sâmbătă, 31 ianuarie 2009

Adio ianuarie

Publicat de Ionutz la 23:22 0 comentarii
Ultimele minute din prima luna din ianuarie. Dupa 31 de zile de 2009 nimic nu e nou, nimic mai bun nimic mai gay...avem parte de aceleasi povesti simpliste, de aceleasi surasuri ironice. In aceasta seara un gand catre voi toti, singuri in aparenta sau in fapt, cei ce se ascund sau se arata asa cum sunt.

Si o intrebare, in razboiul vietii, ce sperante au cei slabi? Poate ca vor straluci pentru o clipa, pentru ca apoi sa se intoarca in obscuritate...in obscuritatea sufletelor celorlalti...

Fugind de noi insine se pare ca am fugit si prin aceasta luna de ianuarie...

Reprezentantul Romaniei la Eurovision sau castigatorul selectiei nationale este Elena Gheorghe - The Balkan Girls

Publicat de FLORIN la 23:00 0 comentarii
O seara interesanta azi la Eurovision. Ca de obicei, publicul a vrut ceva, juriul a vrut altceva ... si a fost dupa cum a dictat juriul.

Publicul a votat:
1. Blaxy Girls - Dear mama 4861
2. Elena Gheorghe The Blakan Girls 3503
3. Catalin Josan - Stop 2360

Juriul a dictat:
1. Elena Gheorghe - The Balkan girls
2. Catalin Josan - STop
3. Tabassco - Purple


Parerile mele personale suna astfel:

1. Popas Band - Striga
Piesa a continuat sa imi placa si de data asta si chiar daca ma repet, probabil ca este cea mai buna descoperire de anul acesta de la Eurovision.

2. Costi Ionita - Can you forgive
Interesant ... versurile sunt frumoase, dar dupa mine nu are vreo sansa la Moscova.

3. Blaxy Girls - Dear mama
Piesa stim cu totii cat de buna e, dar habar nu am ce s-a intamplat pe scena in aceasta seara. Cu prestatia din semifinala ar fi putut castiga concursul. Prestatia din finala le-a indepartat de castigarea trofeului national.

4. Red Blonde - Nu am cu cine
Sper ca prin aceasta participare fetele de la Red Blonde sa isi gaseasca in sfarsit locul in topurile romanesti, ca eu cred ca pentru talentul lor, rolul pe care il interpreteaza in cadrul Happy Hour mai degraba le risipeste talentul. Nu merita locul 1. Categoric, nu este o piesa care sa mearga la Moscova, dar e un bun start pentru o piesa care sa se difuzeze in viitor la radio.

5. Zero - Sunny days
Baietii de la Zero au avut o prestatie foarte buna. Nu au epatat. A fost ceva foarte simplu, care si-a facut efectul ... cel putin in cazul meu.

6. Elena Gheorghe - The blakan girls
Piesa asta mi se parea ca este perfecta pentru Eurovision, dar ceva a lipsit. Stim cu totii ca anul trecut, erau vreo trei fete care s-au clasat in top 10 ce foloseau aceeasi reteta ca aceasta piesa. Se pare ca reteta functioneaza.

7. Tabassco - Purple
Piesa nu este rea, ba chiar dimpotriva, dar interpretarea a lasat de dorit.

8. Catalin Josan - Stop
Hai ca s-a descurcat bine "fratiorul" nostru.

9. Dalma - Love was never her friend
Interpretarea vocala a fost fara repros, dar sunt nemultumit ca nu o mai stiu pe individa care ne-a incantat in aceasta seara. Si-a facut o imagine atat de diferita decat cu cea cu care a promovat piesa pe ici si pe colo ... incat per total sunt dezamagit de lipsa de imaginatie a celor implicati in aceasta performanta si de performanta de asemenea.

10. Alin Nica - Don't leave
Din nou spun frumoasa piesa, dar pe alocuri plictiseala era mai degraba cuvantul potrivit pentru starea pe care mi-a creat-o acest cantec.

11. Tina - Pleaca
Nu inteleg care este marea genialitate a acestui cantec. Intr-un fel, cred ca ea nu exista, dar accept faptul ca este un cantec interesant si antrenant, si faptul ca s-a auzit foarte bine si s-a prezentat ireprosabil. Dar nu cred in el.

12. Imba - Round N Round
Pareri impartite ... dar pana la urma nu a fost chiar asa de rau. A fost ... in stilul Eurovision.

Dincolo de toate, felicitari Elenei si mult succes la Moscova.

„De Profundis” - Oscar Wilde

Publicat de Ionutz la 09:44 5 comentarii
„Toti stam in ghena de gunoi, dar unii dintre noi aleg sa priveasca stelele.”

Iata si postarea cu numarul patru din aceasta rubrica. Este intr-o oarecare masura o completare a primului articol legat de literatura, pe care l-am scris pe acest blog, cu ceva timp in urma. Voi incerca deci sa nu ma repet!

Inainte de a vorbi de lucrarea propusa, avand in vedere si pasiunea mea pentru acest autor, voi mai enumera cateva titluri seminficative. Daca nu veti citi toate povestirile sale, trebuie macar sa cititi „Printul fericit” si „Un prieten devotat”. Aflati cum este „O femeie fara importanta” si asigurati-va ca stiti „Ce inseamna sa fii onest.” Desigur, intocmai precum o perla a coroanei, nu uitati sa priviti „Portretul lui Dorian Gray”! Acesta va va invada simturile cu miresme si culori unice dar mai ales cu felurite sentimente, de la admiratie la dezgust, de la satisfactie la groaza. Il veti cunoaste cu acest prilej pe Lordul Henry, cu care iubita celui mai bun prieten al meu, a ales sa ma compare, acum cativa ani….

„De Profundis” vede lumina zilei printre gratiile aflate la fereastra celulei lui Wilde. Cei doi ani petrecuti in carcera si-au lasat amprenta atat asupra scriitorului cat si asupra operei sale. Ceea ce initial se prefigura ca o scrisoare adresata iubitului sau, Lordul Alfred Douglas, a devenit ulterior o opera literara completa. Ca orice creatie a lui Wilde, nici aceasta nu a putut ramane incorsetata de conventionalisme sau subjugata banalului. Nu lipsesc referiri cu privire la religie, filozofie sau morala, insa mai presus de toate acestea „domneste” arta! Parcurgand si celelalte scrisori vi se contureaza treptat o autobiografie a scriitorului.

Nu pot sa nu ma inclin in fata Soarelui Victorian atunci cand afirma ca „Popularitatea este cununa de lauri pe care lumea o asaza pe arta proasta.” In ultimele clipe scriitorul mort in exil a decretat : „Reprezentarea mea pe panza si cu mine ne duelam pana la moarte. Acum unul dintre noi trebuie sa se duca.”

Recomand „De Profundis” atat impatimitilor lui Oscar Wilde, care poate au trecut-o cu vederea din neatentie, cat si celor avizi sa il descopere!

vineri, 30 ianuarie 2009

Columbia accepta casatoriile gay

Publicat de FLORIN la 22:26 0 comentarii
Inca un stat din lume recunoaste casatoriile gay. Si se intampla intr-o tara dintr-o zona destul de "inapoiata" conform prejudecatilor.
Este vorba de Columbia.

Astfel. Curtea Constitutionala a Columbiei a hotarat ca precum clupurile de heterosexuali, si cuplurile de gay casatoriti sa aiba aceleasi drepturi.

Unde se afla Romania in lume?

Madonna vine in Romania cu ' Sticky & Sweet Tour '

Publicat de FLORIN la 22:26 4 comentarii

Nu spun eu ... si nici macar nu este un zvon. Site-ul oficial al Madonnei ne ofera aceasta veste, pe care sunt sigur ca multi dintre voi o asteapta de ceva vreme.

Inca nu se stie data exacta a concertelor din Romania, Bulgaria, Rusia, Ungaria si Serbia. Cel mai probabil va fi undeva dupa 20 august.

Mergem?

Mai jos va las un moment de neuitat din vechiul turneu.

Interviu cu kiddo

Publicat de FLORIN la 13:10 1 comentarii
Cine e kiddo? Daca nu stiti cine este kiddo, va recomand sa vizitati blogul lui aici. Nu e tocmai la zi, dar asta nu conteaza. Continutul sau e de luat in considerare si de retinut, daca nu macar de incercat. De incercat e si interviul de mai jos.

Cum ai descrie taramul lui Blogistan?
Kiddo: E tara in care am incercat sa ma exteriorizez, sa scriu prin ce framantari trec (astia sunt muntii) prin ce nelinisti (paduri) peste ce lucruri neasteptate (rauri)...sa impartasesc bucuria ( plaja si marea) si...de multe ori am incercat sa fiu simplu, sa se reflecte asta in putinele mele articole de pe blog (campia).

Cum este Romania fata de aceasta tara?
Kiddo: Din Romania e inspirata, insa Blogistan cuprinde elemente de geografie a sufletului.

De ce te-ai hotarat sa iti face cunoscute trairile printr-un blog? Ce te-a atras?
Kiddo: Pai sincer sa fiu pentru ca pe blog citesti o parte din acea persoana, incerci sa o cunosti mai bine, citind randurile scrise si mai ales printre randuri, la un nivel mai avansat. Pe un blog poti afisa poze (desi n-am afisat niciuna, rusine mie) si cred ca un blog te reprezinta, e o varianta a ta in spatiul virtual.

Cum crezi ca te-au descoperit cititorii tai din postarile tale de pe blog?
Kiddo: Unii mi-au zis ca scriu frumos, altii mi-au reprosat ca am stilul prea alambicat...eu foarte rar sterg ceva si scriu din nou ideea, in general sunt cursiv si nu se poate spune ca 'imi fortez mana'. Ultima mea balada a primit o critica pozitiva din partea celor ce au trecut prin taramul meu ... adica, cea mai buna de pana acum.

Cum te descrii tu?
Kiddo: Imi place sa ma numesc 'boem'. Sunt mai degraba introvertit dar imi fac prieteni relativ usor, si de multe ori incapatanat...
Uneori sunt vulcanic si foarte implicat in ceea ce sustin, alteori cad pe ganduri si ma gandesc ... la trecut, la prezent, la viitor. Multi imi zic ca sunt matur pentru varsta mea. Cred ca asa e, insa imi place mai mult sa fiu copil. Din pacate maturizarea la mine nu s-a intamplat prin intrinsec ... dar nu vreau sa intru in detalii.


Multi spun ca faptul ca esti gay nu e atat de important? Tu ce parere ai? Cat te-a influentat in viata aceasta parte din tine pana acum?
Kiddo: Pai, considerabil destul, cat am reusit eu sa constientizez pana acum. De exemplu vreau sa devin independent cat mai repede, sa fiu pe propriile-mi picioare, si pentru asta invat mai...mult.Nu vreau sa vin cu iubitul acasa si mama sa ma intrebe... E tot ce pot face momentan. Un alt aspect este ca m-a ajutat sa percep lumea, dintr-a treia pereche de ochi ca sa zic asa. Am cunoscut oameni minunati dar si personaje-sablon, ridicole si...inguste;gen cocalar...

Care sunt temerile tale?
Kiddo: Teama de a disparea... teama de a ma compromite...

Faptul ca esti gay te-ar putea compromite?
Kiddo: Da.

Fata de cine?
Kiddo: Fata de toti cei cunoscuti. Ar fi prabusirea universului meu.

Dar crezi ca ar putea exista vreo metoda in care ei sa afle si tu sa nu te compromiti?
Kiddo: Nu cred ca se poate. Sper ca nu urmeaza sa spui..."Nu si cu noul...press and find out!...Acum la uimitorul pret de 9999 lei ".

Nu voi spune. Dar te intreb. Din ce spuneai mai sus, eu am inteles ca la un moment dat le vei spune parintilor tai despre orientarea ta sexuala. Ce crezi ca te va face sa le spui?
Kiddo: Faptul ca nu as suporta sa tin ascuns un adevar, pentru ca si asa nu ma simt prea bine. Si vreau ca ea, pentru ca e doar mama, sa ma stie ok, si sa nu fie nevoie de a interactiona cu ea prea mult. Sunt convins ca ar durea-o, mai ales ca nu am frati/surori.

Cand vom mai vedea o alta postare pe blog?
Kiddo: Sincer nu stiu, cand m-o trazni inspiratia.

Vrei sa mai aduagi ceva?
Kiddo: As vrea ca fiecare dintre cititori sa constientizeze importanta unui blog si de ce nu, sa isi faca macar cate unul. Lumea noastra ar fi mai frumoasa.

joi, 29 ianuarie 2009

Piesele finaliste la Eurovision 2009

Publicat de FLORIN la 22:26 2 comentarii
Gata, azi a avut loc si cea de-a doua semifinala Eurovision. Iata piesele finaliste, din care sambata se va alege reprezenta Romaniei pentru finala de la Moscova. Care e piesa pe care ati trimite-o voi?


1. Popas Band - Striga
2. Costi Ionita - Can you forgive
3. Blaxy Girls - Dear mama
4. Red Blonde - Nu am cu cine
5. Zero - Sunny days
6. Elena Gheorghe - The blakan girls
7. Dalma - Love was never her friend
8. Catalin Josan - Stop
9. Tabassco - Purple
10. Alin Nica - Don't leave
11. Tina - Pleaca
12. Imba - Round N Round

Milk - Din 30 ianuarie in cinematografele din Romania

Publicat de FLORIN la 13:37 0 comentarii
In sfarsit, apare si in Romania. De vineri, 30 ianuarie, filmul ce prezinta povestea primului politician gay asumat Harvey Milk, nominalizat de 8 ori la Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film, cel mai bun actor in rol principal ( Sean Penn) si cel mai bun regizor ( Gus Van Sant), va putea fi apreciat si de romanii de peste 15 ani ( initial au vrut sa ii dea 18 ani, dar firma de distributie a depus contestatie).

Sa mergem la cinematograf!

Mihai Bendeac si experienta ( fantezia ) gay

Publicat de FLORIN la 13:36 0 comentarii
Nu, nu a facut sex cu un barbat, dar a fost destul de aproape ... dupa cum ne povesteste insusi el pe blogul personal.

" Închiriasem o cabana si dormeam la înghesuiala. Acuma… Din respect pentru adevarul istoric trebuie sa mentionez ca s-au consumat în 5 zile aproximativ 100 de kile de vin si 20 de navete cu bere. Cât despre vodca… Sa nu vorbim de funie în casa spânzuratului. Eu am fost repartizat sa dorm în pat cu prietenul si colegul R.M. si colega A.S. Nu am sa le mentionez numele ca, deh, sunt actori si nu se face. (Am inventat si initialele asa ca nu va obositi.) Evenimentul despre care s-a povestit luni de zile dup-aia s-a petrecut în penultima noapte. În creierii diminetii m-am trezit un pic asudat. Aveam o erectie cât China si o mâna se plimba tandru pe fundul meu. Zic: “Mamaaaa… Asta-i dementa! A baut si i s-a deschis apetitul… Dar cum nici eu nu prestasem de câteva zile, am lasat lucrurile sa curga. Macar din curiozitate. Mâna s-a deplasat usor - usor catre (cum spune Creanga parca) netrebnicul madular. :) Ma simteam din ce în ce mai bine. Respiratia din urechea mea era atât de excitanta… Ma apropiam de o explozie iminenta când… aud un geamat cam gros… Ma ce dracu'… Ori e racita ori… AOLEU!!!!!! Când m-am întors… colegu' si prietenu' dormea lânga mine (dup-aia am aflat ca schimbasera locurile ca vroia ea la perete) si se desfata cu mâna prin cele mai intime zone. Soc mai mare nu cred ca am trait în viata vietilor mele… Ala nu simtea ca eu m-am miscat si continua sa ma masturbeze în inconstienta lui apocaliptica. Zic: "Ba! Nu vrei sa ti-o faci tie?…" Si-aci e faza misto… Asta se trezeste… Îsi da seama unde are mâna… Face ochii mari si harsh! îmi arde o palma si începe sa ma înjure! Eu ramân siderat… Dupa care se întoarce, începe sa sforaie si, din când în când, scotea si câte o vorba fara logica. Din fericire, în chiar seara urmatoare am avut ocazia sa-mi resetez computerul de bord cu o frumoasa colega si am revenit în tabara straight din care încercase sa ma smulga un coleg straight, dar somnambul. :)"

miercuri, 28 ianuarie 2009

A fi gay exclude credinta in Dumnezeu?

Publicat de Ionutz la 18:57 3 comentarii
Am mai facut eu referiri la subiectul acesta si recunosc, nu ma asteptam sa il reiau. Insa sunt anumite elemente care ma fac sa ma intorc in acest punct. Intr-o oarecare masura problema apare cu mult simplificata in cazul meu, asta deoarece eu admit existenta lui Dumnezeu doar ca o creatie a mintii umane. Totusi, exista si alte posibilitati?!

Crestinismul este in conceptia mea o religie care i-a luat omului toate calitatile bune pentru a le transfera divinitatii. De aici conceptia conform careia Dumnezeu e drept si bun, omul e pacatos si de cele mai multe ori rau. Isi poate gasi un barbat gay un loc in acest peisaj?

Ei bine, daca am pleca urechea la cele spuse de „trimisii” lui Dumnezeu pe pamant, fie ei chiar Papa, Mitropolit ori simplu preot, ei bine, in acest caz am o veste proasta: toti vom arde in Iad! Homosexualitatea e pe aceeasi treapta de gravitate cu sinuciderea. Te gasesti in una din cele doua situatii, atunci Raiul iti e inchis.

Prima varianta e clara. Mai exista motive pentru a purta o cruciulita la gat sau pentru a ne inchina trecand pe langa o biserica? Raspunsul ar fi da, cu mentiunea ca, vom crede intr-un Dumnezeu altfel decat cel prezentat noua de Biserica. Vom spune: „Dumnezeu ne iubeste si pe noi!” pentru ca, nu-i asa, a ales sa ne creeze. Totusi in acest moment ne departam de ideea de Dumnezeu si ne apropiem de cea de Divinitate.

Personal cred ca religiile sunt o ingradire a accesului la ideea de Divinitate. Lumea asta ar fi mult mai linistita daca, macar din punct de vedere al credintei, ar fi unita. Cu ceva timp in urma ma hotarasem sa aleg din religiile existente pe cea care, teoretic, mi s-ar potrivi cel mai mult. Cred ca Shintoismul a invins in final si deoarece urasc faptul ca in crestinism animalele sunt considerate ca lipsite de suflet! Acum nici macar nu mai aleg…ci doar meditez uneori la o forta mult mai generala si mai cuprinzatoare, mai putin sangeroasa…si care are un loc insorit si pentru noi.

In final va intreb pe toti: credeti in acest Dumnezeu, preferati ideea de Divinitatea sau sunteti atei convinsi?

Trasamerica - miercuri pe TVR1

Publicat de FLORIN la 10:46 3 comentarii
Miercuri, 28 ianuarie, de la 22:15, TVR1 va prezinta un alt film cu tematica gay 'Transamerica'.

Filmul spune povestea transexualului Bree ( interpretat de Felicity Huffman - Neveste disperate), care se pregateste sa isi faca o operatie de schimbare de sex. Lucrurile devin complicate in momentul in care afla de existenta unui fiu, pe numele sau Toby, ajuns dupa gratii.

Obligat de psiholog sa mearga sa il cunoasca, acesta i se prezinta acestuia drept femeie, insa drumurile ii duc chiar si in casa bunicilor.

Interpretarea lui Felicity Huffman ar fi meritat cu siguranta Oscar-ul, dar sa ne multumim si cu Globul de Aur. Pe langa aceasta nominalizare, filmul a mai obtinut o nominalizare la Oscar la categoria muzica.

Popas Band Striga live @ semifinala 1 Eurovision

Publicat de FLORIN la 10:45 0 comentarii
Recunosc, pana acum n-am mai auzit de Popas Band. Dar mai bine mai tarziu decat niciodata. Trupa asta promite foarte mult. Nu stiu daca vor castiga Eurovision-ul. Eu le recomand sa se instaleze pe locul 2, ca mereu astia sunt cei mai avantajati.

Mai jos aveti interpretarea mea favorita a serii. Categoric meritau un loc in finala de sambata. Enjoy.

Blaxy Girls Dear mama live @ semifinala 1 Eurovision

Publicat de FLORIN la 10:45 0 comentarii
V-am spus. Blaxy Girls m-au uimit ieri cand au cantat live ' Dear mama ', cel de-al doilea single de pe albumul de debut ' If U feel my love'. Fetele sunt talentate si puteti vedea si voi cum s-au descurcat in prima semifinala de la Eurovision si daca au meritat sa se numere printre finalisti.

Eu spun 'da' hotarat.

marți, 27 ianuarie 2009

Castigatorii finalisti ai primei semifinale de la Eurovision

Publicat de FLORIN la 22:37 2 comentarii
Azi a fost ziua cea mare ... pentru cei care si-au pus sperantele ca vor pleca la Moscova sau pentru cei care au un favorit pe care doreste sa il vada acolo. Cu o mica intarziere, vinovata de faptul ca nu i-am auzit pe baietii de la Zero, am vazut rand pe rand banalul, originalitatea, arta aparand pe scena.

Unele mi-au placut, altele m-au lasat indiferent. Dar s-a nimerit in cea mai mare parte. 3 din cele 4 piese care mi-au placut s-au calificat.

1.Titlul piesei: Striga
Interpret: Popas
Compozitor: Marius Popa

Piesa asta a fost favorita mea. Pur si simplu m-a uimit. Bineinteles, daca va ajunge sa ne reprezinte la Eurovision, ma indoiesc ca va aduce trofeul acasa, din simplu motiv ca piesa e in limba romana, iar mesajul si puterea piesei nu vor trece de bariera limbii, dar sper ca va deveni un viitor hit.


3.Titlul piesei: Dear mama
Interpret: Blaxy girls
Compozitor: Ruxandra Iliescu



S-a spus ca nu pot canta live. Seara asta le-a dat peste nas tuturor criticilor fetelor de la Blaxy Girls. Piesa nu stiu nici de data asta daca e de Eurovision, desi e minunata. Interpretarea live a fost magnifica. Mesajul insa ar putea trece si la Moscova, oferind o mare surpriza. Deocamdata, eu zic ca ele sunt favoritele.

5. Titlul piesei: Sunny days
Interpret: Zero
Compozitor: Play & Win


Din pacate e singura piesa pe care am ratat-o.

7.Titlul piesei: Love was never her friend
Interpret: Dalma
Compozitor: Marius Moga


Prima data am auzit-o la Happy Hour si mi-a placut. Pe scena Eurovision si-a cam piedut din efect, dar categoric merita un loc in finala.

9. Titlul piesei: Purple
Interpret: Tabassco
Compozitor: Ion Faghiura, Norbert Kovacs


Despre tot in general nu pot spune altceva decat ca au fost OK.

11. Titlul piesei: Pleaca
Interpret: Tina
Compozitor: Cornel Ilie (Vank)

Intrata de pe locul 1 de la selectie, Tina mi s-a parut sub asteptari. Ii mai dau o sansa sambata.

Din piesele din aceasta seara mai mi-a atras atentia Floriana. Poate ar fi meritat un loc sambata, dar cred ca aici numele nu a spus publicului roman nimic. Dezamagirea a venit de la Nico si Moni-k. Din pacate Nico a racit tocmai in aceasta perioada. Piesa nu s-a calificat.

Joi va avea loc a doua semifinala, iar sambata vom afla cine ne va reprezenta la Moscova. Va tin la curent.

Voua cum vi se par piesele finaliste?

Un nou site gay www.imgay.ro

Publicat de FLORIN la 13:06 705 comentarii
Saptamana trecuta va spuneam despre site-urile de matrimoniale cele mai populare in randul gay-ilor romani. Dupa cum bine ati observat, majoritatea dintre ele erau in .com.

E cert ca mai sunt site-uri de matrimoniale si in .ro, insa majoritatea stiu ca nu se populeaza. Poate asta are putina bafta. Pe langa capitolul de matrimoniale si prieteni, acest site mai are insa si chat, dar si un blog pe care s-ar putea sa prindeti si cateva postari de la mine.

In fine, asta e www.gay.ro. Vedeti cum vi se pare.

luni, 26 ianuarie 2009

Brad Pitt gay in Burn After reading

Publicat de FLORIN la 12:11 41 comentarii
De cand am asteptat sa il vad pe Brad Pitt intr-un rol gay. OK, probabil am crezut ca nu se va intampla niciodata, dar ... iata ca m-am inselat.

Visul meu ... si al multor altora a devenit realitate in ' Burn After Reading ' o satira de-a dreptul hilara unde gasim un Brad Pitt, antrenor de fitness, un pic cam prostut si foarte blondut.

Pe langa Pitt, mai aveti parte de George Clooney, Frances McDormand, John Malkovich si Tilda Swinton.


Sean Penn castigator la Screen Actors Guild Awards

Publicat de FLORIN la 12:00 0 comentarii
Inca una minunata pentru filmul 'Milk'. Dupa ce vineri v-am anuntat de cele 8 nominalizari la Oscar pe care le-a infascat, azi vin si va aduc o noua veste buna.

Sean Penn a fost desemnat actorul anului in cadrul ceremoniei Screen Actors Guild Awards. La categoria actrita in rol principal, castigatoare a fost desemnata Meryl Streep pentru rolul din Doubt.

Filmul a pierdut insa in cadrul Producers Guild of America in fata mult-prea laudatului, dar si la fel de controversatului Slumdog Millionaire.

Noi asteptam al doilea Oscar pentru Sean Penn. Si bineinteles, asteptam ca el sa ajunga si in Romania.

Mai jos va las o secventa din film.

duminică, 25 ianuarie 2009

Ganduri la fericire partea a doua

Publicat de Ionutz la 10:42 0 comentarii
Citeste Gandul la fericire partea intai.

Pe cand Emanuel incerca sa afle povesti despre viata altora, Amalia se gasea in oglinda ca pe o fiinta moarta. Incerca sa isi asterne viata in obraji, sa dea stralucire ochilor sai, sa isi gaseasca un zambet de purtat pentru acea zi, dar speranta se dusese si odata cu ea si vreun motiv posibil pentru a continua mascarada, numita de unii viata, singura dorinta a ei de acum. Isi dorea o viata, un motiv pentru care sa se bucure ca se afla acolo, un motiv pentru care sa traiasca. Uneori, ratacita prin propiile dezamagiri uita de propii copii. Cand isi amintea de ei, se trezea cu propia palma ce ii oferea culoarea din obraji pe care o cauta. Dar gandul revenea. „Viata lor ar putea fi la fel de buna fara ca eu sa fac parte din ea.” Se simtea precum printesa prizoniera din turnul castelului, doar ca nu mai astepta sa se auda ciocanitul la usa. Acum, ea avea sa iasa din acea camera cu ceva care sa o tina pe picioare. Trebuia doar sa gaseasca ceva, altfel pastilele ce o trecusera luni normala pentru societatea in care se invartea cu sotul si copiii sai, aveau sa o transforme in subiectul de barfa al oamenilor pe care ea insasi ii barfea cu insusi ei. Cu o ridicatura sigura, urmata de pasi mici, deschise usa spre o noua viata, dar se intorsese spre pastile inainte sa porneasca hotarata spre propia-i destinatie.

Amalia pornea pe un nou drum, Emanuel luase si el aceasta hotarare dar inainte de a privi inainte aveau sa se mai opreasca o data, la ultima intersectie din vietile lor. Desigur nu la sotia sa se gandea barbatul in acele clipe. Ascultase cateva detalii, date smucit de cel din fata lui. Nu era totusi dezamagit, stia ca poate ceruse prea mult. Il contemplase in tacere in timp ce asculta cele relatate. Trasaturile fine ale barbatului il fermecau in fiecare clipa si nu putea sa isi regaseasca acel calm atat de specific lui. Se ridica de pe locul sau si se indrepta spre tanarul ce parea descumpanit. Ar fi dat orice pentru a stii ce se afla in mintea lui. Oamenii sunt rareori dispusi sa riste ceva, prefera siguranta, chiar daca aceasta nu are perspectiva unor trairi deosebite. Cu toate acestea ajunse atat de aproape incat ii putea simti respiratia calda si placuta. Printr-un gest aproape imperceptibil ii atinse pieptul si ramase nemiscat cateva clipe. Ulterior degetele sale se stransera in jurul cravatei purtate de Vlad.
- Imi place mai mult decat cea pe care o port eu.
- Dar domnule ea nu are nimic deosebit…
- Cum spuneam as vrea ca asta sa fie o conversatie lipsita de conventii, nu imi mai spune „domnule”, pana la urma diferenta dintre noi este de doar 5 ani. Urmari apoi cum Vlad ii facu un semn din privire, parand sa inteleaga. Emanuel se gandea care ar fi momentul potrivit pentru a face pasul decisiv insa incaperea parea scaldata in tensiune. Sprijinindu-se in biroul din lemn de abanos degetele lor se intalnira cateva clipe.
- Imi cer scuze. Insa nu acestea erau cuvintele pe care Vlad dorea sa le spuna. In timp ce ele se risipeau in aer, sarutul, izvorat dintr-un sentiment de descurajare si abandon, le invalui inimile.

Copiii se aflau in fata scolii, asteptand ca din departare sa se observa masina mamei ce, ca in fiecare dimineata, ii adusesera in locul acela atat de neplacut pentru ei. Nu pareau a avea probleme in a astepta, desi un frate si o sora rareori se inteleg … mai ales cand au varsta lor, 10 si 9 ani. Diferenta de un an intre ei, nu ii oferea vreun avantaj fratelui mai mare, caci istetimea fetei devenea vizibila cand aceasta isi aranja fratele mototolit de colegii mai mari. Asta nu inseamna ca el nu avea propiile calitati.
- Nu crezi ca ar fi timpul sa ii impingi si tu pe ei?
- Mai lasa-ma in pace. Nu mai vorbi despre ce nu stii. Tie iti e asa de usor. Esti fata. Uneori si eu as vrea sa fiu fata.
- Nu cred ca vorbesti serios. Eu intotdeauna am vrut sa fiu ca tata. Toata lumea il admira. Ai vazut si tu.
- Si mama e admirata. Toate toantele alea incearca sa o copieze, pe cand tata … tata e mereu ca in carti.
- Tu taci. Ce stii tu baiat prost care ia bataie pana si de la colegii de clasa cu mine?
Apoi fata incerca sa devina impaciutoare, vazand sentimentul de tristete de pe chipul fratelui sau.
- Daca ma gandesc mai bine, esti mai destept decat ei. Non-violenta e o calitate esentiala pentru mine, dupa care ii atinsese umarul fratelui, asigurandu-l astfel ca totul va fi bine, sau macar alinandu-l.
- Mai bine o sun pe mama.
Din nou totul redevenise pasnic si prietenos, cum decurgea relatia in general, numai ca telefonul mamei nu raspundea.
- Il sun pe tata atunci.
Tatal, astfel, era intrerupt de sunetul telefonului in camera de hotel unde se pregatea sa primeasca din nou saratul lui Vlad.
- Trebuie sa plec, il lasa pe Vlad singur, pierdut in vise. Ma intorc intr-o ora.

Copiii erau galagiosi, in timp ce se agitau pe bancheta din spate a masinii. Tatal insa nu putea fi suparat pe ei. Ii iubea si nu ar fi lasat niciodata ceva rau sa ii atinga. Din acest motiv lasase poate tot ceea ce conta pentru el si venise sa ii ia. Gandul zbura o clipa si la sotia lui, care nu avusese pana atunci un asemenea comportament. Sunase si el in cateva randuri pe telefonul sotiei insa nu primise nici un raspuns. Nu raspundea nici pe numarul fix, de aici problema lui, cum se va descurca avand copiii cu el. In acel moment auzi aria sa preferata din Verdi. Raspunse la telefon sperand sa auda vocea sotiei sale.
- Ce s-a intamplat? Nu ma simt in largul meu aici…
- Hm… imi pare rau, vino mai bine la birou… situatia s-a complicat putin insa nu are nicio legatura cu fondul problemei, de asta sa fi convins. Atat doar ca am copiii pe cap si nu ii pot lasa singuri acasa.
- Fie, ne vedem acolo…crezi pana la urma ca am procedat corect? spuse temator Vlad
- Pentru prima oara in viata mea sunt convins de asta! Conversatia se incheie tocmai cand baiatulu isi intreba sora cu privire la momentul in care vor lua pranzul.
- Ce ati spune de o plimbare la locul tatei de munca?
- Minunat, unde e mama? se planse baiatul.
- Ia lasa intrebarile astea, daca stam cu tata e excelent! Avand macar sustinerea fetei Emanuel se grabi sa ajunga la destinatie unde urma sa fie informat ca sotia sa il asteapta in birou de ceva vreme.

Vlad iesea din hotel incarcat de sentimente contradictorii legate de tot ce se intamplase in cele cateva ore de cand soarele luasera locul stelelor ce il facuse pe seful sau sa ia decizia de a il invita sa isi povesteasca viata. Scaunul din spate al taxiului in traficul aglomerat deveni astfel spatiul de desfasurare a lungii sale introspectii prin sentimentele sale. Deja, Adriela si Cristian, copiii barbatului pe care il sarutase focos cu cateva ore in urma, ii provocau lui Vlad mustrari de constiinta si il obliga sa isi intrerupa visul in care cazuse. „Asta e semnul care imi cere sa dau inapoi.” isi spunea Vlad, incercand sa se convinga sa ia o decizie care sa afecteze cat mai putine vieti. „Dar mai pot?” ii rostogoleau planurile. Totul era atat de amestecat, uneori simplu, alteori dureros pana in cel mai adanc locsor din el. Nu isi putea crede gandurile, sentimentele. Nu isi putea explica cum de se intamplase ce se intamplase, cum de a fost captivat atat de rapid. Gandurile fusesera atat de multe incat, contrar asteptarilor sale, drumul in trafic trecu neobservat. Acum se afla in fata cladirii unde in urmatoarele momente avea sa se ia concluzia neluata in pofida intregii sale reflectii. Alesese sa intre in cladire, saluta mecanic fetele cunoscute ale persoanelor necunoscute, astepta liftul, urca in el, apasa etajul. Apoi, usile liftului se deschise lasand sa se vada chipurile triste ale Adrielei si ale lui Cristian si atunci …
- Nu cobori?
Vlad astepta putin, dupa care deceptionat, oferi raspunsul:
- Nu, locul meu nu e aici. Liftul cobori, capturand ultima folosire a sa de catre un Vlad pentru totdeauna disparut. Numai ca plecarea lui nu avea sa fie concluzia la care ajungeau Emanuel si Amalia, in locul unde trebuia sa ajunga Vlad. La urmatoarea coborare a liftului, Amalia avea sa se gaseasca in el, evitand strigatele lui Emanuel.

sâmbătă, 24 ianuarie 2009

Normalitate si anormalitate in societatea romaneasca

Publicat de FLORIN la 10:23 1 comentarii
Romania este uneori atat de ... anormala. Cum de toata lumea ma vede pe mine?

Ma feresc sa folosesc termeni ca normal si anormal, asta pentru ca gandesc ca totul e atat de relativ cand vorbim despre, cu acesti termeni. Ceea ce pentu vecinul este normal, pentru mine poate fi anormal. Atunci mai ramane sa intreb : pe cine accepta societatea mai degraba, pe mine sau pe vecin? Hai sa va povestesc cateva din lucrurile "normale" care se petrec in Romania.

O fata cu probleme mintale trece pe langa un barbat destul de inaintat in varsta. Se opreste, se intoarce catre acesta si ii propune persoanei in cauza un favor sexual. Acesta spune "da", desi este putin uimit si o urmeaza. O intreaba "Unde?". Ea spune "Nu acum, am treaba. Hai sa ne vedem vineri". El raspunde " Eu am nevoie acum", ea ramane hotarata si intra intr-un magazin. Intrebati-va voi cati au zis "da" cand a fost si ea disponibila. Unde s-a intamplat? In mijlocul zilei, in centrul orasului meu.

O batrana locuieste cu fiul, dupa ce ani la rand de cate ori il vizita era batura de fiecare data si alungata de acest fiu alcoolic. Intr-o zi, ea insa a fost nevoita sa ramana in aceasta casa, impreuna cu fiul sau, pentru ca persoana cu care traia in concubinaj decedase, iar familia a alungat-o spre alta zari pe tanti in cauza. Ce urmeaza? Batai frecvente ... de obicei, vecinii incearca sa o scoata din mainile barbatului. Astazi insa, barbatul a inchis poarta, tinandu-si propia mama captiva. Mai mult, arunca benzina pe ea. Vecinii incearca sa o ajute. Femeia tipa.Dupa minute, barbatul ii da drumul. Ce credeti ca a urmat? Alte batai, spitalizari, vecinii nu au mai intervenit. Intr-o zi, batrana a decedat. E anormal daca ea s-a bucurat?

Un copil nu vrea sa isi faca temele. Mama tipa la el. Mama da in el. Copilul incepe sa tipe si altele ... inclusiv umbla la gaze. Mama il mai mai bate. "Nu il bate" zice cineva. "Nu l-am mai batut de mult, dar si cand l-am batut ... l-am invinetit. Dar merita." Copilul intra in casa si mananca.

Elev la scoala si-a facut obiceiul in a chiuli. Cand ajunge insa la scoala, unii colegi ii fac tot felul de lucruri ... il mazgalesc pe fata cu o intreaga rezerva de cerneala, alteori il pune sa ii faca pantofii, alteori il dezbarca in fata clasei, ajunge chiar si sa ia o sticla in gura on momentul in care celalalt coleg o tinea in zona dintre picioare. Ca sa nu mai zic de pumnii pe care ii primea de cele mai multe ori. Intr-o zi, elevul vine insotit la scoala de parinte, care aflase despre unele din chinurile (nu stiu exact ce aflase) la care fusese supus de un anume coleg. Profesoara reusste sa dea parintele afata de la ora, recomandandu-i " sa rezolve probleme cu dirigintele". Dupa acestea, in decursul celor doua ore, profesoara dezbate subiectul cu clasa, spunandu-i elevului " ca poate merita". Apoi, nimic nu s-a mai intamplat. Totul a revenit la ... normal. Elevul lipsea in continuare, se mai radea in continuare de el. Elevul a repetat anul.

Asta e Romania normala.

Hai sa va zic si putin de anormalitatile din Romania.

Un grup de oameni marsaluiesc o data pe an cu scopul de a se face auziti. 2 ore pe an. Se infiinteaza asociatii, insusi partide parlamentare isi fac cunoascut dezaprobamentul fata de astfel de "netraditionalisti". Legal, pentru faptul ca fac lucruri care nu sunt normale,acesti oameni mai primesc si bataie ilegal ... asa pentru ca totul sa fie normal.

Doi baieti se tin de mana pe strada ... pe aceeasi strada pe care uneori mai trecea un betiv, o femeie mai era impinsa sau alti indragostiti se tineau de mana. Rezultatul : niste injuraturi de tinut minte acompaniate de cateva amenintari, asa ca poate data viitoare acestia sa nu isi mai arata "anormalitatea".

Asta e Romania. Oamenii te injura pe strada. Esti batut in institutii publice. Se intampla atatea lucruri.

Daca asta e normal in Romania, eu le zic romanilor sa ramana cu normalitatea lor. Stau foarte bine printre cei anormali.

„Zgomotul si furia” de W. Faulkner

Publicat de Ionutz la 10:02 2 comentarii
S-a intamplat macar o singura data sa va doriti sa vedeti lumea prin ochii unei alte persoane? Sa stii cum percepe aceasta oamenii si mai ales care ii sunt gandurile sau simtiriile? Daca raspunsul vostru este afirmativ atunci cartea lui Faulkner va da oarecum ocazia sa faceti acest lucru.

Fiecare parte a cartii ne este prezentata din perspectiva altei persoane, acesta fiind si unul din aspectele originale ale lucrarii. Chiar daca romanul este unul de familie, nu este neglijata nici situatia persoanelor de culoare din Sudul Americii, statutul lor iesind la iveala pe masura ce interactioneaza cu personajele aflate in centrul naratiunii.

Vom incepe prin a fi partasi la lumea lui Benjamin. Aceasta ne apare vie, colorata si imbibata in senzatii. Insa in acelasi timp, o forta nevazuta pare sa rupa legatura acestuia cu ea, facand-o sa para indepartata si incriptata. Acest prim capitol poate fi putin greoi insa este demn de toata aprecierea pentru modul in care este redat.

Capitolul urmator ne prezinta lumea lui Quentin care ne aduce un plus de claritate. Cred ca trairile acestuia, precum si prezenta sa, ambele aproape fantomatice, reusesc macar sa atraga interesul oricaruia dintre noi, asta daca nu ne cuceresc intru totul. Quentin duce o lupta cu el insusi pe care pare sa o piarda in fiecare clipa, pentru a reusi apoi sa recastige, pentru un moment, un echilibru fragil, dar oare si suficient?

Jason este cel mai mare fiu al familiei si intr-o oarecare masura as spune ca reprezinta omul vremii sale. Acest barbat este cel putin dur cu membrii familiei, incapabil de intelegere fata de problemele lor, cu atat mai putin de sensibilitate. Este rasist, avand un comportament oribil cu servitorii de culoare ai casei. Cu toate astea ceva din relatia pe care o are cu ipohondra lui mama m-a emotionat, trezindu-mi chiar putina compasiune fata de acest om, in general primitiv.

„Zgomotul si furia” este un roman care a avut parte de mai multe adnotari pe masura ce a fost publicat, acest lucru datorand-se tocmai stilului sau. Intr-o ultima editie, insusi autorul, ne da unele explicatii cu privire la personajele sale. Rezultatul este, dupa parerea mea, un roman care intruneste toate cerintele pentru a ocupa un loc intre cartile de referinta ale literaturii universale.

vineri, 23 ianuarie 2009

Conversatie cu mine insumi

Publicat de FLORIN la 13:27 3 comentarii
Cine sunt eu?
Probabil mai mult decat uneori imi spun si mai putin decat mi se intampla sa imi imaginez ca as putea fi vreodata. Sunt un tanar ce iese din adolescenta.

Ce vreau eu?
Niciodata nu stiu daca am stiut ce vrea sa devin, catre ce ar trebui sa ma indrept. Viata m-a purtat pana in acest punct, cu toate ca nu pot spune ca nu am partea mea de raspundere.

Cum am descoperit ca sunt gay?
Nu a fost cine stie ce sau cum. Inca de foarte mic am fost atras de lucrurile pe care obisnuit le observai in activitatile fetelor, gen sa ma joc cu papusi, sa sar coarda. Azi m-am cam lasat de lucrurile pe care le fac de obicei fete, gen gatit sau alte din astea. In fine, acolo mi-am gasit locul, iar la adolescenta nu a fost greu sa imi dau seama ca imi fug ochii dupa baieti.

Cum am reactionat la faptul ca sunt gay?
Nu foarte bine. Initial, poate ca am reusit sa evit, sa nu acord prea multa importanta, dar cu timpul a fost de neevitat. Am reactionat putin mai dramatic, am trecut prin destule depresii. Practic, nu imi puteam trai viata pentru ca aceasta "problema" imi ocupa intreg timpul. Acum sunt la stadiul in care incerc sa recuperez tot ceea ce nu am trait.

A fi gay in Romania ...?
Este mai greu decat a fi gay in alta parte din lume. Au existat momente in care puteam alege sa fiu sincer, dar societatea romaneasca mi-a dat de inteles ca probabil mi-as crea mai multe probleme. Cu timpul, am speranta ca falsa moralitate se va diminua.

Am vreun sfat de dat?
Nu sunt bun la dat sfaturi, dar cred ca singurul mod prin care as putea ajuta pe cineva ar fi acela de a o asculta. La un moment dat, fiecare sie ce trebuie sa faca. Ramane doar sa hotarasca.

Ce parere am de ACCEPT?
Nu o parere foarte buna, dar nici foarte rea. Sunt convins ca la inceputuri, a reusit sa faca foarte multe lucruri bune pentru comunitatea gay din Romania, dar am ajuns la concluzia ca in ultima perioada lucrurile s-au intamplat tocmai pe dos. Cred ca nu sunt in stare sa participe la o dezbatere cu NOUA DREAPTA in care sa nu se lase calcati in picioare de acesti extremisti, chiar daca cei din urma ofera minciuni pe post de adevaruri.

Care este scopul blogului meu?
Am inceput sa scriu din dorinta de a-mi face cunoscuta povestea, de a scrie ceva in care si ceilalti sa se regaseasca. Stiu ca pe mine intotdeauna m-au ajutat lucrurile de acest gen. In prezent, nu stiu daca am vreun anume scop. Pur si simplu, m-a prins chestia asta si sunt foarte bucuros cand primesc feed-back si cand ajung sa comunic cu persoane noi.

Planuri pentru viitor?
Eu zic ca e mai bine sa stau in prezent.

Nominalizarile la Oscar 2009 au fost anuntate

Publicat de FLORIN la 10:57 1 comentarii
In urma cu foarte putin timp au fost anuntate nominalizarile pentru evenimentul cinematografic al anului : a 81 editie a Premiilor Oscar. In fruntea listei de nominalizari se gaseste ' The Curios Case of Benjamin Button ' cu 13 nominalizari, urmat de ' Slumdog Millionaire ' cu 10 nominalizari.

' Milk ' a fost bagat pana la urma in seama si a primit 8 nominalizari, inclusiv pentru cel mai bun film si cel mai bun regizor. :D

La categoria cel mai bun film, competitorii sunt The Curios Case of Benjamin Button , Frost/Nixon, Milk, The Reader si Slumdog Millionaire.

Pentru trofeul de cel mai bun actor in rol principal se lupta Brad Pitt ( The Curios ...), Frank Langella ( Frist/Nixon), Sean Penn (pentru Milk), Richard Jenkins ( The Visitor) si Mickey Rorke ( The Wrestler), in timp ce la doamne lupta se da intre Angelina Jolie ( pentru Changeling), Meryl Streep ( Doubt), Melissa Leo ( Frozen River), Anne Hathaway ( Rachel Getting Married) si Kate Winslet ( The Reader).

La categoriile de rol secundar Heath Ledger ( The Dark Knight) se lupta cu Philip Seymour Hoffman ( Doubt), Josh Brolin ( Milk), Michael Shannon ( Revolutionary Road) si Robert Downey Jr. ( Tropic Thunder), respectiv Taraji P. Henson ( Curios Case ...), Amy Adams ( Doubt), Viola Davis ( Doubt), Penelope Cruz ( Vicky Cristina Barcelona) si Marisa Tomei ( The Wrestler)

La regie castigator ar putea fi David Fincher ( Curios Case ...), Ron Howard ( Frost/Nixon), Gus Van Sant ( Milk), Stephen Daldry ( The Reader) sau Danny Boyle ( Slumdog Millionaire).

Eu zic doar asa : Hai Milk! Hai Kate! :)

Ceremonia se va tine pe 22 februarie, gazda evenimentului fiind Hugh Jackman. Lista completa de nominalizari o puteti gasi aici

Lily Allen declara ca a facut sex cu lesbiene gemene

Publicat de FLORIN la 10:56 0 comentarii
Va mai aduceti minte de Lily Allen? Cica de curand, fata a revenit cu un nou single, din punctul meu de vedere destul de reusit. Apoi, a venit cu un scandal legat de prietena noastra, Katy Perry.

Acum, vine si se lauda ca a facut sex cu doua lesbiene in Dan Diego.

'Ma aflam pe canapea si le-am avut pe amandoua. Dansam si le artam fundul. Asta a fost singura data, dar am foarte multe vise cu lesbiene" spune cantareata.

Mai bine revenim la muzica. ' The Fear ' este cel mai recent videoclip al artistei.

Shakespeare in love sambata pe TVR1

Publicat de FLORIN la 10:56 0 comentarii
Sambata, 24 ianuarie, TVR1 va prezinta un film distins cu 8 premii Oscar, inclusiv cel mai bun film.

" Shakespeare in love ' prezinta povestea lui William Shakespeare ( putin modificatea), incepand cu anul 1593 cand aceasta se afla intr-o criza de inspiratie. Urmand sfaturile unui poet in voga, Shakespeare incepe sa scrie ' Romeo si Julieta ', numai ca pentru a scrie cea mai frumoasa poveste de dragoste din toate timpurile, el insusi avea nevoie sa descopere dragostea, care se dovedeste a fi Viola de Lesseps, o tanara bogata ce il idolatrizeaza si care, in travesti, castiga auditia pentru rolul de Romeo.

Din distributie fac parte Joseph Fiennes, Gwyneth Paltrow, Geoffrey Rush, Judi Dench si Ben Affleck.

Jos aveti trailer-ul.


joi, 22 ianuarie 2009

Baietii care fac istoria de vineri la HBO

Publicat de FLORIN la 19:23 2 comentarii
Vineri, 23 ianurie, HBO va prezinta in premiera de televiziune in Romania un nou film carre are si un subplot cu tematica gay, ba chiar mai multe.

' The History boys ' prezinta povestea a opt baieti alesi sa primeasca meditatii pentru a li se asigura admiterea la universitatile Oxford si Cambridge. Printre acestia se afla si evreul homosexual Posner.

Pentru ca scopul sa fie implinit, directorul scolii de baieti angajeaza pe rand o profesoara feminista, apoi un profesor de studii generale despre care se va descoperi ca i-a facut avansuri unui elev, oprindu-se la Irwon, un proaspat student de la Oxford, care are metode de predare putin mai altfel.

Nu stiu la ce sa ma astept de la filmul asta, mai ales ca trailer-ul nu este atat de convingator, dar criticii par sa fie de acord ca a fost o comedie reusita, asa ca ii voi da o sansa.

In genunchi

Publicat de FLORIN la 19:23 0 comentarii
Nu ma impinge, ma asez eu
In genunchi, in fata ta
Fiindca, crede-ma, nu-i greu
Sa renunt la viata mea

Vreau sa iti urmez de jos
Ochii, de vei scoate sabia
Si sa vad tu cum o-nalti
Cum ma lovesti
Luandu-mi viata
Lovind cu libertatea

Site-uri de matrimoniale gay

Publicat de FLORIN la 19:22 0 comentarii
Candva, am umblat si eu pe ele. Sper sa nu ma mai gasesc cautand pe ele.

www.gayromeo.com - Site-ul acesta l-am descoperit destul de tarziu. Ai de unde alege... teoretic. Cel mai mare numar de profile romanesti.

www.gsvp.com - E mai nou site-ul asta, dar e bine facut, s-a popularizat destul de repede si promite sa fie un bun competitor pentru romeo.

www.gaybucuresti.ro - Probabil ca e cel mai popular site .ro strict gay.

www.noi2.ro - O multime de profiluri gay, ti s-ar putea raspunde cam greu, dar daca e sa primesti raspunsul, il primesti.

www.gaydar.nl - Este un site care impune niste limite, doar un numar de vizualizari zilnic, un numar de mesaje salvate. Pentru a depasi, trebuie sa platesti. Dar gasesti lume.

Bafta.

miercuri, 21 ianuarie 2009

Cum sa fii barbat joi la PRIMATV

Publicat de FLORIN la 22:56 2 comentarii
Joi, la 22:00, dupa inca doua episoade din Neveste disperate, veti avea ocazia sa urmariti o comedie spumoasa ... gay.

Filmul prezinta povestea lui Howard, interpretat de Kevin Kline, un profesor foarte respectat, ce are o relatie excelenta cu parintii sai, in prag de casatorie cu Emily, interpretata de Joan Cussack. Viata ii este data peste cap in momentul in care un fost elev al sau, acum vedeta de cinema, ii multumeste in discursul de acceptare al premiului Oscar, profesorului sau gay ... Howard in cauza.

Astfel, Howard se vede nevoit sa isi spuna intrebarea "Sunt sau nu gay?". Un film absolut delicios, cu poante de-a dreptul fabuloase, pe care eu l-am gustat din plin.

Din distributie mai fac parte Matt Dillon, Debbie Reynold si Tom Selleck. Film nominalizat la Oscar.

Update : Filmul a fost inlocuit in grila de programe.

"Ia uite ce craci are aia"

Publicat de FLORIN la 20:19 3 comentarii
Nu spun eu asta, ci mama. "Chiar nu iti plac fetele deloc?". Eu raspund : "Nu". "Si atunci de ce te uiti toata ziua la cracii alora?" Recunosc, sunt dependent de MTV.

Mama nu stie cum sa o mai dea, cum sa o mai lase. Vindecarea e aproape, dar e departe ... depinde de moment. "Tie iti place de Irina Loghin?" zic eu. Ea raspunde "Da.", iar eu adaug "Pai si mie imi place de Beyonce cum iti place si tie de Irina Loghin" sperand ca am reusit sa o fac sa inteleaga ce inseamna "sunt gay". Credeti ca am fost destul de clar?

Poate ca ar trebui sa ii vorbesc despre viata mea sexuala, despre ce imi place sa fac in pat, dar ma gandesc ca e prea mult, desi uneori cand tot readuce in discutie "problema" homosexualitatii mele, as vrea sa scap odata pentru totdeauna de posibilitatea pe care ea inca o vede ca intr-o zi sa imi placa de o fata ... in sensul ca as vrea sa dezvolt cu ea o relatie de viitor. Dar apoi, ma gandesc ca intrebarile astea se vor duce oricum cu timpul, iar uneori e amuzant sa mai zic si eu : "Uite ce tare e tipul asta".:D

Ce parere aveti de cracii lui Lady Gaga?

Printesa Briana Caradja - divort cu scandal gay

Publicat de FLORIN la 20:13 0 comentarii
Brianna Cradja a intrat intr-un nou scandal gay, de data aceasta cu fostul sau partener Perry Vito Zizi Caradja, cu care se afla in prezent in divort.

Acesta a venit cu declaratii incendiare pentru presa romaneasca, la intrarea si iesirea din curtea de judecata, declarand ca aceasta casatorie a fost o intelegere, prin care Brianna trebuia sa ii faca doi copii lui si iubitului sau francez.

Acuzele aduse de Perry au fost negate de Brianna. Mai jos puteti urmari declaratiile celor doi.

Se poarta relatiile stabile

Publicat de FLORIN la 20:11 4 comentarii
... Cel putin asa spuneti voi. Intrebarea de saptamana trecuta, pusa ca sondaj in urma propunerii unui cititor al acestui blog, a egalat numarul record de votanti. Astfel, 72% dintre voi ati spus ca practicati relatii stabile, 18% preferati aventuri, iar 8% considerati relatiile voastra ca fiind deschise.

Eu zic ca procentele sunt destul de bine proportionate. Credeti ca aceste cifre sunt aproape de realitatea relatiilor gay din Romania?

luni, 19 ianuarie 2009

Tanar si nelinistit la plural si gay

Publicat de FLORIN la 20:25 0 comentarii
Sunt inca uimit de cum inca un serial atat de vechi reuseste sa ramana in topul audientelor dupa atatia ani. Ma intreb cine sunt persoanele care inca il urmaresc? La inceput mama si surorile, ca sa nu mai zic de tata, cascau gura la ce mai face Victor si Nikki ( pana si eu imi amintesc numele lor). Acum, ma gandesc ca au mai ramas pe PROTV oamenii, in general, care isi schimba obisnuintele cam greu, adica doamnele gospodine, conservatoare, stiti voi....

Ma intreb daca in decursul serialului va aparea si un cuplu gay pe acolo, asa cum s-a intamplat intr-un soap de prin America intitulat 'As The words turn'. Nu e primul, dar imaginile pe care le veti vedea ma intreb daca ar face doamnele telespectatoare fidele sa mute programul sau sa treaca peste niste imbratisari tandre intre doi barbati imbracati sumar si sa isi schimbe putin privirile radicale.

Luke si Noah au facut sex... ca in seriale de gen. Minutul 1:45.

duminică, 18 ianuarie 2009

Ganduri la fericire - partea intai

Publicat de FLORIN la 09:11 6 comentarii
In acea noapte cerul era plin de stele iar strada era pustie. Pe acea strada gonea el la bordul uneia din masinile sale preferate. Iubise atat de mult masinile de epoca iar acum nu simtea nimic…totul se schimbase in seara precedenta? Incercand sa rememoreze ziua care abia se sfarsise, primul detaliu care ii veni in minte fu acel parfum ca de flori proaspete care ii trezise simturile din amorteala cotidiana. Da, acum putea sa isi aminteasca, sa retraiasca acea zi…

Dar daca nu? Daca ar fi facut altfel de data asta si si-ar fi acordat o sansa … sansa de a simti acel parfum ca de flori proaspete pentru tot restul vietii? Daca chiar si-ar fi acordat o sansa … sa traiasca? Nu trebuia decat sa se intoarca in acel loc si sa ii vorbeasca lui, sa ii spuna despre el si visurile sale create exact in acel moment, pe acea strada pustie. Nu trebuia decat sa intoarca masina si sa nu ajunga la destinatia de toate zilele … acea casa grandioasa pe dinafara si chiar si pe diauntru, care insa il impiedicase sa se simta atata vreme si care avea sa il impiedice in a mai simti acel parfum daca urma sa ajunga in ea, la sotia si copiii sai. Ce era de facut …?

Frana rasuna pe strada pustie. Insa doar atat. Isi trecu mainile prin parul care insepuse sa se rareasca la cei 31 de ani pe care tocmai ii implinise. Desigur viata mersese bine, avea lucrurile la care mai toata lumea visa, dar avea lucrurile la care visase el? Era din nou in acel punct, pe care in ultimii ani il uitase, uitase indoiala sau mai bine zis trairile din momentul in care trebuie sa iei o decizie. Se gandea la ei, la familia lui, privi verigheta de pe deget si simti cum il arde. Cu ani in urma…acel „da” ii strapunse inima si mintea din nou. Acum nicio filozofie nu ajuta… Usor inelul aluneca de pe deget si in clipa in care o lacrima aluneca pe obraz, un zambet aparu pe buzele sale. Viata lui, imaginea aceea ideala, dar lipsita totusi de continut, cadea acum usor si se strivea de sosea intr-un sunet metalic. Decizia era luata, indiferent de rezultatul acelei intalniri…reantalnirea cu acel parfum de flori.

In tot acest timp in casa grandioasa se simtea linistea cauzata de nelinistea luarii unei hotarari pe care insusi Emanuel al ei o intalnise mai devreme pe acea strada pustie. S-ar fi putut uita la stele, dar a preferat scaunul de la capatul mesei unde nu demult isi invitau oaspetii pentru a gazdui petreceri de neuitat, masa la care Amalia descoperise priviri peste care trecuse de multe ori … ci nu doar la invitatii sai, care aveau si ei secretele lor, care mai scapau sub forma unei ezitari sau a unei provocari, ci si a sotului sau, omul pe care isi spunea ca il iubeste si de care a crezut ca e iubita, apoi, de care a crezut ca a fost iubita, acum, de care spera sa fi fost iubita. Alesese masa, fiindca se considera destul de matura, pe cale sa ia o decezie la fel de matura, ce conform credintelor sale nu putea fi guvernata sub imperiul stelelor, ci de realismul incaperii sale. Isi rotea pe degetul mijlociu verigheta si era dezamagita de acel „da”, dar nu era dezagamita de fata si baiatul pe care acelasi om ii oferise, si care acum se odihneau visand. Ar fi putut spune „nu”, dar a spus „inca nu”, alegand sa se ridice de la masa si sa meraga in camera de sus, in patul cel mare, care in acea seara avea sa fie doar al ei, o noapte ce avea sa inceapa cu o bataie pe umar si ce avea sa se incheie cu o speranta luata pentru totdeauna.

Reveni in cladirea ca de sticla. Parea ca nu trecusera decat cateva clipe de cand o parasise cu o seara in urma. Oamenii il salutau respectuos, lucru firesc, reusise doar sa ajunga in varf atat de repede. De o data un gust amar ii irita intraga gura, nu isi dorise aceste lucruri, el ar fi preferat, ar fi dorit altceva…mai putin analitic. Isi aminti de parintii lui, moartea lor nu mai ii zguduia inima, poate pentru faptul ca intreaga lui viata urmase modelul trasat de ei. Lovind un cos de gunoi aflat langa un birou simti ca toate aspectele vietii sale fusesera furate. Venise acolo cu un gand, insa starea i se schimbase, revolta pentru modul in care actionase risca sa se rasfranga asupra celui caruia dorea sa ii vorbeasca. Deschizand usa biroului ii intalni privirea uimita:
-Domnule? Nu ma asteptam sa va revad atat de devreme…vad ca nu ati renuntat la acel costum…albastru inchis…vi se potriveste.
- Cu alte cuvinte, arat ca dracu’!isi desfacu nodul la cravata si o arunca pe un scaun.
- Nu am vrut sa spun asta eu…
- Stii, lucrezi de cateva luni aici.Te-am remarcat in cateva randuri dar motivul pentru care te-am ales pentru acest proiect…a fost sa ma conving daca ei au dreptate sau nu.
Ii privea chipul si nu putea sa nu realizeze ca oboseala acumulata in urma noptii dispare fara a lasa cea mai mica urma. Uite…vreau sa faci abstractie de tot…presupune ca suntem doi oameni care s-au asezat la aceeasi masa intr-o zi calduroasa de vara, privind trecatorii. Spune-mi povestea ta…vreau doar sa ascult o viata, in aceasta dimineata.

sâmbătă, 17 ianuarie 2009

Co-autori

Publicat de FLORIN la 20:58 0 comentarii
Maine, la sectiunea 'Povesti gay', veti putea citi rezultatul unui experiment, zic eu, reusit. Mai precis, maine veti putea citi prima poveste gay scrisa atat de mine, cat si de Ionutz.

Sper sa va placa.

Bobby Fisher - Zeul Sahului

Publicat de Ionutz la 10:23 0 comentarii
Era doar un pusti din Brooklyn. Isi facea prieteni doar daca acestia stiau sa joace sah.. La 14 ani si 9 luni castiga in 1957-1958 Campionatul American de Sah cu 8 vicrorii, 5 meciuri egale si fara a fi invins de un alt concurent.

In perioada urmatoare renunta la scoala pentru a se dedica sahului in totalitate. I.Q.-ul sau era in acea perioada de 180 cu o memorie remarcabila.

Pe 1 septembrie 1972, Bobby Fisher devine primul (si singurul) campion mondial la sah de nationalitate americana. Finala impotriva rusului Boris Spasky a fost una cu implicatii majore, avand in vedere Razboiul Rece dintre S.U.A. si U.R.S.S. Scaunul pe care statea Spasky a fost verificat deoarece rusii credeau ca in el se afla un dispozitiv de radiere a campionului. Va ramane campion mondial pana in anul 1975, cand va forfeta titlul mondial in favoarea lui Anatoly Karpov.

In 1992 in Iugoslavia Fisher arata intr-o conferinta de presa un ordin al statului american prin care i se interzicea sa joace sah in Iugoslavia. Reactia sa: scuipa documentul, motiv pentru care isi va pierde cetatenia americana. Va castiga meciul organizat la 20 de ani de la prima sa victorie impotriva lui Spasky si va primi 3,65 milioane de dolari.

Bobby a brevetat ceasul Fisher, care scade timpul folosit efectiv pentru a muta o piesa pe tabla de sah.

Bobby ramane un personaj controversat, viata lui sociala era aproape inexistenta, impunea conditii foarte dificile iar uneori refuza sa joace daca lumina nu era potrivita sau camerele de filmat il deranjau. Dupa ce a devenit campion mondial a refuzat sa joace sah in showuri de televiziune sau in Las Vegas in ciuda sumelor fabuloase care i-au fost oferite. In ultima perioada a vietii sale, invaluita in mister, a avut o atitudine antiamericana si antisemita.

Pe 17 ianuarie 2008, la varsta de 64 de ani…care coincide cu numarul campurilor de pe tabla de sah, cel care spunea ca va locui intr-un turn asemenea piesei de sah, a incetat din viata. Cuvintele lui sunt potrivite si pentru a incheia acest articol: „Sahul este un joc minunat si un adevarat sport al mintii.”

„Falsificatorii de bani” de Andre Gide

Publicat de Ionutz la 10:17 1 comentarii
„Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti decat sa fii iubit pentru ceea ce nu esti.”

Andre Gide (1869 – 1951), laureat al Premiului Nobel pentru literatura, este un autor care se bucura de o larga apreciere si care si-a castigat fara nici un dubiu, un loc printre marii scriitori ai literaturii universale. Pentru cei care au rasfoit macar „Pagini de jurnal”, viata scriitorului francez se lasa privita asemenea unui boboc de trandafir ce infloreste. Sinceritatea acestor pagini nu se diminueaza nici cand scriitorul vorbeste de propria sa sexualitate.

Tema homosexualitatii este atinsa si in cunoscutul sau roman „Falsificatorii de bani”. Structura acestui roman este una complexa, personajele sunt corupatoare, fie ca sunt parinti sau profesori. In ciuda pretinsei lor moralitati ei nu pot starni admiratia in ochii celor doi adolescenti, personaje centrale ale romanului, care par a cauta ceva cu totul diferit de siluetele gri ale oamenilor maturi.

Insa asteptarea lor nu va fi in zadar, el pare venit din alta lume si pare sa aiba cu adevarat ceva de spus. Prietenia celor doi este supusa unui test de supravietuire atunci cand, fara sa-si dea seama, incep sa lupte pentru aprecierea noului venit.

Autorul lasa in acest roman sa scape randuri autobiografice sugerand cu delicatete ca cei doi tineri isi doreau mai mult…nu doar indrumarea acelui barbat, care avea toate calitatile unui mentor spiritual.

Introspectiile psihologice, precum si eliberarea individului de sub lanturile conventiilor sociale rigide, specifice operei lui Andre Gide, se regasesc si in acest roman.

„Suferinta devine mai usor suportabila cand se simte impartasita.”

vineri, 16 ianuarie 2009

Interviu cu un adolescent gay

Publicat de FLORIN la 16:39 3 comentarii
S-a vrut o conversatie, dar a devenit un interviu ... ceea ce nu pot spune ca e tocmai rau. Tudor este un cititor al acestui blog, are 16 ani si mi-a impartasit putin din trairile sale de adolescent. Interviul acesta il dedic tuturor celor care cred ca adolescentii sunt doar niste adulti superficiali in care trombaie hormonii.

Cand ti-ai dat seama ca esti gay?
Tudor: Raspunsul e comun. Am avut dintodeauna o preferinta pentru barbati, iar informatiile de pe internet mi-au oferit o definitie a acestui fenomen care se manifesta prin acea placere naturala fata de o persoana de acelasi sex. Aveam 12-13 ani când am gasit pe internet informatii legate de homosexualitate, pe cand exploram din plin trupul celui mai bun prieten sub pretextul unui masaj de relaxare.

Iti mai amintesti prima reactie? Te-a pus pe ganduri? Ai incercat sa te ascunzi sau pur si simplu ai ales sa fii tu?
Tudor: Am fost constient ca ceva e diferit la mine si am iubit asta. Ma imaginam o femeie, pentru ca eram, si sunt bun la toate activitatile ce le desfasoara în mod normal o doamna. Îmi faceam strategii de cucerire a unor baietasi din spatele unei femei fatale. Eu îmi consider judecata foarte logica,morala ... dar nu-mi pot explica de ce, celor din jur ideile mele li se par foarte radicale. Asta ma face in ochii lor sa arat ca un ciudat, pentru ca am o alta viziune in ceea ce priveste viitorul umanitatii, a principiilor pe care trebuie sa se bazeze viata sociala a unui om, credinta lui in ceva anume.

Care sunt ideile dupa care te ghidezi in viata?
Tudor: Principala idee si credinta care-mi guverneaza actiunile este non-violenta. In jurul acestei oaze de liniste spirituala se construiesc temeinic si restul virtutiilor: de la altruism la lupta pentru adevar, de la meditatie la emotii puternice.

Iti pui in practica principiile?
Tudor: Stiu ca cei din jurul meu nu sunt niste animale, nu sunt niste robotei, nu sunt sclavi ... si eu încerc, tot prin argumente sa le deschid acel câmp de forta sau de izolare construit , în fond, de societate.......de masinariile ei ucigatoare de caractere. Pot spune ca eu construiesc acum oameni de care sa ma bucur mai tarziu si sunt sigur ca o fac bine.

Care sunt oamenii pe care ii construiesti si cum faci asta? Tu de cine ai fost construit?
Tudor: Fac asta intr-un mod simplu, ludic ... din joc. Poate fi joc de cuvinte ... o complexitate de actiuni care sa demonstreze adevarul. Important e ca nu incerc sa impun. Eu doar pun samanta acolo, ii fac sa-si puna intrebari ... si am o mare satisfactie facand asta. Am fost construit de mine, dar stiu ca eu nu as exista in actuala forma fara cei din jurul meu.

Ce sfaturi ai da tu unui adolescent gay? De la cine ai primit sfaturi?
Tudor: Cred in calea de mijloc. Trebuie sa gasim echilibrul. Nu poti schimba lumea doar pentru a te accepta pe tine sau sa te schimbi tu complet pentru a fi pe plac societatii. Asta daca nu esti un geniu ca Napoleon sau Alexandru Macedon. E important ca novice sa pornesti de la autocunoastere. Cunoscandu-te, iti va fi usor sa gasesti portita aceea, care trebuie sa existe. Stau si ma intreb. Oare eu am primit sfaturi? Nu cred.

Ai fi vrut sa primesti sfaturi?
Tudor: Parca totul a venit dintr-o baza de date metafizica si care ma ilumineaza în continuare. Nu, nu as fi dorit. Un sfat vehiculat la maxim care deja ma scoate din sarite este acela cu grija fata de persoanele care doresc doar sex.

O intrebare mai personala... prima iubire?
Tudor: Nu a existat! Au existat acele relatii virtuale, unde tastatura începe sa ia foc, la fel si telefonul tau, apoi va întâlniti ... instinctual faci ca totul sa mearga bine prima data, dupa care distanta îsi spune cuvântul.

Dar prima data cand te-ai indragostit, daca bineinteles crezi ca exista o diferenta?
Tudor: Sunt confuz pentru ca se prea poate sa ma fi îndragostit de aceasi persoana de mai multe ori : colegi de clasa, cel mai bun prieten, tipul din autobuz care vine în fiecare dimineata si sta exact în raza mea vizuala.

Cui i-ai marturisit orientarea ta sexuala?
Tudor: I-am spus despre orientare unei colege de clasa cu un moderat homofobism, dar a carui incredere imi da siguranta. I-am spus fostei mele colege de clasa cu care sunt bun prieten. I-am spus matusii mele. S-a intamplat chiar de curand. Am mers in oras la cumparaturi, dupa care am mers sa bem un ceai si nu stiu cum am ajuns sa discutam despre homosexuali. " Da sa stii ca si eu sunt." ... A fost destul de usor.

Dar mamei si tatalui? Cand se va intampla?
Tudor: Chiar azi a existat un moment in care am vrut sa le spun. Am mers in living si mama cu tata se uitau la emisiunea Bahmuteancai. Era o pura intamplare. Nu prea vizionam astfel de emisiuni. In fine, la emisiunea asta erau invitati un travestiti si un transexual. Si ne-am uitat, iar ei nu au zis nimic, cu toate ca vorbeau foarte liber despre subiectele tabu cei din emisiune si cand ma gandeam ca asta e situatia perfecta sa fac o gluma si sa le spun, cand se aude " Oooo, ce ma enerveaza si astea, de unde au ele bani sa-si faca operatii peste operatii?" Le-am zis ca probabil, ca in Cuba, si in Romania sunt gratuite. Parea ca urmeaza o polemica, dar i-am pus capat repede. Dar, dupa faza asta exista totusi o tensiune si nu ma puteam avanta in necunoscut.

Cum crezi ca ar fi viata ta de adolescent gay in romania fara internet?
Tudor: Spune-mi tu cum actioneaza creierul unei ridicate si îndelungate torturi psihice? Atunci s-a tripla numarul de pedofili din tara, societatea ar fi indreptatita sa faca un mars al normalitatii pentru a distruge un fenomen nascut chiar din sanul ei. Astazi nu prea au argumente sa faca asta.

Cum definesti adolescenta?
Tudor: Adolescenta însumeaza cele 4 anotimpuri : primavara-anotimp al cunoasterii, vara-anotimp al dragostei, toamna-melancolie, cand observi schimbarile ce intervin odata cu trecerea timpului, iarna- se asterne iarasi un strat de puritate peste sufletul tau de copil.

Prin cate anotimpuri ai trecut?
Tudor: Cred ca prin toate.

Sa inteleg ca totusi ai avut o dragoste...?
Tudor: Simt beatitudinea, simt cunoasterea, simt dragostea pentru orice care salasluieste în mine, simt regretul pentru faptul ca vor ramâne doar amintiri din toate acestea ... fortez nota si împing limitele dragostei mult peste tipare. Poti iubi orice. E important sa o faci vesnic.

Un lucru pe care ai vrea sa il cunoasca toata lumea descoperit in adolescenta ... ?
Tudor: Sa se stie ca omul este un zeu.

Boy George condamnat la 15 luni de inchisoare

Publicat de FLORIN la 16:33 0 comentarii

Se pare ca inceputul de an nu este tocmai norocos pentru starul gay Boy George. Aceasta a fost condamnat la 15 luni de inchisoare, fiind gasit vinovat de sechestrarea a unui barbat de companie.

Evenimentul a avut loc in 2007. Cum credeti ca vor fi cele 15 luni pentru Boy George?

joi, 15 ianuarie 2009

Imaginea

Publicat de FLORIN la 19:16 0 comentarii
Inchide ochii... doar atat
Inchide ochii si viseaza
La noaptea dupa omorat
La dimineata treaza

Nu te speria, nici nu fugii
Imagineaza-ti ca respir
Lasa sa intre fior al caldurii
Rosiei pete de p-al meu brat

Inchide ochii... doar atat
Imagineaza-ti al meu sarut
Doar atat... nimic mai mult
Uita ca sunt omorat

Si nu doar eu
Ci chiar si tu
Tu ce-ai vrut
Dar n-ai putut
Sa ma salvezi
De bata lor
Si ai sfarsit
De-al lor topor

Inchide ochii ... doar atat
Imagineaza-ti c-ai putut.

Prayers for Bobby - un nou film cu tematica gay cu Sigourney Weaver

Publicat de FLORIN la 19:15 10 comentarii
Sigourney Weaver este actrita din rolul principal din ' Prayers for Bobby ', un nou film cu tematica gay, inspirat dintr-o poveste reala, ce se va lansa in America pe 24 ianuarie. Pentru actrita, este primul rol intr-un film de televiziune.

' Prayers for Bobby ' spune povestea lui Mary Griffith, o crestina devotata conservatoare, care isi creste copiii ca atare. In momentul cand aceasta afla ca fiul sau Bobby i-a marturisit fratelui mai mare ca ar putea fi gay, Mary incearca sa il "vindece" pe acesta. Din pacate, desi urmeaza sfaturile mamei sale, depresia lui Bobby il impinge la sinucidere, intamplare ce o face pe Mary sa isi puna credinta la indoiala dupa reactia pe care o are fata de ea pastorul bisericii. Filmul este inspirat din cartea ce poarta acelasi titlu lansata in 1995.

" ' Prayers for Bobby ' este o carte pe care adolescentii le-o ofera parintilor lor in momentul in care vor sa isi recunoasca orientarea sexuala. Filmul acesta va reprezenta o noua metoda prin care acestia le vor putea marturisii, spunandu-le ' Hai sa ne uitam la un film cu Sigourney Weaver ' " declara actrita despre noul sau film.

Trailler-ul filmului il puteti vedea mai jos, si dupa mine anunta ceva foarte reusit.

Poveste gay in ' Anatomia lui Grey '

Publicat de FLORIN la 19:15 1 comentarii
Dupa cum stiti, sunt un fan ' Anatomia lui Grey '. Episodul de marti seara mi-a adus pe langa intamplarile din viata personajelor principale si o poveste emotionanta a unui cuplu gay de militari americani.

Cautand pe net, am gasit un clip cu toate scenele. O poveste foarte frumoasa, dar trista. Din fericire, in viata reala, Obama are de gand sa puna punct tampeniei "Don't ask don't tell".



PS: Pentru cei ce au de gand sa dea o sansa serialului, va spun ca scenariul va dezvolta o poveste de dragoste intre doua doctorite in urmatoarele episoade.

Printul Harry este rasist, dar este laudat de activistii gay

Publicat de FLORIN la 19:14 3 comentarii
Zilele astea in Marea Britanie s-a pornit un scandal de zile mari cu privire la o inregistrare video obtinuta de News of the World si ajunsa subiect de breaking news la toate televiziunile de stiri britanice, in care printul Harry isi numeste un coleg "Paki" (prescurtare de la pakistanez).

Acuzele de rasism, din punctul meu de vedere fondate, au dus la scuze oficiale din partea Casei Regale Britanice.

Scandalul in sine a adus insa si o surpriza ... din punctul meu de vedere. Activisti gay l-au laudat pe Harry pentru atitudinea sa liberala din alte inregistrari ( pe care eu insa nu le-am gasit).

Astfel, intr-o astfel de inregistrare Harry ii spune unui coleg soldat "I love you", dupa care il saruta pe obraz. Intr-o alta, i se adreseaza unui coleg cu privire la viata in armata cu "Gay, queer on the side?", lucruri care insa mie nu mi se par ca sunt pur si simplu liberale, ci au si o tendinta homofoba.

Peter Tatchell, un activist in drepturile omului, este insa de alta parere. " Daca el i-a oferit prietenul sau camarad un sarut pe obraz si i-a lins fata, eu il consider mai degraba liberal pentru un barbat heterosexual. Daca barbatii heterosexuali ar fi tot atat de relaxati cu privire la afectiune intre persoane de acelasi sex precum Harry, cred ca lumea ar fi una mai buna".

Ei bine, eu nu cred. Eu consider ca mai degraba lua in deradere relatiile homosexuale, decat isi arata atitudinea liberala.

Filmarile cu pricina au avut loc in 2006 si le puteti urmari mai jos.

Romania lui 2009

Publicat de FLORIN la 19:14 0 comentarii
Asta e Romania lui 2009. Dan Diaconescu face audienta cand este aruncat la gunoi de Tolea. Sa am alte pretentii legate de acceptarea orientarii sexuale de catre o Romanie ca aceasta?

miercuri, 14 ianuarie 2009

Kanye West inspirat de lumea gay

Publicat de FLORIN la 19:25 1 comentarii

Va spuneam eu ieri despre baietii de cartier si opiniile lor homofobe ce fac parte din impresiile pe care trebuie (nu stiu daca e lege sau nu) sa le afiseze si azi vin cu o persoana pe care o admir si care reuseste, desi canta hip-hop, sa fie un baiat rau fara sa fie si un baiat homofob.

Premiatul cu Grammy, rapper-ul Kanye West, a declarat ca atunci cand vine vorba de moda se lasa inspirat de persoanele gay. Uite ca se poate.

Si nu e prima data cand Kanye isi arata sustinerea fata de comunitatea gay. Acum cativa ani, acesta a spus ca nu mai este homofob din momentul in care un verisor al sau si-a recunoscut orientarea sexuala. Asta l-a facut sa gandeasca asupra faptului in sine si sa aiba o opinie asumata.

Ma intreb ce ar scrie Parazitii despre el? Oare il mai asculta?

Kate Winslet laudata ca are sani de catre regina Oprah

Publicat de FLORIN la 19:24 0 comentarii
V-am spus deja ca am urmarit decernarea Globurilor de Aur si cea mai mare bucurie a fost sa o vad pe Kate Winslet castigand. Kate, de altfel, e pe val in acest moment. Zic si eu, dupa doua Globuri de Aur infascate in aceeasi seara.

Kate Winslet a fost invitata la Oprah, unde a primit din partea reginei talk-show-urilor americane, aplauze pentru ca are sani adevarati. Faza e foarte amuzanta. Va invit sa o vedeti mai jos.

marți, 13 ianuarie 2009

De unde apar homofobii?

Publicat de FLORIN la 16:31 1 comentarii
Ce ai prefera? Sa fii gol sau sa fii umplut cu ura?

De ce lumea uraste gay-ii? De ce exista homofobi? Care este cauza? De unde pleaca totul?

Ma gandesc ca pentru cineva a carei viata are sens, care stie sa se bucure de lucrurile bune din viata lui, nu se poate forma o ura contra unor oameni, care intr-un fel se arata atat de putin. Nu cred ca i-ar pasa prea mult de faptul ca vecinul este gay, ca langa el, in tramvai, doi tipi se tin de mana sau ca o data pe an se aduna cateva sute de oameni pentru a cere drepturi, care, in mare, oricum nu li se ofera.

Homofobii...de unde sunt? Cum se formeaza?

Ar putea fi baietii de cartier, care mai mult din inconstienta fac asta, fara sa gandeasca si sa traga vreo concluzie asupra problematicii. Probabil ca ei oricum gandesc atat de putin. In lumea lor, banuiesc ca mai mult conteaza impresia ... impresiile, si atat de putin, lucrurile care au cu adevarat un sens. Ura baietilor de cartieri fata de homosexuali, pe care as numi-o mai degraba atitudine, cred ca apare din interiorul societatii romanesti, o societate care in marea majoritate se formeaza fara acel "de ce?", care fie nu e pus, din diferite motive, sau caruia i se raspunde gresit sau nu i se raspunde. Astfel, apar oamenii care fie sunt goi, fie sunt umpluti de atitudine (ura) gratuita.

Bineinteles, exista si homofobii creati de biserica. Cand ma uit la televizor, in lunile acelea de mai-iunie, si vad ura oamenilor care pretind ca urmeaza Biblia, prin dialogurile pe care le poarta sau prin marsul propiu, raman surprins, ca sa fiu gentil, de modul in care ei gasesc sa apere traditiile societatii romanesti. Copiii care impart pliante, fara ca ei sa stie cu ce se mananca homosexualitatea, ma fac sa ajung la parerea ca oamenii astia sunt goi, ca nu au nimic in cap. Teoretic, ei sunt impotriva acelui mars, pentru ca au ca scop protejarea copiilor, pentru ca acestia sa nu intrebe " Ce sunt astia, mami?", dar ei (oamenii care merg la aceste marsuri), nu vad niciun impediment in a le vorbi propiilor mostenitori despre ce inseamna si ce reprezinta homosexualii pentru ei. Se numesc umpluti de dragoste sufleteasca, dar eu ii vad impartind numai ura, o ura adanca, neinteleasa de mine.

Si exista si oamenii care mai merg cu turma. Gen, daca nimeni nu arunca piatra, nici eu nu arunc, daca insa cineva arunca, eu arunc cu doua. Nu sunt neaparat baieti de cartier, nu sunt nici oameni profund crestini, sunt oameni fara opinie, fara vreun "de ce?". Sunt oile din mijlocul turmei, care se vad cel mai bine, care arata "marimia" turmei. Pentru mine sunt fie oameni goi, fie oameni umpluti cu ura, fara sa conteze neaparat. Sunt goi fiindca nu zic "de ce?", sunt plini de ura fiindca nu pricep raspunsul la "de ce?". Daca l-ar pricepe, indiferent ca ar fi de acord sau nu, ar veni cu contraargumente, s-ar distinge de turma, nu ar accepta sa fie in masa de nestiutori.

Cum ai prefera, sa fii gol sau plin de ura? Gol, dar ma intreb daca si asa nu as avea o vina.

Revenirea lui Kelly Clarkson - My life would suck without you

Publicat de FLORIN la 16:30 0 comentarii
Katy Perry are rivale si presimt ca in curand va fi detronata din fruntea cantaretelor pop-rock. Motivul: Kelly Clarkson se intoare. Prima castigatoare a concursului American Idol, revine cu un nou single intitulat ' My life would suck without you ', care ma face sa trec peste dezamagirea intitulata ' My December '.

Eu cel putin imi pun piesa in continuu. Nu ma pot satura. Voi ce spuneti?

GayFest 2009 - veti fi acolo?

Publicat de FLORIN la 16:29 7 comentarii
Intrebarea de saptamana trecuta a depasit din nou recordul privind respondentii la un sondaj. Cel mai multi dintre voi ati spus un "nu" hotarat pentru GayFest 2009 (67%), in timp ce cate 16% au spus "da" sau "nehotarat".

Eu m-am aflat printre nehotarati. Anul precedent dupa marsul de la Bucuresti, am spus ca anul viitor, adica in 2009, ma voi afla si eu acolo, fiindca trebuie sa imi fac simtita si eu prezenta- adica am considerat ca intr-o oarecare masura era nevoie de prezenta mea ca tanar ce iese din adolescenta in acea multime. Hotararea mea nu mai este atat de sigura si cred ca se va lua in saptamana cu pricina. Deocamdata nu stiu, dar va voi anunta.

Voi de ce veti merge sau nu la GayFest 2009?

luni, 12 ianuarie 2009

Marti 13 ianuarie

Publicat de FLORIN la 21:03 2 comentarii
Maine e marti, 13 ianuarie. Se afla superstitiosi printre cititorii acestui blog? Daca da, poate ne impartasiti si noua superstitiile voastre; daca nu, poate ni le povestiti pe ale altora.:)

duminică, 11 ianuarie 2009

Globurile de Aur 2009 - in direct pe HBO

Publicat de FLORIN la 14:40 0 comentarii
De-a lungul anului sunt cateva ceremonii pe care nu le ratez, indiferent ca asta inseamna sa ma scol undeva pe la 3 dimineata. Pentru mine e deja o traditie, pe care am de gand sa o duc mai departe si anul acesta.

Luni dimineata, la ora 03:00, HBO va transmite in exclusivitate in Romania din Beverly Hills Globurile de Aur 2009, adica ceremonia de premiere a celor mai bune filme si seriale din ultimile 12 luni, cea mai importanta ceremonie dupa Oscar.

Anul acesta la categoria cel mai bun film-drama se lupta The Curios Case of Benjamin Button, Frost/Nixon, The Reader, Revolutionary Road si Slumdog Millionaire, in timp ce la categoria cel mai bun film comedie sau muzical au intrat in lupta Burn After Reading, Happy-Go-Lucy, In Bruges, Mamma Mia! si Vicky Cristina Barcelona.

Voi tine pumnii lui Sean Penn, nominalizat la categoria cel mai bun actor in rol principal intr-o drama pentru rolul din Milk, lui Heath Ledger nominalizat la categoria cel mai bun actor intr-un rol secundar pentru ultima interpretare oferita in The Dark Knight si lui Ralph Fiennes (nominalizat si pentru rolul din Ducesa) si lui Susan Sarandon pentru un film la randu-i nominalizat la categoria televiziune 'Bernard si Doris', despre care v-am povestit acum cateva zile.

Lista completa de nominalizati o gasiti aici.

Cel mai probabil ceremonia va fi transmisa si de PRO7, in varianta nedublata, pentru cei ce nu au acces la HBO.

Update :Din pacate, singurul castigator din cei carora eu le-am tinut noroc a fost Heath Ledger pentro rolul din The Dark Knight. In rest, Sean Penn nici macar nu a fost prezent la ceremonie. Cu toate astea, a meritat sa ma trezesc asa devreme, macar pentru ca am vazut-o castigand pe Kate Winslet.

Lista de castigatori o gasiti aici.

sâmbătă, 10 ianuarie 2009

„Moarte la Venetia”

Publicat de Ionutz la 09:30 5 comentarii
Prima mea postare pe anul acesta! Nu stiu cat de interesanta va fi rubrica aceasta, insa daca mi-a fost repartizata imi voi face datoria pe cat voi putea mai bine. In fiecare zi de sambata va voi propune o carte, cu tematica gay sau nu. Pentru inceput am decis sa existe o perioada de proba, probabil de o luna, dupa care, in functie de interesul vostru, voi decide impreuna cu Florin daca sa o mentinem si in continuare. Sper sa va placa!

Pentru prima saptamana am ales "Moarte la Venetia", semnata de Thomas Mann.

Actiunile si dorintele noastre sunt marginite de banalul cotidian care pare sa ne sufoce cu fiecare clipa scursa in clepsidra timpului. Simtim nevoia unei evadari, asa cum simte si personajul Gustav Aschenbach. Insa el reuseste sa faca si pasul decisiv, care se concretizeaza prin calatoria sa la Venetia.

Odata cazat la hotel il vede, acel baiat cu parul de un blond angelic. Trasaturile lui fine ii acapareaza simturile. Din acest moment asistam la un omagiu adus esteticului. Pe masura ce il vom observa, prin ochii personajului principal, pe tanarul cu bucle aurii, nuvela va impresiona prin caracterul ei filozofic, aducandu-ne in prim plan ideile lui Nietzsche si Platon.

Cu toate acestea barierele nu au cazut, iar intre Gustav si obiectul admiratiei sale pare sa existe un zid aproape palpabil. Doreste sa plece, insa fascinatia creste si creste pentru ca in cele din urma sa atinga eroticul. Se va putea lasa invaluit in acel sentiment de dragoste, necunoscut pana ieri, in timp ce continua sa il observe pe tanarul polonez? Acolo, pe „plaja” vietii sale, totul isi pierde sensul… sau poate ca totul capata sens pentru prima oara.

Ar fi inutil sa neg moartea unuia dintre cele doua personaje, insa care este acest personaj si in ce conditii survine moartea, va las pe voi sa descoperiti!

vineri, 9 ianuarie 2009

Ce ai face daca ai afla ca esti pe moarte?

Publicat de FLORIN la 13:07 0 comentarii
Cred ca discutiile despre moarte nu ar trebui sa le avem, dar uneori se intampla sa se lege. Am vazut filmul ' It's my party ', in care eroul principal, un bolnav incurabil, organizeaza o petrecere inainte de a-si lua viata. Pana la urma, in ciuda tuturor reticientelor, filmul mi s-a parut reusit, iar ca urmare eu si Ionutz ne-am atrenat intr-o discutie destul de... putin macabra pana la urma.


Florin: Cum ai reactiona daca maine ai afla ca mai ai o singura luna de trait?
Ionutz: O singura luna de trait...depinde de multi factori...
Florin: ... in care te-ai degrada pana ai deveni o leguma. Cum ai reactiona fata de ceilalti?
Ionutz: Presupun ca nu le-as spune. Decat tie...Daca pe ceilalti consider ca i-as proteja, pe tine cred ca trebuie sa te protejez in alte moduri.
Florin: Dar...nu ti-ai lua ramas bun de la parintii tai? Iti dai seama ca intr-o oarecare masura ai alege cand i-ai vedea pentru ultima data. Cum ti-ai lua ramas bun de la tatal tau?
Ionutz: Uf.... Iti dai seama ca ar fi insuportabil. Presupun ca as alege sa purtam o conversatie in care sa ne amintim de momentele care au facut ca relatia tata-fiu sa fie una cu totul si cu totul speciala.
Florin: Si crezi ca el nu si-ar da seama?
Ionutz: Poate ca da, cu toate ca uneori pot sa fiu destul de natural cand imi dau toata silinta.
Florin: Te-ai putea controla?
Ionutz: Daca chiar nu as reusi, dar cred ca as reusi.
Florin: Dar daca tatal tau ar avea ceva de spus... ceva ce de mult timp vrea sa iti impartaseasca si faptul ca afla ca tu ai putea sa nu mai fii, l-ar putea determina sa spuna lucrul acela pe care si tu la randul tau ai vrut sa il auzi atata timp. Si nu neaparat tatal tau...Poate fi si bunicul tau, bunica ta, mama ta, un prieten. Nu consideri ca ai fi nedrept fata de persoana respectiva?
Ionutz:........
Florin: Am vazut un film in care el s-a sinucis...El (eroul din film) a fost mai curajos sau mai putin curajos?
Ionutz: Depinde cum privesti...In conditiile in care ai ajunge sa traiestie ca o leguma...aia s-ar mai numi viata?
Florin: Dar poate ai fi constient ca ar veni cineva si ti-ar atinge mana.
Ionutz: Oricum ar fi ceva in afara mea. Daca as fi singur si nu as avea suportul material sau nematerial pentru a-mi mai implini o dorinta...stii raspunsul.
Florin: Ai scrie o scrisoare?
Ionutz: Nu cred ca as scrie o scrisoare.


Ionutz: Pe perioada care ti-a mai ramas, ai continua cu viata ta asa cum ai trait-o pana in ziua respectiva sau s-ar schimba ceva?
Florin: Ma gandeam ca poate lucruri pe care nu le-as fi facut, m-as grabi sa le fac daca as putea.
Ionutz: Cum ar fi?
Florin: M-as catara pe munte ca sa am placerea asta, daca nu as fi sarutat pe nimeni, as fi sarutat pe cineva.
Ionutz: De ce lucrurile astea marunte, dar esentiale ajungem sa le ignoram? Chiar avem nevoie sa stim ca urmeaza sa ne ducem?
Florin: Probabil ca uneori avem nevoie.
Ionutz: Nu crezi ca e trist?
Florin: Poate e trist, dar daca am face intotdeauna ce am vrea nu ne-am permite sa supravietuim in lumea asta. Ne-am omori tot noi.
Ionutz: Daca noi doi am fi impreuna atunci cum ai alege sa-mi spui?
Florin: Nu stiu daca ti-as spune. Poate eu as alege o scrisoare.
Ionutz: Nu ar fi incorect ca nu ai mai putea primi raspunsul.
Florin: Poate raspunsurile pe care as fi vrut sa le aud le-as fi cerut...
Ionutz: Crezi ca ar fi asa simplu?
Florin: Cel putin as fi incercat sa le aflu.
Ionutz: Sa inteleg ca nu mi-ai spune...?
Florin: Nu sunt sigur.
Ionutz: Ti-ar fi teama?
Florin: Nu stiu daca e vorba de teama.
Ionutz: Dar...?
Florin: Nu stiu despre ce e vorba.
Ionutz: Daca totusi mi-ai spune si ti-as zice ca nu pot trai fara tine?
Florin: Ti-as da ceva de facut...sa scrii povestea noastra si apoi s-o faci auzita sau ceva de genul asta.
Ionutz: Crezi ca ar fi suficient? Crezi ca mi-ar mai pasa?
Florin: Ti-ar pasa de dorinta mea.

Eurovision 2009 - piesele selectionate pentru semifinale

Publicat de FLORIN la 13:06 1 comentarii
S-au ales piesele pentru semifinalele Eurovision, faza nationala, azi dimineata, intr-o conferinta a TVR. Cele 24 de piese sunt:

1. Titlul piesei: Pleaca
Interpret: Tina
Compozitor: Cornel Ilie (Vank)

2. Titlul piesei: Sunny days
Interpret: Zero
Compozitor: Play & Win

3. Titlul piesei: The balkan girls
Interpret: Elena Gheorghe
Compozitor: Laurentiu Duta, Alexandru Pelin

4. Titlul piesei: Purple
Interpret: Tabassco
Compozitor: Ion Faghiura, Norbert Kovacs

5. Titlul piesei: Go on
Interpret: Adrian Molnar
Compozitor: Florin Dumitrescu, Norbert Kovacs, Ion Faghiura

6.Titlul piesei: Perdoname
Interpret: Juan Xavier
Compozitor: Ionut Botea

7. Titlul piesei: Disco maniacs
Interpret: Nico & Monik
Compozitor: Monica Mandrescu

8. Titlul piesei: Nu am cu cine
Interpret: Red blond
Compozitor: Marius Moga

9. Titlul piesei: Stop
Interpret: Catalin Josan
Compozitor: Cristian Hriscu - Badea

10. Titlul piesei: Can you forgive
Interpret: Costi Ionita
Compozitor: Ruxandra Iliescu

11.Titlul piesei: I feel your presence
Interpret: Irina Popa
Compozitor: Harko Boti

12. Titlul piesei: Don’t. leave
Interpret: Alin Nica
Compozitor: George Hora

13.Titlul piesei: Striga
Interpret: Popas
Compozitor: Marius Popa

14.Titlul piesei: The love is the life
Interpret: Etnic
Compozitor: Daniel Lazarica

15.Titlul piesei: Nothings gonna change
Interpret: Besa Kokedhima (din Albania)
Compozitor: Sebastian Badiu

16.Titlul piesei: A girl like me
Interpret: Alexa
Compozitor: Alexa

17.Titlul piesei: Take the chance
Interpret: Floriana Pachia
Compozitor: Floriana Pachia

18.Titlul piesei: Everyday
Interpret: Adina Dragoescu
Compozitor: Adina Dragoescu

19.Titlul piesei: You are my love
Interpret: Cristina Schiopu
Compozitor: Catalin Hutanu

20.Titlul piesei: Dear mama
Interpret: Blaxy girls
Compozitor: Ruxandra Iliescu

21.Titlul piesei: Love was never her friend
Interpret: Dalma
Compozitor: Marius Moga

22.Titlul piesei: Round & round
Interpret: Imba
Compozitor: Oana Radu

23.Titlul piesei: Someone like you
Interpret: Romeo Zaharia
Compozitor: Mihaela Barbu

24.Titlul piesei: One last night
Interpret: Alexa
Compozitor: Cornel Ilie .

Urmeaza scandalurile.

FIL - Festivalul International Lesby in februarie la Cluj Napoca

Publicat de FLORIN la 13:06 3 comentarii
In februarie, in perioada 9-15 februarie, Cluj Napoca va fi orasul-gazda a primei editii a " Festivalului International Lesby" organizat de "Esti Unica".

Conform site-ului oficial al organizatiei "Esti Unica", programul festivalului va curprinde dezbateri pe teme se sanatate si sexualitate cu invitati specialisti, consurs de fotografie, concursul de frumusete "Miss Lesby", filme cu tematica lgbt, opere teatrale, expozitii de bijuterii, o gala a premiilor si petreceri.

Se pare ca la Cluj se intampla lucruri mai bune pentru comunitatea gay de acolo. De ce la Bucuresti nu am ramas decat cu GayFest-ul? Cred ca exista si alte moduri mai putin tipatoare de promovare a culturii gay, cum este acest festival.

Freddie este zeul rock-ului

Publicat de FLORIN la 13:05 3 comentarii

Nu o spun eu, ci o spune un sondaj realizat de site-ul onepoll.com. 4000 de fani rock l-au numit pe solistul trupei Queen, Freddie Mercury, "zeul rock-ului", pe 2 clasandu-se Elvis Presley si pe 3 Jon Bon Jovi.

"Toata lumea l-a iubit pe Freddie Mercury. Performantele sale au fost incredibile si l-au evidentiat fata de ceilalti interpreti. Milioane de fani au fost devastati dupa ce virusul HIV l-a ucis in 1991" a declarat un reprezentant al site-ului cu pricina.

Va las o piesa care confirma spusele de mai sus.

 

gay in romania Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez