata de pe teritoriul Romaniei.

Asadar Pastele se apropie. Dincolo de religiozitatea acestei sarbatori, Pastele ramane totusi o traditie pa care inca o pastrez ( una din putinele). Nu stiu daca voi manca oul rosu, dar cu siguranta voi incerca sa gasesc un ou care sa le sparga pe toate celelate, asa cum am facut de cand ma stiu. Pastele va fi ocazia perfecta de a ma gusta din chec-ul mamei, cozonacul nefiind favoritul meu. Sper sa am norocul sa iasa, caci la mama se mai nimereste si pe langa. In rest, probabil ca Pastele este ca oricare alta zi, exceptia fiind ca mai rar o sa ma vedeti pe mine in acelasi spatiu cu mama si cu tata atata timp.

Dar cum inca Pastele nu a sosit, pregatirile sunt in toi. Oua rosii, cozonaci, cumparaturi, mancaruri ( de care cel mai probabil nu ma voi atinge), telefoane, planuri, ... Tot ce pot sa spun este ca e atat de bine sa ma aflu in afara lor. E adevarat ca sunt unele lucruri pe care inca nu le stiu legat de Paste. De exemplu, s-ar putea sa nu il fac acasa. Dar stiu ca anul asta va fi primul an in care nu ma voi mai atinge de sarmale. Yeac.

N-o sa va intreb cum merg pregatirile, ca vad ca deja vine Pastele. Paste fericit!

Tic tac

Publicat de FLORIN la 10:49 2 comentarii
Timpul trece. A mai ramas o luna pana la Gay Fest.

vineri, 17 aprilie 2009

Interviu cu Tudor Kovacs ( activist gay)

Publicat de FLORIN la 10:02 3 comentarii
Probabil ca numele de Tudor Kovacs va suna familiar, dar cel mai probabil este greu sa il identificati foarte clar. Sper ca acest interviu sa va faca o imagine mai clara cu privire la persoana lui. Tudor Kovacs a castigat in 2008 premiul pentru activism la Gala Premiilor Gay. A avut numeroase aparitii in media. In randurile de mai jos veti afla de ce a ales sa se implice in probleme comunitatii gay, proiectele in desfasurare, dar si opinii personale legate de problemele comunitatii gay din Romania.

In 2008 ai castigat premiul pentru activism la Gala Premiilor Gay de la Cluj. Cum te-ai decis sa de vii activist intr-o Romanie in care multa lume inca se ascunde?
Tudor Kovacs: Ceea ce m-a impins sa devin activist a fost furia. Facusem rost de o carte, care se numeste ‘ Scadaluri publice’, un raport facut de IGLHRC si Human Rights Watch despre situatia persoanelor LGBT in Romania pana in 1997. Ce am citit acolo m-a facut sa mi se ridice parul maciuca in cap. M-a apucat o furie atat de mare incat am decis sa fac ceva pentru a schimba situatia. Asa a inceput totul …

In momentul in care ai luat hotararea asta, cat de multa lume cunoastea orientarea ta sexuala?
Tudor Kovacs: Cativa prieteni de-ai mei, prieteni apropiati de facultate, pe care tocmai o absolvisem, si vreo doua colege.

Implicarea insa a schimbat asta. Cum te-au privit restul persoanelor pe masura ce au aflat?
Tudor Kovacs: Am avut doar raspunsuri pozitive, din fericire, cel putin de la persoanele carora puteam sa le cer parerea. Or mai fi aflat si altii trecator, pe care nu puteam sa ii intreb ce parere au despre asta sau cu care nu am avut contact. Mamei i-a trebuit ceva vreme sa se obisnuiasca cu ideea, si e perfect normal.

Unde se afla in acest moment lupta pentru drepturile LGBT in Romania? Se vad rezultate sau va mai lua ceva timp pana cand ele vor fi vizibile?
Tudor Kovacs: Se vad rezultate foarte limpede. Nu mai avem un articol 200, avem o lege antidiscriminatorie care ne include explictit, exista mai multa vizibilitate in mass media, in general perspectiva jurnalistilor a trecut de la vrasmasa pe fata la cel putin neutra, exista o generatie de tineri care traiesc o viata gay destul de out, exista mai multe resurse ca inainte, cateva programe, exista cateva spatii de intalnire, socializare si distractie, exista sprijin si ajutor pentru cei care cauta asa ceva, cat de cat. Bineinteles, avem foarte mult de parcurs in continuare, dar lucrurile nu au stat in loc.

Ce crezi despre Gay Fest si sentimentele contradictorii pe care acest festival il naste in randul comunitatii gay si nu numai?
Tudor Kovacs: Asa cum orientarea era si continua sa fie, dar intr-o masura mai mica, o chestie foarte controversata, asa si Gay Fest-ul este o chestie controversata. Singura metoda prin care poate deveni pur si simplu o sarbatoare vesela este sa continuam sa participam la el. Va fi mai greu la inceput, dar va deveni din ce in ce mai bine, insa schimbarile nu se produc niciodata stand pe margine, schimbarile de orice fel. Eu zic ca nu trebuie sa ne fie frica de ce fel de imagine ne creeaza Gay Fest-ul, sau parada gay, asa cum e ea acum. Nu suntem perfecti. Nu ar trebui sa ne stresam ca nu aparem perfecti. Sunt multe de spus. Ideea e ca suntem doar intr-o etapa, intr-un proces. Daca vrem sa ajungem laun rezultat bun, trebuie sa persistam, nu sa renuntam.

Probabil multa lume te cunoaste din aparitiile tv. Una din emisiunile unde te-am vazut este ‘Acces direct’, o emisiune care naste foarte multe controverse, de asemenea. Crezi ca emisiuni ca ‘Acces direct’, care vorbesc despre comunitatea gay in felul cum o face, sunt un pas inainte sau inapoi? De ce participi la astfel de emisiuni?
Tudor Kovacs: In primul rand, relatia cu televiziunile sau ziarele nu este ideala. Daca oamenii isi imagineaza ca tu stii exact ce se intampla la emisiune inainte sa ajungi acolo, se inseala. Mi s-a intamplat sa primesc un telefon si sa mi se spuna: “Hai repede, ia un taxi si vino la studioul nu stiu care.”. Desigur, am optiunea se nu ma duc. Dar oare nu ar fi asta o ocazie pierduta? Daca la o emisiune ca ‘Acces direct’ apar niste persoane mai dubioase, sa zicem, nu este mai bine sa apara in acelasi timp si cineva mai credibil? Macar la nivel subiectiv, pentru ca de fapt nu stie nimeni daca eu sunt mai credibil decat altii sau sunt si eu la fel de dubios. Dar sa vorbim la nivelul subiectiv despre ce se vede la tv. Nu e mai bine sa se vada alternative decat sa se vada o singura imagine? Oricum, de fiecare data cand apar la tv ma gandesc ca daca un singur baiat dintr-un sat amarat sau oras mic m-a vazut si se gandeste :”Da mai, pot fi gay si normal. Nu sunt nebun. E ok sa fii gay.” atunci prezenta mea a meritat.

Sunt convins ca s-a intamplat.
Tudor Kovacs: Sper. De asta continuu sa merg la emisiuni, fie ele dubioase.

In momentul de fata PSI organizeaza un proiect de fotografie cu tema gay. Ce ne poti spune despre proiect?
Tudor Kovacs: Este un concurs foarte simplu si clar. Regulile sunt simple. Tot ce vrem este sa obtinem cat mai multe poze ( originale, nu copiate de pe net) care sa arate care este parerea persoanelor gay din Romania vizavi de idealurile lor si de realitatea care ii inconjoara. E simplu! Participati cat mai multi!

In ce alte proiecte mai esti implicat?
Tudor Kovacs: Mai multe, de exemplu : impreuna cu niste prieteni americani am realizat si imprimat o brosura destinata parintilor si prietenilor persoanelor LGBT. Brosura raspunde la tot de felul de intrebari, cum ar fi: “Oare am gresit undeva de fiul meu e gay?” sau “Fiul meu este bolnav mintal?”. Urmeaza sa facem un grup de sprijin pentru parinti, daca reusim sa strangem cativa. Apoi, mai este si grupul pentru baieti gay si bi seropozitivi. Asta e un lucru de care sunt foarte mandru si care imi este foarte drag pentru ca merge bine si era nevoie de el. Si, in final, am inceput sa lucram la tabara gay pe care vrem sa o organizam vara asta.Speram sa avem bani de vreo 200 de persoane.

Iti urez succes in aceste proiecte.
Tudor Kovacs: Multumim.

Un mesaj pentru gay-i din Romania?
Tudor Kovacs: Sper sa nu devin monoton. Nu asteptati schimbarea de undeva de sus. Schimbarea incepe cu fiecare dintre noi. Daca sunt sinceri si adevarati cu noi insine si cu cei apropiati noua, am facut un pas foarte important spre o lume care va fi perfect impacata cu noi si noi vom fi perfecti impacati cu noi insine.

Vama - Dumnezeu nu apare la stiri ( videoclip nou)

Publicat de FLORIN la 01:19 0 comentarii
Intotdeauna Vama mi s-au parut foarte originali si nu ma dezamagesc nici de data aceasta. 'Dumnezeu nu apare la stiri' este cel mai recent videoclip semnat Vama care a aparut azi . Intrebarea este : "Sa fie doar o coincidenta ca a fost lansat tocmai in perioada in care acesta apare la stiri?".

Habar nu am. Dar mesajul e de luat in considerare. Voi ce spuneti?

joi, 16 aprilie 2009

Legaturi bolnavicioase – vineri, 17 aprilie la PROCINEMA

Publicat de FLORIN la 22:54 0 comentarii
Vineri, 17 aprilie, PROCINEMA v-a pregatit ‘Seara filmului romanesc’, din cadrul careia va face parte si primul film cu tematica gay romanesc ‘Legaturi bolnavicioase’.

In regia lui Tudor Giurgiu, ‘Legaturi bolnavicioase’ a fost lansat in Romania in 2006, facand parte din selectia oficiala a Festivalului de la Berlin. Filmul prezinta povestea de dragoste intre Alex si Kiki, doua studente bucurestene, care ajung sa locuiasca intr-un bloc al Bucurestiului. Totul bine si frumos, daca in scena nu ar (re)aparea Sandu, fratele lui Kiki, cu care aceasta are o relatie mai putin conventionala.

In distributia filmului gasim nume noi precum Maria Popistasu, Ioana Barbu sau Tudor Chirila ( cunoscut pana atunci mai ales pentru activitatea muzicala din Vama Veche), alaturi de actori consacrati precum Mircea Diaconu sau Tora Vasilescu, dar si vedete de pe meleagurile mioritice care la prima vedere nu au nicio legatura cu filmul precum Mihaela Radulescu sau Puya.

La editia din 2007 a Premiilor Gopo, ‘Legaturi bolnavicioase’ a primit Premiul Publicului pentru cel mai mare succes de box-office din 2006. O parere mai personala a mea, scrisa acum o luna cu ocazia revederii filmului, o puteti gasi aici.

Ora de difuzare este de 22:20. Mai jos aveti o piesa de pe coloana sonora a filmului, una din ultimile piese Vama Veche, intitulata ‘Zmeul’.



Renato Zero – Ancora qui ( nou videoclip)

Publicat de FLORIN la 17:43 3 comentarii
Poate vi se va parea ciudat sa ma vedeti pe mine scriind despre Renato Zero, avand in vedere ca pana acum doar Ionutz a scris despre el, fiind si preferatul lui dupa Freddie. Dar iata-ma scriind.

Dupa o pauza de aproape 5 ani, Renato Zero revine pe piata muzicala cu un nou album ‘Presente’, care la o luna de la lansare este deja de trei ori premiat cu platina in Italia, album al carui prim single este ‘Ancora qui’. Videoclipul de la ‘Ancora qui’(Inca aici), abia lansat, este putin mai diferit, adica nu are o poveste propiu-zisa, ci devine ocazia pentru multi oameni valorosi din Italia sa isi arate pasiunea pentru Renato, aparand in videoclipul lui. Nu ma pricep la nume, altfel as fi dat cateva, dar cert este ca imi place atat piesa, cat si videoclipul.

Cat despre celelalte piese de pe album, Ionutz spune ca se simte o usoara schimbare, care insa nu il face pe Renato sa se indeparteze de la mesajul care a stat la baza muzicii sale mai bine de trei decenii. Eu inca nu l-am ascultat pe tot, dar mi-au atras atentia piesele ‘Profesore’ si ‘Un altra gioventu’ ( a doua cu un videoclip recent aparut pe YouTube ce spune o poveste gay ce mie mi-a placut – un clip neoficial).

La sfarsitul acestui an Renato va porni intr-un turneu care probabil va bucura foate multi fani, fie ei vechi, fie mai noi. Nu ma pot numi inca fan Renato, dar muzica lui ma impresioneaza pe masura ce o descopar. Si astea cu toate ca am fost reticient, cum de altfel ma gandesc ca sunteti multi dintre voi, cei care citesc acest articol. Dar sper ca veti acorda o sansa acestor doua piese. Poate ca veti avea o mica surpriza.

Ancora qui ( videoclip oficial)


Un altra gioventu ( videoclip neoficial – poveste gay)

Propaganda religioasa

Publicat de FLORIN la 13:20 0 comentarii
Cat poate minti Biserica doar pentru a pastra niste idei vechi si proaste vedeti in materialul de mai jos.

Lady Gaga – Poker face ( un cantec despre bisexualitate)

Publicat de FLORIN la 13:19 2 comentarii
Nu e de mirare ca imi place atat de Lady Gaga. Trebuia sa fie ceva la mijloc ( sau nu). Recent, ea ne-a lamurit despre ce este vorba in ‘Poker face’.

Astfel, ‘Poker face’ este despre o discutie filozofica profunda in legatura cu propia experienta cu bisexualitatea. Astfel, Gaga isi folosea a ei “poker face” cand era cu un barbat, dar avea fantezii cu o femeie.

‘Poker face’ a fost numarul 1 atat in America, cat si in UK.



miercuri, 15 aprilie 2009

Nou club gay in Brasov: clubul V

Publicat de FLORIN la 23:35 20 comentarii
De fapt nu este vorba despre un club nou, ci despre redeschiderea clubului V din Brasov intr-o noua locatie, la adresa strada Vasile Lupu nr. 30.

Petrecerea de inaugurare va avea loc pe 25 aprilie. Se pare ca avem din ce in ce mai multe locuri in care sa petrecem.

Petreceri de Paste in Club Purple

Publicat de FLORIN la 21:22 1 comentarii
Club Purple s-a deschis saptamana trecuta pe 10 aprilie, dupa cum bine
v-am anuntat. Lucrurile par ca merg bine pe acolo, astfel ca petrecerea continua.

La sfarsitul acestei saptamani va fi intrare libera in Club Purple. Iata evenimentele la care sunteti asteptati:

Vineri, 17 aprilie - Total Striptease 100%
Sambata, 18 aprilie – Choco Eggs & Lights Party
Duminica, 19 aprilie - Search The Eggs … in cabina de proba
Luni, 20 aprilie – Sexual Punch cu Dj Narcis McLaud, Dj Mike Robertino si Dj Icsu

Reclame gay-friendly : Cosmote si Germanos

Publicat de FLORIN la 15:21 9 comentarii

Fiindca tot vorbim in ultima perioada de o Romanie gay-friendly, poate ca lucrurile incep sa se intample si pe aici. Nu stiu daca companiile in cauza incerca sa atraga mai multi gay-i de prin Romania, dar faptul ca doua mari firme de telefonie au reclame gay-friendly care ruleaza la tv sau care se afla ca afis la intrarea in oricare magazin din tara e categoric un lucru de luat in considerare si imbucurator.

Vorbim despre Cosmote si Germanos. Parteneri pe piata romaneasca, in aceeasi perioada a anului, cele doua firme au doua reclame cu iz gay.

Afisul Germanos ne anunta ca la Germanos telefoanele mobile au garantie pe viata si toate astea prin un domn travestit, dupa cum se poate observa in imagine.

Reclama Cosmote poate ca va este mai cunoscuta, avand in vedere ca ruleaza la posturile de televiziune din Romania. In reclama, un barbat filtreaza cu un alt barbat.



Devine Romania gay-friendly?

Concurs fotografie lgbt

Publicat de FLORIN la 14:34 0 comentarii
Daca fotografia este una din pasiunile tale, iar ideile si originalitatea nu iti lipsesc, PSI organizeaza un concurs de fotografie cu tema “Idealuri si realitate pentru cei care sunt gay”. Premiul cel mare al concursului este o camera video digitala Samsung HMX20C si o expozitie la Timisoara (deloc rau).

Pozele sunt asteptate pe www.totalg.ro/concurs(unde puteti afla toate celelalte detalii) pana pe 26 aprilie 2009, urmand a fi expuse in cadrul Festivalului Studentesc de la Timisoara.

Acum, pentru cei mai putini fotografi : ”Care sunt idealurile si care e realitatea pentru cei gay din Romania?”

marți, 14 aprilie 2009

Religia si homosexualitatea

Publicat de FLORIN la 20:08 3 comentarii
Poate ca vi se pare ca nu ne aflam tocmai in momentul potrivit pentru a incepe o asemenea dezbatere, dar cu toate astea o voi face. Si asta pentru ca articolul de fata nu are ca scop a arata cat rau face religia in unele cazuri.

Vreau doar sa dezvolt o afirmatie a lui Tony Blair dintr-un articol. publicat saptamana precedenta :

“Cred insa ca e interesant ca daca s-ar merge intr-o biserica catolica intr-o duminica si s-ar face un sondaj, ar fi surprinzator pentru multi cat de liberali ca gandire sunt oamenii de acolo”.

Exista si oameni toleranti printre oamenii religiosi. De altfel, exista religii pe glob care accepta homosexualitatea si care “nu condamna nici macar homosexualitatea”, daca nu “pe homosexualii”. Acum cativa ani am avut o profesoara de religie cu care dezbateam mai multe subiecte. Unul dintre ele a fost legat de homosexualitate. Desi se poate spune ca primea “incurajarile” clasei pentru a da in homosexuali, ea a spus “hai sa nu exageram”. Mama are o casa plina de icoane si desi nu viziteaza biserica prea des nu mi-a pomenit prea multe de religie, ci mai degraba de problemele peste care as putea da in societate.

Pana la urma homosexualitatea nu are de ce sa fie impotriva religiei. Ca unii oamenii prefera asta e cu totul altceva. Probabil peste vreo doua secole nici macar Biserica Catolica va accepta crestini homosexuali. Se poate insa sa ma insel. Cred insa ca exista cai de comunicare. Iar daca profesoara de religie, un om din sistem, nu a fost atat de dura pe cat, cel putin eu, ma asteptam sa fie, inseamna ca exista loc de “Buna ziua” si de o conversatie dupa. Voi ce parere aveti?

In saptamanile ce urmeaza voi incerca sa dezvolt acest subiect.

V-o prezint pe Susan Boyle

Publicat de FLORIN la 11:49 7 comentarii
Inregistrarea asta a facut inconjurul web-ului. Nici nu stiu de ce mi-a luat atat de mult ca sa o postez. Toata faza e de-a dreptul emotionanta. Mi s-a zgribulit pielea pe parcurs.

Ce trebuie sa invatam de aici? Pentru a mia oara, ca trebuie sa ne uitam dincolo de aparente.



Raspunsul la reclama anti-gay

Publicat de FLORIN la 11:42 0 comentarii
Saptamana trecuta va aratam o reclama anti-gay. Azi, la o saptamana dupa aparitia acestei reclame, pot sa va spun bucuros ca reclama are un rating de o stea pe YouTube si ca raspunsurile la adresa minciunilor de acolo sunt categorice. Mai jos aveti un raspuns categoric, foarte bine documentat.

luni, 13 aprilie 2009

Pedro – The movie

Publicat de FLORIN la 19:26 0 comentarii
E timpul pentru putina istorie gay. Si cum sa facem asta mai usor decat printr-un film inspirat din realitate. ‘Pedro’ prezinta povestea lui Pedro Zamora, un american de origine cubaneza, care a descoperit ca este infectat cu HIV la 17 ani si a hotarat sa nu se ascunda, ci sa vorbeasca in numele oamenilor pe care a considerat ca ii reprezinta prin intermediul celui mai la moda reality-show de atunci ‘ The Real World’.

Filmul prezinta intamplarile lui de dincolo de camerele de filmat, dar si momentele surprinse de camera de filmat care au ajuns istorie. In realitate, Pedro Zamora a murit in 1994, la cateva ore dupa ce ultimul episod al reality-show-ului ajunsese la publicul american.

Se poate spune despre ‘Pedro’ ca este doar un film de televiziune. Pentru multi, faptul ca este produs de MTV nu e tocmai o calitate, dar poate ca ar trebui sa i se acorde o sansa, un motiv bun pentru care ar trebui sa faceti asta este ca scenariul este scris de recent oscarizat-ul pentru Milk Dustin Lance Black.

Filmul poate fi urmarit pe Internet. Aveti link aici.

duminică, 12 aprilie 2009

Recapitulare articole 6 – 12 aprilie 2009

Publicat de FLORIN la 17:04 2 comentarii
Din aceasta duminica, la fiecare sfarsit de saptamana, vom face o retrospectiva a articolelor aparute pe blog in aceasta perioada. Sper ca va fi un post folositor pentru cei care viziteaza blogul la perioade mai mari de timp. Iata articolele din aceasta saptamana.

Luni, 6 aprilie
Am numarat pe degete locatiile gay din Romania cu ajutorul hartii gay a Romaniei .
Marti, 7 aprilie
Poza cu printul Harry travestit .
Corina are piesa noua :One, two, three.
Ionutz a spus Tic tac … tic tac .
Eu am devenit un pic filozofic in ”Un oras se intuneca” .
Joi, 9 aprilie
Am dezbatut cum ar fi ca homosexual in comunism.
Tony Blair are o recomandare pentru Papa.
Am aflat cum arata o reclama anti-gay.
Nou Doubt revin cu piesa ’Stand and deliver’.
Vineri, 10 aprilie
Alexandra Soldanescu va propune un proiect fotografie LGBT.
Ang Lee, regizorul ‘Brokeback Mountain’ lanseaza Taking Woodstock.
Sambata, 11 aprilie
Ionutz raspunde la intrebarea ”Animatia japoneza e gay-friendly?”.
Procinema difuzeaza ’Baietii nu plang niciodata’.
Duminica, 12 aprilie
V-am povestit ce stiam de gay pana in adolescenta.
Se difuzeaza ultimul episod din Neveste dispearate .

Ce stiam de gay pana in adolescenta?

Publicat de FLORIN la 12:21 9 comentarii
Saptamana trecuta, impreuna cu Ionutz, m-am pus la revazut un film de desen animat(ca tot vorbeam de anime-uri), foarte la moda in copilaria mea, un clasic in momentul asta. E vorba despre 'Sailor Moon - The promise of the rose' si mi s-a parut ceva foarte interesant. Filmul are un scenariu in care se vorbeste atat de natural despre homosexualitate, si totusi nu am putut sa imi reamintesc de asta, tocmai pentru ca TVR a cenzurat filmul si a inlocuit cu tact cateva replici esentiale gen " Se pare ca e destul de popular si printre barbati". Ce inseamna asta? Teoretic, TVR s-a ocupat foarte bine ca nu cumva eu sa fiu influentat de un personaj de desen animat si sa ma indragostesc de un alt "Mamoru". Si totusi ... azi sunt gay.

Toata aceasta manipulare pe care asociatiile crestine sau pur si simplu radicale o fac "in interesul copiilor" pentru ca "ei sa nu vada gay si sa nu devina homosexuali" la televizor sau pe strada a devenit de nesuportat pentru mine, un gay care tot timpul a cautat sa se inteleaga pe sine si ceea ce i se intampla, si nu a avut cum si de unde. Ce stiam de gay pana in adolescenta? Prea putin. Foarte putin. Si totusi ... azi sunt gay.

Nu vazusem un gay in viata mea (unul care sa isi asume orientarea sexuala). Nici pe la televizor nu cred ca vazusem vreun film cu tematica, vreun sarut intre doi barbati. Nu vazusem vreun travestit si prea putin isi faceau loc si prin pragramele tv. Nu aveam Internet si nici nu stiam de vreun loc in care as putea sa cunosc persoane gay. La un moment dat, la inceputul adolescentei mele, vazusem un reportaj la televizor cu un club gay, o raritate, din judetul meu si ma gandeam cum as putea sa ajung eu acolo. Bineinteles ca nu am ajuns, iar clubul acela nu mai exista momentan. Cu toate astea, curiozitatea exista. Hai sa ii dam curiozitatii un alt nume gen "dorinta de cunoastere", o dorinta care nu a putut fi implinita decat mult mai tarziu. Revenind la ce se vedea la televizor, exista insa o Teo care facea numeroase glume cu tenta sexuala, iar filmele cu sexualitate explicita s-au gasit ani buni pe aceste posturi tv la ore de maxima audienta . Si totusi ... nu a aparut nicio alta "dorinta de cunostere". Pentru ca ... eram gay.

Cat despre ce vedeam pe strazi? Sa va spun ceva. Era putin mai multa liniste decat e astazi. Dar niciun tinut de mana intre doi baieti, in schimb am fost destul de aproape de saruturi intre baieti si fete, caci pe vremea aceea era "la moda" sa fiu trimis alaturi de sora la intalnirea cu pretendentul inimii sale. :)) Si totusi ... mai e nevoie sa spun.

Ce stiam de gay pana in adolescenta? Ar fi interesant daca mi-as reaminti cand am aflat ce inseamna "gay". Si totusi ... m-am jucat cu fete, am sarit coarda, am urmarit telenovele, Sailor Moon, baietii au facut misto de mine. Si totusi ... am fost gay. De ce societatea romaneasca trebuie sa ingradeasca niste drepturi doar de dragul de a o face, doar din puritarism ori ipocrizie? De ce a fi gay e un subiect atat de tabu?

Ultimul episod din 'Neveste disperate' 26 aprilie la PRIMATV

Publicat de FLORIN la 11:50 0 comentarii
Dupa vreo doi ani de asteptare ca TVR sa reia serialul 'Neveste disperate', PRIMATV ne-a facut bucuria, la inceputul acestui an, sa ne aduca pe micile ecrane cel de-al treilea sezon al serialului, care pe 26 aprilie se incheie.

A fost un sezon plin. De altfel, fata de sezonul 2, nu am simtit in niciun moment ca se trage de un subiect anume. Totul s-a intamplat relativ repede, dar in acelasi timp curios. Un sezon bun. Astept finalul. Azi la 22:30 pe PRIMATV.

Trailer mai jos.



Pe aceeasi tema citeste
:
Sarut lesbian in ‘Neveste disperate’
Neveste disperate – dumina la PRIMATV
Neveste disperate fara Eddie

sâmbătă, 11 aprilie 2009

Baietii nu plang niciodata - azi pe PROCINEMA

Publicat de FLORIN la 21:46 0 comentarii
Azi se pare ca va fi ziua in care voi reusi sa vad ' Baietii nu plang niciodata', filmul care i-a adus primul Oscar din cariera lui Hilary Swank. Filmul va fi difuzat de PROCINEMA la ora 22:00.



Update: Categoric filmul a meritat.

Animaţia japoneză este gay friendly?

Publicat de Ionutz la 13:37 7 comentarii
Sunt un împătimit al acestui gen de animaţie deoarece mesajul este mult mai puternic şi formează cu adevărat caractere. Se deosebşte radical de animaţia americană recentă care nici măcar din punct de vedere estetic nu mai are farmec. Aş putea conchide spunând că nu este un gen de animaţie adresat cu precădere copiilor.

Având o oarecare „cultură” în domeniu, am observat că de multe ori se pot observa elemente gay în animaţia japoneză, uneori explicite, alterori voalate. Un prim exemplu ar fi serialul „Sailor Moon”, cunoscut şi publicului din România. În prima serie, intre doi bărbaţi există o adevărată poveste de dragoste. Ambii purtau uniforme, deci nu era trocmai clar, iar unul dintre ei era putin efeminat. Totuşi pentru cunoscătorii de japoneză se poate observa faptul că atunci când se vorbea despre cel ce putea trece drept fată se folosea pronumele masculin iar nu cel feminin. Românii au tradus folosind pronumele feminin iar italienii au mers mai departe schimbând numele în totalitate şi folosind un nume de femeie pentru personajul respectiv. Ulterior, în seria a patra lucrurile au devenit evidente odată cu apariţia lui Sailor Uranus şi Sailor Neptun. Cele două erau mereu împreună, Sailor Uranus purta numai haine bărbăteşti, participau împreună la concursuri destinate cuplurilor şi în cele din urmă erau geloase una pe cealaltă. În ultima serie apar noi personaje care înainte de a se transforma erau bărbaţi iar în urma transormării deveneau femei.

Dragon Ball, un alt serial difuzat de români are la un momentdat un personaj, bărbat evident, care invită un tânăr la un suc, asta după ce în prealabil îi admirase frumuseţea. Un alt serial se concentrează pe viaţa a doi adoleşcenţi care stau cu chirie în acelaşi apartament, unul este mereu vesel şi glumeţ în vreme ce al doilea este o fire mai solitară. Cei doi se vor săruta într-un lift iar după acest moment relaţia lor se va chimba destul de mult.

Chiar dacă nu ocupă un rol central, în multe seriale de animaţie japoneză, subiectul gay este prezent. El nu este lăudat dar nici condamnat, este cel puţin acceptat dacă nu promovat. Ceva, în genul: pe lumea asta există şi această posibilitate şi nu e nimic rău în asta.

Cum credeţi că ar apărea gayii în animaţia occidentală? Credeţi că ar avea parte de un tratament la fel de decent?

vineri, 10 aprilie 2009

Proiect fotografie LGBT

Publicat de FLORIN la 12:36 4 comentarii
Alexandra Soldanescu, studenta la Universitatea de Arta Bucuresti, la sectia Foto-Video incearca sa fac un proiect de fotografie. Iata cum suna anuntul ei.

"Doresc sa realizez un proiect de fotografie legat de minoritatile sexuale: lesbiene, gay, bisexuali, persoane transgender. Mentionez ca nu incerc sa pun in pozitii neplacuta persoanele ce vor fi fotografiate, fotografiile nu vor fi date publicului, nu vor aparea pe internet sau in publicatii media, doar in expozitia de semestru de la sfarsitul anului universitar 2008-2009, dar toate aceste detalii vor fi stabilite din timp."

Pentru cei interesati, ii pot scrie Alexandrei la nufarcupiuneze@gmail.com . Incercati?

Taking Woodstock - noul film Ang Lee

Publicat de FLORIN la 12:35 0 comentarii
Dupa succesul urias avut cu povestea de dragoste dintre doi cowboy homosexuali, rasplatita cu trei premii Oscar ('Brokeback Mountain'), anul acesta Ang Lee ne aduce o poveste ( mai putin de dragoste) despre un concert si fenomenul hippie.

Din distributia filmului Liev Schreiber, Eugene Levy, Imelda Stauton sau Emile Hirsch ( care dupa doua roluri gay in ' Baiatul de la ferma' si 'Milk' o da pe hippie). Filmul urmeaza sa fie lansat pe 14 august peste ocean, iar mai jos aveti unul din trailer-uri.



Pe aceeasi tema citeste:
Un sarut asteptat : Ewan McGregor si Jim Carrey
Robert Pattison- rol gay in 'Little ashes'
I love you, man trailer

joi, 9 aprilie 2009

Ca homosexual in comunism

Publicat de FLORIN la 10:28 8 comentarii
Ma tot lovesc de intrebarea asta in ultima perioada. Prima oara mi s-a intamplat chiar acum o luna, cand la intrebarea "Era mai bine inainte de 1989?" s-a raspuns cu un "da" unanim, aproape categoric. Apoi, m-am reintalnit cu aceasta intrebare cand cristian a spus intr-un comentariu:
" E greu sa identific momente care mi-au schimbat viata fara sa pici in dramatism. Eu as putea spune decembrie 1989. Fara acel moment viata mea ca gay in Romania ar fi fost imposibil de trait cu demnitate."Iar acum, in aceste zile frumoase de primavara, cand in Republica Moldova se incearca o revolutie, pe buze reapare intrebarea "Cum ar fi sa traiesc ca homosexual in comunism?".

Nu am trait acele vremuri, asa ca nu am cum sa stiu strict cum a fost atunci. Stiu doar din auzite, despre cum se statea la cozi pentru mancare si cam nimic altceva. Asta era preocuparea cea mai importanta. Bineinteles ca am mai urmarit discutii de pe televizor despre Securitate, Ceausescu, dosare si alte asemeni, dar sa nu ne indepartam. Probabil ca si acea perioada a avut parti bune ce nu pot fi negate, desi eu nu le pot vedea in acest moment. Cred in democratie si libertate, desi stiind ca iti sunt ascultate telefoanele, nu e greu sa apara intrebarea "Cat de liberi suntem de fapt?".
Si e adevarat ca nu s-au schimbat multe. Dar, ca homosexual in Romania, sunt protejat de lege. E drept ca e vorba de teorie, dar sunt protejat. In rest, stim cu totii cum e Romania. Insa aceasta mica nuanta pentru mine e esentiala, fiindca inainte de 1989 nu doar ca nu as fi fost acceptat de societate, ci chiar legea m-ar fi condamnat la inchisoare. Astazi nu mi-as putea pune problema " Cat de bun e Gay Fest-ul?", caci o astfel de manifestatie ( sau o oricare alta) nu ar fi fost posibila intr-un stat comunist ( a se vedea exemplul Republicii Moldova, caruia nu i s-a dat sa vada asa ceva). Majoritatea ( 99%) dintre politicienii romani evita subiectul "homosexualitate", iar din cei 1% care vorbesc 0,98% probabil ca au vorbit impotriva, dar nu au facut-o in modul in care vorbesc politicienii din Republica Moldova, care nu numai ca vorbesc, dar au si toate parghiile necesare pentru a pune in aplicare stoparea "raspandirii" homosexualitatii.

Marti, cand urmaream posturile de stiri de la noi, care aratau cladirea Parlamentului moldovean in flacari, iar postul public moldovean transmitea desene animate, mi-am dat seama ca a spera la informare in comunism e o iluzie. O iluzie cred ca ar fi ramas si existenta mea ca gay intr-o Romanie comunista. Eu nu as fi putut. Eu nu as putea. Sunt sigur ca as fi renuntat. Ii felicit pe cei care au trecut de incercarea asta. Sunt curios. Voi ati fi reusit?

Tony Blair are o recomandare pentru Papa

Publicat de FLORIN la 10:24 1 comentarii
In ultima perioada Papa primeste critici peste critici. Din punctul meu de vedere, si cred ca si al vostru, toate au la baza lucruri de bun simt pe care Biserica ar trebui sa le repuna in discutie si sa le acorde un interes mai mare, dar nu intr-un mod pe atat de pueril pe cat (s-a prefacut) a facut-o pana acum. Fiindca, pana la urma, sunt oameni care cred in Biserica si asculta ce spune Papa, si mai si fac intocmai precum graieste acesta, iar unele din aceste actiuni stim ca afecteaza viata acestor oameni intr-un mod negativ.

Recent, Tony Blair, fostul prim-ministru al Marii Britanii, a declarat oficial ca Biserica Catolica ( prin Papa) ar trebui sa se opreasca putin si sa regandeasca problema homosexualitatii. Iata cateva selectii din interviu.

"Sunt mult lucruri bune si marete pe care Biserica Catolica le face, dar sunt si multe lucruri fantastice pe care Papa le predica. Cred insa ca e interesant ca daca s-ar merge intr-o biserica catolica intr-o duminica si s-ar face un sondaj, ar fi surprinzator pentru multi cat de liberali ca gandire sunt oamenii de acolo".

"Cand oamenii citeaza pasaje din Leviticus care condamna homosexualitatea, eu le spun ca daca ar citi intregul Vechi Testament si ar lua fiecare lucru spus cuvant cu cuvant, ca fiind Dumnezeu si despre ce este religia, i-ar trece un fior."

"Cred ca e o ruptura intre generatii. Daca vorbesti cu generatia batrana, da, vei primi cateva imbrancituri, si niste pasaje din Biblie si cine mai stie ce. Dar daca privim la generatia tanara de evanghelisti, vor sa nu fie bagati in aceasta oala - cel putin nu vor sa se creada ca pozitia lor este de anti-gay".


Tony Blair este catolic din 2007. Ce parere aveti despre spusele lui? Credeti ca Biserica Catolica poate sa ia aminte?

Cum arata o reclama anti-gay

Publicat de FLORIN la 10:21 4 comentarii
Ca un film prost de groaza combinat cu emotionalitate telenovelistica.

No Doubt - Stand and deliver ( noua piesa)

Publicat de FLORIN la 10:18 0 comentarii
Anul acesta No Doubt se intorc. Dupa doua albume solo de succes, Gwen Stefani se intoarce la formula care a consacrat-o si porneste in turneu. Si iata si o piesa noua intitulata ' Stand and deliver'.

Pareri?

marți, 7 aprilie 2009

Un oras se intuneca

Publicat de FLORIN la 23:13 0 comentarii
Stati linistiti, nu va fi o postare cu aspecte emo sau de dezbatere a unor intrigi bune pentru un scenariu de film horror. E doar o mica postare din jurnal. Zilele astea se intampla sa ma gasesc la ore mai tarzii in drum spre casa, in centrul propiului oras, un oras care la acele ore se lasa surprins de intunericul noptii.

Nu e ceva deosebit de observat noaptea, poate un cuplu de indragostiti avand o simpla conversatie, ori doua prietene ce probabil isi impartasesc ultimile vesti pe care ele le numesc secrete, dar in rest aceeasi oameni singuri, multi dintre ei asteptand un autobuz sau gasindu-se intr-un autobuz.

Da, nu e nimic nou. Sunt aceiasi oameni. E acelasi trafic inca zgomotos. Singura noutate fata de zi, este cerul pe care iti poti arunca privirea in cautarea unei stele ce parca nu vrea sa o gasesti. In rest ... in rest, totusi se simte ceva. E ceva diferit in actiunile oamenilor. Asa am observat eu. Nimeni nu se grabeste. Nu e asta contradictoriu? Lumea se grabeste in timpul zilei sa ajunga la munca, dar nu face asta cand trebuie sa ajunge acasa.

Nu e ciudat?

Tic tac… tic tac…

Publicat de Ionutz la 17:55 2 comentarii
Momentul de care v-am povestit cu ceva timp în urmă se apropie şi asta îmi cam acaparează gândurile. Parcă nimic din ceea ce îmi propun să fac nu iese cum trebuie, pe fundal planează mereu întrebarea: unde voi fi peste aproximativ două săptămâni? Acelaşi oraş sau unul nou? Oricum ar fi începe un nou capitol şi tot ceea ce vreau e să îl împart cu Florin, capitolul şi restul vieţii, dacă o mai vrea şi el... :p

În încercarea mea de a scăpa de toate aceste gânduri şi de aerul mult prea serios pe care mi-l dau am încercat să găsesc diferite ocupaţii astfel încât să nu mai stau cu gândul la acelaşi subiect. Am luat telecomanda şi m-am plictisit auzind „n” şi „n” opinii despre Becali, apoi am observat că nici „băieţii” de la Chişinău nu o duc prea bine. Totuşi câteva documentare, îmi fac cu ochiul, urmează să le pun pe dvduri şi să le vizionez în weekend împreună cu Florin. Mai gătim noi ceva şi sigur va dispărea orice grijă!

Mai deschid şi câteva din cărţile mele favorite în care îi redescopăr, mereu plini de vitalitate, pe caezarii romani. Şi aşa, tic tac... tic tac..., timpul zboară irevocabil, pentru mine, pentru voi, pentru cei de la Chişinău şi chiar şi pentru domnul Becali...

În ce etapă se află azi viaţa voastră? De început, de tranzit...?

Corina - One, two, three ( piesa noua)

Publicat de FLORIN la 10:59 6 comentarii
Dintre toate cantarete de pe meleagurile Romaniei, Corina mi s-a parut intotdeauna cea mai originala si cea mai "in masura" sa i se atribuie titlu de icon gay. Din punct de vedere vestimentar intotdeauna este inovativa, ceea ce nu poate reprezenta decat o calitate necesara pentru a mi se da dreptate, iar muzica ei, si ea in continua miscare, mi se pare ca in ultima perioada o apropie din ce in ce mai mult de comunitatea gay.

Recent, ea si-a lansat noul single intitulat 'One, two, three', de la care in curand asteptam si un nou videoclip. Deocamdata nu ma da pe spate, desi e compusa de cel care a creat si Oceana- Cry,cry,cry, dar mi se pare o piesa tare draguta. Sper sa va placa.

Il recunoasteti?

Publicat de FLORIN la 10:40 1 comentarii


E printul Harry. Cum ii sta?

luni, 6 aprilie 2009

Harta gay a Romaniei – cluburile gay din Romania

Publicat de FLORIN la 00:19 2 comentarii
La o populatie de 20 de milioane de locuitori, stintific daca ne-am numara ar trebui sa iesim mai mult de 1 milion de locuitori. Pentru acest milion de locuitori exista 4 cluburi gay ( si un bar) in intreaga Romanie. Nu merg in cluburi, dar existenta acestor cluburi reprezinta pentru mine un fapt ce trebuie aplaudat.

Bucuresti – Club Purple ( Strada Nerva Traian nr 27) – redeschidere 10 aprilie
Brasov – Club Feri ( Strada Ion Neculce nr 11B)
Cluj – Club Angels ( Strada Victor Fulicea nr1)
Constanta – Soul Cafe ( Bulevardul Tomis nr 28 – subsoll pizzeriei CinCin)
Timisoara – Club Sauvage ( Strada Brediceanu nr 2)

Asa ca daca vreti sa petreceti, acum stiti unde.

duminică, 5 aprilie 2009

Sunt posturile tv pentru femei gay-friendly?

Publicat de FLORIN la 11:27 4 comentarii
Cred ca de fapt in spatele acestei intrebari se afla intrebarea daca “Sunt femeile din Romania gay-friendly?”. Sunt trei posturi de televiziune pentru femei in Romania, unul destul de mare, celelalte mult mai mici( Acasa Tv, Euforia Tv si Romantica). Ce difuzeaza aceste posturi de televiziune?

Acasa Tv difuzeaza o telenovela romanesca la care se uita jumate din femeile din Romania, alte telenovele, cateva filme si seriale, o emisiune care trateaza subiecte de Acces Direct si o alta emisiune care trateaza subiecte de monden cu un prezentator gay. Au existat mai multe incercari ale Acasa Tv de a-si arata simpatia pentru comunitatea gay, dar in final mai tot ce a avut putin gay in ea, s-a indreptat spre esec (exemplu: Pacatele Evei), iar in momentul asta nici nu se mai incearca, conducerea presupunand ca este de ajuns prezenta lui Mircea Solcanu pe sticla.

Euforia Tv, facand parte din trustul Intact, face ce stie mai bine, adica difuzeaza emisiuni gen ‘Inelul cu diamant’, in care un italian ( arab, etc, etc) plin cu bani, alege din tot felul de femei, mai nou chiar vedete. Stai putin, asta nu era post de televiziune pentru femei? Ce sa inteleg eu de aici? Ca pentru cei de la Euforia, a incerca sa o inlocuiesti pe Corina Danila cu Magda Ciumac, face acest post unul avangardist pentru femei? Faptul ca difuzeaza emisiuni despre coafuri, moda ii spala pacatele acestor emisiuni? Raspunsul este negativ.

Romantica Tv este in schimb un post pentru batrane. Totul e asa de imbatranit acolo, incat nu au reusit sa atraga alt public. Mai nou, Realitatea – Catavencu incearca sa scape de el, fiindca probabil si-au dat seama ca este prea bagubos si nu exista sanse de reusita in cazul sau. Dar cine avea nevoie de un post in care oricum s-a vorbit negativ de comunitatea gay?

Revin la intrebarea “Sunt posturile de femei gay-friendly?”. Faptul ca sunt difuzate cateva emisiuni din strainatate, care sunt gay-friendly, nu inseamna ca postul e gay-friendly. Nicio productie romanesca, cu exceptia Povestirilor de noapte, nu este in acest moment pe aceste posturi pentru femei gay-friendly, ceea ce arata ca femeia din Romania care priveste la aceste posturi de televiziune nu are vreo intentie de a evolua din punct de vedere mintal, ci prefera sa priveasca la emisiuni si telenovele in care oportunitatile ei in viata ar trebui sa se rezume la a-si gasi un italian bogat, caci de nu va ajunge subiect de ‘Regina’.

Mai am sperante in femeile care nu urmaresc aceste posturi.

Voi urmariti aceste posturi tv?

sâmbătă, 4 aprilie 2009

„Viaţa pe un pereon”- de Octavian Paler

Publicat de Ionutz la 12:54 5 comentarii
Am ajuns şi la ultima postare a acestei rubrici, cel puţin în această formă. Înainte de a vă prezenta cartea de azi aş vrea să mulţumesc celor care au comentat articolele postate antrrior!

Cartea am primit-o cadou de la Florin şi trebuie să spun că a fost inspirat în alegerea făcută. Viaţa nostră se poate compara, cred eu, cu aşteptarea pe un peron. Viaţa este un tranzit permanent, ea ne duce de la o gară la alta fără să îi pese prea mult de pasagerii ei. Din acest punct de vedere consider că autorul a ales perfect titlul lucrării sale.

Personajul prin care ni se adresează autorul ne vorbeşte direct, ne spune povestea vieţii sale etapă cu etapă. Ne descrie energia de neoprit de care dăm dovadă atunci când descoperim o nouă pasiune şi cum toată forţa noastră interioară se concentreaza asupra acestui unic lucru, care din acel moment şi pentru o perioadă mai mică sau mai mare, ne va acapara întreaga atenţie. E greu să nu te regăseşti printre aceste rânduri ştiind bine cum şi în viaţa ta au existat astfel de momente.

Ulterior sriitorul, pentru a-şi transmite mesajul apelează la un simbolism violent care te face să te cutremuri prin autenticitatea sa. Printre filozofări despre religie, om şi societate apare numele ei, cea pe care autorul o aşteaptă pe acel peron. Iniţial aşteptaseră împreună, îşi împărţiseră singurătatea cu o complicitate oarecum stranie. Însă el greşise iar acum aştepta singur reântoarcerea ei.

Ce final va avea această aşteptare învăluită în meditaţii şi, de ce nu, în regrete? Sau mai bine spus, va avea ea un final?

Un ultim gând pentru cei ce au citit până acum, nu uitaţi că uneori merită să lăsăm mouseul ori telecomanda din mâna pentru a deschide o carte!
 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez